İş için kullandığım bir bluetooth vardı; (link)
Güzel tarafı; aygıtın 3.5mm girişine istediğim kulaklığı takıyordum ve ps4'ün kulaklığını takmıştım, kısa diye. Neredeyse kablosuz oluyordu. Sonra bi gün formanın yakasında unuttuğum için yıkadım.
Sonra gittim bunu aldım; (link)
Çok güzeldi. Şarj, bağlantı, ses kalitesi, ergonomi, küçüklüğü.. Bir gün sırt çantamdan çıkartırken başka bir şeye takıldığı için bir tarafı neredeyse koptu, sallanıyor resmen, tamir edilebilir aslında.
Sonra, doğumgünü hediyesi olarak şu geldi; (link)
Çok güzel, ses kalitesi ortalama, şarj süresi iyi, neredeyse tüm gün. Ergonomi iyi. Sağ kulakta dokunmatik yüzey var, sağa sola kaydırdığınızda önceki şarkı-sonraki şarkı geçişi sağlıyor.
Ama bir sorun vardı; ben yol bisikletine geçmiştim. Ve tepki sürem çok kısalmıştı, hızdan frenleme mesafesinden yol tutuşundan ötürü vs.
Tüm kulaklıklarda dışarı duyuyordum ama "duymama ihtimali" çok tedirgin etti. Çünkü artık hem bisikletim, hem bisiklet tecrübem, hem kondisyonum ve en önemlisi hızım artmıştı. Dağ ile 20-25'lerde seyrederken, yol ile 25-30'ları görür olmuştum hiç bir şey yapmadan. Biraz pedal çevirdiğimde 40-45'ler ortaya çıkıyordu. Bu kadarı bile tedirgin etmişti. Kaldırdım koydum kenara. Yazın yoğun telefon görüşmelerinin olduğun dönemlerde ofiste kullanıyorum. Gidon çantama atıyorum telefonumu, son ses açıyorum müziği, öyle dinliyorum. Bunun da tek sıkıntısı, biraz aşırı-uçarı bi şarkı geldiğinde kırmızıda duruken, etraftaki gözler.
Belki sadece telefon görüşmeleri için daha küçük bir şey ayarlarım ileride.
Dipçe; Link verdiğim ürünlerin tamamından memnun kaldım. Tamamı çift cihaza bağlanabiliyor. En son link hızla artan rüzgarı çok çok fazla hissettiriyor. Daha durgun şarkılarda mesela, baya haşır huşur rüzgar sesi duyuruyor size.
Düzenleme; ha bu arada, sakın bundan almayın; (link)
Ense bandı bu kadar sert olan bir şey almayın. Sesi sadece kapalı ortamda kullanmaya yeterli.