Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kullanmayı nasıl öğrendiniz?

7-8 yaşlarında bisiklet kiralardık sokak boyu turlayacak şekilde, tabi demir yığını, frensiz,yolun yarısında zincir atan. Fren için ayağımızı tekere sıkıştırırdık. Tam sürüyorum artık diyecekken bisikletçi kapandı ve yenisi açılmadı. Şu an 34 yaşındayım ve bisikletimi yaklaşık 2 ay önce aldım. Başlarda süremedim, bir kaç gün alıştırma yapmam gerekti.

Scudo
İlk dayımın aldığı polo marka bisikletim de öğrendim üst boruda 3 vites vardı sachs galiba choper a benzer bir bisikletti arka tekerlek daha geniş ve büyüktü çok havalıydı 80 lerde

image.jpg 30 yıl önce amcamın klasik bisan marka bisikleti vardı. Seleye veya 2 borulu kadrosuna oturunca ayağım pedallara yetişmiyordu. Bende kadronun ortasından ayağımı sokarak birazda bisikleti yan tutarak sürmeyi öğrendim. Büyüdüğüm sokakta bisikletli olmak bir ayrıcalıktı. İnsanlar zincir koruyucuya yazılar veya resimler yaptırır, gidona havalı korna takar, seleyi ise kadroya sıfır yapışan ip ince modeller olarak kullanırlardı. Gençlerin en büyük zevki jantları metal parlatıcı ile parlatmak ve akşam şehir ışıklarında parlamalarını izlemekti. Mahallenin en güzel bisikletine sahip olan kişiye saygı duyulur, herkes onun bisikletine hayranlıkla bakar, kullanmak için fırsat kollardı. Bisan'ın fren sistemi bile demir olan bisikleti efsaneydi. Zaten başka seçenekte yoktu. Geçenlerde Kadıköy Evlendirme dairesi yakınında bir bisan yetkili satıcısında aynı bisikletten gördüm. Şaşkınlık ve özlem ile bayağı bir inceledim

benim gibi nası öğrendiğini hatırlamayanların da olduğunu da eminim

@mehmet c. uzak
@mehmet c. uzak

Bende tam olarak böyle öğrenmiştim hatta benim öğrendiğim bisiklet zinciri atan kontra bir bisikletti zincir attığı zaman bisikletten nasıl atladığımızı bir ben bilrim birde Allah :)

• Beğen
Tepkiler: pilot
10 küsür yaşındaydım. Köye her yaz giderdik o zamanlar. Her çocuk gibi bende bisiklet istedim. İstanbul'da tehlikeli diye almamışlardı. Köy yeri tabi, dağ tepe olsa da araba yok, tehlike yok. Aldı babam sağ olsun. Bordo renk, vitessiz bir modeldi. Biraz büyükçe bir bisikletle köyde arkadaşım bana öğretmeye çalışmıştı ama pek başarılı olamamıştım. 21 yaşındayım, şuan bile 167 boyum var siz düşünün artık o zamanı.:D Köyde kuzenimle birlikte bir o yana, bir bu yana gide-gele alıştım. Hiç unutmam yokuş aşağı giderken taşa çarptım, havada takla atıp yere yapıştım. Gökyüzünü izledim yerde, sonra ilginçtir gülmeye başladım. Çok tatlı gelmişti nedense. Biraz öyle kalıp kalktım ayağa ve bisiklete binip eve döndüm. Sonra İstanbul'a gittik geri. Tabii bisikleti götürmedik. Öyle de kaldı. Kullanmadım. En son bir akrabamızın çocuklarına verdim binmiyorum diye. Uzun bir süre bisiklete binmedim. Pek sosyal biri olmasam bile arada gezmelerim tozmalarım oluyordu. Adalara gittim. Bisiklete ise kuzenlerimle gittiğimde bindim. Önce bir iki yalpaladım, sonra alıştım. Uzun bir ara geçti ve başka bir kuzenimle gittim. Bir iki yalpaladım ve alıştım. En son geçen sene arkadaşımla gittim ve yine aynı. :D Şimdi ise geçen hafta bisiklet aldım kendime. Bostancı'ya gittim. Bir nefes aldım ve bastım pedala. Şuan trafikte gidecek kadar sürüyorum. Sıkıntı yok şimdilik.

ilk bisikletimi büyükbabam almıştı onunla beraber öğrendim 5-6 yaşlarındaydım. Güzel zamanlardı :)

panayırda öğrenmiştim. evet yanlış okumadınız, panayırda.

eskiden panayırlarda, '3 gol bir marlboro', 'halkayı at marlboroyu kap' dönemlerinde, bir de boş bir arazi olurdu. orda eski bisikletler hatta 4 tekerlekli mazotlu atv benzeri garip araçlar olurdu. atıyorum, bugünün parasıyla 10 tur atardın 3 lira verirdin.

hayatımda ilk kez bisiklete orda binmiştim, babam beni tutmuş ve 20 tur sonunda kendi kendime gidebilir hale gelmiştim.
o kadar ki babam beni ödüllendirmiş ve 4 tekerlekli o garip alet ile 3 tur atmama izin vermişti. içinde panayırdaki işletmeci genç ile. gaza basınca ileri doğru gitmesini bugün gibi hatırlıyorum. çok heyecanlanmıştım. ayağını bir tuhaf şeye hafifçe dokunuyorsun ve o alet ileri atlıyor, sırtın koltuğa gidiyor. müthişti.
sene tahmin ediyorum, 1982-83 filan olmalı.
pinokya marka bisiklet vardı o zamanlar...bmx yoktu daha.

ilk bisikletim ise yabancı bir ülkenin ürünü idi. bulgaristan göçmenlerinin 1989-1990 yıllarında türkiyeye göçerken ellerindeki bazı şeyleri sınırda satmaları sonucunda alan bir tren memurundan edirne'de satın almıştım. yaş 16 ya da 17... fiyatı, 150 bin lira idi yanlış hatırlamıyorsam.

Bundan 9 sene onceydi babam bana 4 tekerlekli bi salcano almisti sonra ben israr edip yan tekerleri cikarmistim herhalde o zaman butun vucudym morarmisti sonra bi gun dusmedim ve hatirlamiyorum

7 yaşımda. arka tekere takılan 2 küçük tekeri kendim çıkardım. Bindim bir baktım dengedeyim. o mutlulukla bir bastım pedala bütün gün bir ora bir bura. akşamda bacaklarımı hissetmemiştim.

20" den de küçük tekeri olan bir çocuk bisikletiyle...
Hatta ilk iki teker denememde düşüp dirseğimi yarmıştım. İzi duruyor hala :D
Yardımcı teker olmayınca bisiklet daha hızlı oluyormuş meğer. Bir de yokuş aşağı olunca panikledim, freni falan unuttum. O hızla aynen kaldırıma... :D

10 dakika sürmedi. Sağolsun abim benle beraber selemden tutarak biraz koşmak zorunda kaldı. Bi düşündüm de yuhhh 26 sene önce bee...

rahmetli dedem izmirde bisiklet tamircisiydi yazları onun yanına gidiyordum sabahları dükkanı beraber açıyor akşam beraber kapatıyorduk o zamana kadar bisiklet sürebiliyordum ama sokak arasında 3 tekerlekli olarak dedem ile bu dükkana gidiş gelişlerimiz ve bana yol boyu ettiği nasihatler bisiklet kullanmamın temelini oluşturmuştur. düşünsenize önünüzde dedeniz bisikletle gidiyor arkasında da siz bisikletle onu takip ediyorsunuz güzel günlerdi.
işte o yüzden dir ki rahmetli dedemin soyadı olan 'gül' ' ü bisikletimin adında kullanıyorum kadro kırmızı olduğu için bisikletimin adı kırmızıgül.

• Beğen
Tepkiler: StratoMaster
Bu başlığa forumda daha önce hiç yapmadığım bi şekilde pis bi espiri ile cevap vermek istiyorum.

Bisiklet kullanmayı bisiklete binerek başladım. :)

4 tekerlek 3 tekerlek derken Sünnet hediyesi alınmış bisan fokkerı denerken babamın beni yokuştan itmesiyle öğrenmiş oldum. :D

@42FY Ben 6 yaşındayken babam frenlere, denge, pedal çevirmeyi sürdürmek ve around.i o zaman hiç(link) var olduğunu remerbered nasıl döneceğini öğretti. Bisiklet öğrenmek için her adım benim için biraz zor görünüyordu.

Geri