Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kaskı takmak zorunda mıyım?

Hala bu mantığı çözebilmis değilim... Insanlar benim hakkımda ne düşünür demeyi bırakın.Sizene ki onlardan :)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Scudo
Yılmaz, yaş 45, ben de şu yaşıma kadar kasksız kelle koltukta bisiklet sürüyordum, ta ki önümde bir motosiklet kazasına şahit olana kadar. Motosiklet ile kaza yapan arkadaş yerden kalkıp sürekli başını yokluyordu, kendi bile kazayı bu şekilde hasar almadan atlattığına inanamıyordu. Başında tabi ki kask vardı. Kask olmasa o kafa orada kırılmıştı. Bisiklet üzerinde yere düşerken yer ile ilk temas eden bölgemiz başımız. Bunu aklından çıkarma. Ben de üç gün önce bir kask edindim. Kim ne derse desin, gülsün eğlensin, önemli olan sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Arkadaş samimiyetle sorusunu sormuş ve bir çoğumuzun her zaman göstermeyeceği cesaretiyle çekiniyorum itirafında bulunmuş. Güzel kardeşim genelde bir çok kişi ilk kazasında değil de kafasını yere çarptığı ilk kazasından sonra kaskın önemini anlar. O da eğer taksaydım...la başlar. Kask önemli, kafana bir şey olması için çok çok hızlı giderken çok kötü düşmen gerekmiyor. Çok daha yavaş hızlarda yaşanacak kazalarda da kafanın tersini asfalta çarpabilirsin. Sonu ölümle biten bir çok kaza haber okumuşluğum var. Kimseyi ciddiye alma sen kaskını tak keyfne bak. Önemli olan senin güvenli sürüşün. Son olarak kafanda kask olsun olmasın çok dikkat et. Güzel sürüşler dilerim.

Yılmaz arkadaşını dinleyip bir kask edinmelisin.
Not:Buğra

önünde kaza yapan birini görürsen ve bu kişinin kulakalrından kan geliyorsa ve seninde kafanda kask yoksa alırsın bende başlarda bandana sarıp çıkıyordum kafama bu anlattığım olayı görünce kask aldım KASK AL !...

• Beğen
Bisiklet işinde en en önemli öğelerden biridir kask. KASK al hatta kaliteli iyi bir kask al. Babama yıllar önce arkadan minibüs çarptı direk kafası kaldırıma geldi allah esirgedi sağ kurtuldu. Ben turda kaydım bisikletle dandik bi kask vardı kask kafamdan fırladı .bu sene ilk iş giro marka bi kask almak oldu. Sakın kasksiz çıkma yola

Arkadasimla beraber gidiyoruz o yardirmis gidiyor ama baktım hiç dikkat etmiyor sonra kavşakta taksiyle çarpıştı hızı 35 km civarındaydı her neyse çarpıştılar kafasını asfalta vurdu kanadı taksici aldı hastaneye götürdü bende bisikletlerimizi topladım eve goturdum sonra hastaneye geçtim kafasına 3 dikiş atmışlar
Eğer kask taksaydi kafası yarilmayacakti yanı neymiş kask sartmis ;)

• Beğen
Nasil elbisen olmadan sokağa cikamazsan kaskin olmadan da bisiklete binemezsin.

dostum, forumda bir araştır bak o zaman anlarsın.
İyi bir bisikletçi abime ben biislet sordugumda "önce adam gibi kas al" dedi ve kaza yarasını gördüğümde ilk yaptıgım şey. Uluslararası sertifikası olan bi rkask almak oldu.
30km ile giderken kafanı 1000kg bir basınçla yere çarparsın, araştırınca öğrenirsin.
Yaz foruma bak karşına neler çıkacak..

Kavacık civarında yolun kenarında kaldırımın 1 metre önünde duruyordum ciddi trafik vardı Ayağımda kilitli pedala yeni alışıyordum. nasıl olduysa dengemi kaybettim ve ense kökümden kaldırımın köşesine tüm ağırlığımla yıkıldım. Kask olmasaydı....:(

@alper 76
Bu ve benzeri sorular görünce dayanamıyorum ne yapayım :D teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@Yılmaz S.
Artık bu başlıkların açılması kask olayının soru olarak acaba diyerek sormadan alınması gerekiyor. Bakkala giderken bile takmak gerek. Ne olur ne olmaz. Bisikletin düşmesi fena olur. Eğer başlık açmadan forumda arama yapsaydınız kask olduğu halde ucuz atlatan ama yinede hasar alan arkadaşların açtığı başlık ve fotolar var. Yine aynı şekilde kaskın kaza sonrası fotosunu çekip paylaşan üyeler var. Eğer kask o hale geldiyse acaba olmasaydı ne olurdu şeklinde bir durup düşüneceğiniz fotolar var. Ben kaskı eve girince bile çıkarmıyorum. Bisikleti eve koyduğum için eşim bir gün sele borusunu söküp kafama geçirecek. Asıl kaskın faydasını o zaman göreceğim.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/29/c2834045ee5c2c1519ccb41377292042.jpg

Gece sürüşünde emniyet şeridinde ilerlerken resimdeki jant çemberine takılıp düştüm,

http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/29/2d1bed657107e7e7ac6d55a08a366b04.jpg

Sonuç:köprücük ve kürek kemiği kırıldı,hızımız 50 km/s civarıydı.kask kırıldı kullanılamaz hale geldi.çok şükür iyiyim şimdi.
Kusura bakmayın ama artık bu tarz sorular komik oluyor.

biz burada kaskın ne işe yaradığını anlatıyoruz ama görünüşe bakılırsa konuyu açan arkadaşımız ufuklarda bile gözükmüyor :D
muhtemelen forumu unutmuştur bile.
bu konuyu ilk mesajı sayarsak 2. mesajınıda görünce aldığım bisikletten utandım bende :eek:

Ayrıca kask takmaya gülen zihniyet bisiklet sürmemize de gülüyor emin olun. Sırf onlar gülecek diye zevklerimizden ve güvenliğimizden vazgeçecek değiliz.

Geri