Merhaba,
Bir süredir 105 setli, mümkünse de HD fren setli bir bisiklet arayışım var. Bir kaç tane fırsat yakalasam da, almak kısmet olmadı. Başılktaki Mosso aradığım özellikleri taşıyor aslında. Bir tane de buldum hatta, sıfır kutusunda, faturası kesilip verilecek.
Bu fiyatlara çıkınca acaba karbon bir şeyler bulabilir miyim diye de bakmaya başladım. Sonrasında da başlıktaki diğer bisiklet olan Salcona'ya denk geldim. XRS001 UCI Tiagra aero kadro bir bisiklet. Mosso'ya göre farklı bir geometriye sahip. xrs 2018 model bir bisiklet ve fren seti olarak da 105 u frenleri var(sanırım 5800 seri). Gayet temiz ve iyi durumda, güzel bakılmış. Fiyat olarak da Mosso ile aynı sayılır.
Antalya'da yaşıyorum. Buraları bilenler bilir, her türlü rota çıkar karşınıza. Batıya ve kuzeye giderseniz inişli çıkışlı, doğuya doğru giderseniz de daha düz rotolar bulabilirsiniz. Ben, her duruma da rahat adapte olabilecek bir bisiklet arıyorum. Aslında Mosso bu duruma uyar gibi ama, xrs de bir tarafından beni çok çekiyor. Yazılarını saymazsak çok hoş bir bisiklet bence. Karbon olması da beni ayrıca cezbediyor. Hiç kullanmadım ve deneyimlemek istiyorum
İncelemelerini izledim, xrs ile tırmanırken beklediğimden iyi performans gösterdi diyen bir çok kişi var. Mosso hakkında ise tanıtım dışında bir paylaşım bulamadım.
Her iki bisikletin de teknik detayları aşağıda. Örnek görselleri de var. Mosso sıfır kutulu, xrs001 ise 2018 ikinci el. Fiyatları aynı sayılır.
Her iki bisikletten birisini ya da her ikisini deneyimleyen birileri arsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.