Scudo Sports

Bisiklet Gruplarında Yaşanan Problemler Ağlama Duvarı :)

Bisiklet Grupları Olmalımıdır ?

• Toplam katılım
    112
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Volks
Antremanlarınızın yoğunluğunu bilmiyorum. Ama ben 5-6 tekrar sprint antremanı yaptığımda ertesi gün quadriceps'lerim kesilmiş gibi ağrıyor. 2 günde anca toparlayabiliyorum. Biraz bacakları da rahatlatmak için yüksek kadanslı düşük süratli mangal turları yapıyorum. Amaç bacakları rahatlatıp recovery'i hızlandırmak...

Scudo
Ben genelde yalniz cikiyorum ancak haftada bir grupla cikiyorum. Abiler beni geciyor ve ben cok uzuluyorum. Genelde lastigim de patliyor daha cok uzuyor bu beni. Sonra abilere yetisiyorum 100 km sonra onlar dinlenirken tam seviniyorum bakiyorum molalari bitirip kalkiyorlar. Sonra ben de beraber gideyim diye mola vermeden devam ediyorum. Sonra yine gozden kayboluyorlar :D :D :D

@cahitakin Dostum sen grup içerisindeki yaşananı bilmediğin için tamamen boş konuşmuşsun, konuyu şişirmişsin. Biz kimseye külhanbeyliği yapmıyoruz. Yazılanlarda tamamen yalan var ben gruba gelene değil yalan söyleyene gelsin yiyiyorsa yüzüme söylesin dedim, evet yalan söyleyene hakkını veririm bir şekilde. Bu konuda grupla alakalı hiç bir şey yok önce konuyu öğrenin ondan sonra bu havalı boş konuşmalarınızı yapın, ama tabiki gördüğüm kadarıyla buralarda değilsiniz ve yüz yüze bu konuyu size anlatamam. detaylı bilgileri daha önce yazmış olduğum cevaplarda görebilirsiniz. Yalana, haksızlığa, adiliğe, kibire, kişisel ego tatminine, arkadan konuşmaya, dedikoduya, palavra ve sahteciliğe karşı takınmış olduğum tavır külhanbeyi ağzı ise evet öyleyim ama yalan söyleyeni, arkadan konuşanı kimse sefvmez.

Burada bir konu açmışım ve grubumuzdan ayrılan bir kişi konuya yalan yanlış bir şekilde saldırı yapmış, formaların fiyatları, üçe alıp beşe satmak filan detaylı bilgileri, formaları kimden kaça aldığımızı ve fiyatlarını, kişinin irtibat numarasına kadar. Zaten yazıma yapılan saldırıyı admine de şikayet olarak attım ve kaldırılmasını talep ettim. Ben sadece bisiklet binenlerle sohbet tarzı bir konu açıyorum, adam bizim grubumuzu bombalıyor. Burada bir sürü canlı örneği var örneğin @Volks ta bizim gruptan ayrılıp kafa dengi bi kaç arkadaşı ile güzel grup kurdular, gitmeyin diyemedik, çünkü onların istediği level atlamaktı, bizim grupta ise keyifçi takımda var mtb de var vs. Ama gruptan ayrıldıktan sonra yalan ve riyakarlıkla grubun adını lekelemeye çalışmak işte buna grup olmasa da bireysel karşı çıkarım, işte senin o bahsettiğin koyunlar burada o ince çizgiyi göremiyorlar, biz koyun olmayacağız ve haksızlığın hep karşısında olacağız etkiye tepki ile.

Yıllarca ara verdiğim bisiklet sporuna geçtiğimiz nisan ayı ile bir adet katlanır bisiklet satın alarak başladım.
3 ay evvel de yol bisikleti edindim.
6-7 aydır yalnız sürüyorum. Bazen yolda rast geldiğim insanlarla beraber devam ettiğim de oldu tabi. Ama genel itibariyle yalnızım.
Kendi sınırlarımı kendim belirliyorum. Lay lay lom sürmemeye çalışıyorum, yokuş performansımı git gide arttırmaya çalışıyorum.
Kafam rahat açıkcası :)

Genelde şehiriçinde kullanıyorum ve bir gruba ihtiyaç duymuyorum. Ama gün gelir tur yapmak istersem grupla seyahat etmeyi tercih ederim.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
Köpek korkum olmasa tek tabanca takılırım. ne geri kaldın ne ileri gittin derdi var. Aile üyeleri bile birbirleriyle anlaşamıyorken birbirlerinden alakasız grup üyelerinden asgari bir oydaşma beklemek hata olur. Zaten bu iş bir süre sonra tavsıyor, bir iki kişi elini çekince ortada ne grup ne klüp kalıyor. Bir süreklilik yok. Olanlarda üç beş kafa dengiyle ahbap çavuş dayanışması çerçevesinde ilerliyor. Üç beş şehirde bisiklet gruplarında uzmanlaşma olabiliyor, yol bisikleti, mtb ile takılanlar vs. Onun dışındakiler hercai kim ne varsa onunla katılım sağlıyor, kimi şalvarla kimi skiny taytla, kimi tt bisikletle, kimi hizmet bisikletiyle. Böylece bir ahenksizlikte söz konusu. Ben benzerlerin birbirlerini bulması taraftarıyım latinlerin deyimiyle isotes kai homaistes philotes. Yani herşeyiyle dört dörtlük yol bisikleti grupları olsun, turcular olsun, davnhilciler olsun. Böyle arasat meydanı gibi her türden insan bir arada olmasın.

• Beğen
@Gökhan Kuş gökhan yalana tavıra gelemem arkadan konusmaya diyorsun biz grubdan ayrılalı 4 ay olmus halen bizim sayemizde cevre yaptınız ortam yaptınız diyorsun halen kendin yazıp kendin konuusyorsun doğruları yazıncada yalan diyorsun örnek hadi ben yalan sölüyorum neden gruba yeni katılanlar hep kacıyor? yada neden grub içinde belli insanlar hep var.. hadi ben yalan sölüyorum peki açtıgın forumda tanıdıgın insanlar var ve yazılarını okudunmu bilemem onlardamı yalancı? bir doğru konusan senmisin ya Gökhan bak konuyu büyüten sensin intrgramda isim değisim diye ortalıgı ayaga kaldırdın her gidenin arkasından konusuyorsun ayıp kim nerde mutluysa orta takılır sen acıkcası herkez bizimle takılsın diyon tur acıyorsun yol mtb dağda camurda bınıyorsun yolla gelen arkadas orda salak gibi bekliyor binlerce örnegi var bence sen konuyu kapat konustukca batıyorsun ....

@Hüseyin_arslan Hüseyin ben konuyu kapatalı bayağı oldu zaten, yalancılık yapan sizsiniz. Arkamızdan konuşan konuyu bireyselleştirip burayı da kirletiyorsun. Terbiyesizlik yapma, kimse sizin arkanızdan konuşmuyor, aksine kim giderse gitsin bizi ilgilendirmez dedik. Tekrar söylüyorum hala terbiyesizliğe devam ediyorsun.

Bisiklet grupları olmalıdır. Bulunduğunuz şehirde/bölgede bu spora ilgi duyan insanları bir araya getirip bisiklet konusunda farkındalık yaratma adına faydalıdır. Bisiklet dernekleri/grupları egolar ön plana çıkmadığı sürece, sürüş şekline bakılmaksızın, ne olursa olsun başarılıdır. Her alanda toplulukların en büyük sorunu ego savaşlarıdır. Bunu aşabilen gruplar kalıcı ve başarılı olurlar.

Sürüş konusunda ise herkes yarışa hazırlanmıyor veya performansı üst düzeyde değil. Dolayısıyla aynı anda bir çok insana sürüş konusunda hitap edemezsiniz. Grup içinde zamanla gelişenler veya performansı düşenler olabilir. Bu insanların ayrılıp farklı gruplar oluşturmasını da garipsemek doğru değildir. Dolayısıyla kafanıza yatan ve size uygun olduğunu düşündüğünüz yer neresiyse orada yer alırsınız.Gruplarda genel olarak amaç gezmek eğlenmek vakit geçirmek yeni insanlar tanımak v.b gibi sayılabilir. Bu insanlardan performans beklenmemesi gerektiği gibi, performanslı gidenlerden de yiyelim içelim gezelim turları beklenmemelidir. Grupların grup temposu sürüş teknikleri tur içeriği v.s gibi konularda tek bir doğrusu yoktur.

Benim düşüncelerim bu şekilde olmasına rağmen ben tek veya 3-4 arkadaşla sürmeyi tercih ediyorum. Yol bisikletlileri genelde pek grup sürüşlerine uygun olmuyor.(grup yol grubu değilse) Daha önceleri perşembe ve cuma akşamları grup sürüşlerine katılırdım. Performans olarak da hafta sonları kendim sürüyordum. Sonra Baktım ki hafta içi akşam turları benim için vakit kaybı oluyor.(Yeme içme dinlenme süresi derken çok geç bitiyor) Bende hafta içi akşam grupları bırakıp antreman modunda sürmeye başladım. 50 km 37-38 ortalama ile sürüyorum bana yetiyor. Hafta sonu da 150+ km tek başıma biner gelirim. O yüzden ankette "Binerim gerisine karışmam" dedim :)

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin_arslan
mehmet ağa olmadı şimdi,köpek korkusu yenilebilir,köpek sürüleri ile oldukça fazla haşır neşir oldum,30 km pedal kesmeden yaptığım idmanlarda ,cezaevinin rodfaydırı ile arkadaş oldum,5 köpek çetesinin başı rod,ilk karşılaşmamda kafayı birden dikti,dedim saldıracak hemen hızı kestim ve bisikleti yatırdım çömeldim,bel çantadan tavuk şişi attım önüne ,afiyetle yedi ve yaklaştı ,diğer köpeklerde geldi, bu işler benim için artık rutin,
şu bi gerçekki köpekler sadıktır besleyeni tanır,dersu uzelayı unutma o filmi seyrettin isen yaşlı avcı ormanın kralı olmuş idi,ve korkusuz
tek sıkıntım hız kesip köpek beslemem,gülü seven dikenine katlanır,gül hız ise diken köpek oluyorda onlara diken gözü ile bakmıyorum insandan daha insan onlar.

@Kudret Kurtcebe Üstad bizde göktürk kemerburgaz ve çiftalan turları yapıyoruz aktif. İlk zamanlar 2-3 kişi giderdik, çok kaza tehlikesi atlattık kaçarken. Bi ara dazer filan kullandık ama bunlara nafile :) sonunda anlaşmaya karar verdik, yanımıza yem falan filan aldık şimdi bir şekilde uyuşuyoruz, onlar bize karışmıyor biz onlara, ama buralar çok güzel :)

Dosyalar

• IMG-20160501-WA0063.jpg
    IMG-20160501-WA0063.jpg
    53,6 KB · Okunma: 25
Bence en güzeli ve mantıklı olanı yeni başlıyanlar yavaş tempo gidenler bir gurup tempolu olanlar bir gurup olmalı aynı tempoda gidilip gezilebilir 30-50kisi olmaya gerek yok 5-10 kişide yeterli

Eğer karışık olursa yeni başlıyanlar ile uzun süre kullananlar yanyana aynı hız tempo ile gitmiyor,gitmez öndeki 30-35km hizla giderken arkadan 20-25km hızla onu yakalamak bir süre sonra yorar

-Ayrica hava şartları herkes kaldıramaz
-Evli olanlar bekarlar gibi her etkinliğe katılamaz
-kiyafet konusu bence serbest olmalı hekkes eşofman veya kısa tayt giymek zorunda değil olsa iyi olur ama olmasa da olur

• Beğen
@Kudret Kurtcebe

Şimdi köpek dedinde aklıma senin bir anın geldi. Bir köpek sana doğru saldırmışta sen köpeğin önünde "abi eyvallah senin büyüklüğünü kabul ediyorum" gibisinden diz çökmüşsün sonra sahibi gelmiş seni parçalayacak sandım demiş. Bir anlatsana allasen.

@mehmetsunu

izmit çene dağına gidiyorduk,önden koptum,inişteyim,karşıdan tozu dumana katmış aslan geliyor zannettim ,cüsseli bir dört ayak geliyor idi,sivas kangal,aynen aman dileme pozisyonu dizlerimin üstüne çöktüm,başımı öne eğdim,havlamaya devam etti,yaklaştı ayağını gördüm,aslan pençesi mübarek,bende tık yok,ayağını omzuma koydu,kafamı hafifçe kaldırdım kocaman dili ile suratımı yalamaya başladı ,sahibi koşturarak geldi,ve şaşırdı,
ağbi dedi bu köpeğin önünde kimse duramazdı dedi.

@Hüseyin_arslan Hüseyin kenarı çekil de insanlar paylaşım yapsın, tamam siz haklısınız size başarılar ottomancyclingteam :kptmya:

• Beğen
Tepkiler: deathbett
@Kudret Kurtcebe

hükümranlığının kabul ettirmiş.

Tamam sen yine haklı ol instagram sayfamızın ismini değiştirip öyle yazmışsın ya ondan öyle yazdım bende. IMG-20161016-WA0049.jpg

• Beğen
Tepkiler: deathbett
Bence sorun grup ve takım kavramlarını karıştırmamız. Bi grup kurup bunu takım zannederek grup gibi davranıp, sohbet edip, antrenman yapıp takım gibi senkron olmayı, iyi sonuçlar almayı ve birbirine güvenmeyi bekliyoruz. Sadece ortak amaçda zaman geçirip mutlu olmak gerek hepsi bu..

pardon ne sayfanız?? düne kadat öle bir sayfanız yoktu ... gökhan cocouk gibisin vallla insanlık gör ben sayfayı size geri verdim ve halen orda sahsi resimlerim var sana zahmet silersen sevinirim sana iyi günler

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri