Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

(link)

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, 2015 yılında Türkiye’deki eğitim harcamalarının yüzde 52.3’ünü en zengin yüzde 10’luk kesim gerçekleştirdi. En yoksul yüzde 10’luk kesimin yaptığı eğitim harcaması ise yüzde 0.7’de kaldı.

Eğitim için yapılan harcamada iki kesim arasında 78 katlık bir uçurum oluştu. Yoksul aileler harcayabildikleri her 100 liranın sadece 40 kuruşunu eğitime ayırabilirken, en zengin yüzde 10’luk kesim ise 100 liralık harcamasının 4.8 lirasını eğitime harcayabiliyor.

Türkiye’deki en yoksul yüzde 10’luk kesimdeki aileler 2015 yılında aylık olarak ortalama 1.095 TL harcama yaptılar ve bunun da en fazla 4 lirasını eğitime ayırabildiler. En yüksek gelire sahip yüzde 10’luk dilimdeki aileler ise aylık ortalama 7.151 lira harcadılar ve bunun 343 lirasını eğitime harcadılar.

Scudo
@cahitakin kapitalizmin tek kültür olduğu ülkelerde insan hakkı olan eğitim ve sağlık bile parasını ödeyene ulaştırılır.

Paylaştığınız örnekler olmasın diye herkes için kaliteli ve ücretsiz sağlık ve eğitim diyoruz.

Ayrıca eğitim için harcanan para karşılığında çocuğa eğitim olarak sunuluyor mu? Hayır. Çoğu eğitim kurumu şişirilmiş balon. Çoğu eğitim kurumu öğretmen ve çalışanını insafsızca sömüren, daha da sömürmek için hukuk ve kanun dışı cambazlıklara başvuran işletmelerdir, böylelikle gücüne güç, parasına para katarlar.

Bunlardan biri ile şu an dava sürecindeyim. Kendilerinin zorunlu olarak ödemekle yükümlü oldukları eğitim öğretim destek ödeneğini hesaplarımıza yatırıp, kanun önünde kendilerini aklayıp bizden parayı elden geri muhasebeye ödemeyi zorunlu tuttular. 150 öğretmenin tamamına yakını işsiz kalmamak adına bu hırsızlığa ses çıkarmadı. Ben ve birkaç arkadaş itiraz ettik ve işten atıldık. Sadece hakkımız olan çok düşük bir ücreti hukuk dışı elimizden alınmasına ses çıkardığımız için. Okulun sahibi eğitim profesörü üstelik.
Okulu bakanlığa şikayet ettim. Böyle olunca da sözleşmem bitmeden iş akdim feshedildi.
Oysa ki bu aya kadar sözleşmem vardı. Olay basına yansıdı, yer yerinden oynadı. Peki ne oldu?
Ahmet öğretmen kötü öğretmen olduğu için işten çıkarıldı o da arkadaşlarıyla bir olup bize iftira attı dendi.

Mahkemeye verdim. Belgelerim şahitlerim sağlam. Burası Ankara'da tanınmış bir okul. Yeni şubeler açmakta. Sahibi Milli Eğitim Bakanlığında çok üst yönetimlere gelmiş, bakanlara danışmanlık bile yapmıştır.
Ama üç kuruş için öğretmenlerin mesleğiyle ve hatta onur ve gururlarıyla oynamaktan imtina etmezler.

Çocuklarınızı emanet ettiğiniz kurumları enine boyuna araştırın. Her zaman haktan, insanlıktan ve adaletten yana olun ve çocuklarınıza bunlardan asla taviz vermemeleri gerektiğini öğretin.

Konuyu çok saptırdım.
Kusura bakmayın.

(link)

Huffington Post'ta yer alan habere göre, Fransa'da, Yeşiller Partisi'nin meclise getirdiği ve 2020 yılında yürürlüğe girecek olan yasayla tek kullanımlık bardak, tabak, çatal, bıçak, kaşık gibi plastiklerin kullanımı ‘biyolojik materyalden yapılmadığı müddetçe' yasak olacak. Associated Press'e göre, Fransa, söz konusu karar ile plastiği yasaklayan ilk ülke.

@cahitakin pack2go itiraz etmiş. Bunun tüm kıtaya yayılmasından endişe etmişler :)))
Etsinler bakalım.

Herkese merhaba,

Bütün mesajları başından itibaren okudum. Yazılanları gördükçe yalnız olmadığımı hissetmek beni gerçekten mutlu etti.
Yaşadığım yer ve çevremde ki insanlara baktğımda yalnızlık hissiyatına kapılmamak elde değil.

Tüketimin artmasının bence en büyük sebeplerinde sayılabilecek olan "yetersizlik" psikolojisine bağlıyorum.
Kendisini yetersiz bulanların, üstün gördüğü kişilerden ezilme hissiyatını gidermek için kullandığı çoğu araç, amaçtan öteye gidemiyor. Sahip olduklarının kıymetini bilmemek bir yana, doğru dürüst kullanılamıyor bile.

Bu insanları egosunun yönettiğini düşünecek olursak, daha iyisi değil, en iyisini dahi bir başkasında gördüğü vakit sıradanlaştığını hissediyor.

Sonra bir başka tüketim çılgınlığı tespitim; doyumsuzluk!

3 kişilik aileler 2+1 evlere sığamaz oldu. 3+1 dair olması lazım illa. Sorsak 3+1 dairede oturan kişiye, "Keşke odalar biraz daha büyük olsaydı." der.

Bu forumda Dövüş Kulübü filminin adını birkaç defa görmüştüm. Orada diyor ki;"Sahip oldukların zamanla sana sahip olur."

3 aylık maaşını verip veya kredi çekip aldığı telefonun 8 ay sonra yeni modeli çıktığında, ekranın büyüklüğü birkaç mm daha büyük ve birkaç gram daha hafif diye zararına satıp, arada ki fark için 1 aylık maaşını veren insanlar olduğu sürece bu çark aleyhimize dönmeye devam edecek.

Benim kullandığım telefon lumia. Reklam olarak anlaşılmasın, şuan piyasada -zannediyorum- sıfırı bulunamıyor.
Ben 2 yıl önce 800Liraya sıfırını almıştım.
Ege ve akdeniz turu yaparken navigasyon olarakta kullandım ve diğer navigasyon cihazlarını kullanan arkadaşlarımla deneyimlerimizi paylaştığımızda, 3 katı fiyata bu performansı alamadığını söylediler.

İlk önce değişime kendimizden başlayıp, inanıp, başkalarınında tüketimini kontrol altına almasına etki edebilmeliyiz.
İnsanlara bunu en iyi empoze etmenin yolu ise bence, bi işin faydasını anlatmaktır.

(link)

[emoji33]

HTC Desire EYE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hauy hastalık halini almış dostum artık benim kullandığım şu telefon bozulsun bidaha telefon kullanmayı düşünmüyom

Arkadaslar ;
Biliyorsunuzdur. Dis fircalari ve dis macunlari hem pahali hemde zararli.
Ben Resullullah Efendimiz s.a.v in sunneti olan misvak i kullanmanizi tavsiye ederim. Hem sagliklidir hemde ucuzdur. Dislerinizi piril piril yapar agiz kokusunu giderir bunyesindeki faydali enzimlerden dolayi ) birde karbonata limon damlatip dislerinizi ara ara ovalarsaniz piril pirll olur

Bisiklet konusundada aynı şey var malesef forumda gördüğüm kadarıyla hep shimano xtr dura ace sram x0 veya diğer üst seviye donanımlara merak var bana sorarsanız bi insanın bisikletten zevk alması önemli donanım yükseltmedende keyif alınabilir bisikletten içimden geldi söylemek istedim sürçü lisan ettiysem affola...

@morishej
Eğer şimdiden alırsan onda biri fiyata mezar alabilirsin.

@TuTKuN
Bu işin ticari inceltilmiş ve dolayını ile hafiflemiş olan bu modeller tahminlerin ötesinde kısa ömürlü. Bakıyorum bisikletliye insan mı diye. İnsansa bi ayrı kıymetli benim için. Bisikleti bisiklet işte. Ancak yıllar evvel sds bisiklet ankarada iken oraya cannondale lefty muhtemelen karbon bisikleti ile gelen abinin bize ve bisikletlerimize tepeden bakışını unutamıyorum. Çünkü onun bisikleti benim bisikletimin 6-7 katı fiyatına eşitti. Ye kürküm olayı. Neyse.

@mehmetlevent keşke sorsaydın o şahsa bisikletinden zevk alıyomusun diye... Alamaz çünkü en ufak bi çukurdan geçmeye korkar aman bişey olmasın bisikletini kimseye bi dklığına kimseye sürdürmez kıymetlidir çünkü paralıdır değerlidir neyse.. Ciltlerce kitap yazılabilir herkesin kendi tercihi

@mariokaldato
yapmayın diş macunları pahalı sayılmaz. saçma fiayatlara satılanları da var ama ben mesela colgate'nin büyük boy bi modelini alıyorum ve 3 lira filan fiyatı. 1 ay çok rahat gidiyor.
12-15 lira arası küçük olanları da var ve onlar pahalı evet.

Diş macunu demişken bazen Migros'ta bir alana bir bedava günleri oluyor. Azıcık fiyatı katlıyorlar ama olsun. Kampanyada her halükarda ucuza geliyor.

Pahalı bisikletkibri , öncesindeki iphone 7'yi ilk alan olma rezilliğine gelirsek; diyeceğim odur ki, kapitalizm ve tüketim üzerine oluşturulmuş bir hayat tarzı insanı önce kendisine, sonra çevresine ve en sonunda da doğaya karşı yabancılaştırır.

İnsan kendi potansiyelini, insanın, çevrenin ve doğanın güzelliğini yaşamdan tat alarak yakalayabilir. O zaman doğru bilgiye, sanatın güzelliğine, doğal olana vakıf olabilir.

Aksi takdirde hayat amacımız kullanmayacağımız değerli (!) şeylere sahip olmak için ömrümüzü feda etmeye, iphone 7'yi ilk alan olmak için haftalarca sokakta beklemek gibi hastalıklı bir devinimde çürür gideriz.

Bu gibi insanlar için yıllar önce bir söz uydurdum: Kapitalizm artığı...

@vela2016
Bence diş macunu mu misvak mı? Sorusuna kiş kendisi cevap vermeli. Mesela ben günde 2 defadan fazla diş fırçalayamam; diş etlerim uyarır. E misvak deniyorum. İyi güzel temizliyorda o da ağızda yemek tatı bırakıyo ben de onu sevmiyom :D Kısaca kişi diş fırçasının ve misvağın avantaj ve dezavantajlarını değerlendirip seçimini yapmak gerek. Mesela bi tanıdığım elinden misvak düşürmezdi. Sordum neden diye "Umre'de araplar hep bunu kullanıyor ve dişleri inci gibi" ,"Bir haftadır ben de yapıyorum. " Cidden de dişleri parlıyordu.

Not: Sünnetlerde araçlar amaç değildir. Yani aslında sünnet olan misvak değil, diş temizliğidir. Aynı şekilde Peygamberimiz (s.a.v.) eliyle yemek yerdi? Neden, çünkü şartlar onu gerektiriyordu. Şimdi çıkıp sünnet diye kaşıkla yenen şeyi elle yiyemeyiz :D

@Ahmetgitar
diş macunu konusuna bir şey daha eklemek istiyırum... açıkçası nerdeyse hepsini denedim şu mucize yarattığı söylenen modellerin. ama hepsi de aynı işi yapıyor. o yüzden bu konudaki tutumum, uyduruk olmayan bir markanın en ucuz modelini almak şeklinde. herkese de tavsiye ederim, ben hiç şikayetçi değilim.

http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2016/05/25/fft99_mf7090290.Jpeg
geçen gün tozlanmış kadromu silmek için evde ıslak mendil aradım ama bulamadım. ben de bir bezi ıslatıp(sonra iyice suyunu sıkıp) onunla güzelce sildim.

kadrosunun temizliğinden bahseden neerdeyse bütün arkadaşlar ıslak mendille bu işi yaptıklarını söylüyorlar. evet ben de geçen haftaya kadar onunla yapıyordum. ama ıslak mendilin de doğaya çok büyük zarar verdiğini düşünüyorum. plastik gibi bir şey. normal kağıt peçete gibi değil. elle parçalamak bile çok zor.

evet arkadaşlar size de öneririm. ıslak(nemli) bez... bildiğimiz bez işte :D
kadro temizliğinde ıslak mendile hayır !
üstelik normal bezi defalarca kullanabiliyorken, ıslak mendil tek kullanımlık.

Ben misvak meselesini polemik maksatli yazmadim dostlar. Zaten akli basinda insanlariz. Gerek yok polemige degil mi? Ama yalan degil pide , tavuk ve lahmacun turu seylerin tadi elle yemeyle cikiyor kabul edin :) Her konuda tasarrruf ve tuketimi azaltmak deil mi maksat ? Dis macunlarnin cogunda mermer tozu var ( beyazlatir ama dis minelerini yok eder ) misvak dogaldir. Dis macununa gerek duymazssin. 3 liraya alirsin yumusagndan 3 ay gider rahat hemde disleriniz parlar devlet sanatcisi gbi :)

@mariokaldato
yok mersedesçi abi polemik değil elbette... ben orada uçuk fiyatların yanında ucuzlarının da olduğunu anlatmaya çalıştım.
misvak da fena değil elbette. küçükken kullanmıştım, dişleri gerçekten de beyazlatıyor.

Aklımda bir konu var. Yazıp yazmama konusunda kararsızdım fakat, bu fikrimi, düşünce yapımın aynı olduğunu düşündüğüm insanlarla paylaşmak istiyorum.

Arkadaşlar, abilerim gördüğüm kadarıyla bi kısmınız evli ve bu söylediklerim hakkında öncelikle onların ve herkesin ne düşündüğü, nasıl bir yol izlediğini öğrenmek, kendime pay çıkartmak isterim.

Düğün maliyetlerinin ne kadar abartıldığını ve gereksiz bir ritüel haline geldiğini düşünüyorum.

Merve'nin yaptığını Buse'de yapmak istiyor. Peki gerçekten Buse yapmak istiyor mu böyle bir düğün?
"Bakın ne kadarda eğleniyorum" demek için 1 yıllık maaşın 1 gecede verilmesi yerine fayda sağlayacak alanlarda harcanması taraftarıyım.

Günümüzün olmazsa olmazlarından sayılan yabancı dili, mesela ingilizceyi İngilterede 3 ay boyunca kalarak öğrenebilirler. Ama neden öğrensinler ki, onlar halay başı olmak istiyorlar.

Gelinlikler olmuş 5bin lira, kiralama deseniz 3bin lira. Hayatı boyunca bir daha giyılmeyecek olan elbisenin maliyetinin bu denli yüksek olmasında televizyonun katkısının hiçe sayılamayacak derecede olduğunu düşünüyorum.

Neden mi?
Türk yapımı gişe kaygısı olduğunu düşündüğüm filmlerin içeriğinde evlilik finalli olanların son yıllarda arttığını görüyorum. Nitekim bazen isimleri bile düğünle ilgili oluyor, gişe de yapıyorlar nedense...

Düğün gecesi, gelin-damat kıyafet, mekan ücreti, orkestra, ulaşım vs eklenince çıkan miktar inanılmaz.
Peki gerek var mı? Bence yok.
Kutlama olabilir. Akşam yemeğe gidilebilir. Çokta güzel olur kanımca.

Sadece televizyonla sınırlı değil, başka alanlarda da gelin olmanın önemi vurgulanıyor.
Sahneye en son kim çıkar?
Assolist.
Neden?
En değerli, en önemli o dur çünkü.

Peki defilede en son hangi kıyafetle final yaparlar?
Gelinlik.

Gelinlik yüceltiliyor, ve bu kıyafetin giyildiği tek bir yer var...

Berberler damat traşı ile normal traş arasında hiçbir fark yokken 30 lira yerine 150 lira alıyorlar.

Bu söylediklerim genel için değildir, lütfen yanlış anlaşılmasın.

@Tolga Kuş evlilik ve çocuk konuları insanların en derin duygularına seslendiği için sistemin hep iştahını kabartır.
Düğün her zaman pompalanır. Yeni eşya, balayı vb. Çünkü bunlarda iyi para vardır.
Aynı şekilde çocukların kullanılması da. "Benim babam Toyota gibi adam" sözü insanlara toyota aldırmak için uydurulmuş gaza getirici sözlerdir.
Ev reklamlarına bakın, hep bir çocuk kullanılır. Ebeveynlerin içine dert koyulur. Daha iyi evler alınsın, daha güvenli ve pahalı evlerde çocuklar steril büyüsün diye.
Yazacak çok şey var.

Bu arada hayalim, söylemezsem çatlarım. Ben Bolivya'da köy düğünü yapacağım.

Geri