Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet nasıl kilitlenmelidir? Kilit çeşitleri ve doğru kilitleme yöntemleri

Bsikletiniz için ne tür kilit kullanıyorsunuz?

• Toplam katılım
    493
Bisiklet kullanımını teşvik eden bir ülke olursak eğer merkezi yerlere otopark gibi başında bir görevlisi bulunan ayrıca kamera sistemlerinin bulunduğu ve ayrıca park etmenin ücretsiz olduğu bisikletpark yapılabilir (hatta yapılması gergerekir). Çalışanın parasını kim verecek diye bir soru gelebilir.
Belediyeler de gereksizce çalıçalışan o kadar çok kişi var ki. Bir kaç tanesi bu şekilde tasarruf ededilebilir.
Bisiklet kullanımının yaygınlaşması demek;
Hava kirliliğinin azalması demek
Araç trafiğinin azalması demek
Kazaların ve ölümlerin azalması demek vs.
Bunlarda şehrin refahını artıran meseleler.
Hangi Bld. Bşk. Bunu istemez ki.
Hadi hayırlısı

• Beğen
Tepkiler: Ozy ve bsklt07
Scudo
Yararli ve bilgilendirici bir konu tesekkurler.

harika. eline saglik. ben de daha once kablo kilit kullaniyordum. bir marketin karsisinda her kesin gozu onunde kameralar ve polisin tam yaninda yerde bisikletim calindi. kismetten 17 gun sonra internet ilaninda buldum. artik bundan sonra ben de iyisini aramaya basladim. her halde u kilit ve alarmli disk kilidi sececegim. bi de gps kullanmayi denemeyi dusunuyorum.

U-Kilit kullanıyorum. ONGUARD Pitbull. 14mm kalınlığında. 16mm ve üstü u-kilit satan yer biliyormusunuz?

Abus firmasının var ama yurtiçi satışı varmı bilmiyorum ama pahalı. Decathlonda abus bordo diye bir kilit var onuda incelemenizi öneririm.

Bendeki Şanstanmıdır Bİlmiyorum ama Bendeki Şarj Kablosunun 2-3 katı kadar olan kilidimi kullandım hep.10 liraya 8 yıl önce almıştım.Yeni Bisikletimi Almadan Önce Hep Kullanırdım.Ama şimdi Kullanmıyorum Bisiklette Süs Olarak Duruyor:D:D.Ya Şanslıyım Yada Merin/Erdemli Bisiklet Hırsızı Yoktu.yoktu diyorum ama Bazı Suriyeli Arkadaşlarımızın Bisikletlere Bakışları Çok Dikkatimi Çekiyor.Korkuyorum:( bisikleti dışarı bırakmıyorum.

Herkeze merhabalar, basima gelen hirsizlik olayini anlatmak istiyorum. Bisikletimi binanin onune kitledigim icin duzgun bir kilit aldim ki kryptonite newyork kilit wiggle.co.uk adresinden 70 dolar verdim . Bunun yaninda dandik bir tel kilit vardi bunu on teker hemen gitmesin diye kullaniyordum. Bunun yaninda birde çinden aldigim sallantiya dugarli alarm vardi uzerinde ancak bu en ufak bir titresimde hatta ruzgarda bile calistigi icin bunu kapali tutuyordum. Neyse bu uc guvenlik onlemini aldiktan sonra artik calamazlar dedim. Bagladigim yer binanin onundeki bisiklet koyma yeri 5×5 cm ici bos standart demirlerden yapilmis bir yer. Calamazlar dedim ama caldilar peki nasil caldilar? O.c.larí bagladigim demiri kesmis. Hemde saat aksam 10da binaya giren cikanin yogun oldugu zamanda. Siz siz olun dunya para verdim( 240 tl ) bu kilidi kiramazlar demeyin bisikletinizi yataginizin yanina koyun. Eger halice gemi girmesinler diye cekilen zincirlerle baglasaniz yine bir yolunu bulur bu o.clari.

dechatlondaki bu kilidi kullaniyorum magazada bile kilitliyorum ne olur ne olmaz
suanda memnunum diyebilirim :harika:

Dosyalar

• Screenshot_20170813-222332.png
    Screenshot_20170813-222332.png
    13,1 KB · Okunma: 83
Bugün 3,5 liraya bisiklet kilidi aldım süper marketten. 50 liralık kilidin 5 saniyede kesildiğini gördükten sonra buna karar verdim. Yine bisikleti 3,5 saniyeden fazla gözümden ayırmam tabi ki, ama en azından bakkaldan su alıp çıkana kadar idare eder diye düşünüyorum.

:)

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Ben de tam olarak bunu kullanıyorum. Çünkü hırsıza kilit dayanmaz. Çalmayı kafasına koyduysa kesin çalar şerefsiz. 10 liraya almıştım ben de. Maksat atlayıp gidilecek durumda beklemesin. Markete girince 5 dakika dayansın yeter. Bir gram hesabı yapan arkadaşlar, galiba kilidin koruma gücü arttıkça ağırlığı da artıyor. En hafifi, en ucuz ve koruması en az olanı. Bu da bisikletlinin en büyük dramı galiba :komik:

@07yusuf Aynen, yalnız 5 dakika dayanmıyor bilgin olsun :) Benim aldığım kilit daha ince, fakat hırsız bunu gördüğünde eliyle kopartamayacağı için yanaşmayacaktır bile. En azından umudum bu, yoksa tekeri kadroya kilitli bisikleti sürükleyerek götürmeye çalışan hırsız dahi varmış.

Bu konuda etkili bir çözüm aranıyorsa aklıma gelen bazı şeyler var ama özel üretim yaptırmak gerek, kolay olacağını sanmıyorum.

İlk olarak sağlam çelik halat şeklinde caydırıcı bir önlem.
İkinci olarak kadro içine gizlenmiş, seleye yük bindiğinde ya da bisiklet kolunuzdaki bileklikten belirli uzaklığa ulaştığında elektroşok verecek bir cihaz :)
Aynı şekilde ön freni sıkacak bir cihaz da olabilir, hızla kaçmaya çalışan hırsıza kırk takla attırmak için.
Tabi GPS cihazı da kadroya gizlenmiş olmalı, bu önlemler işe yaramazsa yerini tespit edip ağız yüz dağıtma prosedürüne geçmek için.
Birde gidona bağlı biber gazı hayal ettim, yalnız kaba durur heralde :D

Eski bir zincirden kilit yapipip sulama hortumundan gecirip bisikleti kilitleyin elektirikli testere ya da zincir sokme aparati olmasi gerekiyor onun disinda baklalari yerinden asla oynatamaz ....
byna karsilik ben yanimda goturuyorum bisikleti eger yanimda goturemeyeceksem kapiya asla baglamam... teee iceri goturur devamli gozumun onunde tutarim

@Hevesli
Çarşıda pazarda bisiklet bağlanıp gidilmez zaten. Onu yapanın daha önce hiç bisikleti çalınmamıştır, çalınsa yapmaz. Benim çalındı mesela, salakça bağlayıp gidiyordum, bir gün bi geldim bisiklet yerinde yok. Ne çok koymuştu anlatamam.

Bugün mesela bir lokantada yemek yemek için bisikletimi lokantanın bahçesini kapatan demirlere bağladım ve lokanta içindeyken sürekli gözüm bisikletimdeydi. Yani 15 metre önümde bağlıydı ama bir an olsun gözümü ayıramadım. Dediğiniz gibi saniyeler içinde çat diye kesip uçuverirler. Özel üretim vs. de çok masraflı olur, gerek yok böyle şeylere. Bisikletin ruhuna aykırı. Bisiklet basit olmalıdır.

katlanabilir bisiklet kullanıcısı olarak, malum sele çıkıyor (pompa da oluyor)
katlanabilirlerde bu da çalıntıya sebep oluyor.

bizim gibi bisiklete sahip olanların kullanması gereken kilit çözümü nedir?

tşk

• Beğen
Tepkiler: kadir47
Şöyle bir kilit almayı düşünüyorum
(link)

Sargı çelik kilitleri makasla çok kolay kesebiliyolar biliyosunuz. Peki bu zincir kilitlerde durum nedir? Çarşıya pazara gidince göz önünde bir yere kilitleyince zinciri kesmeyi göze alabilirler mi?

ben kilidimi aldım. anahtarlı olanlarından. hayırlısı bakalım.
şimdilik iş görüyor

Daha önce de yazdım 80 gradezincir (makasla kesilemeyeninden), 3 cm kalınlığında çelik halat kilit, 1 adet u kilit, 1 adet şifreli kilit ile 3 adet bisikletimi apartman dışında bulunan bisiklet parkına bağlıyorum. Bu güne kadar birşey olmadı bundan sonra da olmaz insallah.

Şerif hocam , imkan varsa apartman içi bile bir nebze daha caydırıcı ya da mümkünse balkon ?

Kağıdında, güvenlik seviyesi 5 olarak görünüyor. 12 mm kelepçe kalınlığı var. Yine kağıdında, kilidi başka araçla açmayı engelleyici sistem özelliği var olduğu yazıyor. 1.2 mt., 12 mm kablosu var. 3 anahtara sahip. Yaklaşık 1 kg U kilit, yaklaşık 0,5 kg halat kısmı ağırlığı var. Bisiklete montajı kolay fakat biraz kafa kurcalayabilir. Kurulumla alakalı belge yok. Eli bu işlere yatkın olmayanlar çözemez gibi geldi. Montaj malzemeleri içinde mevcut. Kolayca çıkartılıp takıldığını söyleyemem.
Zaman bulunca fotoğraf filan da ekleyeceğim. Şimdilik sadece başlık açayım dedim.

175777 dosyayı görüntüle 175778 dosyayı görüntüle

Dosyalar

• IMG-20180921-WA0023.jpg
    IMG-20180921-WA0023.jpg
    246 KB · Okunma: 107
Geri