olayın karmaşıklığına şöyle bir katkı yapıyorum.
1992 yılında bianchi türkiye aş kuruluyor. bu firmanın olayı bianchi markasının adıyla türkiyede fason üretim yapmak. bianchi markasının sahibi cycleurope diye isveçli bir firma grubu.(o zaman da öyle mi bilmiyorum ama şu anda o)
daha sonra 1998de mi ne bu türk şirket, atala bisikletin yüzde ellisini alıyor. atala bisiklet; orijinal carraro, whistle vb. markalarının (bianchi değil) dahil olduğu bisiklet grubu. böylece bu şirket, türkiyede isim hakkıyla üretme lisansını aldığı şekilde ürettiği çakma bianchilerin yanında çakma carraro da üretebilmeye başlıyor çünkü carraro firmasının sahibi oluyor ama bianchide de olduğu gibi yurtiçine tırt ürün dağıtıyor, orijinal carraro italyada aynen devam ediyor. aynı zamanda da nasıl ki bazı ünlü abd, isviçre vb. merkezli firmaların alt seviye kadroları tayvanda merida, giant vb. tarafından üretiliyorsa; bu whistleın carraronun falan bazı kadroları da manisada üretiliyor, "made in turkey" olarak yurtdışında satılıyor. ama isim hakkı ile üretilen tırt bianchiler ancak yurtiçinde sana bana satılabiliyor.
daha da sonra 2010da accell bisiklet bizim türk bianchi şirketini satın alıyor. olay fantastikleşiyor, accell bisiklet grubu böylece türkiyede bianchi adıyla çakma bianchi üretme hakkını elde ediyor, aynı zamanda atala bisikletin hisseleri de türk bianchiden kendisine devredildiği için italyan carraro, whistle firmalarının da hissedarı oluyor, böylece türkiyede çakma carraro ve whistle üretmeye de başlıyor.
sonuçta;
manisada üretilen bianchi, carraro, whistle bisikletler accell bisiklet tarafından üretilmektedir. (isim lisansı altında).
italyada üretilen orijinal bianchi bisikletler cycleeurope grubunun sahibi olduğu bianchi tarafından üretilmektedir.
italyada üretilen orijinal carraro bisikletler atala bisiklet grubunun(ama şirketin yüzde elli hissesi accell grubunda) sahibi olduğu carraro tarafından üretilmektedir.
italyada üretilen orijinal whistle bisikletler atala bisiklet grubunun(ama şirketin yüzde elli hissesi accell grubunda) sahibi olduğu whistle tarafından üretilmektedir.