Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet iktidarsızlık yapar mı?

Scudo
Penil damarlarda (penisi besleyen damarlar) kan akışını bozarak bir takım sorunlar oluşturabilir. Ama yukarda da tarif edilmiş, sele üstünde pozisyonu sürekli değiştirerek bunun önüne geçmek mümkün. Hastalar da sürekli yattıklarında kan dolaşım bozukluklarına yönelik sorunları olur. O yüzden yatalak hastalar bir şekilde hareket ettirilerek kan dolaşımı düzenlenir.

Bu konu başlığı bisikletçi bayan arkadaşlarımızı rahatsız edebilir,tereddüt içerisinde olanlar hekime danışabilir.

Ayrıca bu konu başlığının silinmesi uygun olur kanımca.

@Çağlayan

rahatsız olanların kendi klavyeleri mevcuttur.
ben 20 yaşındayım küçüklüğümden beri bisiklet sürüyorum. henüz evlenmedim ama evlendikten sonra gelişmeleri aktaracağım :)

@Çağlayan

Rahatsız olacak bir şey yok insan organlarından bahsediyoruz. Kafamı parçaladım diye konu açılınca sorun olmuyor da erkek cinsel organları konu olunca neden sorun oluyor?

Bunlar gelip, geçer!
Geçici ED ve nedenleri nelerdir?
Kolesterol yüksekliği, sigara, uyuşturucu madde kullanımı, bazı psikolojik nedenler, ilaç kullanımına, hormon eksikliğine ve uzun süreli gaga burunlu seleye oturan bisikletçilerde görülen iktidarsızlık sorunları geçicidir.

Sigaranın riski nedir?
Sigara içen ve kalp hastalığı olanlarda tam ED gelişme ihtimali yüzde 56 iken sigara içmeyenlerde bu oran yüzde 21’dir. Sigara içimi kendi başına risk faktörü olduğu gibi özellikle kalp damar hastalığı bulunan grupta iki kat tehlikeli.

Hangi ilaçlar iktidarsızlık yapar?
Ülser ve gastrit tedavisinde kullanılan, asit salgısını azaltan ilaçlar, hormonlar (östrojen), kemoterapide kullanılan bazı ilaçlar ve tansiyon düşürücüler. Bu ilaçlar kesildiğinde eğer başka önemli bir neden yoksa sertleşme normale döner.

Bisiklet selesinin etkisi nedir?
Gaga burunlu dediğimiz sele tipini kullanan bisikletçilerde hafif sertleşme sorunu görülme oranı 2 kat fazla. Bu seleleri kullanan kişilerde penise kan taşıyan ana damar ‘pudental’da sürekli basınç meydana geliyor.
kaynak:(link)

eğer o söylenenler doğru olsaydı
yarışçılar kısır olurdu

Her spor gibi bisiklet de vücutta kan dolaşımını hızlandırır, damarları açar, ve performansı arttırır :)

Gel gelelim yanlış sele seçimi ve hatalı sürüş pozisyonu cinsel açıdan sorun yaratabiliyor. Öncelikle bilmeniz gereken şey; kıymetli organımıza giden damarların, bacaklarımızın arasından geçtiğidir. Seleye oturduğumuzda bu damarlar baskı altında kalırsa, zaten bir süre sonra bir uyuşma ve karıncalanma hissetmeye başlarsınız ve bir sorun olduğunu anlarsınız. Böyle bir durumla karşılaştığınız takdirde hemen kenara çekin ve bisikletten inip ayakta beklemeye başlayın. Uyuşukluk kısa sürede geçer, fakat o seleyle ya da o sürüş pozisyonunda uzun süre devam ederseniz sonradan sıkıntı yaşayabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

Doğru sele seçimi ve ideal sürüş pozisyonuyla ilgili forumda çeşitli konular bulabilirsiniz. Sağlıkla kalın :)

• Beğen
Tepkiler: Onur K. ve ihtiyar
@Anonim

Tartisilan konu, kisirlik degil. Iktidarsizlik.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Bende sıkıntı yaratıyor uzun sure oturmak. O yuzden sıklıkla ayağa kalkıyorum . Dr a gittiğimde Varikoselden bahsetti. Bu sorunu çözmenin sıklıkla hareket etmek olduğunu söyledi. Genel olarak bu tip sorunları aşmak için forumdaşlarımın neler yaptığını öğrenmek ısterım.

• Beğen
Tepkiler: Onur K. ve ihtiyar
Yorumumu eleştiren arkadaşlarım,konu nereden nereye geldi bir bakın,forumu sadece erkekler değil bayanlarda ziyaret ediyor.bu tür özel konuların uzman hekimler ile konuşulması daha uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
1980 li yillarin baslarinda olmasi lazim. !981 veya 82 olarak hatirliyorum. Federal Almanya' nin Stuttgart sehrinde bir tanidigim kitapci arkadasin dükkanindayiz. Arka tarafini biraz kahvehane gibi yapmis, gencler, aydinlar gelip satranc oynuyorlar, malum memleket meseleleri(!) tartisiyorlar.
O aksam rahmetli yazarimiz Aziz Nesin gelecek ziyarete! Benim de o rada bulunus sebeplerimden bir tanesi aslinda!
Neyse cok uzatmayalim, mesakkatli bir sürü olaydan sonra Aziz Nesin geldi, basina gelenleri de biraz anlatti. Bütün aksam sohbet edildi, Aziz Nesin anlatti sorular soruldu filan......
Aksamin ilerlemis bir saatinde, sanirim 23:00 siralari, bizim kitapci arkadas Aziz Nesin' e söyle bir soru yöneltti:
- Hocam, bakin burada bulunan insanlarin büyük cogunlugu yüksek okull okumus, kendini yetistirmis aydin insanlar, bütün aksam iki tane kitap satabildim, ne dersin?
Aziz Nesin gülümseyerek,
- Sen buna nicin hayret ediyorsun, bunlar Türk, zaten her seyi bilirler!

Simdi bu hikayenin bu konu ile alaksini kavramakta güclük cekenler varsa biraz baglanti kurayim, anlayanlardan da özür dilerim. Cünkü bu sele ve yarattigi sikintilar konusu o kadar cok islendi ki, artik her seferinde bunun bu kadar cok islendigini de tekrar etmek zorunda kaliyorum, iyice tadi kaciyor. Bu forumda bir sürü bilimsel alintilar, resimler, semalar, kaynaklar gösterilerek bu konu artik herkesin neredeyse ordinaryüs profesör olmasina yetecek kadar bilgi ile dolu, ama Türklerin okumaya ihtiyaclari yok! :(

Ben kisa bir özet yapayim: Bisiklet ile sürücünün 3 tane temas noktasi var. Ayaklar ve elleri tek tek sayrsak 5 tane tabii ki, hatta kaba etleri iki tarafli sayarsak 6 tane. Hani biraz esprili yazmaya calisiyorum ki, gerilenler gevsesinler biraz.
Hülasa, bu 3 temas noktasinin ayarlari ve uygunlugu tam dogru degilse, rahatsiz eder, zarar da verebilir.
1. Nokta eller: Gidon uzakligi, yüksekligi, sekli. Ellerde, kollarda, omuzlarda, sirtta, belde agrilara, sakatliklara uyusmalara neden olabilir.
2. Ayaklar: Pedallar, hele kilitli pedallar ise yanlis ayarlari dizlerde arizalara yol acabilir.
3. Kaba etler ki pedallarla dogrudan ilgilidir. Sele yüksekligi- ileri geri olmasi, dizler icin cok önemlidir. En önemlisi de selenin genisligidir.
Kiciniza göre fazla genisse, bacaklarin ic tarafini tahris eder, cok darsa; uyusma da yapabilir, iktidarsizlik ta yapabilir, yarada yapabilir... yapabilir de yapabilir ........

Yariscilarda bu arizalarin hic biri olmaz, cünkü onlar bu ayarlari dogru yaparlar, dogru yapan adamlari vardir. Bu demektir ki yanlis ayarlarsaniz her bir sey olabilir, dogru ayarlarsaniz sadece faydaso olur, en fazla keseye zarari olur, ama kese de zaten bunun icin degil mi?

Bunlarin nicin böyle oldugunu artik kendiniz arastiracaksiniz, ister bu forumda ister baska kaynaklarda.....

Benim babam yaklaşık 76 yaşında.
Yaklaşık 65 yıldır sürekli olarak bisiklet üzerinde
Bütün ulaşımını bisikletle yapıyor ve 1 milyon km yapmıştır ve yapmaya devam ediyor
Kaç kardeşiz biliyor musunuz?
Tam 11
Siz sormadan ben cevap vereyim tek anne tek babadan ;)
Ben 10 numarayım :)

Bir tıp doktoru olarak net olarak söylüyorum; öyle bir şey yok.

Gereksiz bir tartışma olduğu ve gereksiz yer kapladığı için konu kapatılabilir.

@ulas

Bu noktaya parmak basmadan duramayacağım. İktidarsızlık kısırlık değildir. Kısırlık çocuk sahibi olamama iken, iktidarsızlık ise cinsel güç azalmasıdır.

@ulas

Bu örneğiniz çok güzel ancak konusu kısırlık ile ilgili.
Bizim fikir alışverişinde bulunduğumuz konu ise iktidarsızlık olarak adlandırdığımız, tıpta ki adı ise ereksiyon bozukluğu olan durumdur. İngilizce de "erectile dysfunction" olarak adlandırılır.
1 hafta da sürebilir ömür boyunca da. Paylaştığım makalelerde ED olarak kısaltılıyor.

@M.Cevat Bayhan

Gereksiz bir tartışma olduğuna nasıl karar verdiğinizi açıklayabilir misiniz?
Bunu soruyorum çünkü, (link) görceğiniz onlarca makalede bu konu gerekli görülmüş ki, yıllardan beri tartışılıyor ve bazı sele üreticileri bu araştırmaları dikkate alıp ürettikleri sele şekillerini sürekli revize ediyorlar.

Paylaştığım araştırmaların nerdeyse tamamı yanlış sele seçiminin (selenin kendisi veya bisiklet açılarının uygunsuzluğu) yarattığı baskı ile penil bölgedeki kan akışını azalttığı tespit etmişler. Kan akışının baskılanması neticesinde oksijen taşınmasının azalmasının uzun mesafe bisikletçilerinde sorun yaratma ihtimalinin bulunduğunu ve bu nedenle oturma şekillerini sıkça değiştirerek baskıyı azaltmalarının daha sağlıklı olacağı neticesine varmışlar.

Sizin konu hakkında varsa karşı argümanlarınız duymaktan mutlu olurum.

@M.Cevat Bayhan

Bir doktor böyle bir mesaj yazmaz. Bir üroloğa danışırsanız o size anlatır.

Geri