Öncelikle herkese merhabalar.
Malum ekonomik ve siyasi durumlardan dolayı döviz kurları maalesef çok yüksek ve yükselmeye de devam ediyor. Bu durumdan en çok etkilenen bir grup olarak da biz bisiklet kullanıcıları var. Bilindiği üzere bir çok ekipman da yurt dışından ithal edildiği için bu doğal olarak ülkeye giriş yapan ithal ekipmanlara fiyat artışı şeklinde yansıyor. Yerli ekipmanlar ise direkt yurt dışı kaynaklı değil ama sonuçta yurt dışından malzeme alan firmalar var, üretimde kullandığı araçlar ithal olanlar var vs. bundan ötürü yerli ekipmanlarda da dolaylı olarak fiyat artışı oluyor. Bu durum nereye kadar gidecek, ne kadar sürecek maalesef onu da kestiremiyoruz. Sizlere yöneteceğim soru, fikirlerinizi almak istediğim konu ise şu olacak: Bir sonraki sezon için ihtiyacımız olan ekipmanları şu andan itibaren birikim yaptıkça yavaş yavaş almak mı mantıklı mı yoksa 8-9 ay bekleyip almak mı? 8-9 ay beklemekten kastım ise şu: Varsayalım ki döviz kurları geriledi örneğin dolar 7.35 yerine 6 lira oldu. Bu azalış sizce ekipmanlara - ben çok zannetmiyorum ama- fiyat düşüşü olarak yansır mı, yoksa fiyatlar zirve olarak gördüğü yerlerde kalır mı ?
Herkes pek tabii görüşünü belirtmekte özgürdür ama sizlerden ricam lütfen mesajlarda kısır siyasi polemiklere girmeyelim ve konunun ekseninden sapmayalım. Saygılarımla...