Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Hocam umarım erken görebilirsiniz:) almaya geldiğim mağazanın yanında 2224 buldum. Yani 21 değil de 22 rengi daha güzel geldi bana. Arada fark olup olmadığını çok anlayamadım sizce tercih etmeli miyim aynıysa sadece renge göre davranacağım

Sonu aynı olduğu sürece özellikleri birebir aynı. Yani 2124 MSM H ile 2224 MSM H aynı. Yani maşa yapısı ve freni aynı olduğunda, fiyatı da yakınsa tabii ki yeni olanı almak lazım. İki mağazadakilerin tam modelleri ne?

Scudo
Merhaba, mesajı daha sonra güncelleyeceğim

Son düzenleme:
Selamlar!!!
Trek ds 3 2022 21.000 tl fiyatı var
Diğer tarafta carraro sportive 250 yaklaşık 12.000 tl de o?
Aradığım şehir bisikleti?
Öneriniz ne olur bu ikisi arasında?

Sonu aynı olduğu sürece özellikleri birebir aynı. Yani 2124 MSM H ile 2224 MSM H aynı. Yani maşa yapısı ve freni aynı olduğunda, fiyatı da yakınsa tabii ki yeni olanı almak lazım. İki mağazadakilerin tam modelleri ne?

Hocam yeni modelde 51 olduğu için almadım. Eski olanı aldım. 2124 olanı. Eve sürerek geldim. Sayenizde çok iyi bir bisiklet sahibi oldum. Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim. Artık aksesuarla ilgileneceğim sanırım. Güzel bir led ışık, çamurluk ve en önemlisi kilit almam gerekiyor:)

• Beğen
Tepkiler: Myali ve Spartiat
Hocam yeni modelde 51 olduğu için almadım. Eski olanı aldım. 2124 olanı. Eve sürerek geldim. Sayenizde çok iyi bir bisiklet sahibi oldum. Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim. Artık aksesuarla ilgileneceğim sanırım. Güzel bir led ışık, çamurluk ve en önemlisi kilit almam gerekiyor:)

Kilit mümkünse U olsa iyi olur. Dışarıda bırakılacaksa halatlı olsa iyi olur, sele ve ön tekerlekten de geçirilir, onları çalmak bir mandala bakıyor çünkü. Kısa süreli kilitleme için halata gerek yok tabii ama basit kilitleri bir demir makası ya da şarjlı canavarla birkaç saniyede kesiyorlar.
Çamurluk olarak Polisport Colorado ya da Expander, Orion modelleri, Zefal Paragon v.b. modeller güzel. Ben Polisport Colorado kullanıyorum. Çamurluğun lastiğe yakın durup kapatmasını severim. Aynı zamanda şahlandırıp asansöre yüklemem gerektiğinden arka kısmının biraz erken bitmesi gerekiyordu, Colorado ile istediğim gibi oldu. Yoksa Expander ya da Paragon gibi daha iyi kapatanlardan seçebilirdim.
Işık dünyası çok geniş, bütçeye ve bisikletin ne zaman/nerede kullanılacağına bağlı.

• Beğen
Tepkiler: yunus06
Herkese iyi akşamlar ve merhaba,

Foruma yeni katıldım ve çok uzun araştırma şansım olmadığından bilgi tecrübesine güvenerek sizlerden bir bisiklet tavsiyesinden bulunmanızı rica edecektim.

Ara tatilde 10 yaşındaki oğlum için çocuk bisikleti harici (kendisinde 16" jant bisiklet var ve küçük bulduğundan 24-26" bir dağ bisikleti istemekte) bir bisiklet bakıyorum. Şu anki bisikleti Salcano ve 2 yıl kadar site bahçesinde kullandı. Şu an boyu 140cm ve 26 jantın boyu için fazla olduğunun farkındayım.

Ayrıca Mekanik donanımları Shimano olan makul bir bisiklet markası bakıyorum. Uzun soluklu, fazla masraf çıkarmayacak ayrıca dağda bayırda kullanılmayacak hafif bir bisiklet tercih etsem de çocuklardaki görüntü takıntısı nedeniyle Dağ bisikleti bakıyoruz. Karşılaştırma sitelerinden aşağıdaki arama sonuçlarını bırakıyorum. Bütçe olarak 2000-2500TL aralığında olabilir.

Edit: Yeni üye olduğumdan link paylaşımım mümkün değilmiş :(

...Karşılaştırma sitelerinden aşağıdaki arama sonuçlarını bırakıyorum...

Edit: Yeni üye olduğumdan link paylaşımım mümkün değilmiş :(

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: uisik34
Yok mu bir tavsiye?

Gitane Stone ve Daafu SXC 200 arasında seçim yapmak istiyordum. Gitane da mekanik parçalar Shimano olduğunu öğrendim daafu için ise net bilgiler yok.

Yok mu bir tavsiye?

Gitane Stone ve Daafu SXC 200 arasında seçim yapmak istiyordum. Gitane da mekanik parçalar Shimano olduğunu öğrendim daafu için ise net bilgiler yok.

İlk listelerde çok fazla model olunca yorum yapmak kolay değildi.
Gitane Stone'da vites seti Tourney. Daafu'da da öyle yazılmış ama fotoğraftaki arka attırıcının Shimano ailesinden olmadığı belli.
Gitane eskinin önemli markalarından ama bu satılanların o markayla ilgisi yok. Yerli (link) sitesi doğru düzgün çalışmadığından kurumsal bilgi almak mümkün değil. Son zamanlarında sadece kadro üreten Gitane IT ve Gitane US artık yok, (link) ise elektrikli bisiklet üretiyor. Yol bisikletim Gitane karbon kadrosuna toplama olduğundan ilgi alanımdaki bir marka.
Daafu hakkında ise hiçbir bilgim yok. En popüler satıcısının koşarak kaçtığımız Kartal Bisiklet olmasına bakılırsa onların markaladığı ya da getirdiği bir ürün olabilir.
Markaları bir tarafa bırakıp özelliklere odaklanırsak belli olan özellikleriyle Gitane Stone Daafu SXC'den daha iyi görünüyor.

Listelenen ürünlere hızlıca baktığımda Carraro Speed iyi gibi, vites sistemi aynakol hariç Shimano Tourney: (link)

Gitane Stone için sayfada şunlara ulaşabildim;

STONE
Kadro ÇELİK
Maşa ZOOM 327E
Arka Vites SHIMANO TOURNEY RD-TY300
Ön Vites SHIMANO TOURNEY FD-TZ500
Krank Takımı TCSH2-MZ 42X34X24 ÇELİK
Arka Dişli SHIMANO MF-TZ500 14-28T
Vites Kolları SHIMANO ST-EF41 3X7
Fren V-FREN ALÜMİNYUM SACCON
Jant ACIMUR 26X1.95 SİYAH
Lastik ALÜMİNYUM TEK KATLI
Sele SW SİYAH

Daafu için ise bir sitede fabrikası Almanya'da yazılsa da bir çok sitede ürün detay kısmında üretim yeri ve menşei Türkiye olarak geçiyordu. Tek sayfa dışında ürünün Alman olma ihtimali fiyatına da bakarak gerçek olmadığı fikri oluştu.

Aşağıya tavsiye olarak yazdığınız Carraro detayını bırakıyorum. Gitane ile aynı tornadan çıkmış gibi duruyor. Sizce?

Çelik 1” kadro, Zoom 1” maşaya sahip Speed 240, Shimano Tourney TY300 arka aktarıcısı, RS36 3X7 vites kolu ve alüminyum V fren sistemi ve uygun fiyatı ile dağ bisikleti başlangıç seviyesi için ideal.

Özellikler

KADRO
ÇELİK 1"

MAŞA
ZOOM 1"

ARKA VİTES
SHIMANO TOURNEY TY300

ÖN VİTES
SHIMANO TOURNEY TZ500

KRANK TAKIMI
ÇELİK 42X34X24T

ARKA DİŞLİ
SHIMANO TZ500 14-28T

VİTES KOLU
SHIMANO RS36 3X7

FREN
ALÜMİNYUM V-FREN

LASTİK
CHAOYANG 24X1.95

JANT
CARRARO ÇİFT KAT ALÜMİNYUM

Trekking bisiklet alacağım, uzun zamandır araştırıyorum ama kadro bulsam renk olmuyor, renk bulsam kadro olmuyor, genelde de hiç olmuyor.

Mosso Legarda 2127 MSM H veya MDM H düşünüyorum, kadrosunu çok beğendim.
Bisan TRX 8600 - Sitedeki bilgi doğruysa 12,3kg ağırlık çok iyi bu yüzden bu da bir seçenek.
Bisan TRX 8500 - Vites sistemi iyi, kadro güzel görünüyor ama internetten alacak bir yer bulamadım.

Önerileriniz ne olurdu?

Trekking bisiklet alacağım, uzun zamandır araştırıyorum ama kadro bulsam renk olmuyor, renk bulsam kadro olmuyor, genelde de hiç olmuyor.

Bisan TRX 8600 - Sitedeki bilgi doğruysa 12,3kg ağırlık çok iyi bu yüzden bu da bir seçenek.
Bisan TRX 8500 - Vites sistemi iyi, kadro güzel görünüyor ama internetten alacak bir yer bulamadım.

Önerileriniz ne olurdu?

Bisan TRX 8500'ün 54 kadrosu Velesbitcim'de var, onun da Amazon, HB, N11, GG'de mağazaları var: (link) , (link) , (link)
Başka satıcılarda da var:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Yaygın alışveriş siteleri dışında BikeandOutdoor'da var: (link)

Ben üçünün arasında Legarda'yı tercih ederdim.

• Beğen
Tepkiler: howardroark
@Spartiat

8600 - 8500 karşılaştırmasına ne derdiniz?

Bisan TRX8600'ün kendi sitesinde ağırlığı 12,3kg olarak belirtilmiş, ancak düz maşa ile fotoğrafı var. Bisan TRX8600'ler gördüğüm kadarıyla şu anda amortisörlü satılıyor sadece. Bu ağırlık bilgisi düz maşa için olmalı değil mi? Amortisör ne kadar fark yaratır acaba. Ben de bulabilirsem Mosso Legarda almak istiyorum ama Bisan TRX 8600'ün öne çıkan en sevdiğim yanı 12,3kg ile oldukça hafif kalması.

@Spartiat

8600 - 8500 karşılaştırmasına ne derdiniz?

Bisan TRX8600'ün kendi sitesinde ağırlığı 12,3kg olarak belirtilmiş, ancak düz maşa ile fotoğrafı var. Bisan TRX8600'ler gördüğüm kadarıyla şu anda amortisörlü satılıyor sadece. Bu ağırlık bilgisi düz maşa için olmalı değil mi? Amortisör ne kadar fark yaratır acaba. Ben de bulabilirsem Mosso Legarda almak istiyorum ama Bisan TRX 8600'ün öne çıkan en sevdiğim yanı 12,3kg ile oldukça hafif kalması.

Ağırlık konusu karmaşık.
Önceki yıllarda Mosso'nun sitesinde düz maşalı modelle süspansiyonlu model arasında 1.5 kg kadar fark vardı, bana bu fark makul geliyordu. Örneğin (link) 12.2 kg, (link) 13.80 kg idi. Yeni modellerde V frenli 2221'ün (link) 13.00 kg, (link) 13.10 kg ve bence bu 100 gram fark mantıklı değil. 27 viteslilerde de fark 300 gram görünüyor ama süspansiyonlu maşanın modeli farklı.
12.2 kg'lık 1921 MDM V ile 13.0 kg'lık 2221 MDM V arasındaki tek fark ruble (eskisi 14-28, yenisi 14-34) ve sele bağlantısı iken (eskisi düz boru üstüne kızak adaptörü, yenisi doğrudan kızaklı boru) yeni modelde ağırlığın neden 800 gram arttığını anlayamıyorum.
Bu nedenlerle ağırlık değerlerine pek güvenemiyorum.

Bisan 8600'ün her iki modeli de 8500'den iyi. Buradaki tercih daha çok fiyata bağlı. 8600'ün tasarımı ise hiç bana göre değil.

• Beğen

Önerileriniz ne olurdu?
Bisan trx 8600 deore , altus , ön amortismörlü, amortisörsüz olarak satılıyor. Piyasada 8600 deore amartisörsüz düz maşa bulmak çok çok zor. Bende şehir bisikleti arayışı içerisindeydin. Bisan alacaktım piyasada bulamadım( düz maşa deore set) bende kızdım gittim giant escape 3 aldım. Tabi 2.ci bisikletim oldu şuanlık giantdanda memnunum sıkıntı yok.

Mosso Legarda 2124 alalı yaklaşık 5 gun oldu ve gercekten çok memnunum. Bu surede neredeyse hiç otomobil kullanmadım. Spartiat hocamın tavsiyesiyle decathlon u kilit alacağım. Aksesuar listesinde ise aydınlatma ve sele koruyucu yumuşak kılıf ilk sirada. Camurluk icin yine decathlon fiyat performans ürünlerine bakıyorum. Cogu icin universal diyor ama emin olamadim. Bu gidişle 2. bisikleti alacağım araçta taşıyabilmek icin belki katlanır modellere bakabilirim biraz ufaklar ama yinede yanımda istiyorum :) Bugun biraz bakacağım mağazada.

• Beğen
Mosso Legarda 2124 alalı yaklaşık 5 gun oldu ve gercekten çok memnunum. Bu surede neredeyse hiç otomobil kullanmadım. Spartiat hocamın tavsiyesiyle decathlon u kilit alacağım. Aksesuar listesinde ise aydınlatma ve sele koruyucu yumuşak kılıf ilk sirada. Camurluk icin yine decathlon fiyat performans ürünlerine bakıyorum. Cogu icin universal diyor ama emin olamadim. Bu gidişle 2. bisikleti alacağım araçta taşıyabilmek icin belki katlanır modellere bakabilirim biraz ufaklar ama yinede yanımda istiyorum :) Bugun biraz bakacağım mağazada.
Merhaba,

Bisan TRX 8600 veya Mosso Legarda modellerinden birini almayı düşünüyorum. Uygun kadro ve stok hangisini bulursam alacağım.

Kadro konusunda büyük kararsızlık yaşıyorum. Deneme imkanım da yok. Siz hangi kadroyu aldınız acaba Legarda'da? Boyunuz ve iç bacak boyunuz nedir? 1,81 boy - 84 cm iç bacak boyu ile kendi karşılaştırmamı yapmayı düşünüyordum. :)

Mosso Legarda satan bir satıcı ölçülerime uygun olan modelin 56 kadro olduğunu söyledi ama elindeki tek kadro olduğu için ticari bir düşünceyle mi söyledi bilemiyorum. Buradan öğrendiğim kadarıyla zaten Legarda'da ara kadrolar yok. 52-56.

Arkadaslar Merhabalar ben yurtdisina ogrenci olarak tasindim. Turkce klavyem olmadigi icin bu sekilde yaziyorum kusura bakmayin. Burada bisiklet ile ulasimimi saglamayi ve turlar yapmayi planliyorum. Oncelikle iki bisiklet arasinda kaldim ancak konuyu nereye acacagim konusunda kararsiz kaldim umarim dogru yerdeyimdir. Oncelikle bir arkadasimdan BTwin Riverside 500 alabilirim, neredeyse hic kullanmadigini biliyorum. Bu bisikletin fiyati burada 350 Euro. Arkadasimdan 180 euroya alabilirim. Ancak diger secenek ise Turkiyede Biraktigim Whistle 1054v MTB olan bir bisikletim var. 11 senedir bende ve bakima ihtiyaci var. Buraya getirmek icin ise 50 Euro vermem gerekiyor. Arka tekerlek pedala yuklenince maalesef surtuyor. Tekerlikleri cok eski oldugu icin degirmem gerekiyor ve ekstra olarak mekanik disk fren bulunmuyor burada hava cok yagmurlu oldugu icin endiseleniyorum. Hangi bisikleti tercih etmek benim icin daha mantikli olur bilemiyorum. Riverside 500 de sadece 9 disli bulunuyor bu cok buyuk bir dezavantaj midir sizce ? Tesekkur ediyorum simdiden. Iyi aksamlar.

Herkese meraba. 24 inç Salcano bisikletim var dik oturuş pozisyonunu seviyorum şehir icindede iyi fakat orta uzun mesafede ve yokuşlarda biraz yoruyor. Onun için bisiklet almak istiyorum. Dag bayır girmem. Asfaltta kullancam 1.80 boy 95 kg. Ne tavsiye edersiniz genelde legarda tavsiye ediliyor gidonun acılı olmasj sanırım dik oturuş sağlayacaktır farklı bir öneriniz var mi

Arkadaslar Merhabalar ben yurtdisina ogrenci olarak tasindim. Turkce klavyem olmadigi icin bu sekilde yaziyorum kusura bakmayin. Burada bisiklet ile ulasimimi saglamayi ve turlar yapmayi planliyorum. Oncelikle iki bisiklet arasinda kaldim ancak konuyu nereye acacagim konusunda kararsiz kaldim umarim dogru yerdeyimdir. Oncelikle bir arkadasimdan BTwin Riverside 500 alabilirim, neredeyse hic kullanmadigini biliyorum. Bu bisikletin fiyati burada 350 Euro. Arkadasimdan 180 euroya alabilirim. Ancak diger secenek ise Turkiyede Biraktigim Whistle 1054v MTB olan bir bisikletim var. 11 senedir bende ve bakima ihtiyaci var. Buraya getirmek icin ise 50 Euro vermem gerekiyor. Arka tekerlek pedala yuklenince maalesef surtuyor. Tekerlikleri cok eski oldugu icin degirmem gerekiyor ve ekstra olarak mekanik disk fren bulunmuyor burada hava cok yagmurlu oldugu icin endiseleniyorum. Hangi bisikleti tercih etmek benim icin daha mantikli olur bilemiyorum. Riverside 500 de sadece 9 disli bulunuyor bu cok buyuk bir dezavantaj midir sizce ? Tesekkur ediyorum simdiden. Iyi aksamlar.
Riverside temizse alıp kullanın, 11 senelik mtb bisikleti yurtdışına taşımanın masrafı ve yorgunluğuyla uğraşmayın. Bisikleti hele de mtb gibi ağırsa havaalanına taşımak bile dert. Zaten oralarda işçilik de pahalıdır, bisikletçiye götürmek zorunda kalırsanız daha da masraf olur size.
Mtb kilitli maşa değilse ekstra bir avantaj sağlamaz, tekerleri de daha fazla yorar şehirde kullanacaksanız. Çok yokuş yoksa riverside yeter size.

Geri