Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@mavi albatros

Dostum artık onu da sen bulacaksın, değişim öyle bir günde olmuyor, okuyacak araştıracaksın eğer durumdan şikayetçiysen. Ben psikolog da değilim bu işin bilimini bilmiyorum. Alışkanlıkları ve düşünceleri değiştirmek zaman alan, sabır isteyen bir süreç...

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Scudo
@emrahozkan tabiki kişi bazında herkes kendi arayışı içerisinde olmalı, nedemek istediğinizi anladım.

önceki mesajlarsa biz orta kuşağız, bir amacımız yok, tüketiyoruz, odaklanamıyoruz denince bunların sebeplerini öğrenmek istiyor insan..

değişim bir günde olmuyor haklısın.. eve gidip foto çekince üretime dair küçük bir paylaşımda bulunayım..

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Tuketim karşıtı yaşama (yada tüketimi azaltılmış bir yaşama) başlangıç için hepimizin öncelikle kendimizin ardından da etrafimizdakilerin marka takıntılarını yok etmemiz gerekmez mi?

En basitinden bir örnek olacak ise Apple [emoji519]. Bu firmanın astronomik rakamlara sattığı telefonlar, mp3ler mp4ler ve özellikle de bilgisayarlar neden kişi başına düşen gayri safi milli hasılatı nispeten düşük olan ülkemizde özellikle en çok satilanlar listesinin başından bir türlü inmiyor? Cevabını biliyorum. Hatta sizde biliyorsunuz? Çünkü kime sorsanız şöyle diyor :

"Abi tamam da bu Apple yani"

Apple tamam da ne yani? Bir kere de ne olduğunu söyleseniz? Apple çünkü uçuk fiyatlara satıldığı için artık o bir prestij göstergesi olmuş. Şöyle kafede otururken masaya konulup "Ooooo elma mı o?"....

Neyse çok konuşmayacağım. Herşey ortada zaten. Pazarlama stratejilerine yem olmayın yeter ;)

o marka satışlarına yem olmamak için çok zor olmayan bir yöntem, bundan 20 yıl önce ilkokul hocamın bana sorduğu bir sorudur.
Markette alışveriş yaparken denk gelmiştim rahmetliye, elilmde bi kalemtraş mı silgi mi bişey vardı. "İstek mi, ihtiyaç mı" diye sormuştu.
Hala bir alım öncesinde beynimde dönüp durur o soru. İhtiyaçlarını karşılayan minimum alım yeterli.

Hazır yeri gelmişken bir soru, zincir yağı olarak çevre dostu bir çözümümüz var mı acaba?

@gercek umurcan

Portakal yağı mı öyle bir şey varmış forumda bahseden arkadaşlar vardı.Basit bir arama yaparsanız kolayca bulursunuz hakkındaki konuşmaları.Ayrıca yine portakaldaki bir kimyasaldan elde edilen Turmepa ürünü var.O da çevre dostu temizleyici olarak kullanılabilir.

@Işıklar Gazisi Eski üretim mantığı uzun ömürlü ve sağlamlık üzerineydi. Şimdi ise belli bir süre sonra bozulması ve yenisi alınması temeline dayanıyor. Garanti süresinin bitimini takiben üzerinden çok zaman geçmeden sıkıntı çıkarmaya başlayan ürünler.

Akıllı telefonlarda ise bu konu bir kaç yıl önce gündeme gelmişti. Yazılımın telefonu bilerek yavaşlattığı ve artık ömrünü dolduruyor algısı verecek şekilde kodlandığı iddia ediliyordu ki bundan öte ayan beyan gerçek bir durum.

@gercek umurcan cidden yirmi yıl önce mi
söylendi bu söz, belki de öğretmeniniz köy enstitülerinden mezun olup üretim tüketim dengesizliğini gençken içselleştirmiş olanlardandı.
Bu söz beynimde hanz zimmer in müziği gibi kalıcı hale gelse keşke:harika:

Çatıda duran eski çekmeceleri (30 yıllık) bozdum 4-5 adet kuş yuvası haline getirdim. Ağaçlara astım geçen hafta, bazılarının ağızlarına baktım hemen samanla otla dolmuş, yerleşmeye başlamışlar :)

Tabi tepeden inen avcıları görünce hayalkırıklığı oluyor ama ,denize atılan deniz yıldızı misali, yuva yapan kuşlara faydamiz dokunmuştur diye avuttuk kendimizi..

@BerkEvren

cok dogru ve farkli bir bakis acisi yakalamissin @BerkEvren. Kontrollu muhalefet kapitalizmin ana unsurlarindan biri zaten

Evde soğuk suyumuzu içerken, çamaşırlarımızı veya bulaşıklarımız yıkarken enerji verimliliğine dikkat ederek 330 milyon ağaç dikmiş kadar tasarruf edebiliriz.

"Ülkemizde sadece A+++ sınıfı yerine A+ sınıfı buzdolabı kullandığımızda çevreye verdiğimiz zararı gidermemiz için 330 milyon ağaç dikmemiz gerekir."

Yazının tamamı için ;

(link)

Beyaz eşya alma arefesinde olduğum şu günlerde bu paylaşımı burada yapmadan olmazdı.

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
@emrahozkan

DSLR, lensleri ve motosiklet gibi ortak yanlarımız varmış hocam.

Seyahatler dışında artık DSLR'yi ben de kullanmıyorum, lenslerle birlikte gün gelir hepsi elden çıkarılır, ancak motoru SATMAM! :) O hatayı bir kere yaptım.

Minimalist olma konusunda çabalayan arkadaşları takdir ediyorum, ben de uygulayabilirim umarım.

foruma yeni katıldım konular arasında gezerken bu konu dikkatmi çekti. bu başlığı açandan da aktif devam ettirenden de allah razı olsun. bu sene çevre politikaları hakkında bir çok makale ve sunumla ilgilendim halimiz içler acısı gerçekten izlediğim videolardan bir kaçını bilgisayar başına geçince burdan paylaşıcam daha önce paylaşılmadıysa tabi.

bir de sadece bilgi aktarımı ve teori üzerine değil de pratikte de birşeyler ypabilir miyiz? veya yapıldı mı yapılıyor mu bilmiyorum ? şehirlere göre gruplaşsak fidan diksek okullara iş yerlerine toplumun olduğu yerlere geri dönüşüm hakkında bilgiler versek nasıl olur?

IMG_20170530_175603.jpg

herkese günaydın. bizim yaramazı şimdiden alıştırmak için arada turluyoruz, bisiklet maketi alıyoz falan filan ama velet oyuncak arabası olmadan binmez o koltuğa :) o oyuncak araba büyüyünce 6 silindirli araba isteğine dönüşürse al sana çelişki :rolleyes:

@Ahmetgitar

Öeeh, "31 hektarlık küçük alan" mı?

Oraya bi ticaret merkezi (iş hanının yeni adı), bi ufak avm, bi de site kondurur günümü gün ederdim.

31 hektar alanı orman yapmış adam. El insaf. Direk cezalandırılmalı bence. Ülkesinin gelişimine engel olmuş. Yabancıların, ülkesini kıskanıp çekememe oranını düşüren bi hareket yapmış.

Vatandaşların da tıpkı yöneticiler gibi, meselelere kasaba/nahiye seviyesinde bakması gerekiyor. Kim kimi kıskanmış, kim kimi çekememiş, kim traktörün modelini yükseltmiş, kim banyosuna yeni fayans döşetmiş. Biraz böyle büyük resmi görmesi gerekir insanların.

Ağaç dikmekle, doğayı korumayla bi yerlere varilsaydi bugün bizden önce Almanya, Hollanda falan ta nerelere gelirdi. Halbuki durumları ortada. Perişan haldeler. Ben bugun bi haber aldım, yuzde 99 doğru. İspanya'dan arkadaşım aradi. Batı bitmiş.

Geçen dizide gördüm, The Walking Dead diye, birbirlerinin etini yiyolar.

@DurgunDeniz
Haber zannedersem yeni değil 2015 e ait. Gerçi durumun şu an da farklı olduğunu düşünmüyorum ya

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
arada güzel şeyler de oluyor

aBWA43O_700b.jpg

Geri