Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet nasıl kilitlenmelidir? Kilit çeşitleri ve doğru kilitleme yöntemleri

Bsikletiniz için ne tür kilit kullanıyorsunuz?

• Toplam katılım
    493
Merhaba, Eline sağlık, Güzel araştırma ve toplu halde işe yarar bilgi, dediğin gibi çoğu ülkemizde yok
... Anca bakıyoruz.

Scudo
10 numara paylaşım... emeğinize sağlık ve teşekkürler...:)

başka bir şehirde yaşasam evim dışında hiçbiryerde güvene güvene bırakamam.

Kendine kilitleri inceleme görevi edinmiş bir arkadaş. Yardımcı olmuştu. Kendim genelde kilitlemeyip yanımda tutarım ama kilitlemek durumunda kalırsam güvenlik kamerası açılı bir yere ön jantı kadroya ve kadroyu da güvenli bir direk vb şeye bağlıyorum. Küçük bir spiral kilit ile de arka jantı kadroya bağlasam ve üzerine başka bir kilit ile seleyi de kilitlesem tam olacak.

Elinize sağlık, epey emek vermişsiniz...

Bisiklet hırsızlığı organize bir suç; adamlar hangi bisikleti çalacaklarını biliyorlar. Bu bisikletlerin nerede satıldığı belli. Aslında en etkili çare bunların satılmasına imkan vermemek, çok caydırıcı cezalar koymak.

Ama diyeceksiniz ki bizim memlekette bırakın bisikleti, insan hayatının 3 kuruş değeri yok haklısınız der çekilirim.

Genellikle balkona koyarım bazen apartmana

Bunu görünce şok oldum. Adam demekki yan keskisini cebine koyuyor. Bisikleti kolayca çalıp gidiyor.image.jpg

@maviox

Okuldan Buna Benzer Bir İş İçin Ödev Almıştık..Baya Kurcalamıştık..Hırsızları Teşvik Etmemek İçin Detaylı Yazamıyorum Ama İsterseniz 500 Liralık Kilitle Gezin 2 Saniyelik Bir İşlem...70-80 Liralıklar Zaten Kendiliginden Acılıyor Nerdeyse:)
30-40 Liralık Sirkecideki Kilitler Zaten Ezan Sesiyle Ruhunu Teslim Ediyor..

Kilit Vs Hırsızın Ekipmanı Kapışıyor Basitce...

Ama En Azından No Name Markaları,Emin Önündeki 25-30 Liralık Halat Gibi Zincirleri Almayın Boşuna...
Resim Gerçek,Hatta Resimdeki Olay Bizimde Başımıza Geldi..35-40 MM Kalınlıktaki Kiliti 3 Dk İçinde Açınca Bizde İnanamamıştık:D

Gidecekse her turlu gider. 3-5 teknik hemen sayilabilir. Kimyasallar, basit ekipmanlar...
Adamlar duvar delip giriyor, kasa aciyor. 200 - 300 TL vereceginiz kilitlerimi acamayacaklar? Ugrasmaya degip degmeyecegine karar vermesi yeter!
Biliyorsunuz bisiklet hirsizligi polisin bile ciddiye almadigi bir islem. Adamin 3500 TL lik şahin arabasini calsa yakalanir kac yil yatar. Gidip 10 bin TL lik karbon bisikleti calsa parca parca satip cebine 1000 TL koysa basi agrimaz temiz is...
Kisacasi "hirsizin acamayacagi kapi/kilit yoktur" yeter ki kafasina koymasin :ckskc:
En iyisi guvenli olabilecegini dusundugunuz bir yere birakmaya dikkat edin. teker ve kadroyuda kilitleyeceginiz sabit yere veya kadroya kilitleyin. Uzun sure veya gece kalacaksa 1 yerine 2-3 kilit kullanmaya calisin ki ugrasmak istemesin.
Tabi cok kilit gorunce "iyi bisi lan demek bu ozenle baglamis" deyip ters etkide olabilir :p
Kahrolsun bisiklet hirsizlari ve baskasinin malinda gozu olan tum hirsizlar! Gidin calisin sizde alin ne ihtiyaciniz varsa kardesim...

Çok aydınlatıcı bir yazı olmuş.. Emeğinize sağlık.. Tam da böyle bir konu arıyordum ..

Merhabalar , dingil kilidi alabileceğim , bir site veya bir yer varmı?. Bu işte biraz acemiyim bulamadım . 2 jant ve sele için alacağım bisikler ghost panamao x5

ben kilitlemiyorum bırakmak zorunda kalmadım hiç , işallah da kalmam.(hep yanımda çünkü) geçenlerde Caddebostan migrosun orada tek başımaydım. bisikleti oraya kitlemek istemedim bisikletle daldım içeri , kimse bir şey demedi sağolsun :)

Bulgaristan sovyetler birliğinden daha yeni ayrılmış. Bir arkadaşımın işi nedeniyle, bir kaç iş arkadaşı ile Bulgaristana gitmesi gerekiyor. Şirket arabası ile gitmeye karar veriyorlar. Bunu sohbet esnasında çevredeki bir kaç kişiye söylediklerinde
- Gitmeden jant kapaklarını sökün çok hırsızlık oluyormuş Bulgaristanda.
öğüdünü almışlar ve gitmeden önce jant kapaklarını sökmüşler.

Bulgaristana sorunsuz gidip bir otele yerleşmişler ve akşam uyumuşlar. Sabah otomobillerin temsili resmi:)
DSC04541.JPG

Demem o ki genelde 1000-5000 tl gibi bir aralıkta satınladığımız bisikleti bir kilitle ortalığa bırakmak hiç akıl karı gelmiyor bana.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Onguard 8030 kilit 3. Haftada onguard yazılı ve sarı renkli kapak korumalarının tırnakları kırıldı sarı kapağı gezerken düştüğü için onguard yazılı kapağı yerine oturttum ve renk farkı olmasın diye siyah silikon ike doldurdum. Umarım sadece plastik aksamı kötüdür.

Caydırıcılık çok önemli bence. En azından bir markete vs. girerken manav reyonunda bekleyen birine de tembih etmek lazım ve kilitlemek lazım. Neyin ne olacağı belli olmaz. Bence uzun bir kablo kilitle iki tekerleği kadrodanda geçirmek suretiyle birbirine bağlamak(tabi içindeki çelik teller kolay kesilemeyen cinsten olan) yeterince caydırıcı olacaktır. Sadece şifreli kilitler bile(tabi erinip sadece 1 tanesini çevirip bırakmıyorsanız) yeterince caydırılık sağlayacaktır.

Taşıma için halat şeklindw olanlar yeterli kısa süreli kilitlemeler için apartmanda kullanmak için zincir almak lazım galiba.

Peki katlanır bisikletler nasıl kilitlenmeli. Çoğunda sele borusu çıkıyor bu sebeple sele borusunu çıkarıp yanımızda mı taşımalıyız yoksa sele borusunu da bir şekilde sabitleyecek çözümler mi düşünmeli ?

• Beğen
Tepkiler: Ssdat
Merhaba konu çok faydalı olmuş ;
Ben aşağıdaki iki ürünü alarak kombo yapmak istiyorum bisikleti daha almadım ama 500-800TL civarı bisikleti verip 100TL ye de kilit alıcam :)

1. kilit : Kryptonite KryptoLok S2 Std D-Lock with 4 Foot KryptoFlex Cable şuan indirimde 27 $

https://i.hizliresim.com/QAqgqv.jpg

(link)

2. kilit : Abus Prim 590 Cable Lock 13 $

https://i.hizliresim.com/YB050A.jpg

(link)

fikirleriniz ?

bisiklet olarak da 500-800 TL civarı bütçem var bunların arasından birini seçmeyi düşünüyorum ;
günlük 10km full asfalt iş-ev arası kullanıcam

1-Carraro Sportive 224 (864 TL )
(link)
2-Salcano City Sport 40 (770 TL )
(link)
3-Salcano City Sport 30 V (834TL )
(link)
4-MOSSO LEGARDA 1521 MSM V (740TL )
(link)
5-Salcano City Life 30 V (690 TL )
(link)
6-Salcano CITY FUN 70 V (535TL )
(link)

@war3z
sadece asfaltta kullanacaksanız amortisörlü maşaya ihtiyacınız yok, düz maşalı modellere bakın bence. carraro sportive 321, mosso egarda 1521 mdm vb.

Geri