Arkadaşlar yılda 3-5 kazayı huy haline getirmiş biri olarak kaskın çok kez faydasını gördüm. Bir çok arkadaş başına gelen kaza olayında kaskın faydasını gördüğünü bahsetmiş. Bodoslama kaldırıma veya birşeye toslamış olsaydınız, sizde gördüğünüz faydaları burada yazardınız.
Olaya Kader babından bakarsak başımıza ne geleceğini veya ne düşeceğini bilemeyiz. Tedbir bizden takdir Allah'tandır deriz. Doğrusuda budur. Sonuçta burası bisiklet kafe veya çay evi değil. Bu başlığın asıl amacı bisikleti veya spor disiplinini kazanmak isteyen çocuk,genç ve yaşlılara olayın doğasını anlatmak.
Kask takmamak eskiyen fren pabucu veya balataları değiştirmemek gibi bir şey. Kask olmadan kafadaki bandana veya balaklava dahi bir dünya iş görür. Güneşten,rüzgardan,yağıştan ve kuru ayazdan korur. Kask olunca yoldan gelecek bir taştan veya namussuz bir sürücünün kafanıza fırlatacağı bir cisimden korur.
Şaka yapmıyorum ,şehirler arası yolda kafama birşey yedim. Kamyonun yolcu tarafında duran bir hayvan küt diye kafama çarptı. Dur ulan....... bağırdığımla kaldım. Çekti gitti. Kask olmasaydı o panikle kaza yapmış olurdum. Böyle insanlık dışı davranışlarda da kask iş görür.
Bisikletli olmayı küçümsemeyin. Güzel giyinin. Düzenli sürüşler yapmaya gayret ederek , gelecek nesillerimize bu işi doğru öğretin. Burada sadece muhalefet olsun diye gerek yok takmaya gibi falan filan tarzdaki yazılarınız yüzünden evrensel gerçekliklerle çelişen durumlara düşmeyin derim.
Evrensel gerçeklik nedir derseniz, insan bedeninde ve gayrı insani bir varlığın yüksek bir araçtan kafanıza bir vida veya bir cam şişe atmayacağının bir garantisi yok. Ha çarpıp canilik eder öldürür o konu kaskıda aşıyor.
Gelecek nesillerimize bu güzel uğraşımızı , doğru şekilde emanet edelim.
Yaz köşesi ,
Kış köşesi,