Scudo Sports

Bisiklet için aksesuar tavsiyeleri

@drumbanger
Aliexpressden aldığım matara bugün elime ulaştı ve yaklaşık 30 liraya denk geldi
http://www.hekim.org/img/articles/2011-09-19-064954.jpg
Plastiklerin altında yazan rakamlar hangi hammadde kullanılarak üretildiğini göstermektedir. (Yukarıdaki resimdeki simge) Şimdi bu numaraların ne anlama geldiğiyle ilgili internetden bulduğum yazıyı paylaşıyorum size
1 numara: PET veya PETE polietilen anlamına gelir. Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır. Genelde tek kullanımlık ürünler için geçerlidir. Zararsızdır.
2 numara: HDPE ve polietileni işaret eder. Genelde deterjan ambalajları ve pet sütlerde bulunur. Bu da sağlığa zararlı değildir.
3 numara: PVC polivenil klorid içerir. Streç folyo, dış mekan eşyaları, plastik zemin malzemesi, duş perdesi ve de plastik ambalajlarda kullanılır. Zararlıdır. Yiyeceklerinizi folyoya sararken bir kere daha düşünün.
4 numara: LDPE az yoğunluklu polietilendir. Kuru temizleme, çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur. Zararsızdır.
5 numara: PE Polietilen'in kısaltmasıdır. En güvenli plastik türü olarak kabul edilir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir.
6 numara: PS polistirendir. Yemek paketleri, plastik bardak ve tabaklar, kaşık gibi maddeler. Market etlerini satın alırken konulan plastik kaplar, köpük tabaklar ve fast food ürünlerin konulduğu tabaklar. Bu kadar çok kullanılan bir şey olmasına rağmenzararlıdır.
7 numara: Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur. Kullanılması oldukça zararlıdır.
Plastikte sağlık için en önemli tehlike Bisphenol A (diğer adıyla BPA) denen madde. Bu madde polikarbonatı çok sert ve cam gibi parlak hale getirmek için kullanılıyor. Bundan böyle plastik kaplardaki satın alacağınız yoğurttan, süte suya kadar pek çok ürününün altında yazan numaralara dikkat edin. Bu ufak ayrıntılar sizin daha sağlıklı ve hastalıklardan uzak bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.
Bana gelen mataranın numarası ise "5", decathlon'da numaralara dikkat ederek matara alayım dedim 1,2,3 numaralı ürünler vardı.Şimdi demem o ki aliexpressde ucuza kaçarak, yada dolandırıcı bir satıcıya denk gelerek işe yaramaz kaskda alabilirsiniz yada araştırmanızı iyi yaparak türkiye'de satılan markalardan daha iyilerini daha ucuzada.Aldığım ürünün linki (Fiyatı biraz pahalı olabilir fakat pp5 material başka matara bulamadım)
(link)

Ayrıca matarayı aldığım satıcının şöylede bir kaskı bulunuyor, bende bundan alabilirim.
(link)

Scudo
@aserifoglu çünkü belli bir standartları yok. Linkini koyduğunuz kaskin gerçekten bir testten geçtiğine emin olabilir misiniz?

Bende böyle bir kask arayışindayim kafa AliExpresse emanet edilmez diye düşünüyorum

Giro Attack diye bir kask var. Bir abimiz böyle birşey yapmış (link)

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Canınızı emanet ediyorsunuz bırakın Aliexpress'i tamam ucuz güzel ürünler bulunuyor ama kask gibi bir hayati üründe ucuz olsun benim olsun demeyin.

80li yıllarda "Ziyaretçiler" diye bir dizi vardı. 80lerin sonuydu. Orada uzaylılar vardı. Onların kullandığı başlıklara benzettim. O dizi aklıma geldi. Anılarım canlandı.

Donanımhaber kültürü bu ülkeye valla yaramadı. İsteyen, istediği yerden istediği kaskı alsın arkadaşlar. Sonra "kaza yaptım, pekmezim aktı ve bir bisikletli arkadaş da durup yardım etmedi." demeyin ama.

Ben ucuz diye Çin'den kask alan insana yardım etmem. Tüm dünya markasız Çin ürünlerinden kaçınırken siz alabilirsiniz.

@drumbanger Vay arkadaş :) Tamam sen ilkyardımdan önce kaskımın sertifikalarına, bisikletteki aksamın iyi yağlanmış vidalanmış olmasına falan bak :)

Benzer ürün kullanmış arkadaşların yorumları için teşekkürler. Kafamda az çok fikir oluştu, başlıkta yazan modelleri de yarın detaylı inceleyeceğim.

@Kaang96 Paylaştığım 2. kask Costelo mağazasından. Yanlış hatırlamıyorsam bisikletçi o dükkan, takımları falan var. Sempatik göründüler bana :)

@drumbanger beyefendi insanların bütçeleri onları ilgilendirir. bir çok kask markası üretimlerini çinde yapıyor. aliexpress'de bahsettiğiniz gibi rezil kasklar olduğuna eminim ama 5-10 dolara satılan kasklardan bahsedilmiyor burada. 30-40 dolarlık orta seviye kasklar bunlar, sertifikalarına vs bakılmasında mutlaka fayda vardır tabi.
Aliexpress'de satışı yapılan markaların bir kısmı, dünyaca ünlü markaların taşeron işlerini yapan fabrikaların onlardan öğrendiği know how la, hemen hemen aynı ürünü marka değerini çıkararak satan markalar. Tamamen taklit, kalitesiz ama markalı mallar da var tabi ki. Bunlardan kaçınmak lazım.
Alınacak kaskın belge ve testlerine iyi bakmak gerekli.

Ucuz kaskı olana yardım etmem lafı çocukça ve gereksiz olmuş bence. Bisiklete binerken kafasına kask takmayı düşünmek bile bu ülkede çok rastlayabileceğiniz bişey değil zira.

Adını bile yazmakta ve telaffuz etmekte zorlandığım malum site, benim gözümde çöpten başka hiç bir şey değil. Oradan ürün alıp, bozulmadı uzun yıllardır sorunsuz kullanıyorum, öyle böyle değil çok memnunum diyeni görmedim. Herkesin malı kendisine göre kıymetlidir, ama ben kimseye bu siteyi tavsiye etmiyorum.

Bakınız; kask alırken aranması gereken kalite standartları.
(link)

(link)

Örnek kasklar
(link)

(link)

Aliexpresste sadece çakma ürünler yokki nasıl türkiyede bir ürünün çakmasıda satılıyor orjinalide satılıyorsa buda böyle (link) (örnek şekil)
şimdi iphone nerde üretiliyor amerikadamı yada bu bindiğimiz alman malı araçların parçalarının büyük çoğunluğu nerede üretiliyor almnyanı? Ben aliexpressten yorumlara beğenilere bakarak bikaç ürün aldım ve hepsinden memnunum insan ucuz olunca yanlışlık varmış gibi hissediyor ama yok şimdi x marka bir ürün çinden üretilip türkiyede ki toptancıya geliyor o toptancı kendi kârını koyup satıcıya ürünü satıyor satıcıda kendi kârını koyup alıcıya satıyor bide üstüne kdv biniyor ama aliexpressten direk alınca bu 3 şey kalkıyor haliyle ucuz oluyor. Lakin benim dediğim olay aşırı dandik ve ucuz ürünler için geçerli değil nasıl heryerde çakma ve dandik ürün varsa bu sitede de kısmen var yorum ve beğenilere bakarak alırsanız memnun kalırsınız diye düşünüyorum teşekkürler

Konunun amacı sapmış baya 100 liralık giro marka bir kaskım vardı taki kaza yapana kadar kask beni korudu ondan sonra anladımki dünyaya bir kez geliyoruz şimdi ki kaska verdiğim paraya acımadım.Burada aliexpress ten ne olduğu belli olmayan markalardan alacak olacak arkadaşlar varsa umarım başlarına böyle bir durum gelmez ve verilen paranın hayatınızı kurtaracağını anlarlar.

@drumbanger

Katılmıyorum, aliexpressden aldıgım giro kaskı 1 hafif 1 de sağlam kaza sonrası değiştirdim. Sağlam para verirsen sıkıntı olmuyor. Ki kaskda sadece uc kısımlarda çatlama kırılma var

Fırsatları takip eden arkadaşlar avrupadaki bisiklet dükkanlarından 30-50 $ dolar aralığında muhteşem kasklar alabilirler.. Malum sezon sonundayız şu aralar güzel fırsatlar daha sık olacaktır.

Şahsen bedava da olsa uluslar arası kabul görmüş testlerden geçtiğinden şüphe edeceğim bir kaska güvenip yola çıkmam..

@Ertan M.

Biraz öyle oldu :) Aslında kask seçiminde kaliteye dikkat çekilmesi sevindirici. Aliexpress'te kaliteli ürün var mıdır yok mudur, alırken nelere dikkat edilmeli gibi başlıklar var zaten forumda.

Yine de başlığı açma amacıma dönersek :

-Aliexpress'ten örnek gösterdiğim kask modellerinden kullanan ya da kullananı gören var mı? Bu tür bir kask alırken (kalitesi dışında) nelere dikkat edilmeli? Kar gözlüğü gibi şeffaf olandan mı seçmeli? Siyah güneş gözlüğü gibi olanlardan mı? Bu ikisini bir arada veren değiştirilebilen marka biliyor musunuz? Bu tür rüzgarlık/vizör/gözlüklerin kaza anındaki güvenliği hakkında bilginiz var mı?

Okuduğum bazı yorumları görünce hakikaten üzülüyorum.
MTB lere selam vermem diyenler,
Bindiğin bisiklet mi anlatıyorsun diyenler,
Kaskın ucuz beş para etmez yardım etmem diyenler,
Bu nasıl bir egodur anlamıyorum... Bir insana malı mülkü parası paralelinde değer vermek nasıl bir vicdandır?? Sanırım bizim toplumumuzun kanayan bir yarası olsa gerek bu durum.

Ayrıca o kadar sabit fikirli arkadaşlar varki, yazdıklarından çok belli detaylıca yorumlarıda okumuyorlar, ama cevap yapıştırılıyor direk; ordan alınmaz, ucuz alınmaz, markasız takılmaz gibi gibi.

@luneris inşallah aradığın cevapları bulursun :) :)

@aserifoglu, Boş ver hocam önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan daha zor demiş aynştayn :) adam aliexpressteki her şeyi dandik ve kalitesiz zannediyor öyle şartlamış kendini. Hayatta ikna edemezsin; bak ben kullandım gayet de memnunum desen de adam odaklanmış bir kere boşa kürek çekme. Sanki Türkiyede satılan ortalama kasklar her türlü testlerden geçmiş her türlü sertifikayı almış... İyi bir kask iyi bir bisikeltle aynı fiyat zaten.
aliexpressde 15 dolara satılan kaskı burada 150 tl'ye alınca insanlarda rahatlama oluşuyor demek ki.

@aserifoglu Arkadaşım, kimseye malına mülküne göre yardım etmem demedim. Bisikletine ayıracağı bütçeden 50 TL daha kısıp, sürüşe çıkmayı 1 hafta daha geciktirip kendine bildiği bir kask almasını öneririm herkesin. Para uğruna SAĞLIĞINI riske atmayı göze alan adama da ben yardım etmem tabii. Kendisi kendisine yardım etmiyor en başta, ben niye edeyim? Son çıktığım 3 sürüşün 2'sinde sağlam kaza gördüm, kaskların bir kısmı kırılmıştı. Bahsettiğim 2 kask da çerçöp kasklar, anında kırılmaları beni endişelendiriyor ve kendi gördüğümü paylaşmaya çalışıyorum olay bu.

@alper52 Hocam bilgi olsun, bırakın kazayı kask belli bir yükselikten yere düşse bile idealinde direkt değiştirilmesi lazım. Gözle görünür bir hasar meydana gelmeyebilir ama içindeki sertleştirilmiş köpükte mikro çatlaklar oluşur her darbede ve bu çatlaklar kaskın darbe emiciliğini azaltabilir, eğer kritik bir noktadaysa darbeyi emeyebilir. O yüzden hafif, ağır kaza falan değil yere düşse bile mümkünse değiştirin kaskınızı ve kasklarına "Sağlam bu sağlam, aslan gibi." gibisinden elle vurmayın.

Aliexpress'i de cidden internetin bir lütfuymuş gibi, böyle çok kurcalayınca içinden güzel ürünler çıkıyormuş gibi dile getirenlere lafım yok.

Bisikleti satıp bunu mu alsam acaba. Artık metroda, otobüste falan giyerim :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: ventiol
@drumbanger değiştirdim diyorum zaten problem yok ama benim kastettiğim aliexğress hocum kötü hocum rererörörö hocumculara, düzgün seçersen sorun olmuyor, ha kötüler yok mu var ama iyişer de var

Bizde de hakkatten garip insanlar var. Kaza yapana yardım etmezmiş şaka gibisiniz valla :) sen bir check list yap müdahaleden önce :)

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri