Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet ne zaman alınmalı?

aralarında en önde bisiklet halcon..ama fiyatı da en yüksek olan o sanırım...fiyat performans oranlaması yaparsanız sedona öne çıkıyor...maliyet kaygınız yoksa halcon'u öneririm...ama arazide değil, yolda kullanacaksanız, şehir-tur bisikleti sizin için daha iyi olabilir. amortisör ve disk frene ihtiyaç duymuyor gibi görünüyorsunuz...

Scudo
sedona 741 kullanıyorum..2 hafta önce aldım her gün en az 20 km yapıyorum,cok memnunum.sizede tavsiye ederim

Sedona 741 al geç kardeşim. Bu arada alivio, aceranın bir üst modelidir. Tavsiyem kesinlikle 741 :)

Vfren uyumlu parçalar her zaman bulunur.Eğer adada sürekli sıkıntı yaşamadan gezmeyi planlıyorsanız.V-fren daha iyi olacaktır.Bunun nedeni sıkıntısının hem tamir edilebilir olması hem de maliyetinin disk frendeki gibi 50tl ve üstü fiyatlara gelmemesi gibi durumlar açısından kolaylık yaratır.Bunun dışında eğer derseniz ki ben karışık modeller kullanacağım deore lx xt gibi modeller tamamen birbirine uygundur zaten .Ancak alivio acera altus gibi modellerde en azından aynakol ,ruble ve zincirin aynı model olması daha uygun olacaktır.Bunun dışında ön ve arka aktarıcılar,fren ve vites kolları birbirinden bağımsız olabilir.Disk fren kullanmanızın bir yarar sağlamayacağına bir örnek daha vermek isterim.Disk fren setleri ne olursa olsun vfren setlerinden daha ağır gelmektedir(gerek rotorlar gerekse hidrolik sıvıları ve balatalardan dolayı)Öte yandan rotorlara yağ bulaşması ve bu şekilde biraz kullanılması halinde herkesçe bilinen sıkıntılar meydana gelecektir.Bu açıdan v-fren kullanmanız daha uygun sanki.Bunlar sadece öneriddir kararı siz vereceksiniz.Birçok kişiyi dinlemeden karar vermeyin derim.

Galiba Sedona 741 alıcam Sedona 741 'in disk değilde v fren modeli var mı yoksa sadece Disk fren modelimi satılıyor disk fren modeli satılıyorsa v freni ne kadar fiyata alabilirim disk freni ne kadara satabilirim bunuda cevaplarsanız memnun olurum.

Bu arada madem herkes bahsetti ben de bahsedeyim shimanonun alivio ve acera modellerini hep karıştırmışımdır zaten .Maden konu denk geldi hem bilgi olsun hem de bisiklet alırken yardımcı olsun diye Shimano Altus'tan başlayarak modelleri en üst sınıfa doğru elimden geldiğince sıralayayım.
Shimano Altus
Shimano Acera
Shimano Alivio
Shimano Deore
Shimano Slx(ya da Lx)
Shimano XT
Shimano XTR
burdan sonra karbon modeller geliyor.
aslında modellerden bahsederken dikkat çekmek istediğimiz nokta Altus ve tektrodan ziyade biraz daha üst modelleri tercih etmek tabi maliyeti çok arttırmadan.Son olarak bir öneride bulunayım ;bisikleti sanıyorum sıfır alacaksınız.Eğer v-brake frenli bir bisiklet alacaksanız illa o şekilde toplanmış bir model seçmek zorunda değilsiniz.Sanıyorum gittiğiniz bisiklet mağazası disk frenli bir bisiklette v-frenli olacak şekilde değişiklik yapabilir.Belki fiyatta bile daha avantajlı duruma gelebilirsiniz..Şimdiden hayırlısı olması dileğimle

Teşekkürler Bisikletimi Delta Bisikletten Almayı Düşünüyorum Alınca Foruma Fotoğrafları Ekleyeceğim Bisiklet İçin Parayı Topladığımda Gidip Direkman Alacağım Herkese Yardımları İçin Teşekkür Ederim Forumda Yeni Öğrendiğim Tabir İle Bol Pedallamalar :) :) :)

2011model 741in jantlarını bilmiyorum ancak resimde görünen o ki v-fren uyumlu değil jantlar.Ama aldığın yerde jantları 0 fiyattan sayarak çıkarıp, vfren uyumlu başka bir jant takabilirler.Fren kolları ve balatalar yerine de v-fren kolları ve bacakları takarlar.Tabi bir görüşmek lazım.Nadiren bu tür durumlarla uğraşmayanlar da çıkabiliyor..

Sizden son bir ricam olucak kusura bakmayın :) delta bisiklette sedona bisikleti bulamayacak olursam istanbul avrupa tarafında bana önerebileceğiniz bir bisikletçi varmı mesela sirkecide olsun ortaköyde olsun bildiğiniz bir yer varsa önerirseniz çok teşekkür ederim. Bike&outdoor bide kaçkar bisiklet diye iki yer buldum beşiktaşta orası bana çok yakın hangisinden alayımmı orayı önerirmisiniz acaba ?başka öneriniz varsa söyleyebilirsiniz bunlar şart değil :)

• Beğen
Tepkiler: Kıvanç ERTÜRK
bu bisikletlerin fiyatlarını göremedim ama tahmınen 1500 tl ve üzeridir bence bütçeni biraz daha zorla kalıcı bişey al derim frenler disk ama hidrolikmi maşaları idare eder ama havalı maşa olsa daha ii bence cannondale sl 2 modeline bir bakmanı tavsiye ediyorum kesinlikle aradığını bulucaksın bu bisiklette.

ben bisiklet seçimini yaptım genede tavsiyen için teşekkür ederim Sedona 741 alıcam tam sedonanın kendi sitesinde 450 USD diyor yani 750 tl ama bike&outdoor
da 1milyar neden böyle 300 tllik bir + oluyor anlamadım başka yerlerede bakacağım şimdi

@Mert ALTUNÇ

sedona hantal bisiklettir atak değildir corettec alacaksan al arkadasım kadrosu ömür boyu garantili hiç değilse sedona ile zaten correteci kıyaslaman bile yanlıs...

@Mert ALTUNÇ

sedona 741'in 470 euro olması lazım

Şimdi şöyle birşey var :) corratec kullanıcısı olarak bisikletime ihanet ediyormuşum gibi olacak ama ben her ne kadar bisikletimi daha da önemlisi kadromu sevsem de carratecler çok sağlam ve dolayısı ile biraz ağırdırlar.Eğer gezintiye çıkacaksanız size sedona bir hayli yeterli olacaktır.Sedonanın bildiğim mağazası sirkecide Aslı bisiklet var.Bunun dışında beşiktaşta bike&outdoor,kadıköyde delta bakırköyde metin bisiklet var ama bu yerlerde sedona var mı yok mu bilmiyorum.Daha doğrusu Delta dışındakilerde olup olmadığını bilmiyorum.Yani önerim aslı bisiklete gidip bir konuşman meseleyi anlatman :)

Bende sedona 751 var ve çok memnunum bende sedonayı öneriyorm..
Galiba 741de karar kılmışsın hayırlısı olsun bol bol turlara çıkarsın inşallah:)

ortaköyde;kakçkar bisiklet var orada sedona modelleri,tam yanında delta bisiklet var orada geotec ve corratec modellerinin tümü mevcuttur..gidip görmeni tavsiye ederim..

Corratec Halcon'un özellikle yeni modeli çok güzel. Üzerindeki donanımlar sizin ihtiyacınızı görecektir. Eğer bisikleti severseniz ve bu işi daha çok yaparsanız. Upgrade ederek frenlerini hidrolik fren yaparsınız. Yıllarca kullanırsınız

Geri