Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet kullanmayı nasıl öğrendiniz?

8 yasindaydim yanilmiyorsam, kirmizi bir pinokyo alindi. Hatta yaninda fotografim var, agzi kulaklarinda deyiminin gercek olabilecegini kanitlar bir fotograf..
Oturdugumuz apartmanin terasinda ogrenmistim. Iyi cesaret tabi, korkuluklara bir yaslansam 6. kattan asagi..
Sonrasinda okul bahcesi ve Kartal sahilde devam ettim binmeye. O zamanlar sahil yolu yoktu tabi, sahilde bir park vardi, hatirlayanlar bilir.. Hey gidi cocukluk...

Scudo
Yanındaki yardimci tekerleri çıkardığım ilk gün kolumu kırarak

Bisiklet sürmeye başladığımda 9 yaşındaydım. O zamanlar Konya'da oturuyorduk. Konya'nın Ereğli ilçesinde Konya-Karaban otoyolu üzerinde öğrenmek zorunda kaldım. O zamandan kalma yaralarım birer anı gibi vücudumda kaldı :) Kimse elimizden tutup öğretmedi. üzüldüm şu an kendime :)

aslında vitesli orta boy bir bianchi alacaktık. ama haşim işhanda (bisikletler çarşısı) o ara o boyda vitesli bisiklet olmayınca siyah kadrolu sarı lastikli bir concorde almıştık. ilk denemeleri orada yaptım yanda tekerlekleri vardı.

yazlığa gidince 1-2 hafta sonra tekerlekleri attım ve denemelere başladım. tahmini 7-8 yaşındaydım

oldukça fakir bir çevrede büyümüş biri olarak bisikletle ancak 20 yaşında tanışabildim. sokakta denemeye utandığım için bahçede 5-6 metrelik bir mesafede kendi kendime deneyerek ancak bir haftada öğrenebildim.
üzerinden bir hafta geçmeden de bisiklet çalındı. ikinci bisikleti de 40 yaşında aldım :) kısmet olursa üçüncüsü de yol bisikleti olacak.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp ve jaks39
Tam anlamıyla düşe kalka.
Evimizin balkonu iki cepheyi boydan boya dolaşıyordu.
Yardımcı tekerlekleri çıkarıp orada denedim.
Sonra ilk yola çıkış ilk düşüş. Sonra yine yol, yine düşüş
Şimdi yine yol artık nerdeyse hiç düşüş. :)

Standart 4 tekerli bisikletim vardı en ufak boylardan. 6-7 Yaşlarındayken 2 teker sürmeyi benden 1 yaş büyük arkadaşlarımın yardımıyla öğrendim.
İlk başta u dönüşlerde çok zorlanmıştım. Onun dışında çok heyecanlandığımı hatırlıyorum :)
Aynı arkadaşlarımın kontra pedal benimkinden daha büyük bisikletleri vardı. 8 yaşında da onu sürmeyi öğrettiler. Yalnız bisiklet kocaman olduğu için kaldırımların yardımıyla binip inebiliyordum. Az düşmedim onla :D

Benimde 4 tekerlikli bisikletim vardı ufak boylardan.Arkadaşlarım çoğu 2 teker sürüyordu.Bende öğrenmek istiyordum.Babam önce bir birini söktü u dönüşü yaptım geldim sonra diğerini söktü seleden ittirdi beni yavaş yavaş alıştım :):D

99 depreminden birkac hafta hatta ay sonra ilcemize gelen inciburnu vapurunda, suan baris manco isimli vapur, ogrendim. 5 yasindaydim. Onda kaldik babamin sehir hatlarinda memur olmasindan dolayi. Sonra mavi marmara gelince ona gectik. Bundandir ki vapurlar hele ki inciburnu olsun, sedef adasi, bahce kapi vapurlari ve diger tum vapurlar benim icin kutsal niteliktedir.

Inciburnu'nun govdesinde, yolcu bolumlerinde 2. Ve 3. Katlarinda ogrendim. Kimi zaman kaptan koskune cikar kornaya asilirdim, kimi zaman makine dairesine iner saklanirdim. Sonra bisiklet alindi, oyalanmam icin. Sagolsun, arama kurtarma calismalarina gitmeyen carkci basi abiler sirayla ogrettiler. Iyice ogrenince de iskele icinde ve cevresinde surmeye basladim. Mavi marmara'da hic kullanamadim, o ayri. Felaketzadeler ile birlikte kaliyorduk, haliyle binemedim.

hatırlamıyorum ama en son hatırladığım 5 yaşında karşı komşunun zorla da olsa yalvararak arada bisikletine bindiğim.
6 yaşlarında da düşüp burnumu yamultmuştum. o yamukluk hala duruyor :D

5 yasında moturuma sigmamaya başlayınca (yaşıtlarına gore uzun olduğum için :D ) ufak bir çocuk bisikleti alindi. Birkaç ay üç tekerlekle kullandıktan sonra destek tekerleklerinden biri kırıldı, yarim gün kadar tek destek tekeriyle kullandıktan sonra "eeh bununla mi ugrascaz" diye babama cikarttirmistim. Övünmek gibi olmasın, bisiklet hakimiyetim normalden çok daha fazladır :D

4 tekerlekten 2 yan desteği çıkarttı babam.
Sonra dedi ki bisikleti tutucam sen sür dengeni ayarlarım ben.
Neyse ben de sürüyorum. Babam tutuyor arkada, rahat rahat...
Eee bir yere kadar sonra bir baktım babam yok arkamda. Zor durdum haa (düşmüş te olabilirim.)

Halamlara ziyarete gittigimizde komsu çocuklarinin bisikletlerini izinsiz alirdik.

Fazla suremezdim 2 adim gider dururdum.Sola kavisli bi yokus vardi sitenin arkasina inen,bisikleti oradan bi saldim , indigimde ögrenmistim :)

• Beğen
Tepkiler: Kubilay Koparan
Babam öğretti. İlk olarak balkonda demirlere tutunarak iki tekeri sürmeye başladım. :rolleyes::):huhuu:

• Beğen
Tepkiler: jaks39
Ablam ilk olarak dort tekerlekli bisikletime sen buyudun artik 2 tekerlek ile kullanmayi ogrenmelisin dedi.
Ayrica daha 6 yasindaydim.

Dedem yandaki denge tekerleklerini soktu ve ablam arkamdan tutup hadi su ben seni tutuyorum dedi.Haliyle bende bastim gidiyorum ablam birakti bende
LAPP ! diye yere dusuverdim cesaretim azda olsa kirildi ama devam ettim. Ablam biraz agresif bir tiptir bana hadi artik dedi bende baslamayinca ben gidiyorum dedi birakti gitti:D.

Not. Ablam yinede hayatta en sevdigim insandir.

Sonra karsi komsum hadi kalk ben ogretirim e
dedi bende tamam dedim basladi arkamdan kosturmaya bende gittim sonra klasik olay o beni salmis ben gidiyorum.

1 yil sonra kolumu kirdim ve bisiklet surmeye 2 yil ara vermek zorunda kalmistim.

benim öğrenmem çok kolay oldu. ama bizim mahallede yokuş vardı. öğrenmekte zorluk çeken çocukları yaşça büyük olanlar yukarıdan bırakırlardı. aşağı indiklerinde ya bisiklet sürmeyi öğrenmiş olurlardı yada haşat olurlardı.:)

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
7-8 yaşlarında göbekten tek amortisörlü bir bmx ile düşe kalka öğrendim. arada babam seleden tutardı. 10 yaşlarındayken parçalarını söküp takmaya başlamıştım

Geri