Öncelikle herkese selamlar,
Gençken herkes kadar bisiklet kullanmış ve çok sevmiş biri olarak hem spor olması amacıyla hemde çapraz yan bağlarımda olan kısmı yırtık dolayısıyla özellikle bacak kaslarımı güçlendirmek için yakın zamanda bisiklet sporuna yeniden başlamayı düşünüyorum. Özellikle danışmak ve fikir almak istediğim bir kaç küçük nokta var. Öncelikle bisiklet seçimi.
Bisiklete genellikle şehir içinde bazen de Eymir gölü civarında binmeyi düşünüyorum. Bu yüzden sanırım tür olarak şehir bisikleti seçmek en mantıklı seçim olacak. Peki en uygun sağlıklı sürüşü sağlayacak boyutlar ne olmalı (Kadro ve Jant boyu vs ) ? Boyum 178-179 arası kilom şu an 88 ve iç bacak boyum 77 cm olarak ölçüldü. İnternet sitelerindeki ölçü tabloları farklı sonuçlar vermekte.
İkinci olarak Ankara'da Dikmen'de ikamet etmekteyim. Dikmen'in yokuşlarında maksimum performans verebilecek bir bisiklet en iyi seçimi olacak ancak bu konuda bir tecrübem ve fikrim yok. Nasıl bir bisiklet seçimi yapmalıyım ? (amartisorlü, sabit maşa, vites seçenekleri vs ). Rotam (büyük ihtimalle) çoğunlukla Dikmen'den Söğütözü dolaylarına (CHP binasının oralar) gidiş dönüş olacak. Giderken sıkıntı yok ama dönüşte yokuş performans açısından başta çok zorlayacak ama zamanla üstesinden geleceğimi düşünüyorum. Rota önerilerine de açığım.
Bütçem şimdilik 1.000 - 1250 - 1500 arasında gidip gelmekte. İkinci el takıntım yok temiz bir ikinci el bisiklet de işimi görür. Sonuçta yeni başlayan birisi olarak önümü tam görmeden çok yatırım yapmak da pek sağlıklı olmaz kanısındayım. Önerilerinizi bekliyorum .
Hepinize iyi günler dilerim.
Sağlıcakla kalın ,
Şimdiden teşekkürler...