Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet neden akla gelmiyor?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Herkese Hayırlı Akşamlar
Bir kaç gündür aklımda dolaşan bir soru var Soru "Bisiklet neden ilk 5 spor arasında insanların akılların da yok?"
Evet sorumu yukarıda da belirttim. Çevremdekilere de aklınıza gelen ilk 5 sporu sayın dedim ama neredeyse hiç birinin aklına bisiklet gelmdei. Sizce bu sorun neden ? Ve bu sorunu nasıl çözebiliriz ? Siz de çevrenizdekilere sorarmısınız ?
Sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum...

Scudo
@emre_s Benim bu konudaki görüşüm, bizde bisiklet yıllarca en iyi sünnet ve karne hediyeleri arasında sayılarak yazları kullanıldığı için diye düşünüyorum... Çok uzak değil bundan 10 sene öncesine kadar ki hala bazı yerlerde aynı durum var, taytlı bir bisikletçi gördü mü öcü gibi bakılıyordu...E gösterişi seven bir milletiz ulaşım aracı olarak da doğru dürüst hakkını veremedik :) O yüzden spor dalı olarak da gelişemediğini düşünüyorum...Bilen bilir bundan 4 sene kadar önce manisaspor a profesyonel bisiklet takımı kurduk adam bulamadık o kadar vahim durumdaydık...Dışarıdan adam transfer ettik...Bir an önce cazibeye dönüşsün ki alt yapıdan çocuk yetiştirelim istedik maalesef bi Allah ın kulu gelmedi gelenlerde çocuklarını bisiklet yerine futbol altyapısına vermek istedi, takımı lağvoldu tabii zamanla...

Banada bu soruyu sorsalar bisiklete binmeyi bir spor faaliyeti olarak saymam herhalde.

bisiklet sporu mu olur. bisiket bir karne hediyesidir. spor mpor diyerek milletin aklını bulandırma :eek:
....
tmm vurmayın gidiyorum.

Bisiklet karne hediyesi canım ya ne sporu. Töbe töbe. Ama bu insanların aklına yavaş yavaş buda kazınacak. :) Mesela ilk başta arkadaşlarımda öyle şey mi olur tayt öyle böyleydi hepsini şimdi alıştırdım. :D İnşallah gittikçe dahada iyi olacak. :)

@Anonim fırat abi 10 sene öncesi neyse de. abim ilk bisikletimi aldığında bana bide tayt almıştı. bisiklete binenler bunuda giyiyo al giy diye verdi. bi tayta baktım bi abime baktım. dedim bu benle dalga mı geçiyo diye. :D
çocuk aklı ne bilelim hiç görmedik ki prof bisiklet sürenleri. hep mahallede sürüyorduk :D taytıda ozamanlar kız giysisi olarak algıladığımdan atmıştım :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@chnkrmz Kenarında fanatic yazan taytlar vardı ben çocukken, 1989 lu yıllardı sanırım, Manisa'da bi abi vardı yol bisikletli her akşamüstü taytıyla çıkardı bende yolunu gözlerdim denk geliim yarış edeyim falan diye tabii bende pinokyo vardı :)

Neyse konuyu çok dağıtmadan biz halk olarak henüz bisiklet sporunun faydalarına nail olamadık ama şu son senelerde ciddi adımlar gelişimler olması sevindirici...

spor olan bisiklet ile mahalle arasında sürülen bisiklet arasındaki maddi farklılıklardan kaynaklanıyor,

• Beğen
Tepkiler: Juan Bey
@Anonim
bisiklet pahalı bir spor. ekipmanları ve masrafları klüp mü karşılıyordu? eğer öyleyse gerçekten çok yazık olmuş. insanın geleceğe yönelik umutlarını öldürüyor.

edit: insanlar kontenjan yetersizliğinden kayıt olamasaydı keşme.

@ozgur908 Evet hocam kulüp karşılıyordu zaten kulubün faaliyet alanı altında yapılmıştı...
Ama tabii bunu umutların sönmesi gibi görmemek lazım, bi adım atılıp sonuç alınmamış olsa da ( Bunda kulubün maddi sıkıntı faktörleride dahil), esas olan bence böyle adımların atılabilecek olması...

@Anonim

Gerçekten yazık olmuş

Nasil arabalar ilk ciktiginda ralli bir spor degildiyse ve arabalar ilk olarak ulasim araci olarak kullaniliyorsa, bizim memlekette de bisikletin once ulasim araci olarak kullanilmasi lazim , ulasimdan sonra spor yapariz :)
(Ben hem ulasim hem spor olarak kullaniyorum , hatta oyleki bazen ayaklarimi test ediyorum hala yürüyebiliyolar mi diye :)

spormu,
futbol yahu,varsa yoksa futbol,

soru

- spor yapıyormusunuz ?

cevap

-hafta sonu maça gidiyorum ,takımımım formasını giyiyorum,tribünde yerimi alıyorum,

yukardaki arkadaş ,çoğu insanın yaptığını yapıyor yani tribün sporcusu,
ha bisiklet akla gelmez,bisiklet karne hediyesidir,çocuk sınıfını geçer ,bisiklete hak kazanır,aklımıza bu gelir,ama çocuk büyüyünce bisikleti ufak kalır, yeni bisiklet ister ,ama sen artık büyüdün derler,
bisiklet gerçeği bu ülkede budur,
birileri merak eder ,derki yav arkadaş bu bisiklet sporu nedir,yabancı kaynakları araştırır,kendi ülkesinde bisiklet yarışlarının yapılıp yapılmadığını merak eder,bakarki hiçte büyük bir havuz yok,yani kitlenin umurunda değil bisiklet yarışları ve bisiklet sporu,balık baştan kokar misali son 200 yıllık tarihimize baktığımızda ne osmanlı döneminde ne de cumhuriyet tarihi dönemimizde kitlesel bir merak ,ilgi , bisiklete karşı asla olmamıştır,
fakat son zamanlara doğru 50'lerden bu yana kıpırdanmalar söz konusudur,gerek yarışlarda ve gerekse bisiklet kullanıcı sayısında ,yalnız istenilen düzeye ulaşması bence yılları alabiir.

Bisiklet sporunun gelişmemesinin nedenlerinden biri de görsel medyada- tv sinema gibi- yer almamasından kaynaklanıyor.Dizilerde veya sinemada başrol oyuncularının bisikletle dolaştığına tanık olamazsınız,jön ya pahalı motosikletle gözükür ya da lüks bir ciple.Ayrıca Anadolu'da bisiklete binmek çocukça, hafiflik olarak algılanır.Koca adamların işi değildir bisiklete binmek...İki aydır bisiklete biniyorum bu yanlış algıyı şahsen yaşıyorum.:)

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Ben bu konuda ümitvar olmaktan yanayım zamanla de daha çok insanın bisiklet kullanacağına ve daha anlayışlı bir toplum haline gelmemiz uzun 10 yıllar alsada bekleyip sonucunun degecegine inanıyorum.

• Beğen
Insanlar takim oyunu olmadigini dusundukleri seylerin spor olacagini dusunmuyorlar cunku. Yani biri pas verecek, biri defans yapacak, biri gol atacak, basket atacak vs.. Bunlarin haricinin takim oyunu oldugunu bilmiyorlar bile.
Sporu bir iki takimin arasindaki bir musabaka ve daha cok sayi yapanin kazandigi bir yarisma olarak da goruyor olabilirler.
Cunku insanlara cocukluklarindan beri yillarca bu takim oyunlari gosterildi tvlerde. Bisiklet sporu gosterilmedi. Ne gordulerse o iste.
Bikmadan usanmadan anlatmak lazim insanlara. Lakin biz burada bunlari konusuyor ve sorguluyorsak, inaniyorum ki bir kurekci, masa tenisci, atletizmci, sirikla atlamaci vs de ayni bizim gibi dusunuyor. Sadece ulkemizde degil, dunyanin cogu ulkesinde sanirim medyatik takim oyunlari daha bir ilgi goruyor ve de biliniyor.

• Beğen
Bizim toplumumuz bisikleti çocuk oyuncağı gibi görüyor ve bisiklete sadece çocuklar biner gibi bi düşüşünceye sahipler bu bariz cahilliktir. Bisikleti ne bi hobi olarak ne bir ulaşım aracı olarak görmüyorlar ne biliym garip...

• Beğen
Peki bu soruyu sormussunuz ve neden ilk 5 girmiyor demissiniz. Birde soruyu ters tarafindan soralim, siz ve arkadaslar bisikleti ilk 5 spor kategorisinin arasina sokmak icin neler yaptiniz nasil bir caba gösterdiniz?

Geri