Scudo Sports

Bisiklet kilidi tavsiyeleri

İçi çelik halatlı olmasın, u kilit veya kalın baklalı zincir ve asma kilit te kullanılabilir

XT1068 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
images.jpg shimano aim alabilirsin ben kullanıyorum fena degil 35 liraya almıştım

Herkese merhaba ben okula bisiklet ile gidiyorum ancak okulun bir bahçesi veya bisikleti kilitleyecek bir yeri yok(temel lisedeyim). Bu yüzden bisikletimi koyabileceğim pek fazla yer yok. Kaliteli bir kilit alıp yakında bir yere kilitlemeyi düşünüyorum. Eski bisikletimde okulun önünde çalınmıştı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ben de kilidimi değiştirmeyi düşünüyorum, mağazada gördüm şu kilidi, üstelik decathlon fiyatı diğer yerlere göre gerçekten uygun. (link)

Bu videoda göründüğü kadarıyla dışarda bırakmak için yeterli sayılabilir:

@firestone bu kilidi öneren varsa gerçekten alabilirim. Decathlon 20 TL'lik hediye çeki vermiş baya ucuza geliyor benim için

@gunes1001 Aynı kilit 120 TL (link). Decathlon'dan 20 TL de hediye çeki 50 TL tam fırsat oluyo. İstanbuldaki bisiklet mağazalarının çoğunda aksesuar ve parça fiyatları şişirilmiş durumda, neyse ki internet var da fiyat karşılaştırması yapıp enayi gibi 2 misli para ödemekten kurtuluyoruz.

• Beğen
Tepkiler: mecheng
@firestone kesinlikle katılıyorum ancak Decathlon bence spor ürünlerinin BİM'i gibi olduğu için bu kadar ucuza vermeleri bence normal :D

@firestone 20 tl hediye çeki nasıl geliyor?

@gunes1001 Selamlar. Ben de okula bisikletle gidiyorum ve okulda gözden uzak bir yere kilitliyorum . Iki tane kilidim var. Birisi Btwin , birisi de Zefal marka. Modellerini bilemiyorum ama baya sağlamlar.

(link)

Bu tarz kilitler kullanışlı, dayanıklı, caydırıcı mıdır?

Bu ürünü kilit alırken araştırmıştım. Normal kablo kilitlerden daha etkili olur fiyatı da uygun. Kısa süreli kilit ya da 2.kilit olarak kullanılabilir. Fakat benim bunu almama sebebim boyu. Katlanır kilitler esnek olmadığı için zaten bir yerlere kilitlemek zor bir de bu boyda sadece ince demirlere kilitlenebilir kadro arka tekerlek direk kapsamak mümkün gözükmüyor.

• Beğen
Tepkiler: epsilon91
WP_20161205_002 (2).jpg Decathlondakilere baktm hem pahalı hemde ağırlar başka bir kaç yerde'de baktm yine ağırlık ve fiyat olarak pahalı görünce vazgeçdim bunu tamamen tesadüfi buldum koçtaşda fiyatta cabası 24.99 tl hem uzun aynı anda 2 bisikleti bağlar birbirine hemde 500 gr bir ağrlığa sahip'ki bence hafif birde uygun fiyat daha ne olsun düşünenlere tavsiye ediyorum.koçtaşlara bir bakın derim; derseniz nasıl taşırım arkada bagajım var ahtapotla bağlıyorum rahatca yada sırt çantasınada sığar size kalmış

Sokağa bağlayacaksanız nasıl olsa qr var ön lastiği sökün arkaya kilitle beraber bağlayın sağlam bir yere durur o.Tabi kilit sağlam değilse hiç bir işe yaramaz.

Açılmayan, kesilmeyen kilit, çalınmayacak ta bisiklet yoktur. Kısa zaman önce bisikletim çalındı. Bir saatliğine apartmanın önüne bağlayayım dedim ve güm :)
Sağlık olsun yenisini alırız, bence kilit ne alırım diye düşünmeyin, nasıl olsa onu bir şekilde halledecekler. Onun yerine, bisikletinizi almayan mekana, işyerine giriş yapmayın, evinizin duvarına bisiklet askı aparatı takın ve bisikletinizi evinizde muhafaza edin. Kısa sürecek ve bisikletinizi dışarda bırakmanız gerekecek işleri yürüyerek yapın. İlla kilit alacağım diyorsanızda spiral kilitlerden uzak durun, olabildiğince kalın motor kilitleri kullanın. Bisikletini çaldıran biri olarak size bu tavsiyeyi verebilirim.

• Beğen
Tepkiler: pancama ve Seyha07
@firestone

Bu kilit bende var. Apartmanın girişine bırakıyorum. Bayadır binmiyordum, bu haftasonu bi baktım birisi kesici, delici bir aletle kilit kısmını baya zorlamış diğer kısımlarda bir deformasyon yoktu. Heralde açamadı ki, hala duruyor bisiklet. :)

Benim önerim halat kilit. Gayet sağlam.
İnce kilitleri demir kesme makasıyla kesiyorlar.

(link)
halat-kilit-dolamali-25-x-150-cm-1385-500x500.jpg

@kasimpasabisiklet
Halat olanlar çok rahat kesiliyor kısa süreli kilitlemeler için uygun olur ancak

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Şöyle bir şey buldum, fiyatı 200$ diyor, ama baya alengirli bir şey, Akıllı telefonlara yüklenilen bir uygulama ile çalışıyormuş, 1 saat şarj ile 1 hafta gidiyormuş. Türkiye'de bulunur mu bilmem ama baya iddialı duruyor :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Msah1n ve JusTiMe
Normal bisiklet kilitleri demir kesme makasi ile rahatca tek hamlde kesilebiliyorlar.Bence kaliteli bir motosiklet kilidi kullanılmalı.

Geri