Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kilidi tavsiyeleri

Scudo
asyalılar çözümü bulmuş abi bisikleti hırsızlar çalar çalmasına ama bi daha neresiy le oturur sele ye bilmem 😁

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
sağlam kilit lazım 150 lirayı geçmezse iyi olur link atarsanız sevinirim

Yay gibi uzayanlar bence kalınlık olarak en ideali hemde cok ağır değiller

• Beğen
Tepkiler: theflash
Arkadaşlar katlanır bisikletim için, kısa süreli parklarda (10-20 dk) kadar koruma sağlayacak, bisikleti, ön tekeri, seleyi vs korumak için bir kilit düşünüyorum ama tek kilitle yapmam mümkün değil gibi. Nasıl bir kilit sistemi yapmalıyım?

Son düzenleme:
En iyi kilit evin müsait bir odası/balkonudur.

@The Working Dead Kilot u görünce ilk başta bi şaşırmadım değil. Neyse ki jeton düştü sonra :komik:

Sele borusunu QR sız kullanın bence. Böylece tek bir U kilit ile kadroyu ve ön tekeri emniyete alabilirsiniz. İki teker de QR lıysa, ön tekeri çıkartarak kadrodan ayrık olarak U'ya geçirirsiniz.

Yazarken otomatik düzeltme kilot olarak yazmış, düzelttim şimdi 😂
Ön teker QR arka teker vidalı, selede QR. Bisikleti kardeşim de kullandığı için sele ayarı pratik olması açısından bu şekilde kalsın istiyorum hocam. İki adet spiral kilit alsam diyorum, ön teker ve kadroyu ayrı, seleyi ayrı kilitlesem uygun olur mu? WC ihtiyacı, marketten ıvır zıvır alımı gibi durumlarda güvenlik için kilitlemem gerekiyor mecbur. Sırf kilidim olmadığı ve güvenemediğim için, tuvaletim geldiği zaman hemen eve dönmek zorunda kalıyorum :(
Bir önceki bisikletim binanın deposundan çalınmıştı, kilitli kapı ve bisikletin içeride kilitli olmasına rağmen hemde. Kamera kaydı, esgal vs net olmasına rağmen hiçbir sonuç çıkmadı. 3 sene oldu.

Arkadaşlar katlanır bisikletim için, kısa süreli parklarda (10-20 dk) kadar koruma sağlayacak, bisikleti, ön tekeri, seleyi vs korumak için bir kilot düşünüyorum ama tek kilitle yapmam mümkün değil gibi. Nasıl bir kilit sistemi yapmalıyım?

(link) + (link) veya ikisini birden içeren ürünlerden ((link), (link)) alıp halatın bir ucunu U kilide, diğer ucunu sele kızaklarının üstünden ve ön tekerlekten geçirip tekrar U kilide, U kilitin kendisini de alt sele borusu ile arka tekeri bağlayacak şekilde kilitleyin. Apartman girişinde kamera önünde duran 2 bisikletim bu şekilde birbirlerine kilitli duruyor, u kilit ikisini birbirlerine bağlarken halat önce ikisinin selelerinden geçip sonra ön tekerleklerden geçip tekrar U kilitte toplanıyor, birinin kadro ile arka tekerleği klasik halat kilitle, diğerininki hollanda tipi maşa kilidiyle de ayrıca kilitli (Paranoyak değilim, bisikletlerimi seviyorum. Niye eve almıyorsun diyen olursa, ev dolu, onları da alacak yer yok).
Linkler örnektir, en iyi seçimler değildir, farklı ürünler farklı satıcılarda farklı fiyatlarda olabilir.
...İki adet spiral kilit alsam diyorum...

(link) demir makası ya da şarjlı canavar ile 1-2 saniye içinde kesiliyor.

Dediğiniz gibi, u kilit ve çelik halat alacağım gibi. Bütçeme göre bakacağım artık. Diğer bisikletim çalındıktan sonra bunu evde saklıyorum artık. Dışarıda bırakmak sıkıntı benim için, kısa süreli olsa bile. Çok teşekkür ederim hocam, harika bir şekilde açıklamışsınız. Gözümde canlandı ve en sağlam yöntem dediğiniz gibi kesinlikle 👍

Betimlemeyi zihinde canlandırmaya çalışmak güzeldi:D Bir fotoğraf da güzel olur sayın @Spartiat

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
@The Working Dead Spiraller kolay kesiliyor. Ağzı keskin bir yankeski spirali kesebiliyor. Yakınında insan bulunmayan bir yere kitleme yapılıyorsa güvenilmez. Dışarı çıkarken QR ı çıkartıp somun sıkmamak için (toplam 20 saniye falan alır) yanımda çelik halat taşımazdım ben olsam. Tabi karar sizin.

• Beğen
Sağol hocam, evet spiral iyi değilmiş @Spartiat hocamın da dediği gibi. Sele somununa da bakacağım 👍

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Betimlemeyi zihinde canlandırmaya çalışmak güzeldi:D Bir fotoğraf da güzel olur sayın @Spartiat

Foto ancak yarın olur. Temsili resim aşağıdaki gibi.
OnGuard-Lock-How-to-ULOCK.png

Bendeki halat (link) olduğu için selenin oturma yeri ile kızağının içinden kırmızıya benzer bir çizgi takip edebiliyor:
unknown.png

Tek katlanır bisiklet için (link) halat da yeterli olabilir, gözümde canlandıramadım. Katlanırsa mutlaka yeter de açıkken bilmiyorum.

Sele kızağından geçirmek iyi fikir. Benim sele pompam ile selemi çalmışlardı.

Bu çalınma işine bende çok ayar oluyorum. 10 yaşlarındayken ilk bisikletim kırmızı bisanı eve su içmeye çıkıp inmiştim o sırada bisiklet çalınmıştı çok üzülmüştüm.kilidin yanına birde sele altına takılan gps almak istiyorum. Çalınsa direk polisle baskın yapabiliriz. Bu gps olayi gayet mantıklı varmı kullanan tavsiye edelebilecek?

• Beğen
Katlanır bisikleti katlayarak bi yere sabitlemek daha kolay olur gibi Daha küçük bi kilit ile tabi . Selenin altındaki yerden de geçirmek lazım . O seleyi borusu ile bile alırlar . Elcikleri söker adam Hiç bişey bilmese bile Sibop kapağını çalar manyaklar . 10 lira 10 liradır.

bende kilit alacağım. Marketin önüne koyup 5 dk git çık yapana kadar Tabi heryerde değil .
Gün geçtikçe ortalık daha kötü oluyor . Bisiklet çalma sıradanlaştı.

• Beğen
Aynen öyle hocam, ortadan katlayıp küçültüp kitlemek de mantıklı 👍

Bu çalınma işine bende çok ayar oluyorum. 10 yaşlarındayken ilk bisikletim kırmızı bisanı eve su içmeye çıkıp inmiştim o sırada bisiklet çalınmıştı çok üzülmüştüm.kilidin yanına birde sele altına takılan gps almak istiyorum. Çalınsa direk polisle baskın yapabiliriz. Bu gps olayi gayet mantıklı varmı kullanan tavsiye edelebilecek?
Özellikle de Airtag tipi bir sistem faydalı olabilir. Çok üzerine düşünmedim.

Ancak polisin yardımcı olması ihtimali %1 bile değildir tahminimce. Böyle bir sistem kurulsa bile kendi imkanlarınızla geri almak gerekir.

Geri