Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@Ahmetgitar eger bitkiyi ustten budamazssan boya verip urun ya az veriyor yada hc vermiyor. Domates fidesi icin gecerli bu. Biz yazin resmen bahcemizin bir domates ormanina donusune sahit olduk . tabi tohum surdurebilir dogal tohumdan

Scudo
@mariokaldato

Bir kasa dünyaca meşhur bursa domatesi ile yine dünyaca meş

@mehmetsunu
hur bursa sivri biberi gönderirsin artık.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
mariokaldato , hala elinizde domates tohumu var mı yerli olarak ? sizin ektiklerinizden, çok az da olsa olur..birkaç fide dikmek istiyoruz eşimle..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mavi albatros
Hanima sorayim bi .

@mehmetsunu
:D

@mavi albatros
Tamam dostum. Bize koyden hazir cimlenmis vaziyette geliyor ondan sorayim dedim

iki kadın bir dünya nın instagram hesabında gördüm.Anlaşılan Uruguaylılar bizim konumuzda baya bilinçli;

photo_2017-03-04_13-13-34.jpg

@hauy

lüks tüketim ile ilgili saniyorum, temel ihtiyaclardan kisacaklarini zannetmem.
Bu da devlet baskanlarinin halka cok iyi örnek olmasindan kaynakli herhalde. Buranin eski devlet baskani kaplumbaga arabaya biniyordu mesela.

Darisi insallah tüm Starbuckslarin, McDonaldslarin vs. basina.

@Ahmetgitar

Cok dogru, her cocuk bitki ekimi ile tanismali ama nasil, bana göre bu is ilk okuldan baslamali, yani okullarda temel ders olarak okutulmali, ve saglikli yasam dersleri vb ile devam edilmeli. Tabi bunlar maalesef icinde yasadigimiz carpik sistemde ütopik hayaller.

@Aloha

Bitki dikimi için okulu beklemek gerekmez bence. Çocuk daha okula başlamadan evde halledilmeli. Ekeceğimiz bir kayısı, elma, limon, nar vs. çekirdeği ile ağacın ne kadar zor yetiştiğini çocuğa gösterebiliriz. Veya saksıya birkaç tohum domates ekerek yetişme süresini ve zorluğunu yeterince etkili olacak şekilde gösterebiliriz. Hem de kendisi bitki - ağaç yetiştirme alışkanlığı kaznır.

Okul bahçelerini çocuklar için yeşillendirmek yerine beton döküp haftasonu için otopark,yazları için ise düğün solunu haline getiren okul yönetimi zihniyeti olduğu sürece okulda bitki ekimi yada ekolojik yaşam gibi dersler hâyalden ibaret..

@serdarsezgin

Sizin dediginiz sekilde temenniden öteye gitmez, kim ögretecek bu isi, kac tane aile bunu yapa(bili)r?
Somut adimlar gerekli, milli egitim bu ise el atmali, anaokullari ve kresler de programa dahil edilebilir.

Permakültür, urban farming, vertical farming gibi kavramlar ögretilmeli.
Her semte halkin kiralayabilecegi hobi bahceleri olusturulmali.

Bireysel olarak gerilla bahcivanligi (Guerilla gardening) gibi eylemler yapilabilir.

Endüstriyel kenevir ekimi serbest edilip ve hatta tesvik edilmeli zorunlu hale gelmeli, kenevir sürdürülebilir bir dünya icin olmazsa olmaz bir kaynaktir.

Yemek tarifi de mi paylaşsak burda napsak :D Çok güzel bi patatesli kekimsi börek tarifi biliyorum :D

@cahitakin

Ismi öyle abi, frengistanda yaramaz bebeler, halka acik yerlere, yol kenarlarina, parklara giciklik olsun diye sebze ekiyorlar :)
siddet icermeyen bir protest türü.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Kısa sürede yapılan yemek tarifleri iyi olabilir.
Ama yok efendim kırmızı eti al fırında 220 derecede üç saat pişir falan, olmaz öyle.
Çevreci olsun.
Örnek tarif: Bir yumurtayı alıyoruz kırıp pişirmeden kafaya dikiyoruz. Hem proteini kaybolmuyor hem de pişirmek için enerji harcamıyoruz :D

bisikleti yok muymuş bu ekmekçi arkadaşın? hattâ bisikletli "düğüm"lerinden oluşan bir dağıtım intraneti bile kurabilir.

Geri