Scudo Sports

Bisiklet kaskı takmak zorunda mıyım?

Bence kask dahil alinabilecek her turlu onlem alinmalidir. Ben bisiklet alma arifesindeyim ve kesinlikle kask alip kullanacagim. Zorunda misiniz? Bence degilsiniz. Biz karisamayiz sonucta sizin tercihlerinize.

Scudo
Bir gün erdoğanlar bisiklete bisiklet için bakım yaptırmak için girmiştim.
Lütfü abi selamımı alır almaz neden kask takmıyorsun diye sert bir şekilde sormuştu.
O gün kask takınca garip oluyorum diye düşünüyordum. Halbuki fotoğraflardan anlamıştım ki kaskla daha profesyonel gözüküyor.
Artık bakkala bile kaskla gider oldum.

• Beğen
Tepkiler: oalmali
Ben ıkı kere kaza yaptım bırınde takla attım sol omzumu vurdum bırınde arabaya arkadan carptım sag omuzumu vurdum 2 gun arayla oldu bunlar ıkısınde de kask kafamdaydı kaska toz bıle degmedi ama kaskımı satıp yenı kaskımı beklerken ne bısıklete bınmek ıstedım nede bınerken kendımı rahat hıssettım kısacası bence kask kafalıysanız takmanıza gerek yok :) Olan bısı nıye takasın. Bakkala dıye cıkarsın araba arkadan bır vurur kafa kaldırıma carpar sonra bakmıssın pekmez akıyor bakkal kosar ekmek getırır pekmeze banar. Guzel yazı ama kısısel gorusum kask takılmalı.

öncelikle yaptığın araştırma için teşekkürler ve takdir ettim seni.
benim eleştiri, yorum ve tavsiyelerim;
öncelikle burası amsterdam değil burası Türkiye,
ikinci olarakda kasa ihtimalini göze alarak insanlar kask kullanıyor.
eğer kaza olmaz diyorsanız ;
kask niye kullanalım, araba kullanırken emniyet kemeri niye takalım, yangın tüpü neden bulunduralım vs.. vs..
daha yazacak çok şey var arkadaşlar kendilerine göre benim söylediğim şeyleri yazmışlar zaten.

bahsedilen araştırmaların nesnelliği konusunda şüpheliyim. diğer yandan çoğu arkadaşımızın belirttiği gibi tr şartları diğer ülkelerle aynı değil ve kask kullanıyorsanız tecrübeyle sabit trafikte daha çok saygı görüyorsunuz. kaskın tam koruma sağlamadığı aşikar fakat bir nebze de olsa faydası dokunacaksa ben takarım.

Sn @ÇaNakkaLeRuHu

Sn @Uptown Cyclist'in ifadeleri ilk bakışta "Narsizm" olarak algılanabilir.
Ancak ben Sn @Uptown Cyclist'in eleştirisini ironik bir lisan ile anlattığını düşünüyorum.
"Bisiklet" gibi, ana hattı insan olan, trafikte aktif halde bulunan bir aracın üzerinde kasksız seyahat etmek, ciddi anlamda kötü sonuçlar doğurabilecek "kişisel bir tercih" ve gerçek olmakla birlikte; bu tercihin, sosyolojik olarak yanlış olduğu, bir anlamda kasksız sürüşün de, sorunsuz ve olağan tehlikelerden uzak olduğu mesajını yaydığı da bir gerçektir.

Kişi kask takar yahut takmaz. "Kişisel tercihi (!)" der geçeriz. Ancak potansiyel olarak; ciddi kafa yaralanmalarına neden olacak kasksız sürüşün misyon edinilmesi asla kabul görmemelidir.

Esen kalın.

Şu ana kadar 10 dan fazla kask aldım hepsini de hediye ettim :D herkesin son model spor arabasıyla gittiği düğüne takım elbisem ve bisikletimle gittim :D tabiki tüm gözler benim üzerimdeydi :D mayıs ya da haziranda kısmetse berline okumaya gideceğim ve oradaki arkadaşlarımın dediğine göre her an her yerde kasksız sırtında deri çantası, üstünde takım elbiseleriyle mittagessena çıkan insalar görmek mümkünmüş :D ya bilmiyorum kaskı oldum olası sevmiyorum. İnşallah bundan sonra takmak nasip olur :D motosiklette de tam tersi. Kasksız yaklaşmam bile :)

Arkadaşlar bir şeyi netleştirelim. Bu yazı Pınar Hanım tarafından bisikletizm'de paylaşılmış. Ancak konu açan arkadaş kaynak belirtmemiş. Doğal olarak da tüm yanıtlarda eleştiriler konuyu açana yöneltilmiş. Lütfen bir yazı paylaşıyorsanız kaynak belirtin.

(link)

O değil de ne kadar kaba bir toplum olmuşuz. İnsanların düşüncelerine katılmayabilirsiniz ki arkadaşımız argümanını destekleyecek kaynakçalar da paylaşmış ama güzelce tartışmak yerine kaba, vandal, iletişime kapalı cümleler. Hatta bir tanesinde 'reklamını yapıyorsun' bile yazılmış, bu bir hakarettir ayıp ayıp. Daha çoğunuz yirmili yaşlardasınız. Bu kafalara kask taksanız ne yazar be!

@1dost tüm araştirmalarin kask takmamakla ilgili oluşu çapraz araştırma konusundaki eksiklikten ileri gelir. Bilime bu kadar ilgili birinin her iki savı yazıp kendi tezini ortaya koymasini beklerdim.
Geçen yaz besiktas-dolmabahce istikametinde sag seritten pedallarken bir arac sikistirmasi sonucu kaldirimla arac arasinda kaldim, dusmedim ani manevrayla kaldirima attim kendimi, bu esnada kaskim o an anlayamadigim bir darbeyle cinar agacinin dalina carpti. Eve giderken hafif bir agri hissettim ve kaski cikartigimda 20cm lik bir dalin kaska saplandıgini sok olarak gordum.
İstatistik, bilim vs bir noktaya kadar dogru veriler cikarir, sizin hataniz diger degiskenleri gozardi etmek. o zaman eldiven ve gözluk de takmayalim.
is kazalari ve sürücüluk konusunda cok geri kalmis bir topluma güvenlik kulturu aliskanligini aşılamak gerekir, çocuğunuz yok galiba, onu bisiklete bindirirken bu tutumunuzu hatirlarsiniz umarım. üzülerek bu tutumunuzun sizi takip eden biri olarak bans fayda sağlamadigini belirtmek isterim, sanirım facebook da yollarimiz ayriliyor.

Allah bizi yaratırken beynimizi korusun diye kafatası ile çevrelemiş.
bizde kafatasını koruyalım diye kask takıyoruz.

ilginç bir yorum yaptım farkındayım.

beyin diye bildimiz kivrimli parca da beyin degil zaten, beyin kabugu. Asil yasamsal beyin onun icinde :)

kaskın amacı direk can alıcı bölge beyin bölgesi olduğu için kullanımı motosiklette zorunlu aslında zorunlu kılınan şey çok komik hayatımıza ne kadar ilgi gösterdiğimizi görüyoruz bununla beraber.kaskın yarım olması korumadığı anlamına gelmez.kafanın üst kısmı herşey demektir.o yüzden canımızdan olmamak için lütfen kask takın.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@chnkrmz trollemek için mi yazdın abi. Ben taytda giyerim ama bunu helal yollardan yaparım. Bisiklet için bunlardan vazgeçecek biri varsa yazıklar olsun ona.

@mekolac benim trole benzer yanım var mı :eek:

art-008.jpg

• Beğen
Tepkiler: EmirSen
karıştigım kazada arabayla kafa kafaya carpıstım we bir baska araca carpıp durdum. kafamda kask yoktu we normalde kaskla gezen biriyim, kısacası o günü HATİRLAMİYORUM hala. artık kask takmak size kalmış...

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@mekolac valla ben kimseye neden ne ile ilgili olarak neyden vaz geçeceğine karışmam. ama herkesin inancına göre illaki bi yol yordam bulunur.
mesela dediğinde haklısın. tayt giymek caiz değildir ama üstüne şort veya eşorfman giyerek bunu mümkün kılabiliriz.
bu tayt caiz değildir mevzusu senin benim ve bizim gibi düşünen arkadaşlarımız için

diğer arkadaşlarımızın düşüncelerine bişe diyemem de karışamamda. sadece öneride bulunurum gerisi kendisine kalmış :)

Geri