Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kullanmayı nasıl öğrendiniz?

Bir gün bir baktım ki abime bisiklet almışlar. Aman Tanrım didim! Bana da alın didim. Sonra bit pazarına gittik ordan eski ve bir o kadar da küçük bir bisiklet aldık. Ey gidi hala hatırlarım :D

Sonra düz ve bir o kadar da geniş bir parkta (Almanya'dayık o zamanlar böyle yerleri bulması zor değidi :) ) tek başıma öğrendim. Ayaklarımla kendimi Fred Çakmaktaş gibi ittim ittim ittim.. hızlanınca da pedal çevirmeye başladım. Tabi başta 1 defa çevirebildim dengem bozuldum durdum. Sonra yine ittm ittim ittim hızlandım 2 pedal çevirdim derken. Akşam baktım sürebiliyorum :)

Scudo
10 ya da 11 yaşındaydım galiba babama tutturmuştum vitesli bisiklet al diye o da kırmızı renkli bir bisan almıştı ilk gün kadınlara çarptım düştüm kalktım derken öğrendim gitti

Nasil ogrendigimi tam olarak hatirlamiyorum. Sanirim agabeyim ogretti. Gerci ilk bisikletimize mahallenin cocuklarina bindirir bana vermezdi. Sonrasinda binmeeyeyim diye kendisi ogrenir ogrenmez denge tekerlerini sokmustu...
Ama sonrasinda binmeyi ogrenmeye calisirken yardim etti biraz hayal meyal hatirliyorum :)
Simdi ise onun kocaman gobegi var duz yolda surerken bile usendigi icin scooter kullaniyor. Bense biraz daha formdayim dag bayir bisikletle geziyorum ;)

Deniz görmemiş cocugu denize atarlar ya yüzme öğrensin diye o olay misali boyum 1 metre fln anca kaldirimdan boyumun 2 katı bisikletin üstüne bi bıraktılar pedalı yarım basa basa öğrendim zaten bacaklar yetmiyordu tam basmaya :mad::)

4 yaşındaydım. İlk binişimde sürdüm hiç düşmedim. Anlamadım ama güzel bir histi ilk anda denge kurma (tabi daha öncesinde 2 tekerlekliye bindim)

Patenide ilk deneyişimde kavradım ,

Dengem iyidir

Ablamın bianchi bisikleti vardı ufak tefek sürmeyi öğretti sonra güzel sürmeye başladım 5-6 yaşımda. Bi ara 2dk su içmek için eve girdiğimde bisikleti uğraşmamak için kapıya bıraktım ve çalındı. Seneler sonra salcano bisikletimi aldım sürmeyi unuttuğumdan bayağı bi düştüm kalktım ama çözdüm olayı.

Bisiklete binmeyi öğrenmek için Denge Bisikleti en iyi ürünlerden birisidir.
2-6 yaş arasındaki çocuklar için ideal öğrenme aracı pedalsız ve frensiz denge bisikletleridir.

Bisiklet kullanmayı nasıl öğrendiniz?
Düşe kalka :)

Mavi tekerlekleri olan BMX. Denge tekerlekleri ile ilk önce hareket etmeyi öğrendim. Durmayı öğrenene kadar çok taklam var. Pis dereye uçtum 2 metreden, bisikletimi yine bırakmadım. Ne günlerdi ya :) Kim açtıysa konuyu eyvalla...

14 yaşımda kuzenime karşı olan hırsla o denizdeyken onunkini gizlice alıp 3-4 saatte öğrendim sonra gittim bisiklet aldırdım o gün içinde, hala onu sürerim :D valla saroz körfezi demek bisiklet demek benim için o günden sonrada yazlıga gitmedik

Dosyalar

• CFXn_emUsAA66jf.jpg
    CFXn_emUsAA66jf.jpg
    51 KB · Okunma: 29
O kadar uzun zaman oldu ki hatırlamıyorum

Destek tekerlerim kırılmıştı.Anneme demiştim o da beni arkamdan itti baktım sürüyorum ama dönünce dengemi kaybedip duvara çarpmıştım.

bugun sahurda konumuzdu bu :D nasıl öğrendiğimiz ( ailecek konuştuk) .

yokuşun başına geçiyordum bmx ile. aşşagıya inene kadar kesin düşüyordum tabi. düşmemeyi öğrenince bisiklet sürmeye başladım :D

Bizim gibi ihtiyar adamlara sorduğunuzda alacağınız cevap genelde canı çıkmış bir demir bisiklet üzerinde 5 çocuk aynı anda öğrendik kabilinden olacaktır.

Demirel'in seçim meydanlarında 5. kez milleti şapkasıyla yellediği, ülkenin babası konumunda olup, ülkenin anasıyla meşgul olduğu yıllarda çocuk olduğumuz için bisiklet, hele de bmx acayip lüks bir şeydi.

Toplu taşımaya daha o yıllarda başlayıp bir adet bisiklete en fazla kaç çocuk tıkışabilir hesabını yaptığımızdan öğrenme süreci yukarı mahalleden başlayıp aşağı mahallede biten yokuşun boyu müddeti sürerdi. Sırtınıza abanan şişko arkadaşınızın görevi ise en başından aero pozisyona sizi alıştırmaktı.

Keyifliydi, uzun zaman önceydi.

benim baya ilginç oldu. 7-8 yaşlarındaydım
önce destek tekerleri ile birlikte kullanıyordum ondan sonra bir abi dedi bırak artık şunları, selenin arkasından tutmuş gidiyordum merkezi bir yerde, sonra bıraktı ben gidonu bir arabaya sürttüm sonra araç şoforü koşarak beni kovaladı ben de o korku ile bastım gaza sürmeyi öğrendim :D

6,7 yaşlarımda arkadaşımın katlanır bisikletini yokuş aşağıya ayaklarım yere yakın ve parelel vaziyette kullanarak. :)

Sene 1992. İlkokula başlayacaktım. Babam, "bisikleeeet" diye ağlamalarıma daha fazla dayanamamış ve bana beldesan pinokyo bisiklet almıştı. Hiç unutmam, o zamanın parasıyla 1 milyon 250 bin TL'ye almıştık. O günlerde bisiklet sürmeyi bilmediğim için denge tekerleri de vardı. Ailem, sokakta bisiklet sürmemi istemediğinden, bisikletimi, Fırat Üniversitesi lojmanlarında oturan halama götürmüştük ve haftanın belli günleri gidip ancak sürebiliyordum. Lojmandaki arkadaşlarım hep 2 teker kullanıyorlardı ve benim de artık 2 tekere terfi etme vaktim gelmişti. Bisikleti aldığımız yere götürdük ve tekerler söküldü. Hiç unutmam, bir kaç metre ancak gidebiliyordum. Biraz kendi çabam biraz da babamın eliyle bisikleti dengede tutmasıyla eve gelmiştik. Sonra bir baktım ki 2 teker üstünde de sürebiliyorum. Ne günlerdi. Geçmişe, anılara ve kayıp anlara takıntılı biri olarak sabah sabah bir garip oldum.

Not: Sanırım bir beldesan pinokyo alıp restore edeceğim.

Geri