Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kaskı takmak zorunda mıyım?

Yazın bir kaza yaptım. +- 60 km bir hızla bariyerlere girdim. Telefonum öyle bir uçtu ki, bu hale geldi.
Kafamın tam tepe noktası hizasından bariyerlere vurdum,çarpmanın şiddeti ile oluşan hasar yüzünden boynum 1,5 ay boyunca ağrıdı. Bir koluma tamamen kan oturdu, hatta omzumda ufak bir yara izi kaldı. Kafamda Zozo marka 250 liralık bir kask vardı. O kaskı takmamış olsaydım, büyük ihtimalle bugün bu mesajı yazıyor olmazdım. Hatta arkamdan gelen @chemistburc kazaya benden daha hakim. An be an her şeyi gördü. Zaten ilk günden beri kasksız hiç bir sürüş yapmamıştım, iyi ki de yapmamışım.
277743 dosyayı görüntüle277744 dosyayı görüntüle277745 dosyayı görüntüle
Ömrüm boyunca gözümün önünden gitmeyecek bir görüntü.. o korku, o telaş, o an yaşadığım çaresizlik. Bir de kask olmasa daha kötü manzaralarla karşılaşma durumumu düşünemiyorum.. Bu konuda kesin net en söylenecek söz budur, sürekli takmak gerek. Bakkala bile gitsek takmalıyız.

Scudo
Kaskın haricinde diğer bir önemli güvenlik ekipmanı da gözlüktür. Gözlüksüz ne sıcak hava da ne soğuk havada olmuyor.

(konuya derinlik katayım istedim)

seninki ne alaka, yolda yürürken de takıyon mu kask 😁
Benimki mi ne alaka ¿ burası bisikletforum ve bisiklete binerken kask takmak ile ilgili konu başlığı. Trol müsün nesin de get ötede bayıl.

Edit: dalga geçme yeri değil burası.

kask, dikkat dağınıklığından başka bi şey değildir, yasal hız sınırı en fazla 45 kilometre, kendisini tatmin etmek için bu hız sınırını ihlal etmek isteyen sürücüler kask takmak istiyolarsa taksınlar

Benimki mi ne alaka ¿ burası bisikletforum ve bisiklete binerken kask takmak ile ilgili konu başlığı. Trol müsün nesin de get ötede bayıl.

Edit: dalga geçme yeri değil burası.

dalga geçmiyorum, benim hakkımdaki düşünceni kendine sakla

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
kask, dikkat dağınıklığından başka bi şey değildir, yasal hız sınırı en fazla 45 kilometre, kendisini tatmin etmek için bu hız sınırını ihlal etmek isteyen sürücüler kask takmak istiyolarsa taksınlar

dalga geçmiyorum, benim hakkımdaki düşünceni kendine sakla
"Yürürken de takıyor musun" cümlesinde (ironisinde) senin de benim hakkımdaki düşünceni kendine sakladığın gibi mi.

Damar benim kan benim diyen çocuktan farkın kalmadı vallahi. Yukarıdaki ile 45km/hız altında sözleşmen var herhalde. Sen takma.

"Yürürken de takıyor musun" cümlesinde (ironisinde) senin de benim hakkımdaki düşünceni kendine sakladığın gibi mi.

Damar benim kan benim diyen çocuktan farkın kalmadı vallahi. Yukarıdaki ile 45km/hız altında sözleşmen var herhalde. Sen takma.

yürüyen insana da çarpabilirler demek istiyorum, hep kaskla mı dolaşalım diyorum, sözleşmem yok, devlet diyor 45 km'yi, gayet de makul bir hız

yürüyen insana da çarpabilirler demek istiyorum, hep kaskla mı dolaşalım diyorum, sözleşmem yok, devlet diyor 45 km'yi, gayet de makul bir hız
45 gayet ciddi bir hız. Tabi ki yayalara çarpabilir hatta yayaya çarpınca kafa kafaya çarpışmadan ötürü kafa travması olması da kaçınılmaz. Yakın geçmişte arabaların tamponlarına airbag çalışmaları da yapılmıştı hayata geçmedi.

Bisiklet kazalarında yayaya çarpma oranı oldukça az diyebilirim. Arabada emniyet kemeri olmadan otururken 14km/h ile düz duvara çarpınca camdan çıkıyor insan. Hızı küçümsememek gerekir.

"Kask takmak zorundasın" dediğimizde bazı sürücüler rahatsızlık duyabilir. Bu onların "kafalarını patlatma", "sakat kalma" özgürlüklerine müdahale olarak algılanabilir. Anlayışla karşılamak lazım.

Ben bu olayı şuna benzetiyorum;
Hani arabanıza bir yaşlı biner, ya da bir sevdiğiniz. Sonra "şurdan şuraya gidicem ne kemeri takayım" der size. Ama siz "hayır canım takılacak o kemer" diyerek kızarsınız. Aslında korkunuz, olur da bir kaza başınıza gelirse, sevdiğiniz insanın zarar görmesidir.

Bisikletli olarak bizlerde sizleri seviyoruz, kask takmayan arkadaşlarım/kardeşlerim. Derdimiz sizin zarar görmemeniz. Bir de, siz kask takmıyorsunuz diye, bisiklete yeni başlayan gencecik arkadaşların sizi örnek almasından korkuyoruz birazda.

Yoksa sizlerin özgürlüklerine kesinlikle bir müdahale yok. Yanlış anlaşılmasın.

En doğrusu bu işte. Aynen devam sen takma insancıl boşver bu Elitist yolcuları. (gerçi Burak bey mtbciydi sanırım ama olsun)

(link)

Şu videoyu seyrettiniz mi bilmiyorum geçenlerde haberlerde gördüm. Aklıma direk kask seviciler geldi :) kusura bakmayın ama ben kaskı gerekli görmüyorum.

• Hahaha
Tepkiler: enzo
uzun zamandır başlığı takip ediyorum, bunun tam karşılığı doğal seleksiyon dedikleri olsa gerek.
takmama özgürlüğüne tabi ki sahipsiniz ama ihtiyaç duyduğunuzda çok geç olabilir.

Kafamda kask olmadıkça rahat olamıyorum hep bir huzursuzum. 2 yıl ilk başladığımda takmadan sürdüm taktığımdan beri çok mutluyum. :) buna vesile olan forumdan bir abimize de teşekkürler burdan kendiai kask hediye etmişti bana

Arkadaş sen takma, özgürsün. 😅

6-7 sene önce geçirdiğim trafik kazasında emniyet kemeri taktıģım halde kulağımın üst kısmını açılır camın yanındaki direğe çarpmıştım, sonradan hafif yarılma ve kanama olduğunu görünce anladım çarptığımı, arabadan inince eşime defalarca aynı soruyu sormuşum (beyin sarsıntısı geçirdiğim anlaşılıyor galiba) kask taksaydım çarpmazdım

Babam arkadaşının aracındayken kafasını açılır cama çarptığı için gözünden ameliyat geçirdi ve gözünün teki eskisi gibi değil

Ama çocukken bile bisiklet sürerken kafamı bi yerlere çarpmadım.

Arabada kask takın beyler.

Şu bisiklette kask takma olayının dışarda sürekli kask takmaktan bi farkı yok.
Evet takmak zorundasın !!! Bunun başka cevabı yok !

kaskı çıkar da beynine oksijen gitsin 😁
(link)

Şu videoyu seyrettiniz mi bilmiyorum geçenlerde haberlerde gördüm. Aklıma direk kask seviciler geldi :) kusura bakmayın ama ben kaskı gerekli görmüyorum.

😁
.
.
.
.

Bisiklet sürerken kafaya kask değil de görünürlüğü artıran başka bi şey geçirilebilir

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
6-7 sene önce geçirdiğim trafik kazasında emniyet kemeri taktıģım halde kulağımın üst kısmını açılır camın yanındaki direğe çarpmıştım, arabadan inince eşime defalarca aynı soruyu sormuşum (beyin sarsıntısı geçirdiğim anlaşılıyor galiba) kask taksaydım çarpmazdım

Babam arkadaşının aracındayken kafasını açılır cama çarptığı için gözünden ameliyat geçirdi ve gözünün teki eskisi gibi değil

Ama çocukken bile bisiklet sürerken kafamı bi yerlere çarpmadım.

Arabada kask takın beyler.

kaskı çıkar da beynine oksijen gitsin 😁

😁
Bisiklet sürerken kafaya kask değil de görünürlüğü artıran başka bi şey geçirilebilir

Bu soylediginizin aynisini Hollandalilar da soyluyor kask takmama sebebi olarak. Yururken takmiyoruz, bisiklette neden takalim diye. Gerci onlarinki gavurlarin privilege awareness dedikleri farkindalik ayricaliklarinin olmamasi. Bisiklet kullandiklari ortamda altyapi ve kanunlar bisikletlinin guvenligini maksimum hale getirdiginden icinde bulunduklari ayricaligin farkinda degiller o yuzden boyle argumanlar getirebiliyorlar.

Sizin ise tamamen mantiksal/bilimsel temellere dayanarak hesap kitap yapip boyle bir riski goze aldiginiza eminim.

Son düzenleme:
uzun zamandır başlığı takip ediyorum, bunun tam karşılığı doğal seleksiyon dedikleri olsa gerek.
takmama özgürlüğüne tabi ki sahipsiniz ama ihtiyaç duyduğunuzda çok geç olabilir.

çocukken barfiks demirine dizimin iç kısmıyla asılırken kafa üstü yere düşmüştüm

çocuklarınızı parka götürünce kask taktırın beyler 😁
Sizin ise tamamen mantiksal/bilimsel temellere dayanarak hesap kitap yapip yapip boyle bir riski goze aldiginiza eminim.

yani

Arkadaşlar yılda 3-5 kazayı huy haline getirmiş biri olarak kaskın çok kez faydasını gördüm. Bir çok arkadaş başına gelen kaza olayında kaskın faydasını gördüğünü bahsetmiş. Bodoslama kaldırıma veya birşeye toslamış olsaydınız, sizde gördüğünüz faydaları burada yazardınız.
Olaya Kader babından bakarsak başımıza ne geleceğini veya ne düşeceğini bilemeyiz. Tedbir bizden takdir Allah'tandır deriz. Doğrusuda budur. Sonuçta burası bisiklet kafe veya çay evi değil. Bu başlığın asıl amacı bisikleti veya spor disiplinini kazanmak isteyen çocuk,genç ve yaşlılara olayın doğasını anlatmak.
Kask takmamak eskiyen fren pabucu veya balataları değiştirmemek gibi bir şey. Kask olmadan kafadaki bandana veya balaklava dahi bir dünya iş görür. Güneşten,rüzgardan,yağıştan ve kuru ayazdan korur. Kask olunca yoldan gelecek bir taştan veya namussuz bir sürücünün kafanıza fırlatacağı bir cisimden korur.
Şaka yapmıyorum ,şehirler arası yolda kafama birşey yedim. Kamyonun yolcu tarafında duran bir hayvan küt diye kafama çarptı. Dur ulan....... bağırdığımla kaldım. Çekti gitti. Kask olmasaydı o panikle kaza yapmış olurdum. Böyle insanlık dışı davranışlarda da kask iş görür.
Bisikletli olmayı küçümsemeyin. Güzel giyinin. Düzenli sürüşler yapmaya gayret ederek , gelecek nesillerimize bu işi doğru öğretin. Burada sadece muhalefet olsun diye gerek yok takmaya gibi falan filan tarzdaki yazılarınız yüzünden evrensel gerçekliklerle çelişen durumlara düşmeyin derim.
Evrensel gerçeklik nedir derseniz, insan bedeninde ve gayrı insani bir varlığın yüksek bir araçtan kafanıza bir vida veya bir cam şişe atmayacağının bir garantisi yok. Ha çarpıp canilik eder öldürür o konu kaskıda aşıyor. :harika:
Gelecek nesillerimize bu güzel uğraşımızı , doğru şekilde emanet edelim.

Yaz köşesi ,
20210606_165545.jpg
Kış köşesi,
20211120_151530.jpg

Geri