Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet için bluetooth kulaklık

@Tamer KAMIŞLI
Çengelsizlere karşı artık soğuk bakıyorum, kullandığım kulaklık telefon kulaklığı ve şekildeki gibi. Bisiklette sürekli çıktığı için nefret etmeye başladım. Birde kablolu olunca arka cebe uzama sorunu oluyor falan. o yüzden kablosuza yöneldim.

Scudo
Ne almamanız gerektiğine dair bir tavsiye vereyim; xiaomi True Wireless earbuds. Telefon formanın cebindeyken bile bağlantı gidip geliyor. Film izleyip oyun oynayamıyorsunız çünkü sesle görüntü arasında gecikme oluyor. Ped boyları arasındaki geçişler çok büyük. Mesela orta boyu büyük gelirken küçüğü çok küçük gelebiliyor. Başka bir kulaklıktan ped takınca kulaklıklar kutuya tam oturmadığı için şarj olmuyor.

Ses kalitesi kötü değil ama yukarıdaki etkenlere bakarak kesinlikle almamanız gerektiğini söyleyebilirim. Aynısından arkadaşımda da var ve aynı problemler onda da var. Bana özgü bir durum da değil yani.

Bisiklet kullanirken kulaklik takacaksaniz eger, alirken dikkat edilmesi gereken en onemli sey kulakligin siviya dayanikli sportif kulaklik olmasi.
Cok zorlanmadan yapilan gezi surusleri icin butun kulakliklar iyi guzel fakat biraz vucudu zorlayip terlemeye baslarsaniz sivi korumasi olmayan kulaklik kisa sure icerisinde bozulacaktir.

Benim basima geldi, kendimden biliyorum :)

Bisiklet kullanirken kulaklik takacaksaniz eger, alirken dikkat edilmesi gereken en onemli sey kulakligin siviya dayanikli sportif kulaklik olmasi.
Cok zorlanmadan yapilan gezi surusleri icin butun kulakliklar iyi guzel fakat biraz vucudu zorlayip terlemeye baslarsaniz sivi korumasi olmayan kulaklik kisa sure icerisinde bozulacaktir.

Benim basima geldi, kendimden biliyorum :)
Dikkat edilmesi gereken önemli bir konuya Umut bey değinmiş.
Diğer bir hususta kulak kısmında olan hafif çıkıntı ciddi derece rüzgar sesi almanıza sebep olabilir. Sony MDR kablolu koşu kulaklığı aldım, denedim almaz olaydım. Sesden çok rüzgar sesi alıyorum kulaklarımın içine. Sudan tozdan etkilenmeyen ve ses kalitesi oldukça başarılı bir model ancak bisiklet dışında heryerde kullanılabilecek gibi mübarek.
Modeli aşağıda paylaşıyorum, bisiklette kullanacaklar almasınlar :acpsnr:
sonny.png

(link)

Bisiklet sürerken kulak kapanmadan kullanabileceğiniz kulaklıklar bunlar , güvenlik açısından kulağı tam kapatanlar tehlikeli geliyor. Hatta bu şekilde kaza atlatmışlığım da vardır , az kaldı eziliyordum .

Bisiklet yolu haricinde kulak içi kulaklıkla bisiklet sürmek, kazaya davetiye çıkartmaktır.

• Beğen
Tepkiler: finarod
Dikkat edilmesi gereken önemli bir konuya Umut bey değinmiş.
Diğer bir hususta kulak kısmında olan hafif çıkıntı ciddi derece rüzgar sesi almanıza sebep olabilir. Sony MDR kablolu koşu kulaklığı aldım, denedim almaz olaydım. Sesden çok rüzgar sesi alıyorum kulaklarımın içine. Sudan tozdan etkilenmeyen ve ses kalitesi oldukça başarılı bir model ancak bisiklet dışında heryerde kullanılabilecek gibi mübarek.
Modeli aşağıda paylaşıyorum, bisiklette kullanacaklar almasınlar :acpsnr:
214255 dosyayı görüntüle
Bu örneğiniz çok iyi oldu, kabloluda bu vardı listemde. O zaman bana istisnasız direk kablosuz model kalıyor. Çünkü bu formatta kablolu başka ürün bulamadım. Birde kablo olayı özellikle bisiklette sıkıntı oluyor. Arka cepten sesi alayım desen kablo boyu zorluyor. Gidon boğazının oraya çanta takayım, sesi oradan alayım desen, bu sefer bazen kulaklığı unutuyorsun ve inerken zorluyorlar. O yüzden kablosuza yöneldim bakalım. Şuan için gördüğüm dezavantajı şarjına dikkat etmek gerektiği. Birde pil kapasitesi ne kadar yıl verimli gidebileceği mevzusu. Kablosuzda yukarıdaki dediğim modeli almayı düşünüyorum bakalım.
Bisiklet yolu haricinde kulak içi kulaklıkla bisiklet sürmek, kazaya davetiye çıkartmaktır.
Doğrudur, lakin özellikle gezi tarzı uzun turlarda müziği çok arıyorsunuz. Tıpa tipi kulak içlerinde çengeli varsa, kulağın içine doğru tam itmeden arada biraz boşluk bırakacak şekilde takarsak birde sesi fazla açmazsak çevreyi duymamızı engelleyeceğini sanmıyorum. Ama yinede şehir içinde, trafiğin yoğun olduğu yerde müziği kapatmak gerekir.

Bu örneğiniz çok iyi oldu, kabloluda bu vardı listemde. O zaman bana istisnasız direk kablosuz model kalıyor. Çünkü bu formatta kablolu başka ürün bulamadım. Birde kablo olayı özellikle bisiklette sıkıntı oluyor. Arka cepten sesi alayım desen kablo boyu zorluyor. Gidon boğazının oraya çanta takayım, sesi oradan alayım desen, bu sefer bazen kulaklığı unutuyorsun ve inerken zorluyorlar. O yüzden kablosuza yöneldim bakalım. Şuan için gördüğüm dezavantajı şarjına dikkat etmek gerektiği. Birde pil kapasitesi ne kadar yıl verimli gidebileceği mevzusu. Kablosuzda yukarıdaki dediğim modeli almayı düşünüyorum bakalım.

Doğrudur, lakin özellikle gezi tarzı uzun turlarda müziği çok arıyorsunuz. Tıpa tipi kulak içlerinde çengeli varsa, kulağın içine doğru tam itmeden arada biraz boşluk bırakacak şekilde takarsak birde sesi fazla açmazsak çevreyi duymamızı engelleyeceğini sanmıyorum. Ama yinede şehir içinde, trafiğin yoğun olduğu yerde müziği kapatmak gerekir.

Kablolu kulaklik bisiklette tehlikeli de. Oldu da kulaklik cikti/cikardiniz eger asagi dogru sarkip pedal, zincir oralara gelirse cok tehlikeli. Olur da tekerlerge dogru sarkip jant teline falan dolanirsa direkt takla atabiliyorsunu. Bir arkadasin basina gelmis ben de oradan biliyorum.

Her gun ise gidip gelirken en az 3-5 kisiye saydiriyorum kulaklik takip hic birsey duymadiklari icin. Bizim burada bisiklet ustunde telefon kullanmayi yasakladilar ( 95€ yapistiriyorlar yakaladiklarina ) fakat kulaklik hala serbest. Bakalim onu ne zaman yasaklayacaklar.

Özellikle karayolunda bisiklet kullanırken kulaklıkla müzik dinlenmemeli dışarı ile irtibat kesilir herhangi bir araç tehlike anında korna çalsa veya araçlar arasındaki kaza anında ses duyulmadığından kaçma şansı olmaz ille müzik dinlenecek ise gidona veya kadroya takılan hoparlör ile fazla açmamak kaydı ile dinlenir ki kulağınız dışarda olanları duyar derim.

• Beğen
Tepkiler: dryakup23
Standart kulaklıklar benim koca kulak deliklerime olmuyor,kulaklarımdan sürekli düşüyor, aşağıda videosunu verdiğim "cellularline Petit TWS" bluetooth kablosuz kulaklık sanki insanın kulaklarına yapışıyor,hiçbir şekilde kulaklarımdan düşürmeyi başaramadım, inanılmaz güçlü sesi var,çalan şarkıdaki tüm enstrümanları ayırt edebiliyorsunuz ve dışarı hiç ses vermiyor.Şarjı gayet başarılı,pazartesiden cumaya hergün 32km yol yaparken kullanıyorum,sadece cumartesi günleri şarj ediyorum, kulaklık alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.

Kafatası kemiklerine iletim yapan kulak duyma kanalını kapatmayan kulaklıkları öneririm.

(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kafatası kemiklerine iletim yapan kulak duyma kanalını kapatmayan kulaklıkları öneririm.

(link)
Böyle bir icadın varlığından şuan haberdar oluyorum desem. Ses kalitesi nasıl acaba, çok merak ettim.

Decathlonda blootooth bere görmüştum internette. Mağazada denk gelirse incelicem. Bir bakın isterseniz. İşlevsel olabilir.

Böyle bir icadın varlığından şuan haberdar oluyorum desem. Ses kalitesi nasıl acaba, çok merak ettim.
Askeri Kullanım amaclı galiba. Bir de farkli metodla ayni amacta mikrofon olayı var sanırım.

Arkadaşlar şöyle bir kulaklık almayı düşünüyorum, bu tarz çengelli kulaklık kullanan var mı bisiklette? Gözlüğü takmada sorun yaratıyor mu?
(link)
10051060039730.jpg
Bu kulaklığın aynısını 2 aydır kullanıyorum. Çok memnunum gözlükte takılıyor kulağı rahatsız etmiyor ses kalitesi iyi şarj dayanımı bence çok iyi 7-8 saat kesintisiz müzik dinlenebiliyor.Tek eksiği mikrofonu çok dış ses alıyor rüzgar sesinden karşı taraf bazen duyamıyor sesinizi.Suya da dayanıklı ayrıca.

• Muhteşem
Tepkiler: -Skynet-
Aslında ben "anomoibuds" markalı bi bluetooth kulaklık kullanıyorum. Hem bisiklette, hem motor kaskını taktığım zaman çok büyük rahatlık sağlıyor ve herhangi bir engel yaratmıyor. Sabah antremanınıza başladığınızda takıp dönene kadar sizi rahatlıkla müziksiz bırakmayacağına eminim. Ses kalitesi de gayet iyi.

İş için kullandığım bir bluetooth vardı; (link)
Güzel tarafı; aygıtın 3.5mm girişine istediğim kulaklığı takıyordum ve ps4'ün kulaklığını takmıştım, kısa diye. Neredeyse kablosuz oluyordu. Sonra bi gün formanın yakasında unuttuğum için yıkadım.

Sonra gittim bunu aldım; (link)
Çok güzeldi. Şarj, bağlantı, ses kalitesi, ergonomi, küçüklüğü.. Bir gün sırt çantamdan çıkartırken başka bir şeye takıldığı için bir tarafı neredeyse koptu, sallanıyor resmen, tamir edilebilir aslında.

Sonra, doğumgünü hediyesi olarak şu geldi; (link)
Çok güzel, ses kalitesi ortalama, şarj süresi iyi, neredeyse tüm gün. Ergonomi iyi. Sağ kulakta dokunmatik yüzey var, sağa sola kaydırdığınızda önceki şarkı-sonraki şarkı geçişi sağlıyor.

Ama bir sorun vardı; ben yol bisikletine geçmiştim. Ve tepki sürem çok kısalmıştı, hızdan frenleme mesafesinden yol tutuşundan ötürü vs.
Tüm kulaklıklarda dışarı duyuyordum ama "duymama ihtimali" çok tedirgin etti. Çünkü artık hem bisikletim, hem bisiklet tecrübem, hem kondisyonum ve en önemlisi hızım artmıştı. Dağ ile 20-25'lerde seyrederken, yol ile 25-30'ları görür olmuştum hiç bir şey yapmadan. Biraz pedal çevirdiğimde 40-45'ler ortaya çıkıyordu. Bu kadarı bile tedirgin etmişti. Kaldırdım koydum kenara. Yazın yoğun telefon görüşmelerinin olduğun dönemlerde ofiste kullanıyorum. Gidon çantama atıyorum telefonumu, son ses açıyorum müziği, öyle dinliyorum. Bunun da tek sıkıntısı, biraz aşırı-uçarı bi şarkı geldiğinde kırmızıda duruken, etraftaki gözler.

Belki sadece telefon görüşmeleri için daha küçük bir şey ayarlarım ileride.

Dipçe; Link verdiğim ürünlerin tamamından memnun kaldım. Tamamı çift cihaza bağlanabiliyor. En son link hızla artan rüzgarı çok çok fazla hissettiriyor. Daha durgun şarkılarda mesela, baya haşır huşur rüzgar sesi duyuruyor size.

Düzenleme; ha bu arada, sakın bundan almayın; (link)
Ense bandı bu kadar sert olan bir şey almayın. Sesi sadece kapalı ortamda kullanmaya yeterli.

bir zamanla şöyle bir yazı okumuştum ama kaynağı ve bilimsel yönü hakkında net hatırlamamakla birlikte paylaşayım...koşarken müzik dinlemeyin diye... o sırada beyin resetleme yapıyormuş araya beyni meşgul edecek bir aktiviteyi sokunca resetleme ve spordan alınan verim düşebiliyormuş tabi bunun bisiklete bakan yönü hakkında pek bir fikrim yok tartışmaya açık bir konu.... eğer antreman odaklı sürüşse belki geçerliliği olabilir ama keyif sürüşlerinde açıkçası ben müzik dinlemeyi secerim şahsen...

Geri