Scudo Sports

Bisiklet nasıl kilitlenmelidir? Kilit çeşitleri ve doğru kilitleme yöntemleri

Bsikletiniz için ne tür kilit kullanıyorsunuz?

• Toplam katılım
    493
Peki bu halatın kesilmesi çok mu zor? Ya da bi seviyesi, göstergesi falan var mı?
Hocam bunların seviyesi var, Golden seri, silver seri diye gidiyor. Mesela suç oranının az olduğu, işlek bir yere, kısa süreli bırakmakla, suç oranını bilmediğiniz, az insanın olduğu bir yere uzun süre bırakmak arasında değişen yelpazede güvenlik sunuyor. Güvenlikten kastedilen şey ise hırsızın kilidi etkisiz hale getirmek için harcayacağı süre. Süre ne kadar uzun olursa o kadar caydırıcı olur, ekipman getekir, dikkat çeker, gürültü çıkar, hırsız da uğraşmaktan vazgeçer. Diğer forumdaşların da dediği gibi çalınmayı imkansız hale getiremezsiniz, sadece bisikletin başında bulunamadığınız sürece daha caydırıcı yapabilirsiniz. Golden seri en caydırıcı olanı.

• Beğen
Tepkiler: Wing
Scudo
Selamlar herkese, kütüphaneye/okula giderken de bisikletimi kullanabilmek için kilit arayaşına girdim. Şu üç ürün arasında kaldım, ürünler hakkında fikri olan var mı?
(link)
(link)
(link)
Yale 10. Seviye güvenlik verdiği için onu alacağım gibi ama ağırlığına laf diyenler olmuş. Tek gidişte 12 13 km süreceğim max bisikleti bağlayacağım günlerde. Yanımda çanta olacak, o yüzden ağırlığın veya taşıma aparatının olmaması sorun olmaz gibi geliyor. Hem sizden fikir alayım hem de 200 250 bandında başka u kilit alacaksa varsa yardımcı olmuş olur bu mesaj.

Yale u-kilit kullanıyorum, çelik halatsız olan modelini. Ağırlık durumu sizin kullanım amacınıza göre pek sorun olmayacaktır. Decatlonda satılan kilitler ile Yale'i gerçek hayatta yan yana getirdiğinizde Yale epey heybeti kalıyor. Decathlon kilitleri kalıp olarak çok daha ufak ve dar yapıda. Bu da bisikleti her yere bağlayamayacağınız anlamına geliyor. İnce boru, demir korkuluk gibi yerler bulmalısınız ki dışarıda her zaman denk gelmiyor. Kısaca 3 ürün arasından Yale'i öneririm.

Geçen yaz bisikletimi apartmanın 6 kat merdiven korkuluğuna bağlı iken çaldı itin teki. Neyse ki sonra Adapazarı'nda buldum geri getirdim. Zaten bisiklet ile çıkışlarda bir yerde bırakıp dükkana vs içine girmiyordum ancak café orada da yanımda tutarım yoksa oturmam. O günden beri kilit kullanmıyorum, kafam rahat. Çünkü bisikletleri evde tutuyorum. Ormanda zaten ihtiyaç yok. Şehir biniilerinde de evin önünde pedala basıp genellikle gene evin önünde bisikletten indiğim için kilit gibi bir gündem olmuyor.

Mecburi dışarıda bırakmak zorunda olanlar için diyecek bişey yok ama imkanı olan eve alsın ve dışarıda asla bir yerde bırakmasın bisikletini.

Kilitlemek mecburi ise kadrodan bir kilit ile bağlamak daha mantıklı. Lastikleri de kadroya kilitlemek işe yarayabilir. Çanta varsa sele borusu ile alınabilir. Kilit amerikan U kilit olursa daha iyi oluyor. Ama o ucuz olanlarından değil. Bağlanan yer de kalorifer borusu olursa daha iyi olur.

Selamlar herkese, kütüphaneye/okula giderken de bisikletimi kullanabilmek için kilit arayaşına girdim. Şu üç ürün arasında kaldım, ürünler hakkında fikri olan var mı?
(link)
(link)
(link)
Yale 10. Seviye güvenlik verdiği için onu alacağım gibi ama ağırlığına laf diyenler olmuş. Tek gidişte 12 13 km süreceğim max bisikleti bağlayacağım günlerde. Yanımda çanta olacak, o yüzden ağırlığın veya taşıma aparatının olmaması sorun olmaz gibi geliyor. Hem sizden fikir alayım hem de 200 250 bandında başka u kilit alacaksa varsa yardımcı olmuş olur bu mesaj.
1 ayı geçik süredir yale model kilidi kullanıyorum. Alacaklara şimdiden söyleyeyim bu kilit büyük arkadaşlar, sığmıyor gövdeye asla -eğimli, bacağınıza çarpmacak şekilde bağlamakla uğraşırsanız belki-. Ben sürekli aynı yerde kilitlediğim için çıkışlarda kilit alanına kilitleyip bırakıyorum. Pazartesi sabahları ve cuma akşamlar haftada sadece 2 kez taşımakla kurtardım böylece. Yoksa ağırlığı ve boyutu nedeniyle taşımak sorun yaratır. Ama her şeye rağmen verdiği güven tatmin edici.

51783080b05c20447243249bc2d7ed22.jpg

Bisiklet kilitleme rehberimize hoş geldinis :harika:
Aslında bisiklet kilitleme sanatı 2 değişken arasında denge kurmaktır. Bunlardan ilki, bisikletin her parçasının mutlaka kilitlenmesidir. İkinicisi de gerekenden fazla kilit kullanılmamasıdır. Bunun nasıl hesaplanacağını yazının sonunda formül olarak paylaşacağım :harika: Örneğin yukarıdaki görselde çoğu kişi bu kadar kilide gerek yok der ama formülle hesaplama yapıldığında "güvenli kilitleme işlemi" için ideal sayıda kilit kullanıldığını siz de fark edeceksinis :cool:
Evet arkadaşlar son olarak formülümüzü de paylaşıp sağlamasını birlikte yapıyoruz.
Formül: Bisikletimizin ağırlığı X Bisikletimizin vites sayısı X Euro Dolar Paritesi :snzdglsn:
Örneğin görseldeki bisikletin ağırlığı 13 kilo X Bisiklet 14 vites X Parite 1.15 = 209 ediyor
Herkese güvenli sürüşler :harika:

daha önce de birkaç kez sorulmuş da yanıt yazan yok
katlanır bisiklet kilitlemek için etkin bir yöntem var mı? çepeçevre her yere girip çıkan bir zincir ile kombinlemek mesela

katlanır bisiklet kilitlemek için etkin bir yöntem var mı? çepeçevre her yere girip çıkan bir zincir ile kombinlemek mesela
Forumda paylaştılar sanırım. Bataryalı el aletlerinden sonra elektriğe ihtiyaç duymadan kuvvetli aletler ile hırsızı caydırmak ne yazık ki mümkün değil. Eğer göz önünde bir yerde olacaksa bu caydırıcı olacaktır ama ben İstanbul'da kimsenin müdahale etmeyeceğini bildiğim ya da gözlerden uzak bir yere bisikletimi 3dk bile bırakmam.

Forumda paylaştılar sanırım. Bataryalı el aletlerinden sonra elektriğe ihtiyaç duymadan kuvvetli aletler ile hırsızı caydırmak ne yazık ki mümkün değil. Eğer göz önünde bir yerde olacaksa bu caydırıcı olacaktır ama ben İstanbul'da kimsenin müdahale etmeyeceğini bildiğim ya da gözlerden uzak bir yere bisikletimi 3dk bile bırakmam.
keşke İBB isparklara bisikletler için kilitli dolaplar yapsa, belki o çözüm olur

...

Forumda aynı konuda birden fazla başlık olduğunda böyle oluyor. Farklı konularda sadece ben bile birkaç kez yazdım.

...

(link) veya eldeki herhangi bir kilide takılacak (link)la olur. Ben aşağıdaki depoda duran iki bisikleti kendi kilitlerine ek olarak iki ucu bir U kilitte toplanan 12 mm çap 2 metre uzunlukta bir halatla koruyorum. Halat U kilitten çıkıyor, sırayla iki bisikletin arka teker arası, sele arası, ön tekerlerinden geçip tekrar U kilide dönüyor.

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Londra polis teşkilatı bir video yayınlamıştı. Elinizdeki kilidin süper alaşım ultra güvenlikli bilmem ne diye satıldığını ve bunun gerçekte çok işe yaramayacağını içten içe biliyorsunuzdur. Önemli olan hırsızın işini zorlaştırmak. Yoksa güçlü bir spiral taşlama aleti, işin doğası gereği her şeyi kesecektir. Yeter ki taşı, kesilecek nesneye uygun olsun.
(link)

Bu alttaki videoda da gerçekten spiral taşlamaya bile iyi dayanabilen bir modeli izleyebilirsiniz. Alacaksanız böyle bir şey almanız lazım.

(link)

Şu sıralar elektrikli bisikletler ile başka bisikletleri veya telefon gibi eşyaları çalanlar çoğaldığı için, İngiltere gibi yerlerde e-bike sürücülerini sık sık durdurma eğilimi başlamış. Hollanda'da değil ama İngiltere'de agresif bi hırsız tipler var. Ulu orta şarjlı spiral veya demir makasıyla gezen tipler var. Hatta bir kısmı bisikletin kilidini değil, bağlı olduğu demiri keserek çalıyor.

Tepki gösterip engelleyenler de var engelleyemeyenler de. Sonuçta adam spiralle size de saldırabiliyor. Kalabalık alanlar da sizi yanıltmasın. İnsanlar belayla uğraşmamak için hırsızı engelleyebilir veya hırsız girişimde bulunmaz sanılmasın.

(link)

Ben decathlon'daki 9. seviye kalın zinciri kullanıyorum. Ağır bir zincir. Biraz caydırıcı olabilir yoksa tamamen güvenmiyorum. Genellikle gözümün önünden ayıracak şekilde olur olmaz bir yere bağlamıyorum. Evin içinde tutmak, kapı önündeki demirden her zaman daha iyidir, üşenmeyin.

katlanabilir bisiklet kullanıcısı olarak, malum sele çıkıyor (pompa da oluyor)
katlanabilirlerde bu da çalıntıya sebep oluyor.

bizim gibi bisiklete sahip olanların kullanması gereken kilit çözümü nedir?

tşk
katlanan bisiklette kilit ne lazım katla al yanına ben bromptonu yanımdan ayırmıyorum. Tuvalete girerken, bir mağzaya, markete, restorana hep katlayıp yanıma alıyorum. Hırsızın çalamadığı bisiklet katlanır bisiklet.

Bizde de durum böylemidir? yada böyle olma ihtimali varmı? Sizin önünüzde bu durum olsa buradaki insanlar gibi seyredermisiniz?

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Ne kadar rahatlar.

Bunları bizde de göreceğiz o zamanlar yakındır bu suriyeli, afgan göçmen sayısı artmaya devam etsin bisiklet yanındayken dahi alıp gidecekler yakındır o günler.

Forum yöneticilerinden konunun başlığının ''bisiklet kilitlenmez,zira hırsıza kilit olmaz,dizinizin dibinden ayırmayınız'' olarak değiştirilmesini talep ediyorum :cool:
şaka tabiki ne haddimize...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri