oscak41
Rider
- Tepki
- 428
- İsim
- Osman Çakmak
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Şimdi birincisi; mesela 80 küsür milyonluk demokrasiyle yönetilen memleketler 20 küsür milyon kişinin istediği şekilde yönetilirken, 10 yıllık bi üye olarak 1 tane freerideçının geldiğini gördüğüm bu forumda senin de dediğin gibi çoğunluğun yol-tur ve mtb'ci olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak nasıl bi ortam bekliyordun?1 sene önce bana değişik gelen zihniyetin artmasından dolayı uzun süre foruma girmemiştim. Şimdi tekrar bakınmaya başladım, sadece aynı kişiler aktif. Bisiklet sporunu geliştirme konusunda çok başarılı olamamış anladığım kadarıyla bisiklet forum. Onun dışında genel kitle yol-tur üzerine. Bırakmadan önce açtığım son konu freeride ile alakalıydı, sakin bir üslupla yazmama rağmen çok fazla kişi hakaret seviyesinde saldırmış. Umarız bir gün forum belirli bir kitlenin oyun alanından çok amacına hizmet edecek hala gelir…
Forumun bisiklet sporunu geliştirme konusunda nasıl bir başarısı olabilir açıklar mısın?Bisiklet sporunu geliştirme konusunda çok başarılı olamamış anladığım kadarıyla bisiklet forum.
Öncelikle ciddiye alıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ancak daha dikkatli okusaydınız sevinirdim. Cümleye “bana değişik gelen” diye başlamışım. Banayı daha kaç defa vurgulamam lazım acaba… Açtığım konuda “doğal seçilim” diyen olmuş, alakasız bir şekilde kaldırımda birisine çarpan biriniŞimdi birincisi; mesela 80 küsür milyonluk demokrasiyle yönetilen memleketler 20 küsür milyon kişinin istediği şekilde yönetilirken, 10 yıllık bi üye olarak 1 tane freerideçının geldiğini gördüğüm bu forumda senin de dediğin gibi çoğunluğun yol-tur ve mtb'ci olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak nasıl bi ortam bekliyordun?
İkincisi; forumun boş muhabbeti çok olsa da o bahsettiğin değişik zihniyetli aynı aktif kişilerin içinde hem ülkede hem forumda bu sporun gelişimine muazzam katkılar sağlamış üyeler, her türlü soruna her türden cevabı verebilen üyeler, sporu ve bisiklet dünyasını yakından takip eden ve güncel bilgiler paylaşan üyeler, vb. gibi önemli kalifikasyonlara sahip üyeler de var. O yüzden bu forumu nasıl değerlendireceğin sana kalmış, gelip içinizden ne geçtiğiyle ilgili olan konuda vakit geçireceğim diyorsan umduğunu bulamaman kuvvetle muhtemel.
Üçüncüsü; senin açtığın o konuyu hatırlıyorum, şimdi tekrar baktım da toplamda zaten 8-9 kişi tarafından 20 mesaj yazılmış. Bu mesajların bi kısmı zaten senin, kalanların da bi kısmı olumlu fikirler paylaşmışken sadece 2 kişinin agresif sayılabilecek mesajları olmuş; onların da direkt olarak sana karşı bi saldırısı olduğunu söylemek mümkün olamaz. Anladığım kadarıyla sen koşulsuz destek beklerken, milletin üstünden bisiklet sürmenin neden toplumun geneli için rahatsız edici olduğunu anlamaya çalışmak yerine gelen eleştirileri saldırı olarak almışsın.
Dördüncüsü; bisikletforumun bisiklet sporunun gelişimine sağladığı katkı nasıl ölçülüyor? "Tü yazıklar olsun bi granfondo bile organize edememiş bisikletforum" veya "bi freeride parkuru (var mı böyle bişey bilmiyorum gerçi) yaptıramadı şu forum" falan gibi bişey mi mesela şu an bu çıkarımı yapmana sebebiyet veren düşünce, merak ettim.
Sonuç olarak; forumlar kullanım kılavuzları olan ve herkesin aynı şekilde kullanmasını gerektiren ortamlar vadetmiyor, ne amaçla kullanacağınız size kalmış. Freeride tarzını beğenmeyen insanların çoğunlukta olmasını hoş olmayan bir durum olarak değerlendirmek doğru değil. Karbonluların alüminyumlulara selam vermemesi gibi bi başlık var mesela ama alüminyumluların veya karbonluların bu konu yüzünden forumu terk ettiğini zannetmiyorum. Bir sohbet ortamıdır, iyi söyleyen de olur kötü söyleyen de olur, önemli olan sözüne itimat edilecek üyelerin yazdığı mesajları okuyup anlamaya çalışmaktır. Çelikçiler de gelip laf atıp gidiyor mesela ara sıra Sokak köpekleriyle ilgili bi konu var, çok sert tartışmalar ve hatta hakaretleşmeler oldu ve ordaki mevzulardan dolayı foruma artık gelmeyen üyeler var anladığım kadarıyla. Bunun bi mantığı var, zira boş bi muhabbet ve gerçekten değişik zihniyetli insanların olduğunu gördüğümüz bi konu o. Bilemiyorum anlatabildim mi ama bisikletle ilgili konularda tartışırız, itişir kakışırız, çoğunluk azınlığı sindirmeye çalışır bir kamuoyu yaratmaya çalışır, ama sonuçta konu bisiklettir. Beğenilmeyen bi tarzla ilgili konular ya ilgi çekmez, ya da olumsuz eleştiriler alır sizinkinde olduğu gibi. Ne olur mesela, 1 kişi 2 kişi çıkar sizinle aynı kafada, forum sizin için kullanışlı olmaz da özel iletişim yollarına yönelirsiniz, kim karışabilir ki, bi daha da foruma gelmezsiniz. Neticede önümüzdeki bi 20-30 sene freerideın önemli bir kitleye yayılacağını sizin de beklemiyor olduğunuzu düşünüyorum, olur biter.
Beğenmediğiniz şeye "sen iyi değilsin" demeyin," ben seni beğenmedim" deyin.
Doğru, ifademde yanlışlık olmuş. Sporun kitlesini büyütmeyi kastetmek istemiştim.Forumun bisiklet sporunu geliştirme konusunda nasıl bir başarısı olabilir açıklar mısın?
Bahsi geçen arkadaşın forumda sadece 2 mesajı var. O 2 mesajın biri de zaten forumu bırakıyorum mesajı.Bir kullanıcı daha benzer sebeplerden forumu bırakmış, ne tesadüf. 🙃
İlk mesajı da müthiş bir mesajmış. Tedavisi olmayan 40 Türk hastalığından biri satanizmmiş.Bahsi geçen arkadaşın forumda sadece 2 mesajı var. O 2 mesajın biri de zaten forumu bırakıyorum mesajı.
Satanizm diyecektim hahahaa
İlk mesajı da müthiş bir mesajmış. Tedavisi olmayan 40 Türk hastalığından biri satanizmmiş.
Bazı kullanıcılar yazmasalarda okuyucu olabiliyorlar. Ben de hesap açmadan önce fazlaca konu okumuştum. En son etkileşeme geçmek adına hesap açtım.Bahsi geçen arkadaşın forumda sadece 2 mesajı var. O 2 mesajın biri de zaten forumu bırakıyorum mesajı.
Bu yapılana forumu bırakmak değil de "bi'arkadaşa bakıp çıkmak" desek daha doğru olur sanırım
Bu düsturda olduğunu farkettim. Yoksa Cem abi 5 dakika geçecek de cevap yazacak. Eskiden olsa daha elimi kaldırmadan cevabı yazardın.Usuletle ve suhuletle Süleyyymaaannn....
@Can Çelik
Bro,işler kesat.
Millet forumda post atarken yapay zeka kullanmaya başlamış. Anlatım bozukluğu yok, saçmalık yok, çarpık düşünce yok, yazım ve noktalama hatası yok
Kimle uğraşacağız?
Dur allasen. TSK'nın Atatürkçü teğmenlerine ne yaptığını görmüyor musun, kediye neler neler yaparlar.Geçen TSK'nın 31 ile biten bir operasyon ismi vardı bulamadım. Bulursan bi bak baya malzeme çıkar
Bildiğim kadarıyla İsviçreli bilim adamları @necmeddin abiyi bıyıkları incelemek üzere davet etmişlerdi. Rüzgar türbini ve kurşun geçirmez zırh yapımı üzerine büyük potansiyeli var diyorlardı.Dur allasen. TSK'nın Atatürkçü teğmenlerine ne yaptığını görmüyor musun, kediye neler neler yaparlar.
Kötü günler için @Cemal Ç. ile Bıyıklı'yı kenarda tutuyorum. @necmeddin abi neredesin mübarek.
Cemal, TGV ile geziyordur birazdan damlar.
Kim, ney, biz olaya fransız kaldı. 🤐Dur allasen. TSK'nın Atatürkçü teğmenlerine ne yaptığını görmüyor musun, kediye neler neler yaparlar.
Kötü günler için @Cemal Ç. ile Bıyıklı'yı kenarda tutuyorum. @necmeddin abi neredesin mübarek.
Cemal, TGV ile geziyordur birazdan damlar.
Yardımcı olalım abime 😁🤣@Can Çelik
Bro,işler kesat.
Millet forumda post atarken yapay zeka kullanmaya başlamış. Anlatım bozukluğu yok, saçmalık yok, çarpık düşünce yok, yazım ve noktalama hatası yok
Kimle uğraşacağız?