Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Scudo
@trabzonlu ozan teşekkürler ben de zaten bu kadar güzel bir şeyin bu ülkede olacağına inanamamıştım.
Bağlantıya göre bir şeyler yapılacak ama tam değil.
Olsun yine bu da bir farkındalık açısından olumlu.
Üç kalem ürün için üç torbayı alan insanların çoğunlukta olduğu bir milletiz.
Şahsen ben torba kullanmıyorum.
Domatesi biberi bile cebime koyuyorum.
Eğer çok fazla market alışverişi yaptıysam ki bu çok nadir oluyor, o zaman tek bir torba alıyorum.
Aldığım torba da birkaç kez bakkala benimle beraber gidip geliyor.

Ben markete sırt çantasıyla gidiyorum. Hem taşıması rahat oluyor hemde aldığım çantaya göre bir limit getirmiş oluyorum alışverişe.
Poşetlerin paralı olması işe yarar bence. Decathlon'da paralı mesela poşetler, insanlar çantaları olduğunu hatırlıyor :)

Her aldığımı sırt çantama atmamın artık kasiyerin gözünde mantıklı bir açıklaması olacak: Paralı!
Geçen gün kemer aldığım derici, poşet kullanmadığımı söylediğimde çok şaşırdı. "Al abi lazım olur, reklamımız da olur" dedi.
Israr etmedim. Defalarca kez kullanmak üzere poşeti aldım.

@BerkEvren
Decathlon da ücretli poşet ancak ben son 3 alışverişimin ikisinde istemediler para.
Tam cüzdanımın bozukluk gözünden 5-10kuruş arıyorum gerek yok diyor. Ben aramaya devam etmesem verecekler poşeti

@Seymour Glass aynı bakışlar bende de oluyor :) aynı özene sahip kimseleri görmek güzel.
ben yine de gerekli olabilecek durumlar için (dökülme riski olan ıvır zıvırda) çantanın içinde poşet de tutuyorum. Yoğurt veya poşetsiz alınmayacak marul maydonoz gibi şeyleri ona koyuyorum
Hele bazı poşetlerimde 5-6 tane tartı barkodu birikti, ne yazık ki o kadar kullanımdan sonra yırtılıyorlar genelde, ondan sonra da geri dönüşüm kutusunun yolunu tutuyor. o kutudan nereye gidiyor orası şüpheli tabi :naslyany:

@ykaya Bu kitabın çizeri Oğuz Demir arkadaşımdır.
Birkaç yıl önce şehir hayatına veda edip güneyde bir köyde yaşamaya başladı.
Takdir ettiğim bir arkadaşımdır.

@Homer
Böyle bir yaşamı seçmesine sevindim. O kitabı okumanın hakkı da odur zaten. Görüşürseniz selamımı iletin lütfen. Kitabı herkese okutmaya çalışıyorum.

@Ahmetgitar

Yazıyı okudum fakat yoğurtun kanserle olan bağını açıklayan bir kısım göremedim. Sadece bozulmasının gecikmesi, küflenmemesi üzerinde durulmuş. Kanser yapma sebebi buysa hazır olarak tüketilen her gıdada bu durumu görebiliyoruz, yoğurtu bunlardan ayıran neden nedir?

@Ahmetgitar tam hazır yoğurt yemek üzereydim. Açıp yiyemedim. Şu an masamda bana bana bakıyor :)

Düşünüyorum da hal böyleyken büyük şehirlerde yaşayanlar ne yiyecek? Bu mantık bizi markete girmeye zaten yasaklıyor, pazara gitsek orda da GDO sorunu var. Zira malumumuz doğal (natural:) ) diye satılanların ne olduğu ara ara ülke gündemine konu oluyor.

Net olan şu ki insanoğlu kendisinin en büyük düşmanı vaziyetinde. İnsanlığımızla savaşmamız gerekiyor.

Değerli arkadaşlar..Kirli,kimyasal,toksik olan şeyler başta kanımız ve tüm iç organlarımıza zarar verip ömrümüzü kısaltıp türlü hastalıklarla boğuşmamıza neden oluyor..
Belli aralıklarla detoks (arınma) yapmakta yarar var.
Haftada bir gün yarım kilo kırmızı pancar ve nar ı birlikte suyunu çıkarıp içmenizi öneririm.
Deneyimleyip olumlu sonuçlar alıyorum.
Sağlıcakla kalın...

@avkebele ölçü müdür bilmem ama anlatayım, iki kedimiz var, biri pis burjuva diğeri de proleter kedi. Bunlara eskiden yoğurt vermezdik, bir gram ya yer ya yemezlerdi. Yani sevmezlerdi.
Fakat evde yoğurt mayaladığımdan beri günde bir büyük kase rahat bitiriyorlar. Hatta geçen iki kase bitti. Bu bir ölçü olabilir.

Bu arada öndeki pis burjuva dediğim, arkadaki proleter kedi, tanıştırayım :)
IMG_20170405_141139.JPG

@Ahmetgitar
Hocam ishal olurlar cok yemesinler :D

Ancak dediginiz dogru kediler anliyor daha dogrusu hayvanlar. Her peyniri yemiyorlar mesela

Arkadaşlar aramızda sürahi tipi su arıtıcı kullanan var mı?
Dün Brita reklamını gördüm heves ettim de.
Ben zaten musluk suyu içiyorum aylardır ama bu sürahiler faydalıysa kendime ve ailemin evine alabilirim.
Böylelikle onlar da su satın alarak plastik atığı yapmazlar.
Ayrıca 20 liralık filtre 100 litre suyu arıtıyormuş, kalabalık evler için bu ciddi de bir tasarruf olabilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri