@omerdagtekin
İyi ki bulamamışsın boşver. Nedenini açıklayayım;
Tamam Cratoni, çok caf caflı bir Alman markası, sertifikalar şunlar bunlar vs. Kutusu içeriği falan eyvallah çok güzel. Ama ciddi sıkıntıları var.
En önemlisi güvenlik sıkıntısı var. Bunu ürünü almadan önce ürünü anlatan bir videoda da izlemiştim, ama çok umursamamıştım. Bu sorunun hepsinde olduğunu düşünüyorum, çünkü tasarımdan kaynaklanan birşey. Kaskın kayışı gevşiyor! Birkaç denemeden sonra bunu net bir şekilde gördüm. Kayışı sıktığınız şekilde kalmıyor. Tabii düz yolda lay lay lom giderseniz sorun yok. Ama bozuk yollarda iniş yaptığınızda kesinlikle gevşeme yapıyor. En önemli sorunu bu.
Bunu ben kendi yöntemimle çözdüm, bir şekilde sıkıştırdım onu.
Onun haricinde kayışların kaska bağlantı şekli yeri bana göre çok doğru değil, kayışı ne kadar sıkarsanız sıkın kask üstten sıkı bir ittirmede geriye kayabiliyor. Başka kasklar da kullandım onların kayışları kaskta farklı noktalara tutuntuğu için yani tasarımı biraz daha farklı olduğu için böyle bir sorun olmamıştı.
Başka bir sorun da şu; arka kısmında bulunan plastik ayar mekanizması kısa bir kullanımdan sonra dağıldı, ve bunu dağın tepesinde iken yaptı, Allahtan bir arkadaşın yanında duck tape varmış ,ducktape ile sardık, şuan hale öyle kullanıyorum, sorun yok.
Onun haricinde de kaskın çok konforlu olduğunu söyleyemiycem, birçok ayarı ile oynadım, ama bana çok konforlu gelmiyor, tabii bu kişiye göre değişebilir, oına birşey demem.
Şimdiye kadar ciddi bir darbe almadığım için sağlamlığı konusunda birşey diyemem, ama sağlam olduğunu düşünüyorum, o kadar sertifika aldıysa yani.
Olay bundan ibaret.