Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet forum ve sonrası...

En çok ilginizi çeken konu nedir?

• Bisiklet Mekaniği

• Marka-Model Deneyimleri

• Gezi-Tur Paylaşımları

• Günün Fotoğrafı

• Market-Ikinci el

• Fırsat Reyonu

• Sağlık-Beslenme

• Bisiklet Yarışları

• Forum Bilgelerinin Yazıları

• Güncel Konular

• Toplam katılım
    575
@trainspotting35 Çetin kardeşim, orjinali Kazakça idi...
Nacizane ufak bir ek, Kazakça diyorlar, öyle biliniyor ama bence işin doğrusu Kazak Türkçesi olmalı. Çünkü Kazak Türkçesi, büyük Türk dili ailesinin bir parçası, öyle değil mi :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
@suyunsesi evet Ural-Altay dil grubu içinde olmakla beraber Türkçe Altay Dilleri Ailesinin Oğuz Grubunda, Kazakça da Kıpçak Grubunda yer alıyor.
Yüzyıllar içindeki değişim ve farklı dillerin etkileşimi ile şu anda bu "Aile", birbiri ile tercüman aracılığı ile anlaşıyor.
Eşim doktorasını yaparken tanışmıştık. Çok güzel Türkçe konuşup yazabiliyordu. Çünkü lise ve üniversite eğitimini Türkçe almıştı.
Tez çalışmasını düzeltme çalışmasının bitmez tükenmez zamanlarının sonuna geldiğimizde artık " Çağdaş Türk Lehçeleri Doktoru" olmuştu.
O zamandan bu yana arada hep konuşup tartıştığımız bir konudur: Dil, Tarih ve Coğrafya ne kadar önemli bir ortaklıktır ki Ulu Önderimiz Atatürk bu bileşimi fakülte çatısı altında toplamıştı...
Tarih ve Dil Bilimciler farklı tezler öne sürse de "Türki Cumhuriyetler" bizim kardeş milletlerimizdir...

Tartı ile parça tartmak olabilir, hayatta aklıma gelmezdi.

İşsizlik
Her geçen gün düşen alım gücü
Parasızlık

Bugün forumda kime sararsam, rahatlarım.

sultan yok, bize şöyle saraylara layık bir kaymak ver bakalım, dondurma reklamı.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yıl sonu geliyor, kimi forumdaşlar @necmeddin dostumuzun Z raporunu bekliyordu.. :D
Abi bol bol pedal atıyorum . Kalan vaktim de ya çocuklarla ilgileniyorum veya entrika kokan Netflix ve Amazon dizileri izliyorum. Forumu takip ediyorum. Entrika kokan bir çok konu var. Havalar soğudu için kıytırık konular baya bir yol aldı. Karlar düşer ,düşer ağlarım seremonisi çalmaya başlayınca Amerikan seçimlerini aratmayacak kaos forum da canlanır. Z raporu için bol malzeme o zaman çıkar kanısındayım. Şimdilik veri toplamakla meşgulüm.
Sen ufak bir hatırlatma yapmışsın. Forumda son bir yılda aktif olup beni tanımayan üye arkadaşlar var. Dikkatli olmalarını önemle tavsiye ediyorum. Sonrasında şaşkına dönmesinler. :) :harika:

Şakamızı yaptık . Bisiklet piyasasının maddi olarak yükseldiği bugünler foruma etkisini göstermiş durumda. Bisiklet incelemeleri veya yeni Bisiklet toplama gibi başlıklarla karşılaşamıyoruz. Enflasyon hayatın tüm alanına mal olduğu için forumu olumsuz yönde etkiliyor. Tartışmaların çoğunluğu eski konular ve açılmış başlıklar altında ilerliyor. Bisiklet fedaileri ellerindeki maddi imkanlarla bisikletli olmayı devam ettiriyorlar.
Forumda espiri kokan hareketler ve yayınlar yok denecek kadar az. Espri yapan bir kaç üyeye taarruz veya saldırı da gözükmüyor. Fay hatları çok gergin izlenimi verdi. Ne zaman kırılacak Allah bilir. Geçenlerde herkesin yorumuna kızan(kızgın emojisi atan) bir üye vardı. Son zamanlar da forum ilk defa birlik olup bu üyeyi payladı. Bu dahi uzun zamandır görmediğimiz bir hareketti. Sonrasında bu üye her yoruma gülmeye başladı. O kadar korktum ki aradan benide kaynatacaklar sandım.(Malum gülen emojiyi çok kullanan bir üyeyim.:)) @mariokaldato uzun zaman oldu aga. Sana saygı duyuyorum. Atama yapmadan ıradın gittin. @makaram sen gittik gideli kendini ciddi konulara verdi. Hey gidi neşeli günler hülyalarda kaldı.
Fişlemek için can attığım bir dünya üye var. Oh be rahatladım. Uzun zamandır bu kadar günah çıkarmamıştım.:acpsnr: @hamlet2006 ' yı engellemek istiyorum. Forum tarihinde ilk engellediğim üye olacak.
Tur ve gezi yazıları ile ilgili bir kaç başlık var. Son döneme damgasını vuran @Anonim Murat kardeşimizi ve kıymetli Hanımını tebrik etmek istiyorum. Sosyal medya ve Bisiklet forumda takip etmeye çalışıyorum. Bisiklet sevdasında sınırlarmızı geçip uluslararası bir seviyeye geldiler. Yetmedi şanlı bayrağımızı bir çok ülkede onura ettiler. Başka ülkelerde kuzu gibi yatan Şehitlerimizi ziyaret ederek bizi gururlandırdılar. Türk tarihine ait mekanları ziyaret ettiler. Sağolun ,varolun ve eksik olmayın. Sizi anlatmaya ve hak ettiğiniz övgüyü kıymetlendirmeye kelimelerim kifayetsiz kalır.

@cazci Cem Abi diyeceğimden hiç bir zaman çekinmedim. İnsanları kırmamak için bazen demiyorum birşey veya geri duruyorum. Hemen hemen tüm başlıkları takip ediyorum. İnsana ait herbir şey başlıklarda mevcut. Bazen neşe bazen öfke. Buna birde bisikletli tansiyonunu eklemek lazım. Burada ortak amacımızın bisiklet olduğunu unutmamak lazım. Üslubumuza dikkat edip forumu canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin vazifesi olmalı. İnsanlara fikirler dayatılmak yerine tavsiyede bulunulmalı. Selam verdi diye kimse ötelenmemeli. Fikrini söyledi diye de taşlanmamalı. Her iki kötü yol yobazlıktır. Foruma yeni üye olan arkadaşlara sabırla ve tevazu ile karşılık vermek ailemizin büyümesine fayda sağlayacaktır. Uzun zamandır bu kadar uzatmamıştım. Yanlış anlaşılma olursa affınıza sığınıyorum.
Forumdaki tüm Canlara saygılarımı sunuyorum. Cümlemize iyi forumlar.

@necmeddin Şu sıkıntılar bir geçsin düzelcez inşallah be abi :)

Mario abim biraz sıkıntılı son zamanlarda. O yüzden gelemiyor. Beni desen ben de öyleyim. Ben en azından masa başı çalıştığım için arada bir fırsat buldukça hazır pc önümde bakıyorum foruma. @hamlet2006 abiyi de haşortman lobisi ele geçirmiş diyorlar. Her gün zorla haşortman altına röpteşambır, röpteşambır üstüne haşortman giydiriyorlarmış.

Bu sene fena binmedim bisiklete. En çok 2020'de binmiştim 2700 km olarak. Bu sene şuana kadar 2900 yaptım. Havalar çok bozdu binemiyorum. Yıl bitmeden 3000 yaparım inşallah.

@necmeddin @makaram
Beni unutmadığınız için teşekkür ederim. Acitasyon sevmem ama mario kardesinizin son 2 senesi ciddi problemlerle savaşarak geçiyor. Şu an "mario Kaldato" kayip, ama ben hayattayim cok sukur. Detaya gerek yok insan dediğimiz şey hep keyifli olmuyor. Ben hep keyifsiz biri olarak yasadim gerçi ayrı mesele, bakmayın forumdaki gulen yüzüme
Sadece foruma değil hiç biseye zaman ayiramiyorum malesef. Ha diyeceksiniz lan burda niye yorum yaziyosun madem. Merak edenler için bi selam vermek istedim. Buraya da özel mesajlara kaydettigim bazı mhrs vs gbi isler için kaydettigim şifreler vs için giriyorum. Bakıyorum bazen benden bahsedilmis falan. Tekrardan herkese selamlar

@mariokaldato Cumhur kardeşim, zor zamanlar hepimizin başından geçiyor. Forum ailesi olarak destek olabileceğimiz bir konu olursa bize iletmekten çekinme...
Herşey geçer, herşey biter, hayat kalır..

Abi bol bol pedal atıyorum . Kalan vaktim de ya çocuklarla ilgileniyorum veya entrika kokan Netflix ve Amazon dizileri izliyorum. Forumu takip ediyorum. Entrika kokan bir çok konu var. Havalar soğudu için kıytırık konular baya bir yol aldı. Karlar düşer ,düşer ağlarım seremonisi çalmaya başlayınca Amerikan seçimlerini aratmayacak kaos forum da canlanır. Z raporu için bol malzeme o zaman çıkar kanısındayım. Şimdilik veri toplamakla meşgulüm.
Sen ufak bir hatırlatma yapmışsın. Forumda son bir yılda aktif olup beni tanımayan üye arkadaşlar var. Dikkatli olmalarını önemle tavsiye ediyorum. Sonrasında şaşkına dönmesinler. :) :harika:

Şakamızı yaptık . Bisiklet piyasasının maddi olarak yükseldiği bugünler foruma etkisini göstermiş durumda. Bisiklet incelemeleri veya yeni Bisiklet toplama gibi başlıklarla karşılaşamıyoruz. Enflasyon hayatın tüm alanına mal olduğu için forumu olumsuz yönde etkiliyor. Tartışmaların çoğunluğu eski konular ve açılmış başlıklar altında ilerliyor. Bisiklet fedaileri ellerindeki maddi imkanlarla bisikletli olmayı devam ettiriyorlar.
Forumda espiri kokan hareketler ve yayınlar yok denecek kadar az. Espri yapan bir kaç üyeye taarruz veya saldırı da gözükmüyor. Fay hatları çok gergin izlenimi verdi. Ne zaman kırılacak Allah bilir. Geçenlerde herkesin yorumuna kızan(kızgın emojisi atan) bir üye vardı. Son zamanlar da forum ilk defa birlik olup bu üyeyi payladı. Bu dahi uzun zamandır görmediğimiz bir hareketti. Sonrasında bu üye her yoruma gülmeye başladı. O kadar korktum ki aradan benide kaynatacaklar sandım.(Malum gülen emojiyi çok kullanan bir üyeyim.:)) @mariokaldato uzun zaman oldu aga. Sana saygı duyuyorum. Atama yapmadan ıradın gittin. @makaram sen gittik gideli kendini ciddi konulara verdi. Hey gidi neşeli günler hülyalarda kaldı.
Fişlemek için can attığım bir dünya üye var. Oh be rahatladım. Uzun zamandır bu kadar günah çıkarmamıştım.:acpsnr: @hamlet2006 ' yı engellemek istiyorum. Forum tarihinde ilk engellediğim üye olacak.
Tur ve gezi yazıları ile ilgili bir kaç başlık var. Son döneme damgasını vuran @Anonim Murat kardeşimizi ve kıymetli Hanımını tebrik etmek istiyorum. Sosyal medya ve Bisiklet forumda takip etmeye çalışıyorum. Bisiklet sevdasında sınırlarmızı geçip uluslararası bir seviyeye geldiler. Yetmedi şanlı bayrağımızı bir çok ülkede onura ettiler. Başka ülkelerde kuzu gibi yatan Şehitlerimizi ziyaret ederek bizi gururlandırdılar. Türk tarihine ait mekanları ziyaret ettiler. Sağolun ,varolun ve eksik olmayın. Sizi anlatmaya ve hak ettiğiniz övgüyü kıymetlendirmeye kelimelerim kifayetsiz kalır.

@cazci Cem Abi diyeceğimden hiç bir zaman çekinmedim. İnsanları kırmamak için bazen demiyorum birşey veya geri duruyorum. Hemen hemen tüm başlıkları takip ediyorum. İnsana ait herbir şey başlıklarda mevcut. Bazen neşe bazen öfke. Buna birde bisikletli tansiyonunu eklemek lazım. Burada ortak amacımızın bisiklet olduğunu unutmamak lazım. Üslubumuza dikkat edip forumu canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin vazifesi olmalı. İnsanlara fikirler dayatılmak yerine tavsiyede bulunulmalı. Selam verdi diye kimse ötelenmemeli. Fikrini söyledi diye de taşlanmamalı. Her iki kötü yol yobazlıktır. Foruma yeni üye olan arkadaşlara sabırla ve tevazu ile karşılık vermek ailemizin büyümesine fayda sağlayacaktır. Uzun zamandır bu kadar uzatmamıştım. Yanlış anlaşılma olursa affınıza sığınıyorum.
Forumdaki tüm Canlara saygılarımı sunuyorum. Cümlemize iyi forumlar.

@necmeddin , çok teşekkür ederim. Çok mutlu olduk yazdıklarınızı okuyunca. Eşim de selamlarını, teşekkürlerini ve saygılarını iletiyor. Becerebildiğimiz kadar pedalları çevirmeye çalışıyoruz. Herkese Japonya'dan sevgiler.

Forumumuzun genel kuralları çerçevesinde gösterdikleri uyumlu ve yapıcı tutum ve söylemleri için tüm forumdaşlara teşekkür ediyorum.
Yönetim olarak bizden beklentileri olan arkadaşların çekinmeden bizimle iletişime geçmelerini de rica ediyorum..
Bisiklet kültürü bizimle beraber gelişip yaygınlaşacak, gelecek uzun sürer ama olumlu çizgimizi hep beraber koruyup sürdürmemiz dileğiyle...

Forumumuzun genel kuralları çerçevesinde gösterdikleri uyumlu ve yapıcı tutum ve söylemleri için tüm forumdaşlara teşekkür ediyorum.
Yönetim olarak bizden beklentileri olan arkadaşların çekinmeden bizimle iletişime geçmelerini de rica ediyorum..
Bisiklet kültürü bizimle beraber gelişip yaygınlaşacak, gelecek uzun sürer ama olumlu çizgimizi hep beraber koruyup sürdürmemiz dileğiyle...
Dışarıda bisiklet sürenlerin çoğu bisikletforumu bilmiyor.

Bisiklet Forum üye sayısı 100 binden fazla.Bugün hali hazırda 40 yaşımı doldurdum. 100 bin imza toplayın beni cumhurbaşkanı adayı olarak gösterin. (Eskiden 100 bin imza yeterli idi, şimdi ne oldu bilmiyorum)

Milletvekili seçilebilme yeterliliğine sahibim.
4 yıllık üniversite(lisans) diplomam da var. İsteyene şakkadanak gösteririm.Daha ötesi var mı. Diploma gösteremeyen bile var.:snzdglsn: Ekonomiden anlarım. En azından bundan daha beter yapmam.
'Verin yetkiyi, görün eben*zi" diyesim geldi bir anda içimden. :ssrtcbya:
Cumhurbaşkanı adayı olmanın maliyeti 550980 TL imiş.
Ben de o gada pere gok. Yetkiyi bana verdiğinizde Eben*zi görecektiniz. Nasip değilmiş.

Ben de o gada pere gok. Yetkiyi bana verdiğinizde Eben*zi görecektiniz. Nasip değilmiş.
Kampanya başlat başkan, iban gönder mal mülk satalım. Ebeminkini görmeden ölmek istemem diyeceğim ama reis sayesinde en ince detaylarına kadar ezberledim. Sen başka vaad te bulun.

550 bin lira diye bakmamak lazım, bi 30 bin oyrocuk bile değil. O da mı yok?

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Son günlerde açılmış konular olmasına rağmen, ya yeterince araştırmadan ya da gündemde kalmak adına yeni başlıklar açılmakta.
Daha önceden de bilgilendirme yapıp sizlerden anlayış beklemiştik.Şu ki; forumumuzun bağlı olduğu server kapasitesi/hacmi gereği arada otomatik temizlik-yer açma yapıldığından kimi konu ve fotolar sonsuzluğa uğurlanmaktadır.
Sizlerden ricamız yeni bir başlık açmadan önce arşivi tarayıp uygun konuyu bulmanız..
Bu bilgilendirmeyi dikkate almayan forumdaşların açtığı başlıklar uygun konuya taşınmaktadır, bilginize.
İyi forumlar...

Eskiden arzuhalciler vardı. Adliye önünde görece eğitimsiz, yazı ve dilekçeden bihaber yada acz içinde olanlar için daktilo başında iş yaparlardı.
Öyle çalakalem yazılar okuyorum ki; eğitimli kültürlü, meslek sahibi arkadaşlar ilkokul seviyesinde bile olmayacak yazım yanlışları ile kendilerini ifade ediyorlar.
Ve fakat onların arzuhalcisi olmayıp yazdıklarını düzenlemelerini bekleyip bir değişiklik yapmazlarsa önce iletilerini silip, aynı baştan savma yazılara devam ediyorlarsa yaptırım uygulayacağım, bilginize...
İyi forumlar...

Merhaba dostlar.
Ben, aşamadığım bir sağlık problemim nedeniyle ikinci kez ekipman toplayarak giriştiğim bisiklete maalesef veda ediyorum. Az bir zaman geçmedi forumda. Kırdığımız üzdüğümüz olduysa hakkınızı helal edin. Kazasız, sağlıklı sürüşler diliyorum

Geri