Scudo Sports

Bisiklet kaskı takmak zorunda mıyım?

Scudo
@katran

@katran

Bakın yukarıda alıntıladım mesajınızı. Orada ''kafana kasktan başka bir şey takma, gerek yok'' diyerek açık açık sen düşünme, senin üstüne vazife değil anlamına gelen cümleyi kuruyorsun.

Hem forum kültürü, hem genel görgü kuralları hem de kadını küçük gören bir yaklaşım. Daha yazayım mı yoksa bu yeterli mi ben ne yapıyorum, bu bana yakışıyor mu diye düşünmeniz için?

@ilker bey ( bey demem görgü kurallarına uymaya çalıştığımdan. yoksa beyefendi bir hareketinizi göremedim) kısacık bir cümleden benim aklımın ucundan bile geçmeyen şeyler çıkarmışsınız. Kafanıza kasktan başka şey takmayın derken kaskınızı takın ve kimsenin lafını umursamayın demek istedim. Cümleyi uygun şekilde kurduğumu düşünüyorum. Sizin de anlatmak istediğimi anladığınızı düşünüyorum fakat bu saldırgan tutumunuza anlam veremiyorum.
Forumda çok eski değilim fakat bilenler bilir. Küçük yaştaki arkadaşlarımız da dahil herkese saygıyla yaklaştım. İnsanları kırmamak için elimden geleni yaptım.
Yaklaşık yarım saattir sizin cevap yazmanızı bekliyorum. Harcadığım bu değerli yarım saatin size fazla olduğunu düşünerek beklemekten vazgeçiyorum.

BAKIN UZUN UZUN BİR SÜRÜ CÜMLE KURDUM.BURADAN O MUHTEŞEM ÖNGÖRÜLERİNİZLE İSTEDİĞİNİZ MANALARI ÇIKARIN. SİZE 5 DK DAHA AYIRIP YÜCE YARADANIN VERDİĞİ ŞU GÜZELİM DAKİKALARI HEBA ETMEYECEĞİM. SİZ YAZIP DURUN.

Bu ülkede bisiklete bindiğimiz veya binebildiğimiz için her fırsatta herkesten saygı bekleyenlerin forumu burası. Peki sonuç ne? Kendiniz gibi düşünmeyen herkesi aptal, ahmak, cahil ilan ettiniz hatta kasksız ölene üzülmem diyenler oldu. Takmazsan tıkarlar sloganı ise hayatımda duyduğum en iğrenç en itici slogan ki burada çok beğenilmiş, popülermiş.. sanırım sizler sadece ve sadece bisiklete bindiğiniz için birileri tarafından aptal, artist, ölse kendi aptallığı ile ölmüş olacak kişiler olarak tanımlandığınızı unuttunuz. Saygısızsın forum ahali.

@Mehmet Yusuf Koçak

Bu bir insanin vizyonuna karismak hakaret etmek degil midir? O kadar agresif yaziyorsunuz ki nereden vuracaginizi sasiriyorsunuz. Evet ben insanlarin bir hic ugruna ezilmeye calisilmasina dayanamiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ilker
Vay canına, ne cevherler varmış içimizde de haberimiz yokmuş. Bisiklet camiası hoşgörülüdür, anlayışlıdır, kendisine gösterilmesini istediği saygıyı zaten karşısındakine gösterir zannederken herkesin içindeki canavar açığa çıktı. Dur bi itirafta bulunayım da bana da hakaretler gelsin. İşe metro + bisiklet kombinasyonu ile gidiyorum bazen. Çok eğlenceli oluyor. Tayt giymiyorum, termal içlik de olmuyor. Baya bildiğin kot + ince kazak (vallahi de billahi de yün) + mont kombinasyonu :)

Ne ayıp değil mi? Benim gibi bisikletçi olmaz olsun :)

Aslında MTB kullanıcısıyım ve arazide kaskın gerekli olduğunu düşünüyorum.
Yol bisikleti kullanırken asfaltta düşme olasılığı belki daha az ama ülkemizde bisikletlileri pek önemsemiyorlar.
Araçların gazabından uğramamak için kask takmakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Ev ile iş yerim çok yakın olduğu için (1.1 km) bisikletle gittiğim zamanlarda kask takmıyorum. Bunun dışında kasksız hayatta çıkmam. Bu mart ayında şarampole yuvarlanıp bir kayanın üstüne düşüp başımı da o kayaya vurunca anlıyorsun ne olduğunu. Ya da benim yaptığım gibi hayatta olup olmadığımı anlamaya çalışıyorsun bir süre. Kask görevini yaptı, paramparça oldu. Ya olmasaydı. Bu satırları yazamıyor olacaktım muhtemelen...

Konu alır başını gider. Fakat kaza yapanlara yani bir de damdan düşenlere soracaksınız kaskı.. Ben kaza yaptım, özetle sol kolum kırıldı. Başım kaldırıma sürttü kask baya ezilmişti. Başıma hiç bir şey olmadı şükür.Yani kasksız olmak istemezdim o an(;

@1dost

kendi namıma ne yapmalı idim,sürati seviyorum ,gençliğimden beri,o vakit korunma yapacağım,uzun inişlerde 47-50 km hıza ulaşıyorum,ama elimi frenlerden çeksem 70 'i göreceğim,amaç ne peki ,33 km non stop derecemi 1 saatemi çekmek,kendime diyorumki ne gerek var,yetiyor bana 1 saat 31 dakika,
ayrıca , 50 km durmadan bastım 2 saat 5 dakika bana yeterde artar bile ,peki niye yaptım bu idmanları 7 yıldır,daha zinde olmak için ,dahada devam edeceğim,o vakit kask takacağım,ama benim gibi düşünenlerde aynen takacak,
amatör oluyorum,tabi proların yanında ,onlar haftanın 3 günü 100 km pedal kesmeden basarlar ,dehşet zor bi iş,tabi ayda eder 1200 km ,böyle idman yapanı kimse tutamaz.

Bu videodaki gibi kask takmayacağınız, etekle, topuklu ayakkabı ile bisiklete binebileceğiniz, ve kimsenin sizi yargılamayacağı bir ülkede yaşamak istemez miydiniz? Ben isterdim.

İsteyen istediği gibi binmekte özgür beyler, kocaman insanlara bişeyleri dayatmak yanlış, bir resim paylaşıyorsun hemen kask nerde? topuklu binilir mi?

Ayrıca ciddi bir kazada hiçbir işe yaramıyor o köpükten kasklar, anca kendiniz düşerseniz yarar. Hepimizin motorcu kaskı takmamız lazım ki o bile %100 korumaz.

Not: kendim kask takarım, çocuğuma da taktırırım, ben faydalı olduğunu umuyorum, ama farklı görüşlere de saygılıyım.

Yazı bana ait değildir. Bisikletizm.com dan alıntıdır

Kask konularından gına geldi vallahi. Kimi takmayanlara salak gözüyle bakıyor, kimi de takanlara. Herkes kendi canının kıymetini biliyordur değil mi? Belki takmayanlarda benim gibi bi kaza geçirdiklerinde takarlar. Kimse kaza geçirmesin tabi, Allah korusun kazadan beladan. Ama tamam, takan taksın takmayan takmasın yahu yeter artık.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır EKİCİ
"Ateizm uçak sallanıncaya,
Feminizm koca buluncaya,
Kask takmamak TAKLA ATINCAYA kadardır."

@Bahadır EKİCİ yaklaşımınız utanç verici.
Forumda genel bir üslup sorunu var.

Ya bu nasil bir konudur. bisiklet suruyorsan ,evden cikipta kasap a, bakkala gitmiyorsan can guvenligimiz icin hele hele en korunmasi gereken uzvumuz kafamizsa , takmamiz kacinilmaz.

bence bizi kırmayın takıverin gitsin, şurda biz bize ne güzel insanlarız, azalmayalım.

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
Geri