Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Bisiklet almayı planlıyorum. Bütçe 30 bin tl civarı, avantaj sağlayacak durumlarda bütçeyi artırırım. Genelde şehirde kullanacağım, arada 50km civarı kullanırım. Asfalttaki çukura falan denk gelince jantın yamulmaması lazım. Ayrıca arada patika yollarda da kullanacağım.

Beğendiğim bisikletler bunlar
Riverside 700
Carraro Sportive 330

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Bisiklet almayı planlıyorum. Bütçe 30 bin tl civarı, avantaj sağlayacak durumlarda bütçeyi artırırım. Genelde şehirde kullanacağım, arada 50km civarı kullanırım. Asfalttaki çukura falan denk gelince jantın yamulmaması lazım. Ayrıca arada patika yollarda da kullanacağım.

Beğendiğim bisikletler bunlar
Riverside 700
Carraro Sportive 330

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Peugeot t11x2

• Beğen
Tepkiler: Yasin BAYRAM
Peugeot t11x2
Teşekkür ederim. Daha detaylı açıklayabilir misiniz önerinizi rica etsem. Beğendiğim bisikletleri seçme sebebim riversidenin dekatlondan olması ve garantisine güvenmem, carraronun ise deore kullandığından dolayı zor bozulacağını düşünmem. Attığınız bisiklet hakkında ise bilgim yok, ondan dolayı soruyorum.

Teşekkür ederim. Daha detaylı açıklayabilir misiniz önerinizi rica etsem. Beğendiğim bisikletleri seçme sebebim riversidenin dekatlondan olması ve garantisine güvenmem, carraronun ise deore kullandığından dolayı zor bozulacağını düşünmem. Attığınız bisiklet hakkında ise bilgim yok, ondan dolayı soruyorum.
Arkada Alivio(9 ruble), önde acera(2'li aynakol) olarak geliyor.

Ancak internette araştırırsanız model yılına göre vites modelleri değişebiliyor.

Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. 40-60 km'lik sürüşler yapıyorum, tabii bazen daha fazla 100 km'yi geçen sürüşlerim de oluyor. Ekseriyetle asfaltta, rotaya göre bazen de toprak, engebeli yollarda pedallıyorum.

Oldukça memnunum. Frenler Shimano hidrolik disk. Lastikler 700x32 olarak geliyor.

Keyifli bir bisiklet, fiyatı 15-20 bin bandında. Diğer markalara göre uygun fiyat.

Bisiklet konu başlığı, göz gezdirebilirsiniz:

Peugeot T11 Kullanıcı Kulübü

Ustalara selam olsun,

Uzun zamandır dağ bisikleti kullanıyorum. Bisikletim de biraz yaşlandı. Maalesef zamlar da halihazırda ürünlere yansımış durumda. Ama yine de sipariş vermeyi düşünüyorum. Gravel bisiklet almak istiyorum. Carraro G4 pro ile Bisan all trail grx600 ın fiyatları çıkabileceğim maksimum fiyatlara denek geliyor. Bu iki model arasına donanım olarak G4 pro daha iyi görünüyor hatta bisan'ın all trail grx800 üne denk görünüyor ancak yine de sormak istedim.

Daha önce gravel bisiklet deneyimim olmadı aslında yol bisikleti de kullanmadım. Yol bisikletine geçiş yapamadığım için ve uzun tur yapmak istediğim için gravele yönleniyorum. Boyum 180-81 iç bacak boyum 79-80 cm'dir. Carraro'nun 52 ve 55 cm kadrosu bisan'ın 52 ve 54 cm kadroları var. 52'nin uygun olacağını düşünüyorum ama yine de sormak istedim. Ürün bisikletçilerde olmadığı için sanırım denemeden sipariş vereceğim. Yorumlarınızı yaparsanız çok sevinirim hangi seçenek niçin daha mantıklı.

Bisikletle beraber kilitli pedala geçmeyi düşünüyorum. Kilitli pedal da hiç kullanmadım. Önerebileceğiniz kilitli pedal olursa memnun olurum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

BİSAN TRX8600 ALTUS DEORE KADAR İYİ GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE ALIN DERİM

Dosyalar

• IMG_20241222_134508_823.jpg
    IMG_20241222_134508_823.jpg
    71,4 KB · Okunma: 41
  • Beğen
Tepkiler: templeos
Yeni Legarda Pro modellerinin geometri tablosu var mı sitesinde yok.

Yeni Legarda Pro modellerinin geometri tablosu var mı sitesinde yok.
Sitede kadro boyları hakkında bile bilgi yok. Eskiden ağırlıkları yazardı onu da eklememişler.

• Beğen
Tepkiler: karakaya26
Selamlar Dostlar, Abiler, Ablalar, Üstadlar :)

Öncelikle belirtmeliyim ki ki bu alanda daha çok tazeyim!

Bir öğrenci kardeşiniz olarak Hibrit (şehir) bisikleti bakıyorum, İzmir'de yaşıyorum ve bu bisiklet ile üniversiteye gidip geleceğim fakat ayrıca Aydında ikamet eden Amcam ile Aydın ve çevresine çok bisiklet yapıyoruz, köy yollarına dahil girdiğimiz için hibrite yöneldim bu sebeple, fakat üniversite için gidip geleceğim için dağ bisikletine de gidemezdim bu sebeple hibrit bakıyorum. Bütçem 20k civarı, biraz oynatabilirim 23 bandı tarzı ama 30 lara maalesef çıkamam,
boyum 190, bacak boyumu bilmemekle birlikte 54,56 kadran uyum sağlıyacağımı düşünüyorum,
Bisiklet yetişkinlik anlamında ilk kendi aldığım bisiklet olacak, o yüzden benim için çok değerli, amcamla yaptığımız yollarda onun hibrit bisikletini kullanıyordum.

Şuan Mosso Legarda Pro x21 Msm H 56 şehir bisikletini bakıyorum, takribi fiyatı 18-19k arası sizde kontrol ederseniz,
Bu bisikletin hibrit odluğunu düşünüyorum? bütün görüşlere, model önerilerine marka önerilerine çok açığım.
beni bilgilendirmek istediğiniz bir alan, tavsiyeniz için benim hakkımda bilmeniz gereken bir bilgi vesaire varsa lütfen çekinmeyin,
ben şimdiden yardımcı olacağınız için teşekkürlerimi sunuyorum.
Yorumlarınızı Bekliyorum!!

Forumdan okuduğum kadarıyla değerli @Spartiat hocam görüşlerinizi ve tavsiylerinizi çok beğendim, Karşıyaka'da olduğunuzu da görünce sizden de özellikle yorum ve önerilerinizi almasam olmazdı(KafSinKaf- Körfez) , tavsiyelerinizi bekliyorum!

Son düzenleme:

Bir öğrenci kardeşiniz olarak Hibrit (şehir) bisikleti bakıyorum, İzmir'de yaşıyorum ve bu bisiklet ile üniversiteye gidip geleceğim fakat ayrıca Aydında ikamet eden Amcam ile Aydın ve çevresine çok bisiklet yapıyoruz, köy yollarına dahil girdiğimiz için hibrite yöneldim bu sebeple, fakat üniversite için gidip geleceğim için dağ bisikletine de gidemezdim bu sebeple hibrit bakıyorum. Bütçem 20k civarı, biraz oynatabilirim 23 bandı tarzı ama 30 lara maalesef çıkamam,
boyum 190, bacak boyumu bilmemekle birlikte 54,56 kadran uyum sağlıyacağımı düşünüyorum,
Bisiklet yetişkinlik anlamında ilk kendi aldığım bisiklet olacak, o yüzden benim için çok değerli, amcamla yaptığımız yollarda onun hibrit bisikletini kullanıyordum.

Şuan Mosso Legarda Pro x21 Msm H 56 şehir bisikletini bakıyorum, takribi fiyatı 18-19k arası sizde kontrol ederseniz,
Bu bisikletin hibrit odluğunu düşünüyorum? bütün görüşlere, model önerilerine marka önerilerine çok açığım.
beni bilgilendirmek istediğiniz bir alan, tavsiyeniz için benim hakkımda bilmeniz gereken bir bilgi vesaire varsa lütfen çekinmeyin,

Forumdan okuduğum kadarıyla değerli @Spartiat hocam görüşlerinizi ve tavsiylerinizi çok beğendim, Karşıyaka'da olduğunuzu da görünce sizden de özellikle yorum ve önerilerinizi almasam olmazdı(KafSinKaf- Körfez) , tavsiyelerinizi bekliyorum!

Gravel bisiklet düşünürseniz ben tavsiye ederim açıkçası. Model olarak bilgim olmadığı için tavsiye vermeyeyim

Merhaba, hoş geldiniz.

Öncelikle neden süspansiyonlu maşa düşünüyorsunuz? Patikalardan, orman yollarından ya da her zaman engebede mi süreceksiniz?

Şehir içinde, dışında, şehirler arası yollarda ya da standart köy yollarında düz maşa kullanılabilir. Düz maşa serttir, gücünüzü sönümlemez ve dolayısıyla gücünüzü daha çok hıza vermiş olursunuz.

Ayrıca giriş seviyesi, ucuz süspansiyonlu maşalar hantaldır, zamanla işlevini yerine getiremez, içi su alır, paslanma yapar, gacır gucur eder, baş ağrıtır.

Sabit maşa hafiftir, sorunsuzdur.

Süspansiyonlu maşalar bize çocuklukta yaygın olan MTB'lerden gelme bir takıntıdır.

Alüminyum yol bisikletim Mosso'ydu, sattım yine Mosso marka karbon yol bisikleti aldım. Yani Mosso'yu severim, Melek Mosso da iyidir bu arada, sesini beğenirim. Neyse...

Bu fiyata Mosso değil de hali hazırda kullandığım hibrit-tur-şehir bisikletim olan T11x2'yi tavsiye edeceğim. Peki neden?

Çünkü benzer fiyata ancak vites sistemi ve diğer parçaları daha iyi. İlk karşıma çıkan ilan: (link)

18.414 TL fiyatı var. Ön vites Altus, arka vites Alivio, Shimano hidrolik disk fren.

Bir araştırma yapın, YouTube'den videolarını izleyin.

Bir de T11 var, T11x 2 ile farkı: T11'de aynakol 3 yapraklı, T11x2'de aynakol 2 yapraklı.

• Beğen
Merhaba, hoş geldiniz.

Öncelikle neden süspansiyonlu maşa düşünüyorsunuz? Patikalardan, orman yollarından ya da her zaman engebede mi süreceksiniz?

Şehir içinde, dışında, şehirler arası yollarda ya da standart köy yollarında düz maşa kullanılabilir. Düz maşa serttir, gücünüzü sönümlemez ve dolayısıyla gücünüzü daha çok hıza vermiş olursunuz.

Ayrıca giriş seviyesi, ucuz süspansiyonlu maşalar hantaldır, zamanla işlevini yerine getiremez, içi su alır, paslanma yapar, gacır gucur eder, baş ağrıtır.

Sabit maşa hafiftir, sorunsuzdur.

Süspansiyonlu maşalar bize çocuklukta yaygın olan MTB'lerden gelme bir takıntıdır.

Alüminyum yol bisikletim Mosso'ydu, sattım yine Mosso marka karbon yol bisikleti aldım. Yani Mosso'yu severim, Melek Mosso da iyidir bu arada, sesini beğenirim. Neyse...

Bu fiyata Mosso değil de hali hazırda kullandığım hibrit-tur-şehir bisikletim olan T11x2'yi tavsiye edeceğim. Peki neden?

Çünkü benzer fiyata ancak vites sistemi ve diğer parçaları daha iyi. İlk karşıma çıkan ilan:

18.414 TL fiyatı var. Ön vites Altus, arka vites Alivio, Shimano hidrolik disk fren.

Bir araştırma yapın, YouTube'den videolarını izleyin.

Bir de T11 var, T11x 2 ile farkı: T11'de aynakol 3 yapraklı, T11x2'de aynakol 2 yapraklı.
Ali Abi Hoş bulduk!
Umarım her şey yolunda gidiyordur, umarım iyisindir!
Öncelikle Melek mosso esprisi güme gitmesin çok güldüğümü belirtmeliyim başlamadan,

1-Maşa Problemi; Abi bisikletin sen demesen Süspansiyonlu maşa olduğunu görmemiştim, bu konuda bilgim yoktu, toparlayıp durumu izah ettiğin için çok teşekkür ederim, dediğim gibi Üniversite yolu zaten şehir içi, Aydın yollarında nadiren köy yoluna giriyoruz onun dışında ana yollarda emniyet şeridi, anladığım kadarıyla
sabit maşa veya düz maşa öneriyorsun? bunu mutlaka cebe atacağım,

2-"Bir de T11 var, T11x2 ile farkı" tam olarak benim için hangisini önerirsin yada farkını biraz açıklarsan çok sevinirim abi, aynakolun 3 yapraklı veya 2 yapraklı olması nasıl bir değişimdir? hangisi daha iyi ve benim için uyumludur?

3- Birde biraz daha araştırmadan sonra en azından Mosso tarafında x21 yerine x20'ye yöneldim Shımano CEUS set mevcut yani x21'den daha iyiymiş anladığım kadarıyla, x20 msm'nin özelliklerini aşağıda bırakıyorum;

4(son)-yani overall olarak senin önerin T11 veya T11x2 modelini Mosso x20 MSM ile karşılaştırmanı çok isterim abi, ikisi de 20 Bin civarı diyebiliriz, ve galiba bütçem için en iyi iki bisiklet adaylarından bu iki evladımız, dersen 23 e çıkabilirsen bu ikisinden çok daha iyi ve fiyat farkına değecek bir bisiklet var; çok isterim bakmak. Ama ondan sonraki fiyatlar maalesef bütçemi aşar..

Ayrıca T11x2 de 53 kadran bulabildim, 190 bir kişi için 56 uygun diyorlardı forumda, bir sorun olur mu? 56 aramak mı gerek? bacak boyum üst vücüduma göre uzundur diye düşünüyorum ayrıca, ölçmek lazım.

Abi tekrar çok teşekkür ederim önceki cevabın için, çok sağ ol.

x20 Msm:
Teknik Özellikler
Kadro LEGARDA-CUES-MDM 6061 ALLOY
Maşa 328TA-HL-S-700C-28.6X***L-MLO-M15
Aynakol SHIMANO CEUS FC-U4000-2-9/10/11-40-26TX170
Ruble SHIMANO-CUES-CS-LG300-10-11/39T
Vites Kolu SHIMANO CUES-SL-U6000-10*2
Arka Attırıcı SHIMANO CUES-CUES-RD-U6020-10-SGS-DAT
Ön Attırıcı SHIMANO CUES-FD-U4000L-TOP-DUAL-34.9
Hazne MD-A906F/R THRU AXLE (SOKMA MİL)
Zincir SHIMANO CUES-CN-LG500-9/10/11-128
Fren SHIMANO BR-MT200 (HYD)
Orta Göbek KASET
Jant STARRIMS J19SZ
Lastik LANDMARK V86 40X622 (ANT-PNC REFLEX)
Pedal HF893 ALLOY

Ali Abi Hoş bulduk!
Umarım her şey yolunda gidiyordur, umarım iyisindir!
Öncelikle Melek mosso esprisi güme gitmesin çok güldüğümü belirtmeliyim başlamadan,

1-Maşa Problemi; Abi bisikletin sen demesen Süspansiyonlu maşa olduğunu görmemiştim, bu konuda bilgim yoktu, toparlayıp durumu izah ettiğin için çok teşekkür ederim, dediğim gibi Üniversite yolu zaten şehir içi, Aydın yollarında nadiren köy yoluna giriyoruz onun dışında ana yollarda emniyet şeridi, anladığım kadarıyla
sabit maşa veya düz maşa öneriyorsun? bunu mutlaka cebe atacağım,

2-"Bir de T11 var, T11x2 ile farkı" tam olarak benim için hangisini önerirsin yada farkını biraz açıklarsan çok sevinirim abi, aynakolun 3 yapraklı veya 2 yapraklı olması nasıl bir değişimdir? hangisi daha iyi ve benim için uyumludur?

3- Birde biraz daha araştırmadan sonra en azından Mosso tarafında x21 yerine x20'ye yöneldim Shımano CEUS set mevcut yani x21'den daha iyiymiş anladığım kadarıyla, x20 msm'nin özelliklerini aşağıda bırakıyorum;

4(son)-yani overall olarak senin önerin T11 veya T11x2 modelini Mosso x20 MSM ile karşılaştırmanı çok isterim abi, ikisi de 20 Bin civarı diyebiliriz, ve galiba bütçem için en iyi iki bisiklet adaylarından bu iki evladımız, dersen 23 e çıkabilirsen bu ikisinden çok daha iyi ve fiyat farkına değecek bir bisiklet var; çok isterim bakmak. Ama ondan sonraki fiyatlar maalesef bütçemi aşar..

Ayrıca T11x2 de 53 kadran bulabildim, 190 bir kişi için 56 uygun diyorlardı forumda, bir sorun olur mu? 56 aramak mı gerek? bacak boyum üst vücüduma göre uzundur diye düşünüyorum ayrıca, ölçmek lazım.

Abi tekrar çok teşekkür ederim önceki cevabın için, çok sağ ol.

x20 Msm:
Teknik Özellikler
Kadro LEGARDA-CUES-MDM 6061 ALLOY
Maşa 328TA-HL-S-700C-28.6X***L-MLO-M15
Aynakol SHIMANO CEUS FC-U4000-2-9/10/11-40-26TX170
Ruble SHIMANO-CUES-CS-LG300-10-11/39T
Vites Kolu SHIMANO CUES-SL-U6000-10*2
Arka Attırıcı SHIMANO CUES-CUES-RD-U6020-10-SGS-DAT
Ön Attırıcı SHIMANO CUES-FD-U4000L-TOP-DUAL-34.9
Hazne MD-A906F/R THRU AXLE (SOKMA MİL)
Zincir SHIMANO CUES-CN-LG500-9/10/11-128
Fren SHIMANO BR-MT200 (HYD)
Orta Göbek KASET
Jant STARRIMS J19SZ
Lastik LANDMARK V86 40X622 (ANT-PNC REFLEX)
Pedal HF893 ALLOY
Teşekkürler Burak. Espirimin güme gitmemesine sevindim :)

1) Düz maşayı cebine koyman güzel. Doğru seçim.

2) a- Kabaca anlatmak gerekirse: 3 yapraklı aynakolda büyük, orta, küçük dişli bulunur. Küçük dişli ile çok dik rampalarda daha rahat ederiz, daha kolay çıkarız ancak bu sefer de vites değişimlerinde zincir atması olayı da sık meydana gelir. Aynı zamanda ek ağırlık oluşturur.

b- 2'li aynakol, yol bisikletlerine benzer şekilde iki farklı boyutlu dişliden oluşur (büyük-orta) ancak yol bisikleti gibi zorlayıcı değil daha yumuşak ve rampa çıkmaya daha müsait. Çok aşırı dik yokuş yoksa ve hafif de kondisyon varsa 2'li aynakol yeterli oluyor. Hem vites değiştirirken zincir atma derdi 3'lü aynakol gibi sık olmuyor. Hafifliktir.

Ben sana 2'li aynakol öneririm. Yaşın genç, bacakların kısa zamanda güçlenir.

3-4) X20 geldi X21 elendi. Üzerini çizdik.

Ancak DİKKAT!

X20 MSM değil MDM olacak. MS(süspansiyon)M süspansiyonlu maşa demek, biz düz maşa olana MD(düz)M modeline bakacağız.

X20 MDM ile T11x2 çok benzer. Her ikisi de ikili aynakol. Her ikisi de hidrolik disk.
Ancak Mosso x20 MDM arka ruble yönüyle biraz daha avantajlı 11-39 oranı ile hem hıza yönelik hem de rampa çıkmaya yönelik tasarlanmış. Cues, yeni bir Shimano modeli. Cues u4000, 10 vitesli, Alivio 9 vitesli. Cues yine avantajlı.

Aynakol oranlarında da Mosso 26-40 ile Peugeot'un 30-46 oranına göre daha konforlu daha rahat bir sürüş sağlar ancak bu aynakol oranlarıyla Peugeot daha hızlıdır ancak sizin hız ile de bir derdiniz yok.

Ek bilgi: Peugeot'un kadrosu biraz daha dik oturmaya musaitken Mosso'nun kadrosu biraz daha öne uzanır şekilde oturmak için tasarlanmış. Ama gençsin öne uzanmada da sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Sonuç olarak T11X2 ile x10 MDM modeli çok benzer amcak Mosso, Cues ve arka ruble oranları ile bir adım daha önde.

İmkan varsa Mosso, imkan yoksa da Peugeot üzmez.

Bahsettiğim Mosso:
(link)

Son düzenleme:
Teşekkürler Burak. Espirimin güme gitmemesine sevindim :)

1) Düz maşayı cebine koyman güzel. Doğru seçim.

2) a- Kabaca anlatmak gerekirse: 3 yapraklı aynakolda büyük, orta, küçük dişli bulunur. Küçük dişli ile çok dik rampalarda daha rahat ederiz, daha kolay çıkarız ancak bu sefer de vites değişimlerinde zincir atması olayı da sık meydana gelir. Aynı zamanda ek ağırlık oluşturur.

b- 2'li aynakol, yol bisikletlerine benzer şekilde iki farklı boyutlu dişliden oluşur (büyük-orta) ancak yol bisikleti gibi zorlayıcı değil daha yumuşak ve rampa çıkmaya daha müsait. Çok aşırı dik yokuş yoksa ve hafif de kondisyon varsa 2'li aynakol yeterli oluyor. Hem vites değiştirirken zincir atma derdi 3'lü aynakol gibi sık olmuyor. Hafifliktir.

Ben sana 2'li aynakol öneririm. Yaşın genç, bacakların kısa zamanda güçlenir.

3-4) X20 geldi X21 elendi. Üzerini çizdik.

Ancak DİKKAT!

X20 MSM değil MDM olacak. MS(süspansiyon)M süspansiyonlu maşa demek, biz düz maşa olana MD(düz)M modeline bakacağız.

X20 MDM ile T11x2 çok benzer. Her ikisi de ikili aynakol. Her ikisi de hidrolik disk.
Ancak Mosso x20 MDM arka ruble yönüyle biraz daha avantajlı 11-39 oranı ile hem hıza yönelik hem de rampa çıkmaya yönelik tasarlanmış. Cues, yeni bir Shimano modeli. Cues u4000, 10 vitesli, Alivio 9 vitesli. Cues yine avantajlı.

Ancak Peugeot'un kadrosu biraz daha dik oturmaya musaitken Mosso'nun kadrosu biraz daha öne uzanır şekilde oturmak için tasarlanmış. Ama gençsin öne uzanmada da sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

Sonuç olarak T11X2 ile x10 MDM modeli çok benzer amcak Mosso, Cues ve arka ruble oranları ile bir adım daha önde.

İmkan varsa Mosso, imkan yoksa da Peugeot üzmez.

Bahsettiğim Mosso:
(link)
53 kadro peugeot almasın bence hem mosso fiyatı indirimli var piyasada. Mavi gümüş beğenirse 56 kadrosu 19.800 müş.

(link)

53 kadro peugeot almasın bence hem mosso fiyatı indirimli var piyasada. Mavi gümüş beğenirse 56 kadrosu 19.800 müş.

(link)
@BurakArda41

Hah evet, kadro konusuna değinmeyi unutmuşum, hatırlattığınız iyi oldu.

53 kadro alınsın anlamında değil de örnek bir model olarak attım ben onu. İlk karşıma çıkan ilan diye de belirtmiştim ilk mesajımda.

Boy 1.90 ise ve bacak boyu da vücuda göre daha uzunsa en en en az 56 diye düşünmek gerek. Kadroya göre belki 58 kadro bile göz kırpabilir. Denemeden almamak gerek.

İlandaki indirim değerlendirilebilir, kesinlikle 👍

Bisiklet tavsiyesi istiyorum

Birinci olarak Carraro Force 970C'yi, ikinci olarak ise Bianchi magma 27.1'i inceledim. Carraro'nun yeni çıkan Shimano cues marka donanımı dikkatimi çekti. Bianchi'de ise maşası ideal, arka aktarıcı ve vites kolları ise idare eder; ancak ön vites alt segmentte. Bu noktada kararsız kaldım. Ayrıca, Carraro'nun 2x9 vites sistemi daha hafif ve kullanışlı. Benim tercihlerime bakacak olursak, çok fazla yerden atlamam, arada bir ön tekerleği kaldırır, kaldırımdan falan inerim; genel olarak eğlenmek için sürerim. Bu özelliklere göre değerlendirmenizi bekliyorum.

Öncelikle bisikletten çok anlamadığım için sizlerden yardım istiyorum. 8 yaşında 125 cm kızım için tavsiye ve marka ihtiyacım var. 20 jantı çok kısa kullanma şansı olacağını düşündüğümüzden 24 jant almak istiyorum. Şimdi 16 jant Ümit marka kullanıyor ama bana mı öyle geliyor çok bilmiyorum lastik basınçları uygun olsa bile sanki tekerlek göbekleri sürtünmesi mi fazla da ya da başka bir şey mi var bilmiyorum ama sürerken daha çok enerji harcaması gerekiyor, daha pedal çevirmesi gerekiyor gibi hissediyorum. Bunun göbek kalitesi vb alakası var mı çok da bilmiyorum. Bu yüzden şimdiki bisikletinde en azından kaliteli ve hafif bir seçimle ilerlemek istiyorum. Max 9-10 bin bütçe ile tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle bisikletten çok anlamadığım için sizlerden yardım istiyorum. 8 yaşında 125 cm kızım için tavsiye ve marka ihtiyacım var. 20 jantı çok kısa kullanma şansı olacağını düşündüğümüzden 24 jant almak istiyorum. Şimdi 16 jant Ümit marka kullanıyor ama bana mı öyle geliyor çok bilmiyorum lastik basınçları uygun olsa bile sanki tekerlek göbekleri sürtünmesi mi fazla da ya da başka bir şey mi var bilmiyorum ama sürerken daha çok enerji harcaması gerekiyor, daha pedal çevirmesi gerekiyor gibi hissediyorum. Bunun göbek kalitesi vb alakası var mı çok da bilmiyorum. Bu yüzden şimdiki bisikletinde en azından kaliteli ve hafif bir seçimle ilerlemek istiyorum. Max 9-10 bin bütçe ile tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Göbeklerin tabii ki sürtünme direnci ve akışkanlığı farklıdır ve harcanan güce etki eder ama tek etken değildir. 16" şimdi kullandığı bisikletinde sele yüksekliğini iyi ayarlayın. Çok aşağıda kaldıysa ve daha fazla yükselmiyorsa tüm yük dize bineceğinden bacaklardaki quad kasları verimli kullanılamadığından zorlanıyormuş gibi görünebilir.

Bence şimdiki boyuna ve yaşına uygun bisikleti alın. Bütçenizin üzerinde olsa da bu decathlon bisikletlerine de bir bakın belki indirim vs denkgetirirsiniz yada 2.elde temiz bulabilirsiniz.

(link)

(link)

Benim tavsiyem 20" almanız yönünde olur. Çocuk çabuk uzar diye şimdiden büyük kadro alırsanız kaza yapma ihtimali artar ve keyf alamayabilir. 120-135cm'den uzun olsa bile 20" bisikleti kullanmaya devam edebilir ama şu anki boyuyla 24" 135-150cm bisiklette sorun yaşayabilir.

Göbeklerin tabii ki sürtünme direnci ve akışkanlığı farklıdır ve harcanan güce etki eder ama tek etken değildir. 16" şimdi kullandığı bisikletinde sele yüksekliğini iyi ayarlayın. Çok aşağıda kaldıysa ve daha fazla yükselmiyorsa tüm yük dize bineceğinden bacaklardaki quad kasları verimli kullanılamadığından zorlanıyormuş gibi görünebilir.

Bence şimdiki boyuna ve yaşına uygun bisikleti alın. Bütçenizin üzerinde olsa da bu decathlon bisikletlerine de bir bakın belki indirim vs denkgetirirsiniz yada 2.elde temiz bulabilirsiniz.

Benim tavsiyem 20" almanız yönünde olur. Çocuk çabuk uzar diye şimdiden büyük kadro alırsanız kaza yapma ihtimali artar ve keyf alamayabilir. 120-135cm'den uzun olsa bile 20" bisikleti kullanmaya devam edebilir ama şu anki boyuyla 24" 135-150cm bisiklette sorun yaşayabilir.
Cevap için teşekkürler. Sadece sürüş sırasında değil aslında. Hani bisiklet normal pedal çevirme sonrası kendi akışına bıraktığında da dağa kısa mesafede duruyor, akmıyor gibi bir his.
Konu kiz cocuk olunca renkler ve model de devreye giriyor aslında:))
Bianchi, kron, carraro vs markalar konusunda hangisini tavsiye edersiniz. Bunlarsa 8-10 bin bandında baya model vardi. Yoksa atıyorum ümit de bunlarla aynı kalitede mıdır?
Seneye 135 cm olacağını düşününce sadece 1 yaz için 20 jant almak ne kadar mantıklı olur diye sormak istedim aslında

Umarım geç kalmamışımdır, 190 boy ile t11x2 53 kadro kullandım kısa bir süre. Aşırı derecede diz ağrısı yaptı kadro çok küçük geldi. Bisiklet güzel, akıcı ama çok küçük kesinlikle önermem. Ölçüm yaptıktan sonra hibrit bisiklette 58 kadronun bana uygun olduğunu fark ettim. Ona göre Trek fx 2 modelini aldım. Yerlilerde 56 kadro üstü zor bulunuyor hibritlerde. İç bacak boyunuzu ölçüp ona göre bir bakın ama muhtemelen 56 bile küçük gelecektir. 58 kadroda diz sıkıntım direkt geçti.

• Beğen
Geri