Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kullanmayı nasıl öğrendiniz?

heygidi günler babam benle kardeşime bmx dolma teker plastik jant bisiklet almıştı ilk gün bir yan tekerini sökerek başlattı sonra teker olan aya k eğilmeye başladığında diğerinide çıkarmıştı 1 hafta sürmedi öğrenmemiz sonra azıtmıştık çok uzak geliyodu bize koşuyolundan kadıköye inmek gidip gidip geliyoduk kardeşimle kadıköy iskelesine sonra mahalledeki abilerimiz bu bisikletler çok sağlam yav diyip altımızdan alıp duvarlardan atıyolardı hiç bişi olmmuyodu gerçekten ama en sonunda kırdılar babamda bize gazeteden kuponla alınan ihlas bisan bisikletler getirdi bi gün belki hayatımda hiçbir zman okadar sevinemicektim taki 8 ay öncesine kadar güzel kızım doğana kadar :):)

Scudo
Çok eski bir konuymuş be arkadaşlar. Ama yazmadan geçemiicemm. Bisikleti bana her şeyi öğretmeye çalışan ama hep korkunç metodlar uygulayan abim öğretmeye çalıştı. Hafif yokuş ama boş bir alanda bisikletimin arkasından tutuyor gibi yapar sonra beni bırakıp bisikletle yere çakılışımı izlerdi; aynı yüzme öğrettiğinde de boy farkı nedeniyle bana derin gelen yerlere beni götürüp, denize bırakıp ''hadi yüz demesi'' gibi bir şey. Onun yüzünden bütün bacaklarım bisiklet yaralarıyla dolu :) Ağlayıp neden bırakıyorsun bacağım kanıyor dediğimde de '' ee kardeşim o yaralar olmadan bisiklet öğrenilmez derdi'' Ne saykoymuş çocukken :) Vesselam tabi ki onunla öğrenemedim komşumuzun benden büyük bir kızı bana ablalık yapıp ben bisiklet üstündeyken beni hiç yalnız bırakmadı, hep tuttu güven verdi beni cesaretlendirdi. O gün bugündür deli gibi bisiklete binerim. Neyseki sevgili abim yüzünden ne bisiklet ne de yüzme korkum oluştu :)

• Beğen
Tepkiler: ibrahimkesen
Komsumuza bana bisiklet sürmeyi öğret sana bir paket malbora dedim hemen dedi...
Koltuga oturdum o solumda sol eli direksiyonu benle tutarken sag eli selenin orda destek oluyordu hafif yürüme hızıyla 3metre gittik bu dedi yavas yavas bırakıyorum o biraktiginda refleks olarak düşmemek icin cok caba sarfettim sag sol yaptım sonuc 20metre gittim. ..

Sonra yokus aşağı az inisli yerde ellerim frende indim pedala basmadan sonra düz yol devam ettim

• Beğen
Tepkiler: SerdarK.
Babamın yan tekerleri takmasını beklemeden bahcemizdeki araç yolundan aşağıya doğru kaptırarak binmeye başladım. Biniş o biniş...

net hatırlamıyorum ama ben baya kazmaymışım bunu anladım millet bindiği gibi öğrenmiş yaklaşık bir iki yıl veya üç 4 teker sürdüm hatırladığım kadarıyla bir ara babam 2 tekeri söktü binmeyi beceremedim tekrar taktı onları daha sonra benim bisiklet çalındı uzun süre bisiklete binmedim bir yaz günü kuzenler geldi her kez ablamın bisikletiyle bir tur atacaktı sırayla ama ben 2 teker kullanmayı bilmiyordum dışarı çıktık evin önü yokuş ben oturdum bisiklete bunlar beni tutu bir kaç kez dengemi kaybettikten sonra düz gitmeye başladım ve 2 teker sürmeyi öğrendim neyse tur atacağımız yere geldik uzun düz bir yol her kez sırayla biniyor bende dahil ben bir kaç kez bindikten sonra sağ ayağım pedalla kadronun arasına sıkıştı çıkaramayınca karşı okul inşaatında çalışan işçilerinden yardım istedi kuzenler 1-2 işçi geldi(tam hatırlamıyorum ) cekicle falan ayağımı çıkardılar birde sağolsunlar beni eve kadar taşıdılar (aslında yürüyebilirdim) o günden sonra benim bisiklet çalındığı için ablamın pembe bisikletini kulandım uzun süre sonra onuda çaldırdım :agla: ama 1-2 veya 3 yıl (tam hatırlamıyorum) sonra bulundu

Bu konuyu açan arkadaşa teşekkürler ;

Sanırım bunu paylaşmam lazım :) Arkadaşlar benim baba sıkı bir motosiklet kullanıcısı ve 5 yaşında şu dört tekerlekli bisiklet varya arkadan takılan ayaklıkları olan ben onda bir türlü bisiklet kullanmayı öğrenemedim. Babam dedi ki bu çocuk benim değil galiba :) sonra ayaklıkları söktü ve üstünden yaklaşık 6 aya yakın geçti ve ben hala öğrenemedim. Yaşıtlarım kullanmayı öğrendi ama bende tık yok ... Sonunda bir gün bayır aşağıya bir yerdi arkadaşım beni bayırdan aşağıya bir bıraktı ben can havliyle bir anda sürmek zorunda mı kaldım şansım mı yaver gitti nedir kullanmayı öğrendim. Sanırsam 6 - 6,5 yaşlarındaydım...

Ve benim kız kardeşim bisikleti nasıl öğrendi dersiniz :) Çocuk bir kere bindi ve sürdü.... Ben resmen yutkundum :)

Ben şimdilerde bir racing motoru istediğim şekilde viraja sokucak kadar, ya da mtb bisikletimle koca uludağdan pekte fren kullanmayarak inebilecek halde olmayı başardım. Heralde kardeşimin tek seferde sürmesini yediremedim .... :):)

Beyle şaka bir yana ben pek dertliydim :) Kısaca şimdi o kadar kötü sayılmam sanırsam :)

İlk bindiğimde denge tamamdı ama ayaklar açık gittim sonraki bindiğimde pedal tamamdı yalnız direksiyonu çeviremediydim tabi sonrasında 2 salto atıp kaldırıma dalış yapmıştım :koptum:

@Emre Nakipoğlu
bazıları gerçekten yenekli bu konuda bir günde öğrenen çok kişi var ben 1 2 veya üç yil da öğrendim (net hatırlamıyorum) öğrendiğim gün ayağımı pedalla kadronun arasına sıkıştırdım

• Beğen
Tepkiler: mtbcandir
ya ama baba gözünden bakınca insan oğlundan beklerken kızından geliyor :) acı bşy :)

• Beğen
Tepkiler: duketemre
Geri