Scudo Sports

Bisiklet kaza haberlerinin artması

Scudo
Maalesef bu haberler bitmeyecek gibi görünüyor,sürücülerimiz bilinçsiz veya kasıtlı! Bisikleti taşıt olarak değil oyuncak olarak görüyor ve o yüzden trafikte yok sayıyorlar,Bu sabah 7 civarında Zeynep Aslanın vefat ettiği yerde sürüşümü yaparken,çiğli ana jet üssü girişinin önünden geçerken,aniden önüme bir araba kırdı ve sinyal vermeden ve beni tehlikeye düşürür vaziyette askeriyeye giriş yaptı,son anda arkayı kaydırarak sola kırdım ve sıyırarak çarpmaktan kurtuldum,hooop sinyal versene ya demeye kalmadan pilot subay arkadaş camdan 'bisiklet yolundan gitsene' dedi,sanamı soracağım dedim konu uzadı vs vs... nizamiyedeki nöbetçi subay araya girip beni uzaklaştırdı,şimdi bu arkadaş bir subay ve ne olursa olsun bir görgüye sahip,ama bu hareketi kasıtlı yaptığını resmen itiraf etti ve bizler bu kişiye bile laf anlatmaya kalkıyorsak demeyin halimize,uzatmıyayım TRAFİKTE YOK HÜKMÜNDEYİZ bilginiz olsun,biz hep dikkat edelim başkalarından hiç bir dikkat beklemeyelim.Dönüşte nizamiyedeki nöbetçi subaya,o arkadaşın psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu bilmesi gerektiğini söylemesini rica ettim bilmem iletirmi.

antalya'nın Serik ilçesine ailesiyle tatile gelen Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek'in otomobiliyle çarptığı bisikletli İsviçre vatandaşı Damıano Hakan Vedova (47) yaşamını yitirdi.

Bisiklet sürerken fark ettiğim en önemli bulguları saymak isterim arkadaşlar.
Bisiklet kullananların çoğu kask ,eldiven ve ışık bakımından aşırı duyarsız.
Bisiklet yolu olmamasına rağmen bu bisikletin güvenli bir şekilde kullanılmasıa engel değil.Hollanda dışında da bisiklet kullanan Avrupa ülkeleri buna en iyi örnektir.
Trafikte bisiklet için olmasa bile yurdum insanının şaşmayan bir tavsiyesi var.Taşıt kullanırken diğer bütün insanları aptal görüceksin.Şu mal aniden önüme kırabilir diye
YouTube da bir bisiklet kazasında bisiklet kullanan şahıs taksinin hemen arkasında gidiyor takip mesafesi 2 metre kadar .Taksi yolun ortasında aniden duruyor ve kaza kaçınılmaz.Birincil suç taksinin ama bisiklet bile kullanıyor olsak takip mesefasini korumalıyız.Herkesin aşağı yukarı şu kadar hızda bisikletinin fren mesafesini bilmesi gerekiyor.Güvenli ve ani fren mesafesin çalışması yapmalıyız.Bisiklet kullanısı olarak gözlemlediklerim bu kadar.

(link)

Yine bir ölüm. Ne zaman bilinçlenecek bizim toplum .Ne zaman insana saygı gösterecek. Herkes Müslümanım diyor saygı sıfır. Halbuki bizim dinizmi güzel ahlak hoşgörü dini. Herkes hoşgörülü olsa saygılı olsa bu kazalar inanın minimuma iner

Maalesef bu haberler bitmeyecek gibi görünüyor,sürücülerimiz bilinçsiz veya kasıtlı! Bisikleti taşıt olarak değil oyuncak olarak görüyor ve o yüzden trafikte yok sayıyorlar,Bu sabah 7 civarında Zeynep Aslanın vefat ettiği yerde sürüşümü yaparken,çiğli ana jet üssü girişinin önünden geçerken,aniden önüme bir araba kırdı ve sinyal vermeden ve beni tehlikeye düşürür vaziyette askeriyeye giriş yaptı,son anda arkayı kaydırarak sola kırdım ve sıyırarak çarpmaktan kurtuldum,hooop sinyal versene ya demeye kalmadan pilot subay arkadaş camdan 'bisiklet yolundan gitsene' dedi,sanamı soracağım dedim konu uzadı vs vs... nizamiyedeki nöbetçi subay araya girip beni uzaklaştırdı,şimdi bu arkadaş bir subay ve ne olursa olsun bir görgüye sahip,ama bu hareketi kasıtlı yaptığını resmen itiraf etti ve bizler bu kişiye bile laf anlatmaya kalkıyorsak demeyin halimize,uzatmıyayım TRAFİKTE YOK HÜKMÜNDEYİZ bilginiz olsun,biz hep dikkat edelim başkalarından hiç bir dikkat beklemeyelim.Dönüşte nizamiyedeki nöbetçi subaya,o arkadaşın psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu bilmesi gerektiğini söylemesini rica ettim bilmem iletirmi.
Merzifonda da 5 ana jet üstü var. Merzifon da bisikletçilerin çoğunluğu subay ,astsubay. Üst komutanlığına bir şekilde şikayetinizi iletebilmenin yolunu bulabilirseniz yardımcı olurlar. Türk subayının sportmen ve duyarlı olması gerekir. Geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım.

@fakafuka nın paylaştığı haberdeki ifadeler ölen bisikletlinin zihinsel engelli olduğu imajını mı çiziyor bana mı öyle geldi? Üstelik mağdur olan da belediye başkanıymış, ruh sağlıkları bozulmuş! Linkte yazan ifadeler aynen şunlar:
Korkuteli Belediye Başkanı MHP’li Ömer Niyazi İşlek’in kullandığı otomobil, bisikletle aniden önüne çıkan İsviçre vatandaşı 47 yaşındaki Damıano Hakan Vedova’ya çarptı.
Başkan İşlek, "Bugün, ömrü boyunca kimsenin yaşamak istemeyeceği bir olay ailemle benim başımıza gelmiştir. Eşim ve çocuklarımla beraber Serik ilçesinin Kadriye oteller bölgesinde trafik kurallarına uygun şekilde seyrediyorduk. Aracım hız sınırını aşmadan seyrederken, bir otelin içinden kontrolsüz ve hızlı bir şekilde yola çıkan bir bisikletli aracımıza çarptı.
Bu üzücü olay sebebiyle ben, 7 aylık hamile eşim ve 3 çocuğum psikolojik olarak son derece olumsuz etkilenmiş durumdayız.” dedi.

@Çağdaş78 sizin gibi alışıp tepkisizleşelim mi? Ben Rahatsız olduğum şeyi dile getirdim. Artık bu tip haberlerden ve söylemlerden siz rahatsız olmuyorsanız, üstüne üstlük tepki gösterenlere de alışmaları konusunda telkinde bulunuyorsanız bu sizin probleminiz

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
@Serkan Mıstınoğlu hatırlarsınız belki :

" Alışamadım " tişörtleri vardı. O zaman ki kahraman kısa ve şişmandı. Aradan geçen zamanda toplum yine başına bir dert aldı. O yüzden :

Alışmadım.
Tepkisizlesmedim.
Rahat hissetmiyorum.
Telkinde bulunmuyorum.

@fakafuka nın paylaştığı haberdeki ifadeler ölen bisikletlinin zihinsel engelli olduğu imajını mı çiziyor bana mı öyle geldi? Üstelik mağdur olan da belediye başkanıymış, ruh sağlıkları bozulmuş! Linkte yazan ifadeler aynen şunlar:
Korkuteli Belediye Başkanı MHP’li Ömer Niyazi İşlek’in kullandığı otomobil, bisikletle aniden önüne çıkan İsviçre vatandaşı 47 yaşındaki Damıano Hakan Vedova’ya çarptı.
Başkan İşlek, "Bugün, ömrü boyunca kimsenin yaşamak istemeyeceği bir olay ailemle benim başımıza gelmiştir. Eşim ve çocuklarımla beraber Serik ilçesinin Kadriye oteller bölgesinde trafik kurallarına uygun şekilde seyrediyorduk. Aracım hız sınırını aşmadan seyrederken, bir otelin içinden kontrolsüz ve hızlı bir şekilde yola çıkan bir bisikletli aracımıza çarptı.
Bu üzücü olay sebebiyle ben, 7 aylık hamile eşim ve 3 çocuğum psikolojik olarak son derece olumsuz etkilenmiş durumdayız.” dedi.
Kesin öyledir. Aniden önüne çıkmıştır. Ama sorsan hepsi 'Delikanlı'

@eshquiaa galiba en manalı protesto eylemi , ayrım yapmaksızın parti il , ilce , belediye başkanlarının, hakimlerin, savcıların, emniyet müdürlerinin, kaymakam ve valilerin .... çocuklarına basın önünde birer beyaz bisiklet hediye etmek. " Kırmızıya bulanma ihtimalini dusundugunuzde yada bulandiginda belki empati yapar da görev ve sorumluluklarınızı hatırlarsınız diye..... (bknz. Dedeman olayı ve silah )

( hoş arabasız ve korumasız dolaşmazlar ya)

Öğle saatlerinde İzmir alsancak havagazı fabrikası mevkii bordo renkli ticari araç erkek bisikletliye çarptı kaçtı namussuz. Kazazedenin beli ağrıyor ambulans götürdü. Yerde can kırıkları var ön camı patlattı galiba. Duyan gören bildirsin emniyete

Dosyalar

• IMG20201108141725.jpg
    IMG20201108141725.jpg
    1 MB · Okunma: 82
Buyrun bakalım migros sanal market aracı 60 yaşındaki bisikletli amcaya arkadan vurup ölümüne sebep olmuş😡 görgü tanıklarına göre araç çok süratliymiş, tabakhaneye b.k yetiştiriyor pzvng! En sonunda bıraktıracaklar bisikleti
D3D07C6A-17A9-414D-9D67-1A09A87EEC37.png

Ülke ülke değil GTA oyunu gibi. Haberlere bak. Az kaldı yakında silahla sokak ortasında adam da tarar bunlar.

bana da ara yoldan dikkatsizce çıkan taksi çarptı. çok şükür bende bişey yok ama jant ve aynakol değişmek zorunda kaldı. 600 TL masraf bana girdi. Taksici masrafımı karşılayacağını söylemişti ama daha sonra tipik taksici karaktersizliğini göstererek ödemedi. İBB 153 ve taksiciler odası ilgilenmedi. taksiciyi aradım paramı istedim beni ölümle tehdit etti. ben de ses kaydı ile savcılığa şikayette bulundum. 1 ay oldu bekliyorum. bakalım bişey çıkacak mı...
06.jpg

Son düzenleme:
Bisiklet sürerken fark ettiğim en önemli bulguları saymak isterim arkadaşlar.
Bisiklet kullananların çoğu kask ,eldiven ve ışık bakımından aşırı duyarsız.
Bisiklet yolu olmamasına rağmen bu bisikletin güvenli bir şekilde kullanılmasıa engel değil.Hollanda dışında da bisiklet kullanan Avrupa ülkeleri buna en iyi örnektir.
Trafikte bisiklet için olmasa bile yurdum insanının şaşmayan bir tavsiyesi var.Taşıt kullanırken diğer bütün insanları aptal görüceksin.Şu mal aniden önüme kırabilir diye
YouTube da bir bisiklet kazasında bisiklet kullanan şahıs taksinin hemen arkasında gidiyor takip mesafesi 2 metre kadar .Taksi yolun ortasında aniden duruyor ve kaza kaçınılmaz.Birincil suç taksinin ama bisiklet bile kullanıyor olsak takip mesefasini korumalıyız.Herkesin aşağı yukarı şu kadar hızda bisikletinin fren mesafesini bilmesi gerekiyor.Güvenli ve ani fren mesafesin çalışması yapmalıyız.Bisiklet kullanısı olarak gözlemlediklerim bu kadar.
Arkadan çarpmalarda birincil suç hiç bir zaman öndeki aracın olmaz, çünkü takip mesafesi diye bir şey var adamın önüne aniden birşey çıkıp ani frenlerse senin de durabileceğin bir mesafede takip etmen gerekir. Bisiklet de olsa başka araç da olsa bu böyledir.

Her hafta 2 3 defa kazadan kıl payı kurtuluyorum ve aşırı dikkatli bir kullanıcıyımdır. Hem kendimi korumak için giyim kuşamım tam, hem de fark edilir olmak için aydınlatmalarım gayet fark edilir ve sürekli açık durumdadır. Buna rağmen sürekli kıl payı yırtıyorum. Ara sokaktan ani çıkış yapan bir araç , bilinçli sıkıştıranlar , yanınızdan hızlı şekilde silme geçenler. Kendimizi hangi birine karşı koruyacağız bilmiyorum. Buna ek olarak en büyük tehditlerden biri de yine bisikletliler. Özellikle bisiklet yolunu kullandığım zaman , akşam saatlerinde aydınlatma kullanmayan ve kör noktalardan bir anda önüme çıkan bisikletlilerin sayısı baya fazla. Özellikle İstanbul Avrupa yakası sahil şeridindeki bisiklet yollarını kullanmama kararı aldım ve araç yolunu tercih ediyorum artık. 2 hafta önce karşı şeritten gelirken birden üstüme kıran bir bisikletli yüzünden acı bir fren yapmak zorunda kaldım ve çimlerin üzerine doğru uçtum. Kontrollü bir şekilde düşmeyi beceremeseydim baya sancılı sonuçları olabilirdi. Ne mangalcısı , ne yayası , ne de dikkatsiz bisiklet sürücüsü bitiyor. Bu sebepten yine güvenli olmayan araç yolunun en sağını tercih ediyorum. Umarım bu başlık altında şu an 5 sayfa olan paylaşım sayısı hep 5. sayfada kalır.

Geri