Bisiklet imalat pazarının çoğu uzakdoğuda. Ek gümrük vergisi kime gelmişti, AB üyesi ülkeler ve 4-5 tane daha ülke haricinde ki diğer ülkelerden gelecek bisiklet ve ekipmanlarına geldi. Japonyadan direkt parça alımında misal. Diğer bir örnek ise, imalat Çin de ya da Tayvan da yapılmakta, bu durum doğrudan yerli firmayı etkileyecek, sebebi bu firmalar üretim yapmıyor, kadro ithal edip etiket basıyorlar. Bisiklet kadrolarına ve uzak doğudan gelecek bilimum malzemeye ek vergi, komple bisiklete zam demektir. Yüksek ihtimal Giant ve Merida bu durumdan daha fazla etkilenecekler. 2017 Propel fiyatı 8000 TL ise 2018 modeli kabaca 9500 TL olacak diyebiliriz. Bu bir tahmin tabi. Her zaman eleştirel bakıyoruz, üretim yok diye şikayet edip boş yere ağız patlatıyoruz, gerek yok böyle şeylere, ülkemizin üreten bir yer olmasını 1938! den sonra engelleme çalışmalarına başladılar, öncesinde hazırlığını yaptılar zaten. İnsanlara tembelliği hazıra konmayı alıştırmışlar, ülkemizin komple bir silkinip, biz napiyoruz kim için ne için yaşıyor kime hizmet ediyoruz, her konuda gelişimi, farklılığı, hakkı, adaleti, arıyor muyuz diye sorması gerekiyor. Şahsım adına bunlara yazarakta gereksiz konuşmuş oluyorum, bu konuları konuşmak gerçekten o kadar baydı ki yani aklıma geldikçe sinir bozukluğu oluşabiliyor artık, konuşunca bi .. değişmiyor çünkü. Konuşmadan, düşünceyi eyleme dökme vaktidir artık. Paramız yok ne yapabiliriz diyebilirsiniz bu konuda yol göstermekte benim haddim değil. Neyse baydı yine.