Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kaskı takmak zorunda mıyım?

"Amca çekil yoldan" ile "önden buyurun, yollar sizin" aralığında.
Mesela alışveriş bisikletli amca yolu kısıtlı şekilde kullanmaya çalışırken bile sıkıştırılıp korna yiyor; donanımlı turcu/yolcu olunca istemediğin yol bile veriliyor, kullanım şekline uyuluyor. Her ikisi de istisnasız değil tabii ama ağırlıklı olarak böyle.

Enteresan , halbuki ben tam tersi olur diye tahmin etmiştim. Sanki turculara karşı bir çekememezlik ve garipseme var gibi.

Scudo
Bence yanlış. Bunu soran adamın bilgiye ihtiyacı olduğu besbelli. Karşıdakini kibar bir dille aydınlatmak gerekir diye düşünüyorum. Bir kişiyi dahi aydınlatabilsek sakatlanmaları engelleyebiliriz çünkü kask hayati öneme sahip.
Hayat kısa, size katılmıyorum. Eski sevgilisini saatlerce stalklayan kişi bi zahmet onu da kendi öğrensin. Sabir taşımı çatlattılar benim üstad.

2014 senesinde iş yerinden biri bisiklet almak istiyorum dedi. Benim sedona istanbuldan al dedim. Türk markası diye beğenmedi. İnanın tam 8 ay bana daha evvel hiç duymadığım marka model bisikletler getirtti ve sedona istanbul ile kıyaslattı. Sonra istemeye istemeye sedona istanbul aldı. 8 ay hafta 1 taneden 32 bisiklet kıyası yaptım. Bana da yazık. Vakit kaybı. Kask takmayan takmasın. Karışmam.

Enteresan , halbuki ben tam tersi olur diye tahmin etmiştim. Sanki turculara karşı bir çekememezlik ve garipseme var gibi.

Mutlaka ortama ve karşılaşılan kişilere göre de değişiyordur; mesela sebepsizce Japon turcu arkadaşı kestiler geçenlerde ama benim farklı profillerime göre gözlemim böyle.

• Beğen
Tepkiler: as13
  • Beğen
Tepkiler: CeCeKa
''Bisiklete binerken kask takmak zorundamıyım?'' diye düşünen,tasalanan arkadaşlardan şu videoyu armağan ediyore.Evet zorundasınız çünkü bir tane kafanız var ve onun çatlayıp patlamasını istemezsiniz dimi? :komik:

ZORUNDAMIYIM? :koptum: :koptum: :acpsnr:

Son düzenleme:
''Bisiklete binerken kask takmak zorundamıyım?'' diye düşünen,tasalanan arkadaşlardan şu videoyu dikkatlice izlemelerini rica edicem.Evet zorundasınız çünkü bir tane kafanız var ve onun çatlayıp patlamasını istemezsiniz dimi? :komik:

ZORUNDAMIYIM? :koptum: :koptum: :acpsnr:
Belki adam cidden kaskkafalı. Naapsın kaskı?

Bisiklet kaskı takıp takmamak insanın kendi hayatı ile yapmış olduğu bir sözleşme. Motosiklet kaskı takıp takmamakta aynı şekilde.
Hatta araçlarda emniyet kemeri takıp takmamak da insanın kendi hayatı ile yapmış olduğu bir sözleşme.
İnsanın kendi hayatı ile yapmış olduğu sözleşmeler de cezai işlem uygulanmamalı. (cezası olanlar için)

Bisiklet kaskı takıp takmamak insanın kendi hayatı ile yapmış olduğu bir sözleşme. Motosiklet kaskı takıp takmamakta aynı şekilde.
Hatta araçlarda emniyet kemeri takıp takmamak da insanın kendi hayatı ile yapmış olduğu bir sözleşme.
İnsanın kendi hayatı ile yapmış olduğu sözleşmeler de cezai işlem uygulanmamalı. (cezası olanlar için)
Kask takmadığından dolayı trafik kazası esnasında veya sonradan hastanede ölen adam için diğer kazaya karışanın da hayatı kayabiliyor, onu ne yapacağız hocam?

Kask takmadığından dolayı trafik kazası esnasında veya sonradan hastanede ölen adam için diğer kazaya karışanın da hayatı kayabiliyor, onu ne yapacağız hocam?
ne olacak bisikletçi kask takmadığı için öldüğüyle kalır . ne var ki bunda . sonuçta önemli olan bisikletçiye çarpan aracın sürücüsü . mazallah onun hayatı bişey olmamalı

Bir kişi kask takmıyorsa bu sadece kendisine zarar verir.
Eğer karşı taraf kask takıyorsa veya herhangi bir şekilde emniyetini sağladıysa zarar gelmeyecektir.
Burada yapılan sözleşme tamamen bireyin kendisini bağlamaktadır. Karşı tarafı değil.
Bir kişi emniyet kemeri takmadığı için olası bir çarpışma anında kendisine zarar verecektir. Karşı tarafta eminyet kemeri takana zarar gelmez.
Aynı mantık kask takan için de geçerlidir.

Bu sabah gordum bunu internette, suraya birakayim. Bu esasinda bisiklet altyapisinin guvenlik uzerindeki etkisini olcmek icin yapilan arastirmadan. Bu grafikten "bisiklete binerken kask takmak gereksizdir" fikrine varan arkadas varsa zaten kask takmasa da olur.

FFUDDiiXoAAShVo.jpeg

Bu ben kask takmam lakırtısını çok gereksiz buluyorum ben aslında. Emniyet kemeri takmama meseleside aynı şekil.
Kaskla saçım bozulur, kötü görünür falan deniyor. Ay sanki çok güzeldi saçın kaskı takmasan. :krnz:
Emniyet kemeri için de aynı. Aman omzumu sıkıyor falan. Yazık ay gören de pamuk şeker sanacak.
Yani nesi bu kadar abartılıyor tamamem kapris. Zahmetsizce, ufacık birşey sayesinde trafik denen keşmekeşte daha güvende oluyorsun. Yapıver, didiştiğine uzattığına değmez.

Bu aynızamanda bisikletli bir kadın olarak söylüyorum, kuaför parası, beyin ameliyatı faturasından ucuz arkadaşlar. Hem kask çok güzel bir aksesuar bence, uyan yakışan bir modelini al tak.

Bir kask takmamak için benim kafam benim tercihim argümanına girmek kusura bakmayın ama komik oluyor.

Her nerede binilirse binilsin kask hayat kurtarır. Benim hayatım bana sana ne kafası hakikaten çok saçma. Diyelim ki ben o kafadayım, insanlar benim patlamış beynimi görmek ve yerlerden toplamak zorunda mı?

Araba emniyet kemeri konusunda da "ya yandan darbe gelir de Kemer yüzünden yan koltuğa kayıp kurtulacaksam kayamayıp sıkışır ve ölürsem" ciler var bir de hastasıyım onların 😂

ne olacak bisikletçi kask takmadığı için öldüğüyle kalır . ne var ki bunda . sonuçta önemli olan bisikletçiye çarpan aracın sürücüsü . mazallah onun hayatı bişey olmamalı
Rahatlıkla hayat kaybı engellenebilecek bir kazada (yüksek süratlere bir şey demiyorum, orada kask işi yaramaz) bisikletçiye çarpan aracın sürücüsünün hayatı kaysın hiç sorun yok değil mi? Ne kadar empatik bir düşünce tarzı, benden sonra tufan. Sonra da diyorlar “araçlar bizi düşünsün”. “Sen onu düşünüyor musun? Onu bırak kendini düşünüyor musun?” demezler mi o zaman?

Her nerede binilirse binilsin kask hayat kurtarır. Benim hayatım bana sana ne kafası hakikaten çok saçma. Diyelim ki ben o kafadayım, insanlar benim patlamış beynimi görmek ve yerlerden toplamak zorunda mı?

Araba emniyet kemeri konusunda da "ya yandan darbe gelir de Kemer yüzünden yan koltuğa kayıp kurtulacaksam kayamayıp sıkışır ve ölürsem" ciler var bir de hastasıyım onların 😂

Bunu ilk defa duydum, müthiş yaratıcılık :komik:

Bu kask konusunda kendi kendimizi kandırıyoruz bence, taktığımız yarım yüz maskeleri ne kadar koruyor? Yüz, boyun, çene darbeye hala açık. Diz, dirseği ve bileği zaten kimse umursamıyor sanki onlar önemsizmiş gibi. Yarım kaskın insanı herşeyden koruyan ilahi bir kalkanmış gibi lanse edilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum.

Yazın bir kaza yaptım. +- 60 km bir hızla bariyerlere girdim. Telefonum öyle bir uçtu ki, bu hale geldi.
Kafamın tam tepe noktası hizasından bariyerlere vurdum,çarpmanın şiddeti ile oluşan hasar yüzünden boynum 1,5 ay boyunca ağrıdı. Bir koluma tamamen kan oturdu, hatta omzumda ufak bir yara izi kaldı. Kafamda Zozo marka 250 liralık bir kask vardı. O kaskı takmamış olsaydım, büyük ihtimalle bugün bu mesajı yazıyor olmazdım. Hatta arkamdan gelen @chemistburc kazaya benden daha hakim. An be an her şeyi gördü. Zaten ilk günden beri kasksız hiç bir sürüş yapmamıştım, iyi ki de yapmamışım.
IMG_20210519_132322_495.jpgIMG_20211129_131516.jpgIMG_20211129_131509.jpg

Geri