Scudo Sports

Bisiklet forumu neden geyik muhabettine dönüştü?

Su cümleniz kadar da sacma bi sey daha hic duymadim.
-İşin ilginci Türkçe dilbilgisine hakim olamadan, yazım ve noktalama üzerinden bile huzursuzluk çıkarabiliyorsunuz.
Nokta virgül vs. sadece türk dilindemi kullaniliyor, benim bildigim her dilde var ama.... :kötü::kötü:
Senin anlayışın hakikaten kıt. Okuduğunu anlamada ciddi sorunların var, çok belli.
Orada anlatılmak istenilen Türkçe dilbilgisine hakim olmadan, milletin hatalarını eleştiriyorsun. Ondan sonra senin bir dünya hatan var, söyleniyor sonra zoruna gidiyor. Orada nokta virgülün sadece Türk dilinde var mı demen komik. Ben zaten sadece Türkçe'de var demiyorum; Türkçe diline hakim olmadan kendin milyon tane hata yapıyorken Türkçe mesajdaki Türkçe yazım, noktalama ya müdahale etmen.

Iste türkiye, 15 yasindaki bir cocuga bir sey dedik, dogru yapsin diye. Duymadigim laf kalmadi, sonrada neden böyle. Oysa ben o kisinin türkcesini düzeltmedim
Forumda onlarca huzursuzluk örneğiniz var, bir tek siz bilmiyorsunuz
Neyseki sizin gibi sadece mesaj ve tepki pesinde degilim, hic yoktan bisklet foruma bisiklet konulari ile katkim oluyor. Hadi simdi devam et mesaj ve tepki toplamaya.
Bu arada ben daha bugüne kadar kimseyi engellemedim, engellemem de
Bana mesaj, tepki gelse ne olur gelmese ne olur.Bana ne faydası var, elime ekmek mi veriyor. Çok da umrumdaydı hani. Mühendisim, ülkenin en iyi okullarında okudum,birçok konuda örnek gösterildim.Yani mesaj tepkisi çok da önemli değil.
Yüzlerce kez yaptığınız ve yapmaya devam edeceğiniz gibi huzursuzluk çıkarmadan arta kalan zamanlarınızda foruma katkınız şüphesiz ki var.
Kavga dövüş etmekten pek bir fırsatınız olmadığından görememiş olabilirsiniz, "Bisiklet Yarışları" hakkında binlerce yorumum var. Üç büyük tur, bahar klasikleri, Flaman klasikleri, monumentler hakkında konu başlıklarım var.
Ayrıca ben insanları güldürmeyi severim. Beğenmediğiniz ve isteseniz de yapabileceğinizi pek düşünmediğim geyik muhabbeti çevirmeyi ben seviyorum, ve iyiyim de hani.

Türkiye'de olsa iyi bir noktada olacağını hiç ama hiç sanmadığım vasat bir insanın, doktor @mcanerg ve benim gibi bir eğitimli bir insanla anlama ile ilgili tartışmaya girmesi işte bu çok komik.(çok örnek verebilirim)

Bu arada ben daha bugüne kadar kimseyi engellemedim, engellemem de
Yaw beni engelle de bi kurtulayım şu campagnola setinden de sizden de.
Türkcemi de begenmiyorsan neden bana yaziyorsun?
Tüh aha benden de bir mesaj aldin. :koptum: :koptum::D
Aklınca dalga geçiyor.
Ben sizin Türkçenizi beğenmediğimden değil "Sizin huysuzluğunuz ve kavgacılığınız" için yazıyorum.
Forumdaş sizin mesajınıza "gülücük" attı diye bile mesaj atabiliyorsunuz onda sıkıntı yok değil mi?

Simdi beni rahat birakirsaniz sevinirim, siz halklisiniz ve sadece siz varsiniz ve herseyi bilen iyilik melegisiniz. 👍👏👏👏
Bir kere de şaşırt be. Biraz kendini geliştir, hep aynı kapanış cümlesi.

Scudo
herhangi bir konuda derinlemesine içerik üretmek çok fazla zaman harcamayı gerektiriyor. Bir konuyu anlayıp kendine uyarlamak ile açık forumlarda iş görecek kadar net aktarabilmek arasında büyük fark var. O yatırımı yapıp içeriği ürettiğinizde işinize yarar bir geri bildirim almanız da imkansıza yakın. Yani birisi gelip bakacak ve şurası şöyle burası da böyle olabilir falan diyecek, şu senaryo da mümkün falan diye ufuk açıcı fikirler belirtecek. Ölme eşeğim ölme :) Bunun olabileceği tek ortam benzer düzeyde bilgili ve tecrübeli insanların dahil olduğu kapalı gruplar, klüpler falan. Ama bu bizim kültürümüzde yok tabii. Bilmeyenin öğrenme, bilenin de üstüne ekleme özelliği yok bizde.
Son bir yıl içinde ciddi mesai harcadığım konular:
  • Haftalık 12 saat -> 15 saat geçişinde ilk artması gereken antrenmanlar. Ekstra 3 saat nereye yatırılmalı?
  • 65kg bünye ile saatte 100-120gr karbonhidrat tüketilebilir mi? Nasıl?
  • Şiddetli antrenman ve uykusuzluk ilişkisi (eşik üstü aktivitenin yarattığı stress ve bununla baş etme yöntemleri)
  • Vitamin ve mineral alımının zamanlanması (antioksidan etkisi olan A, C vb gibi vitaminlerin antrenmanın etkisini azaltması problemi)
  • DFA A1 (HRV bazlı bir metrik) ve bunun eşikleri belirlemek ve antrenman stresini takip etmedeki kullanımı
  • vo2max intervallerini en verimli nasıl yaparım? Sert başlangıç-> ftp veya 40sn-20sn veya sabit güç 3-8dk. Hatta ftp eforu içinde 2-3dk vo2 seviyesi?
  • Glukoz, Fruktoz, Yağ asidi ve Laktat metabolizmalarının son açığa çıkan bilgilerle güncellenmesi ve bu bilgilerin antrenman sistemine uyarlanması
  • Yağ yakımı ile karbonhidrat yakımı arasındaki geçiş mekanizması ve bunun etkileri (geçiş 20dk sürüyor yaklaşık, sürüş stilini değiştirecek bir aydınlanma)
  • gücümü koruyarak 2kg hafifleyebilir miyim? 172cm, 64-66kg->62-64kg olabilir mi? Kolay o iş, benim kaynım 20kg verdi diyebilirsiniz ama öyle değil işte.
  • İki yarış arasında nasıl hem dinlenilip hem de form korunur? Kolay gibi ama değil. Pazar günü etaplı yarışın son günü. Sonraki cumartesi etaplı başka bir yarışın ilk günü. Aradaki 5 gün ne yapılmalı? Bakım, seyahat, iş ve diğer hazırlıklar da dahil.

donanım tarafında bitmeyen bir lastik, süspansiyon, bakım, tamirat vb süreci. Evde ergo, dışarıda mtb, yol ve tandem ile ciddi bir mesai sadece bakım, onarım ve iyileştirmeye gidiyor.

Planlama tarafı da ciddi bir iş yükü. Yarışlar, antrenman kampları, turlar ve günübirlik sürüşler derken Google Earth ve harita uygulamaları da sürekli açık. En son uydu görüntülerine ulaşabilmek için Google Earth yetmiyor, alternatif kaynaklar kovalanıyor. Yarışların parkurları inceleniyor, rakiplerin gücü ve sürelerine bakılıyor falan. Youtube yine sürekli taranıyor ki parkur hakkında bir fikrim olsun.

Tüm bunlar yarı zamanlı iş gibi. Üstüne bir de paylaşmak, tartışmak vb olacak gibi değil. Hadi uğraştım yaptım, bana ve forumdakilere faydası tartışılır. Yukarıdakileri sayfalarca yazarak açıkladım. Ne yapacak insanlar o bilgiyle? O içeriğe ihtiyaç duyan kim bunu forumda arar?
Meraklı olduğu alana ciddi yatırım yapmış herkes aynı durumdadır eminim.

Bu ne lan? Amma vaktim varmış o zaman. Bunun üstüne 2-3 arkadaşın antrenmanına bakmaya başladım, kafa hepten gitti.
Bu konuların bazılarını cevapladım. Bazılarına ise mesai harcamaya gerek olmadığını gördüm. Benim seviyemde gerek yok yani.
  • Haftalık 12 saat -> 15 saat geçişinde ilk artması gereken antrenmanlar. Ekstra 3 saat nereye yatırılmalı?
    Bitcoin'e. Pardon. Z2. Easy.
    Evet. Sonra ne olur bir garantisi yok. Karbo olayında giriş değil çıkış önemliymiş bunu öğrendim mesela.
  • Şiddetli antrenman ve uykusuzluk ilişkisi (eşik üstü aktivitenin yarattığı stress ve bununla baş etme yöntemleri)
    Kaldıramadığın antrenmanı yapmak ısıramayacağın kabadayıya tekme atmak gibi. Yamulursun. Millet eğlenir.
  • Vitamin ve mineral alımının zamanlanması (antioksidan etkisi olan A, C vb gibi vitaminlerin antrenmanın etkisini azaltması problemi)
    Yediğimiz meyve sebze yarı çöp. İçinde doğru dürüst micro elemanlar yok. Vitamin-mineral desteği şart. Ama ağır antrenmanların etrafında antioksidan etkici olan içerikleri almamak gerekiyor. Dinlenme günleri ve hafif Z2 günleri ideal. Milletin soğuk algınlığına vb karşı uyguladığı yüksek doz C vitamini kürleri vb akıl almaz seviyede. Keşke bu kadar tutucu olmasaydım.
  • DFA A1 (HRV bazlı bir metrik) ve bunun eşikleri belirlemek ve antrenman stresini takip etmedeki kullanımı
    Aslında işe yarıyor. Ama bilmediğim bir şeyi gösterdiği çok nadir. Birikmiş yorgunluk, henüz çarpmamış hastalık vb. Ama bunlar zaten 1-2 saat içinde farkedilen şeyler. Kendini kandırmaya meraklı olan buna da inanmaz.
  • vo2max intervallerini en verimli nasıl yaparım? Sert başlangıç-> ftp veya 40sn-20sn veya sabit güç 3-8dk. Hatta ftp eforu içinde 2-3dk vo2 seviyesi?
    Kısa interval-dinlenme şeklindeki VO2 bir işe yaramıyor. 30-30, 40-20 gibi şeylerle VO2 çalışılmıyor. VO2 geliştirmenin tek yolu bünyenin max seviyeye ulaşması ve üstüne orada 2-3 dk geçirmesi. Bunun da yolu 4-6dk intervallerden geçiyor. Salak salak yok tabata yok bir gecede 30-31 vb kasmanın alemi yok. 5dk intervaller çok acıtıyor ve bir sebebi var.
  • Glukoz, Fruktoz, Yağ asidi ve Laktat metabolizmalarının son açığa çıkan bilgilerle güncellenmesi ve bu bilgilerin antrenman sistemine uyarlanması
    Bizlik bir durum yok. Adınız Remco ise doktorlarınız anlatır. Değilse şunu bilin: tüm mekanizmaları geliştirmenin tek yolu antrenman. Sürekli, dinlene dinlene, eşşek sudan gelene kadar antrenman. Vücut zaten hayatta kalmak için en ideal olanı yapıyor.
  • Yağ yakımı ile karbonhidrat yakımı arasındaki geçiş mekanizması ve bunun etkileri (geçiş 20dk sürüyor yaklaşık, sürüş stilini değiştirecek bir aydınlanma)
    Doğru. Bu konuda yapacak çok şey yok. Hafif hafif başlayan uzun bir ısınma önemli. Uzun yarışların başlarında full Karbonhidrat yakacak seviyelerde çok durmamak lazım. Ama işte o karar bana değil de peletona bağlı. Millet yardırmış giderken durun ben yağ yakacam diye yalvaracak değilim.
  • gücümü koruyarak 2kg hafifleyebilir miyim? 172cm, 64-66kg->62-64kg olabilir mi? Kolay o iş, benim kaynım 20kg verdi diyebilirsiniz ama öyle değil işte.
    olmaz. iyi bi doktor lazım :) Boyum 170 miş bu arada. Yıllar beni büdü'ye çevirdi.
  • İki yarış arasında nasıl hem dinlenilip hem de form korunur? Kolay gibi ama değil. Pazar günü etaplı yarışın son günü. Sonraki cumartesi etaplı başka bir yarışın ilk günü. Aradaki 5 gün ne yapılmalı? Bakım, seyahat, iş ve diğer hazırlıklar da dahil.
    Birşey yapmadım, Z2 çevirdim. Bir de bisikletle ve valizlerle uğraştım. İki yarışada taktım o ayrı 😎(link)
    (link) ve de (link)

Yukarıdaki dallamalıkları boşverip mümkün olduğunca çok tur, yarış, sürüş yapmaya odaklanmak gerekir. Irgat yerde güneş gökteyken, hala yapabiliyorken.
Mesela Transalp artık yapılmayacak. 90'lı yıllardan beri olan efsane, ilk etaplı mtb yarışı. Hatıra oldu. 2022'de neredeyse gitmiyordum. Üff kim uğraşacak şimdi gün be gün otelden otele diye. Sırf bir kere de olsa yapmış olmak için gittim. Son oldu.

Sayın @delibalta , kıymetli ve mizahi yorumlarınız ve bu spora verdiğiniz emek için size teşekkür ederim.
Naçizane merak ettiğim iki şey var:
1-Kuyruk yağı ne kadar ve hangi zamanlarda tüketilmeli?
2-Kırmızı pancar için yorumunuz nedir?
Sağlıcakla kalınız....

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
İnstagram twitter da böyle gülemiyoruz . Geyik yapamıyoruz. Yapay paylaşımlardan bıktık. Ağız tadıyla tartışmak , gülmek kavga etmek robotlaşmamış duyguları olan gerçek insanlarla sadece forumlarda karşılaşıyoruz.

Kimiyle anlaşıyor kimiyle gülüyor kimiyle kavga ediyoruz. Umarım bu ilişkimiz rencide etmeden , birbirimizi kırmadan olur .

Bence çatışmak geyik yapmak gerekli ama verimi yakalamak önemli

Bu ne lan? Amma vaktim varmış o zaman. Bunun üstüne 2-3 arkadaşın antrenmanına bakmaya başladım, kafa hepten gitti.
Bu konuların bazılarını cevapladım. Bazılarına ise mesai harcamaya gerek olmadığını gördüm. Benim seviyemde gerek yok yani.
    Bitcoin'e. Pardon. Z2. Easy.
    Evet. Sonra ne olur bir garantisi yok. Karbo olayında giriş değil çıkış önemliymiş bunu öğrendim mesela.
    Kaldıramadığın antrenmanı yapmak ısıramayacağın kabadayıya tekme atmak gibi. Yamulursun. Millet eğlenir.
    Yediğimiz meyve sebze yarı çöp. İçinde doğru dürüst micro elemanlar yok. Vitamin-mineral desteği şart. Ama ağır antrenmanların etrafında antioksidan etkici olan içerikleri almamak gerekiyor. Dinlenme günleri ve hafif Z2 günleri ideal. Milletin soğuk algınlığına vb karşı uyguladığı yüksek doz C vitamini kürleri vb akıl almaz seviyede. Keşke bu kadar tutucu olmasaydım.
    Aslında işe yarıyor. Ama bilmediğim bir şeyi gösterdiği çok nadir. Birikmiş yorgunluk, henüz çarpmamış hastalık vb. Ama bunlar zaten 1-2 saat içinde farkedilen şeyler. Kendini kandırmaya meraklı olan buna da inanmaz.
    Kısa interval-dinlenme şeklindeki VO2 bir işe yaramıyor. 30-30, 40-20 gibi şeylerle VO2 çalışılmıyor. VO2 geliştirmenin tek yolu bünyenin max seviyeye ulaşması ve üstüne orada 2-3 dk geçirmesi. Bunun da yolu 4-6dk intervallerden geçiyor. Salak salak yok tabata yok bir gecede 30-31 vb kasmanın alemi yok. 5dk intervaller çok acıtıyor ve bir sebebi var.
    Bizlik bir durum yok. Adınız Remco ise doktorlarınız anlatır. Değilse şunu bilin: tüm mekanizmaları geliştirmenin tek yolu antrenman. Sürekli, dinlene dinlene, eşşek sudan gelene kadar antrenman. Vücut zaten hayatta kalmak için en ideal olanı yapıyor.
    Doğru. Bu konuda yapacak çok şey yok. Hafif hafif başlayan uzun bir ısınma önemli. Uzun yarışların başlarında full Karbonhidrat yakacak seviyelerde çok durmamak lazım. Ama işte o karar bana değil de peletona bağlı. Millet yardırmış giderken durun ben yağ yakacam diye yalvaracak değilim.
    olmaz. iyi bi doktor lazım :) Boyum 170 miş bu arada. Yıllar beni büdü'ye çevirdi.
    Birşey yapmadım, Z2 çevirdim. Bir de bisikletle ve valizlerle uğraştım. İki yarışada taktım o ayrı 😎(link)
    (link) ve de (link)

Yukarıdaki dallamalıkları boşverip mümkün olduğunca çok tur, yarış, sürüş yapmaya odaklanmak gerekir. Irgat yerde güneş gökteyken, hala yapabiliyorken.
Mesela Transalp artık yapılmayacak. 90'lı yıllardan beri olan efsane, ilk etaplı mtb yarışı. Hatıra oldu. 2022'de neredeyse gitmiyordum. Üff kim uğraşacak şimdi gün be gün otelden otele diye. Sırf bir kere de olsa yapmış olmak için gittim. Son oldu.
Teşekkürler bilgiler için. Şöyle bir sorum olacak:

Diyelim ki şu şekilde bir haftalık kış programı var:
Pazartesi: Dinlenme
Salı: Sweet spot interval
Çarşamba: Dinlenme
Perşembe: Sweet spot interval
Cuma: Dinlenme
Cumartesi: Karışık endurance sürüşü (sweet spot, biraz vo2 vb.)
Pazar: Zone 2 endurance sürüşü

Bu durumda boş günlere, 1 saatlik Zone 2 sürüşü eklemek mi yoksa hiç yapmamak mı doğru? Zone 2'nin kısa yapıldığında da faydası var mı?

Sayın @delibalta , kıymetli ve mizahi yorumlarınız ve bu spora verdiğiniz emek için size teşekkür ederim.
Naçizane merak ettiğim iki şey var:
1-Kuyruk yağı ne kadar ve hangi zamanlarda tüketilmeli?
2-Kırmızı pancar için yorumunuz nedir?
Sağlıcakla kalınız....
Hocam beni gercek hayatta gorseniz lafimla yeme icme islerine girilmeyecegini bilirsiniz. Patates haslamasi ve zeytinle "ziyafet" ceken adamim ben

Bu durumda boş günlere, 1 saatlik Zone 2 sürüşü eklemek mi yoksa hiç yapmamak mı doğru? Zone 2'nin kısa yapıldığında da faydası var mı?
Cok yuksek hacimde antrenman yapan ve kondusyonu yuksek sporcular aktif dinlenme yapabilir. Onun haricinde faydadan cok zarari olur. Dinlenme veya bir sosyal surus vb yapilacaksa bu zaten cok dusuk gucte (z1) ve max 40-50dk olmali. Sporcuya logistik olarak yuk getiren, dus al, giyin cikar vb yoran bir is. Onun yerine ufak bir yuruyus, esneme, mekik, sinav gibi calismalar daha iyidir. Olmadi bisiklete bakim yapsin.
Bazen iki antrenman arasi z2 surmek formu korumak icin gerekir. O ayri, amac dinlenmenin tersine vucudu dinlenme moduna sokmamaktir. Ama bu bir gunde zaten kolayina olmaz, her hafta yapilan programda da yeri pek yok.
Kisa z2 ise yarar ama sporcu zaten iyi durumdaysa dise dokunur seviyede olmaz. 90dk mesela alt sinir olarak kabul edilenbilir ama bu cevabini kimsenin bilmedigi bir soru. Ben en az 120dk civari yapiyorum. Daha az zamanim varsa iki ayri antrenman yapiyorum veya pas geciyorum. Sonraki gun de vaktim yoksa z3 yaparim. Vakit yok diye her gun siddete basvurmak yerine 1 gun bos 1 gun yuklenme daha iyi olur.
Son olarak formda ve guclu bir sporcunun sadece aerobik kondusyonunu korumak icin haftada 2 defa 4-5 saat z2 surmesi gerekir. Profesyonel icin belki 3 defa. Kondusyonu ilerletmek icinse haftada 3-4 veya daha fazla 4-6 saatlik z2 gerekir. Vakti olanlarin haftada 20-25 saat veya daha fazla surmesi bu yuzden. Simdi yil sonu raporlarinda bir suru 900-1000 saat hatta 1200 saat falan gorursunuz. Bu arkadaslarin alayi canavar gibidir.

@delibalta abi yine döktürmüşsun. En son içeriklerinden birini izledim, ilgilenenler için linki ve ulaşmak isteyen için de kanalını paylaşayım

Burada sadece kondisyon ve efora bağlı enerji maliyeti değil, pozisyonlamanin da onemli oldugunu vurgulamışsin.. gerilerden , ön tarafı da kontrol ederek, ne zaman gelinecegini gostermissin. Yalnız abi bu videoda çok çok uzun anlarda yüksek nabizda düşmeden ve watt olarak da 400 lerde bitişi görmüşsün.. antrenman boyutuna büyük önem veriyorsun ama dinlenmede bile aktif kalmak aslında antrenmanın bitmemiş halı oluyor diye anlamak doğru mu olur?yan gelip yatmak yerine.. Beslenme konusunda da biraz açıklama yapar mısın? Ama bu yarış öncesi günü kastetmiyorum. Mesela takvimin vardır, 1 ay sonraki ya da yıl sonuna daha büyük hedef koydugun bir yarış için beslenme programı yapıyor musun? Bu elbette yaşa , bütçeye , vs değişir ama detay verebilir misin?

antrenman boyutuna büyük önem veriyorsun ama dinlenmede bile aktif kalmak aslında antrenmanın bitmemiş halı oluyor diye anlamak doğru mu olur?yan gelip yatmak yerine..
Bu işin bir şirket yönetmekten farkı yok. İşi yapıp parasını alamazsan ne olur? Batarsın. Sporuda da antrenmanı yapıp karşılığını alman gerekir. O da ancak dinlenme esnasında olur. Antrenman yaparken güçlenmen mümkün değildir. Sonrasındaki dinlenme sürecinde güçlenirsin. Yan gelip yatma dediğin şey çok önemli bir tahsilat süreci yani.

Beslenme konusunda da biraz açıklama yapar mısın? Ama bu yarış öncesi günü kastetmiyorum. Mesela takvimin vardır, 1 ay sonraki ya da yıl sonuna daha büyük hedef koydugun bir yarış için beslenme programı yapıyor musun? Bu elbette yaşa , bütçeye , vs değişir ama detay verebilir misin?
Hayır. Çok uzun vadeli planların sürdürülebilir olması gerekir. Onca işin ve antrenmanın arasında bir de yemek planı kovalayamam. Ha evde yemek yapıp yiyoruz, basit ve standart yemekler. Ayda bir belki paketli bir ürün yerim ya da dışarıdan hazır bir şey. Plan yok ama sistem spora epey uygun diyeyim. Yemeğimin miktarını merak etmedim hiç, çok yiyen biri değilim ama doyana kadar yerim. Ne yaptığını bilmeden kaloriden kısmak büyük problemlere sebep olur.

Son düzenleme:
Ben bu foruma yeni üye oldum eskisini bilmediğim için bana iyi geldi :) Üstadlardan bisiklet tabsiyesi isteyecektim ancak yeni üye olunca konu açmak yasak mı oluyor bilginiz var mı? Konu açamıyorum bir türlü..

Ben bu foruma yeni üye oldum eskisini bilmediğim için bana iyi geldi :) Üstadlardan bisiklet tabsiyesi isteyecektim ancak yeni üye olunca konu açmak yasak mı oluyor bilginiz var mı? Konu açamıyorum bir türlü..
Evet yeni üyelerin konu açması yasak.. Zaten yeni konu açmanıza gerekte yok, hali hazırda bisiklet önerileri için konu mevcut, kullanım amacı, bisiklet tarzı vs gibi kriterleri yazarak öneri isteyebilirsiniz.

Bisiklet Seçimi

Hayat upuzun bir geyiktir halbusi.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Geri