Merzifonda da 5 ana jet üstü var. Merzifon da bisikletçilerin çoğunluğu subay ,astsubay. Üst komutanlığına bir şekilde şikayetinizi iletebilmenin yolunu bulabilirseniz yardımcı olurlar. Türk subayının sportmen ve duyarlı olması gerekir. Geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım.Maalesef bu haberler bitmeyecek gibi görünüyor,sürücülerimiz bilinçsiz veya kasıtlı! Bisikleti taşıt olarak değil oyuncak olarak görüyor ve o yüzden trafikte yok sayıyorlar,Bu sabah 7 civarında Zeynep Aslanın vefat ettiği yerde sürüşümü yaparken,çiğli ana jet üssü girişinin önünden geçerken,aniden önüme bir araba kırdı ve sinyal vermeden ve beni tehlikeye düşürür vaziyette askeriyeye giriş yaptı,son anda arkayı kaydırarak sola kırdım ve sıyırarak çarpmaktan kurtuldum,hooop sinyal versene ya demeye kalmadan pilot subay arkadaş camdan 'bisiklet yolundan gitsene' dedi,sanamı soracağım dedim konu uzadı vs vs... nizamiyedeki nöbetçi subay araya girip beni uzaklaştırdı,şimdi bu arkadaş bir subay ve ne olursa olsun bir görgüye sahip,ama bu hareketi kasıtlı yaptığını resmen itiraf etti ve bizler bu kişiye bile laf anlatmaya kalkıyorsak demeyin halimize,uzatmıyayım TRAFİKTE YOK HÜKMÜNDEYİZ bilginiz olsun,biz hep dikkat edelim başkalarından hiç bir dikkat beklemeyelim.Dönüşte nizamiyedeki nöbetçi subaya,o arkadaşın psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu bilmesi gerektiğini söylemesini rica ettim bilmem iletirmi.
Kesin öyledir. Aniden önüne çıkmıştır. Ama sorsan hepsi 'Delikanlı'@fakafuka nın paylaştığı haberdeki ifadeler ölen bisikletlinin zihinsel engelli olduğu imajını mı çiziyor bana mı öyle geldi? Üstelik mağdur olan da belediye başkanıymış, ruh sağlıkları bozulmuş! Linkte yazan ifadeler aynen şunlar:
Korkuteli Belediye Başkanı MHP’li Ömer Niyazi İşlek’in kullandığı otomobil, bisikletle aniden önüne çıkan İsviçre vatandaşı 47 yaşındaki Damıano Hakan Vedova’ya çarptı.
Başkan İşlek, "Bugün, ömrü boyunca kimsenin yaşamak istemeyeceği bir olay ailemle benim başımıza gelmiştir. Eşim ve çocuklarımla beraber Serik ilçesinin Kadriye oteller bölgesinde trafik kurallarına uygun şekilde seyrediyorduk. Aracım hız sınırını aşmadan seyrederken, bir otelin içinden kontrolsüz ve hızlı bir şekilde yola çıkan bir bisikletli aracımıza çarptı.
Bu üzücü olay sebebiyle ben, 7 aylık hamile eşim ve 3 çocuğum psikolojik olarak son derece olumsuz etkilenmiş durumdayız.” dedi.
Arkadan çarpmalarda birincil suç hiç bir zaman öndeki aracın olmaz, çünkü takip mesafesi diye bir şey var adamın önüne aniden birşey çıkıp ani frenlerse senin de durabileceğin bir mesafede takip etmen gerekir. Bisiklet de olsa başka araç da olsa bu böyledir.Bisiklet sürerken fark ettiğim en önemli bulguları saymak isterim arkadaşlar.
Bisiklet kullananların çoğu kask ,eldiven ve ışık bakımından aşırı duyarsız.
Bisiklet yolu olmamasına rağmen bu bisikletin güvenli bir şekilde kullanılmasıa engel değil.Hollanda dışında da bisiklet kullanan Avrupa ülkeleri buna en iyi örnektir.
Trafikte bisiklet için olmasa bile yurdum insanının şaşmayan bir tavsiyesi var.Taşıt kullanırken diğer bütün insanları aptal görüceksin.Şu mal aniden önüme kırabilir diye
YouTube da bir bisiklet kazasında bisiklet kullanan şahıs taksinin hemen arkasında gidiyor takip mesafesi 2 metre kadar .Taksi yolun ortasında aniden duruyor ve kaza kaçınılmaz.Birincil suç taksinin ama bisiklet bile kullanıyor olsak takip mesefasini korumalıyız.Herkesin aşağı yukarı şu kadar hızda bisikletinin fren mesafesini bilmesi gerekiyor.Güvenli ve ani fren mesafesin çalışması yapmalıyız.Bisiklet kullanısı olarak gözlemlediklerim bu kadar.