Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet firmalarının dövizle savaşı

Önümüzdeki sezon ekipmanlarını tedarik etmek için sizce doğru vakit ne zaman?

• Toplam katılım
    19
bakın size güzel bir örnek vereceğim. bire bir aynı iki ürün, muc off zincir temizleyicisi.

ilk satıcı (delta bisiklet) şu:(link)
bu satıcı fiyatını dövize göre gün gün değiştiriyor, sürekli takip ediyorum, artı ya da eksi 1-2 tl sürekli değişiyor. şu an 58 tl.

ikinci satıcı da (bisiklet sepeti) bu: (link)
işte bu satıcı da dövizin ilk uçtuğu sırada abartılı bir zam yaparak fiyatı sabitlemiş ve öyle satmaya çalışmaya da devam ediyor. aradaki fark iki katından fazla. 124 tl

yahu insan hiç bakmaz mı başkası benim sattığım ürünü ne kadara satıyor diye. bu fark nedir!

Scudo
@soner83
Bu tür satıcılar her zaman var hocam, kur artışından önceleride vardı bunun gibileri. serbest piyasa diyip yardırdığına gidiyorlar. Azıcık araştıran zaten bu zokaya gelmiyor ama diğerleri bakkaldan sakız alır gibi alışveriş yaptığından olsa gerek satış yapılıyorki bunlar bu yönteme devam ediyorlar. Hani aralarında az bir fark olsa anlarım.Ama bu kadar fark düdüklemeden başka bir şey değildir.
Mayıs sonu,haziran başlarında olta makinası aldık 235TLye geldi. Şuan bakıyorum aynı makina 375TL. 140TL bir zam var. Şimdi bu kurdan dolayı mı,kardan dolayı,yağmurdan selden dolayımı anlam vermek zor. :)

@Afyon35
Carraro sportive nero yu 7000 liraya satan birine mesaj yazmıştım. O zaman peşin 4600 liraya satılıyordu bayisinde. Kardeş dedim, bayidekinden ne artışı var, ne ilave ettin diye sordum. Seneye 8000 lira olacak, 4600 e bulursanız kaçırmayın dedi. İkinci elde de dikkatli olmak lazım. Dövizdeki bu tsunami sayesinde, hobimdir diye ihmal ettiğim bisikleti ve nasıl olsa seneye alırım diye ötelerinim detaylara bakarken fiyatları bir bisiklet dükkânı işleten kadar öğrendim açıkçası. Şu aralar, birşey almak internette sıkı mesai yapmak gerektiriyor.

Temmuz ayında scultura 300 ü site fiyatı 4900 TL iken 2017 model olarak 3500 TL ye aldım 178343 dosyayı görüntüle
ucuz aldım diye sevinirken dolar fırladı bisiklet önce 7800 TL ye çıktı sonra 6900 TL ye düştü tabi 2018 modeli.

Ancak bisikleti aldığımda foruma yazdım
@sadi imren
Arkaşın dediği gibi oldu jant aramaya başladım kendime göre scultura 300 için uygun olan fulcrum racing quattro da karar kıldım ama fiyatlar ateş pahasıydı yurtdışı sitelere baktım gözüm kesmedi merlinden bile 2300 tl maliyet çıkıyordu
Temiz yıpranmamış İkinci el buldum 750 tl ye aldım.IMG_20181015_202716.jpg Güzel de oldu

Kesti mi? hayır! geçen hafta sonu ikinci el ultegra 6800 buldum 2500 e ilerde bu fiyatlara da bulamıycamı düşünüp evhamlandım sıfır fiyatları yine ateş pahası @Serkan Mıstınoğlu da dediği gibi ikinci ele yöneldim mecbur dün parasını gönderdim arkdaş kargoladı yarın tesim alıcam IMG-20181030-WA0013.jpg
Yalnız bu hırsım pek hayretmedi dün eve gelirken düştüm dirsekte lif koparttım ne zaman oluşturduğum woltrana binebilirim şuan bilemiyorum.

@Mehmet Metin Levent
Vay be ulan ne fırsatçı,ne fırıldak adamlar var şu dünyada be.:eek::eek:Ben olsam bırak o fiyata satışa koymayı,böyle bir cevap vermeye çekinirim. Demek ki hata bende :D

Bildik tanıdık biri yada bilindik yerlerden her zaman ikinci el almayı daha cazip bulmuşumdur.İkinci el olarak bazen öyle komik fiyatlara öyle ürünler denk geliyor ki şaşıp kalıyorum.İkinci el bazen çok iyidir mantıklıdır helede güvenilir bir yerden satılıyorsa süper valla.

@Pawcraft

Ahh... Böyle bir kötü oldum.

2 defa bisiklet çaldırdım ben. Şimdiki bisikletim öncekilerle karşılaştırıldığında oldukça yetersiz. Eşim 2 sene önce "İşe başladığım zaman ilk maaşımın tamamı senin. Sen de biraz eklersin. En iyisinden bisiklet alırız sana." dedi.

Dolar 2 senede 5.5'e fırladı.... Teşekkürler Türkiye.

@Mehmet Metin Levent Kardeşim ben bu konuyu senin gibi inceledim.Dikkat ederseniz fiyatlarin yükseldiğini göreceksiniz.İnternette şu an Üst rakam 2650tl çaktırmadan bindiriyorlar.Şikayet edeyim dedim.Bakanliğin uygulamasını indirdim.Sayfanin fotoğraf ini yuklerken hata verdi.Bu defa 175 i aradım.Adres istedi yazılı olarak sözlü kabul edilmeyince banada bıkkınlık geldi.Şimdilik pes dedim.Ne yazikki sistem böyle işliyor.

Dolares yaldır yaldır 7 liraya koşarken, fiyatlar arkadan yetişip yeni tahtlarına kuruldu. 100 dolareslik ürün 700 lira oldu. Şimdi 5lira 33 kuruş, ancak bahse konu ürün, enflasyonla canla başla mücadele kapsamında hatır için kim yerde 630 lira. 100 lira içeride son tüketici.
Ankarada ismi lazım değil bir bisikletçi dükkanına girdim, eski fiyattan bir ürün yakaladım. İşime yaramayacaktı. Alayim almayayım mı diye ikirciklenirken, mağaza sahibinin almamam için içinden ettiği duaları gözlerinden alt yazılı olarak okudum. Neyse almadım. Ürün o akşam 130 liradan 285liraya çıktı. Bu da böyle bir anımdır naçizane.

@Mehmet Metin Levent

Dövizin yüksek olduğu zamanda bir miktar ürün ithal edip köşeye bırakan satıcılar, döviz düşünce hemen o fiyatları düşürmezler. Düşüremezler, yoksa zarar ederler. Taki yüksek fiyattan aldıkları ürünleri ellerinden çıkartana kadar. Yalnız burada sağ duyu ve iyi niyet çok önemli, çünkü yeni dövizden aldıkları ürünleride eskisi gibi yüksekten satmaya kalkarlarsa o zaman etik olmaz. Ama yine kendileri kaybederler,müşteri bir ürünü en ucuza kim satarsa ondan alır, herkes pahallıya satıyorsa yurtdışından alır, yurtdışıda pahallıya geliyorsa elzem bir ürün değilse beklemeye alır,en azından benim için böyle.

Bende başımdan geçen bir olayı anlatayım,bir ara bir ürün siparişi verdim.Fiyatı diğer satıcılara göre uygundu,ürünün ödemesini yaptım,kargolanmasını bekliyorum.Bekler satıcı hemen ürünün fiyatını yükseltti.30TL birden yükseldi. Sonra fiyatın güncellenmemiş olduğunu,eski fiyattan satışını yapamayacağını belirtti. İyide dedim,madem bu ürün eskiden 20TL idi,şimdi 50TL yaptın. Eğerki güncel kurdan bu ürünleri alıp stok yenileseydin,fiyatları güncel olurdu.Eski kaldığına göre eski stokların duruyor olması gerek.Şimdi eski stok ürününüde yeni almış gibi yüksekten mi satıyorsunuz dedim vs biraz tartıştık,20 tl olmasada 50tlde olmayan bir fiyatta zorla anlaştık. Sizin durumda bunun gibiymiş anlaşılan,adam fiyatı güncellemeye unutmuş,siz bakarkende bu fiyat eski bundan veremem diyememiş ve zor durumda kalmış. Güncel fiyatını biliyorsaydınız bence alsaydınız keşke.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Öncelikle herkese merhabalar.
Malum ekonomik ve siyasi durumlardan dolayı döviz kurları maalesef çok yüksek ve yükselmeye de devam ediyor. Bu durumdan en çok etkilenen bir grup olarak da biz bisiklet kullanıcıları var. Bilindiği üzere bir çok ekipman da yurt dışından ithal edildiği için bu doğal olarak ülkeye giriş yapan ithal ekipmanlara fiyat artışı şeklinde yansıyor. Yerli ekipmanlar ise direkt yurt dışı kaynaklı değil ama sonuçta yurt dışından malzeme alan firmalar var, üretimde kullandığı araçlar ithal olanlar var vs. bundan ötürü yerli ekipmanlarda da dolaylı olarak fiyat artışı oluyor. Bu durum nereye kadar gidecek, ne kadar sürecek maalesef onu da kestiremiyoruz. Sizlere yöneteceğim soru, fikirlerinizi almak istediğim konu ise şu olacak: Bir sonraki sezon için ihtiyacımız olan ekipmanları şu andan itibaren birikim yaptıkça yavaş yavaş almak mı mantıklı mı yoksa 8-9 ay bekleyip almak mı? 8-9 ay beklemekten kastım ise şu: Varsayalım ki döviz kurları geriledi örneğin dolar 7.35 yerine 6 lira oldu. Bu azalış sizce ekipmanlara - ben çok zannetmiyorum ama- fiyat düşüşü olarak yansır mı, yoksa fiyatlar zirve olarak gördüğü yerlerde kalır mı ?

Herkes pek tabii görüşünü belirtmekte özgürdür ama sizlerden ricam lütfen mesajlarda kısır siyasi polemiklere girmeyelim ve konunun ekseninden sapmayalım. Saygılarımla...

Yerli üretimin bir an önce başlaması lazım aldığımız ithal olan her ürün maalesef dolar kurunu daha da yukarıya çekiyor.

Dolar kuru geri düşer diye beklemeyin, düşmez diye söylemiyorum, ama bizim esnafımız zaten kurun yükselmesi ile yaptığı zam mı kur düşünce geri çekmiyor ki, bu yüzden stok imkanı varsa beklemek yersiz olur.

Son düzenleme:
@viatorem çay geçen yıl 24 lira bandındaydı bu sene 33.5 lira bandında % yüz yerli üretim ve %30 gibi zamlanmış. Çaykur Rize Sarı paketten bahsediyorum. Olaya doların yükselip düşmesi olarak bakma. Ekonomisi düzgün seyiralan bir ülkede bir yılda kendi yerli mamülü bu kadar zamlanıyorsa dışarıdan ithal edilen ürünlerin maliyetini tahmin edebilirsin.
5 litrelik ayçiçek yağı 27 liraydı 40-43 lira arası oldu. Verdiğim örnekler lüks marketler değilde bim gibi piyasaya yön veren zincir marketlerin fiyatları.

Bisiklet işine gelince giyiminden vidasına kadar vergisi algısıda ekleniyor ve % 50 artışları bulabiliyor. Peşin paran var ise veya parça parça baharı görmeden bu işi hallet ve tüm ihtiyaçlarını gider derim. Ocak ayında indirim denk getirip 950 liraya aldığım 24 jant çocuk bisikleti mart ayında 1350- 1400 arası olmuştu. 3 ayda kur dalgalıydı ama farkı göresin diye anlattım.

@viatorem çay geçen yıl 24 lira bandındaydı bu sene 33.5 lira bandında % yüz yerli üretim ve %30 gibi zamlanmış. Çaykur Rize Sarı paketten bahsediyorum. Olaya doların yükselip düşmesi olarak bakma. Ekonomisi düzgün seyiralan bir ülkede bir yılda kendi yerli mamülü bu kadar zamlanıyorsa dışarıdan ithal edilen ürünlerin maliyetini tahmin edebilirsin.
5 litrelik ayçiçek yağı 27 liraydı 40-43 lira arası oldu. Verdiğim örnekler lüks marketler değilde bim gibi piyasaya yön veren zincir marketlerin fiyatları.

Bisiklet işine gelince giyiminden vidasına kadar vergisi algısıda ekleniyor ve % 50 artışları bulabiliyor. Peşin paran var ise veya parça parça baharı görmeden bu işi hallet ve tüm ihtiyaçlarını gider derim. Ocak ayında indirim denk getirip 950 liraya aldığım 24 jant çocuk bisikleti mart ayında 1350- 1400 arası olmuştu. 3 ayda kur dalgalıydı ama farkı göresin diye anlattım.
Haklısın Necmeddin abi maalesef öyle bir çıkılmaz haldeyiz. Teşekkür ederim fikirlerin için de. Umarım bir an önce düzelir bu durum... :(

Döviz kurlarındaki düşmelerin kalıcı olacağına ve Türk Lirası’nın değerinin belirli bir kurda istikrar kazanacağına yönelik çok güçlü bir kanaat oluşursa, şirketler de gelecek dönemlerde üretim maliyetleri düştükçe fiyatlarını orta ve uzun vadede düşüreceklerdir.(evrensel bir ekonomi kuralıdır)Üretim maliyetleri çok önemlidir çünkü Türkiye'de talepe dayalı enflasyon yerine maliyet enflasyonu(girdilerin ithal olması nedeniyle dövize bağlı olması) vardır.

Dolar düşse bile fiyatlar düşmüyorsa bunu en iyi Yeni Keynesyen İktisatçılar açıklar.

Edit büdüt: Şimdi bu yazdıklarımı @Çağdaş78 Hocam görür ve ''This is Ortadogu'' der. :D

Piyasa öyle bir hal aldı ki fiyatlar artık intikam alır gibi artırılıyor. Esnafa da hak veriyorum, bir kesim oturduğu yerden dövizden, altından, faizden, kısaca paradan para kazanıp duruyor, esnaf da ben enayi miyim arkadaş der gibi etiketi üst üste değiştirip duruyor, paradan para kazananın kazancını yakalamaya çalışıyor ki çok zor. Bu gidiş, gidiş değil, adına kriz mi deniyor, yoksa ekonomik cinnet mi ne deniyorsa, ben böyle bir sıkıntılı süreç görmedim. Konu başlığına gelirsek, bu fiyatlar düşmez, artmaya devam eder, sene sonu gelmeden bir çok işletme piyasadan elini ayağını çeker, alacak üründe bulunmaz. Devir, ailenin ve sevdiklerinin sağlıklı olduğuna, karnının doyduğuna şükretme devri. Umarım bu sıkıntılı süreç uzun sürmez.

Maalesef ben de ülkedeki ekonomik ve siyasi çalkantıdan dolayı artan fiyatların kolay kolay düşeceğini beklemiyorum. Konudan bağımsız olarak önceden sık tükettiğim bir soya sütü markasını hiçbir yerde bulamayınca tedarikçilerden birini aradım ve firmanın Türkiye pazarından çekildiğini öğrendim. Zaten şu anda bisiklete yoğun bir talep olduğu ve piyasadaki ürün de az olduğu için fiyatlar, bisiklet üreten firmaların tavsiye fiyatını da geçmiş durumda. Alım gücü de git gide düşüyor. Asgari ücret 300 € gibi trajikomik bir duruma düşmüşken korkarım ki yabancı firmalar için Türkiye eskisi gibi cazip bir pazar değil ve belki de ürünlerini buraya getirirken artık daha temkinli davranacaklar. Bu arada Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini yanılmıyorsam 7.34'tü-ki Türkiye Merkez Bankası maalesef tutturamadığı tahminleriyle ünlüdür Batılılar arasında- Dolayısıyla bizim gibi TL kazanan insanların fırsatları, indirimleri kovalamaktan başka çaresi yok gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Geri