Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Cevap için teşekkürler. Sadece sürüş sırasında değil aslında. Hani bisiklet normal pedal çevirme sonrası kendi akışına bıraktığında da dağa kısa mesafede duruyor, akmıyor gibi bir his.
Konu kiz cocuk olunca renkler ve model de devreye giriyor aslında:))
Bianchi, kron, carraro vs markalar konusunda hangisini tavsiye edersiniz. Bunlarsa 8-10 bin bandında baya model vardi. Yoksa atıyorum ümit de bunlarla aynı kalitede mıdır?
Seneye 135 cm olacağını düşününce sadece 1 yaz için 20 jant almak ne kadar mantıklı olur diye sormak istedim aslında
Markaya çok takılmayın önemli olan üzerindeki parçalar. Beğendiğiniz markaların 24" bisikletlerini buraya atarsanız parçaları karşılaştırabiliriz. Ümit bisiklet "ümit" marka modellerinde genelde mutlaka bir şeylerden kısarak daha ulaşılabilir ürünler sunarken "Mosso" markasında daha üst parçalar kullanabiliyor. Tabii bu modele göre değişir.

Bi bisikletçiye gidip 24" bisiklet denetebilirsiniz şimdi sürebiliyor mu diye ona göre daha rahat karar verirsiniz.

Mesela mossonun şu modeli özellik olarak güzel ama piyasada görünmüyor 9000 TL altına.
(link)

Bu bisan da fena değil Mosso kadar olmasa da ama fiyat olarak 7000'e bile bulunabiliyor.
(link)

Tabii çocuk parçalarına bakmaz bisikleti beğenip beğenmediğine bakar orası ayrı.

Son düzenleme:
Scudo
Merhabalar,

Seneler sonra Bianchi folding vintage katlanır bisiklet alarak yeniden bu spora dahil oldum ve iki senedir fırsat buldukca da biniyorum. Ama artık gerçek bir bisiklet alma vakti geldi sanırım.

Bisikleti genelde kışın Ankara Harikalar diyarı parkında yazın da bulabildiğim her alanda kullanmak istiyorum. Mosso Legarda Pro x21 yeni bir model ve f/p olarak fena gözükmüyor. ama bu konuda deneyimsiz olduğum için sizin öneri ve tavsiyelerinize WhatsApp Görsel 2025-01-31 saat 09.59.06_2d512a4d.jpgihtiyacım var.

MSM almak istememde ki sebep parkta ki yola paralel ufak çukurlar. Sizce gerekli mi, yoksa MDM bir bisiklet mi almalıyım.

Teşekkür ederim şimdiden.

Markaya çok takılmayın önemli olan üzerindeki parçalar. Beğendiğiniz markaların 24" bisikletlerini buraya atarsanız parçaları karşılaştırabiliriz. Ümit bisiklet "ümit" marka modellerinde genelde mutlaka bir şeylerden kısarak daha ulaşılabilir ürünler sunarken "Mosso" markasında daha üst parçalar kullanabiliyor. Tabii bu modele göre değişir.

Bi bisikletçiye gidip 24" bisiklet denetebilirsiniz şimdi sürebiliyor mu diye ona göre daha rahat karar verirsiniz.

Mesela mossonun şu modeli özellik olarak güzel ama piyasada görünmüyor 9000 TL altına.

Bu bisan da fena değil Mosso kadar olmasa da ama fiyat olarak 7000'e bile bulunabiliyor.

Tabii çocuk parçalarına bakmaz bisikleti beğenip beğenmediğine bakar orası ayrı.
Link paylaşamıyorum ama
Kron swan
Kron tetra
Bianchi bella gibi modellere bakmıştım.
Carraro bunlardan daha iyi diyen de var daha kötü diyen de.

Link paylaşamıyorum ama
Kron swan
Kron tetra
Bianchi bella gibi modellere bakmıştım.
Carraro bunlardan daha iyi diyen de var daha kötü diyen de.
(link)
(link)
(link)

Bunların 24" modellerine bakıyorsunuz değil mi? Normalde markaların çocuk bisikleti diye geçen 24" jant ebatına sahip bisikletler 13" kadrolu oluyor(Sİzin kızın şuanki boyu için hala biraz büyük olabilir) ama sizin bu baktıklarınızın 24" jantlı olanlarının kadro boyu hepsinde 15" görünüyor. Kron/geroni olanların websitesi bile yok o yüzden tam özellikleri yazmıyor. Bianchi bellanın en azından özellikleri belli ama dediğim gibi bunlara kısa boylu yetişkin kadınlar da biniyor bir de çelik kadro. Carraronun zaten çocuk bisikleti yok 24". Sadece (link) var ama 20" lastik ve 10bin altına yok. Kızınızla musait olduğunuz bir zamanda herhangi bir bisikletçiye gidip 24" lastikli hem 13 kadro hem 15" kadro denetebilirsiniz. 20" lastikli olanlar 11" kadro oluyor yani tam kızınıza uygun. İllaki 24" alacağım derseniz 13" kadro kızınızın beğendiği herhangi bir bisikleti alın derim. Parça kalitesi olarak hiç birinin arasında kalite farkı pek yok. Sadece almadan önce internet fiyatıyla mağaza fiyatını karşılaştırın kazıklanmayın yeter.

Kızınıza beğendirebilirseniz Bisan KDX 2900 7200 TL özelliklerine göre baya uygun fiyat.
Merhabalar,

Seneler sonra Bianchi folding vintage katlanır bisiklet alarak yeniden bu spora dahil oldum ve iki senedir fırsat buldukca da biniyorum. Ama artık gerçek bir bisiklet alma vakti geldi sanırım.

Bisikleti genelde kışın Ankara Harikalar diyarı parkında yazın da bulabildiğim her alanda kullanmak istiyorum. Mosso Legarda Pro x21 yeni bir model ve f/p olarak fena gözükmüyor. ama bu konuda deneyimsiz olduğum için sizin öneri ve tavsiyelerinize 324731 dosyayı görüntüleihtiyacım var.

MSM almak istememde ki sebep parkta ki yola paralel ufak çukurlar. Sizce gerekli mi, yoksa MDM bir bisiklet mi almalıyım.

Teşekkür ederim şimdiden.
İkiside güzel. Arada bozuk yollara da girerim keyfine sürerim diyorsanız amortisörlü, çok büyük oranda asfaltta süreceğim pedaldaki tüm güç tekere yansısın sportif amaçlı kullanacağım diyorsanız düz maşa daha iyi olur. Çoğu amortisörlü maşanın da kilitlenebildiğini hatırlatayım. İmkanınız varsa gidip hem amortisörlü hem amortisörsüz bir deneyin.

• Beğen
Tepkiler: justeray
Bunların 24" modellerine bakıyorsunuz değil mi? Normalde markaların çocuk bisikleti diye geçen 24" jant ebatına sahip bisikletler 13" kadrolu oluyor(Sİzin kızın şuanki boyu için hala biraz büyük olabilir) ama sizin bu baktıklarınızın 24" jantlı olanlarının kadro boyu hepsinde 15" görünüyor. Kron/geroni olanların websitesi bile yok o yüzden tam özellikleri yazmıyor. Bianchi bellanın en azından özellikleri belli ama dediğim gibi bunlara kısa boylu yetişkin kadınlar da biniyor bir de çelik kadro. Carraronun zaten çocuk bisikleti yok 24". Sadece var ama 20" lastik ve 10bin altına yok. Kızınızla musait olduğunuz bir zamanda herhangi bir bisikletçiye gidip 24" lastikli hem 13 kadro hem 15" kadro denetebilirsiniz. 20" lastikli olanlar 11" kadro oluyor yani tam kızınıza uygun. İllaki 24" alacağım derseniz 13" kadro kızınızın beğendiği herhangi bir bisikleti alın derim. Parça kalitesi olarak hiç birinin arasında kalite farkı pek yok. Sadece almadan önce internet fiyatıyla mağaza fiyatını karşılaştırın kazıklanmayın yeter.

Kızınıza beğendirebilirseniz Bisan KDX 2900 7200 TL özelliklerine göre baya uygun fiyat.

İkiside güzel. Arada bozuk yollara da girerim keyfine sürerim diyorsanız amortisörlü, çok büyük oranda asfaltta süreceğim pedaldaki tüm güç tekere yansısın sportif amaçlı kullanacağım diyorsanız düz maşa daha iyi olur. Çoğu amortisörlü maşanın da kilitlenebildiğini hatırlatayım. İmkanınız varsa gidip hem amortisörlü hem amortisörsüz bir deneyin.
Bilgiler için çok teşekkürler. Size de cok zahmet verdim açıklamalar ile. Açıkçası bu kadar bilgim yoktu :)
Kızımın simdiki bisikletinde sunu farkettim. Biraz cahilce bir tanım olacak ama mesela ikimiz yanana bisiklet sürerken bendeki bisiklet normal pedal çevirmeden daha uzun süre süzülürken onda aynı şekilde yanana gitmek için pedal çevirme ihtiyacı oluyor. Ben de bu yüzden eziyet ile degil keyif alarak sürmesi icin daha kaliteli bir bisiklete yönelme isteği duydum. Açıkçası umit vs gibi markalardan bu yüzden kaçınmayı tercih ediyorum. Salcano bu konuda kaliteli ise o markayı da kalabilirim. Sizden ricam Kaliteli 24 inc 13 kadro birkaç bisiklet önerirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Bilgiler için çok teşekkürler. Size de cok zahmet verdim açıklamalar ile. Açıkçası bu kadar bilgim yoktu :)
Kızımın simdiki bisikletinde sunu farkettim. Biraz cahilce bir tanım olacak ama mesela ikimiz yanana bisiklet sürerken bendeki bisiklet normal pedal çevirmeden daha uzun süre süzülürken onda aynı şekilde yanana gitmek için pedal çevirme ihtiyacı oluyor. Ben de bu yüzden eziyet ile degil keyif alarak sürmesi icin daha kaliteli bir bisiklete yönelme isteği duydum. Açıkçası umit vs gibi markalardan bu yüzden kaçınmayı tercih ediyorum. Salcano bu konuda kaliteli ise o markayı da kalabilirim. Sizden ricam Kaliteli 24 inc 13 kadro birkaç bisiklet önerirseniz sevinirim.
(link) Bu olabilir.

Geri