Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@Spartiat hocam rica etsem yukarıda görselini paylaştığım ürün hakkında yorum yapabilir misiniz?

Scudo
@Jeansque Yardımcı olayım bildiğim kadarıyla. Daha önce de danışmıştınız diye hatırlıyorum. Sıfır alacaksanız bu devirde çelik bisiklet almayın derim ilk başta. İleride satmak isteseniz satamazsınız veya çok ucuza gider. Ayrıca, göbekleri de çelik, haliyle arka dişli "vidalı ruble" dediğimiz eski sistem. İleride yalpalamaya başlayacak ve size en azından yeni göbek ve dişli masrafı çıkartacak. Ben olsam 2. el de olsa kaset rubleli ve alüminyum bir bisiklet alırdım.

@Spartiat hocam rica etsem yukarıda görselini paylaştığım ürün hakkında yorum yapabilir misiniz?

Dağ bisikletleri hakkında yorum yapmaktan kaçınıyorum. Şehir/düz yol için dağ bisikletlerini verimli bulmuyorum, arazi kullanımı ise benim ilgi alanımın dışında.
Fiyatı şehir/trekking tarafındaki dengi Ümit Quebec gibi modellerin V frenlileriyle yaklaşık olarak aynı, mekanik disklilerinden ise ucuz ki zaten mekanik disk için fazla ücret ödemek istemezdim.
Şehir içinde, düz yolda, temiz toprak yoldan çetin olmayan koşullarda kullanılacaksa daha uygun lastiğe ve dişli oranlarına sahip bir şehir/trekking modeline yönelmek, arazide kullanılacaksa da dağ bisikletlerine aşina birinden görüş almak daha doğru olur.

@Jeansque Yardımcı olayım bildiğim kadarıyla. Daha önce de danışmıştınız diye hatırlıyorum. Sıfır alacaksanız bu devirde çelik bisiklet almayın derim ilk başta. İleride satmak isteseniz satamazsınız veya çok ucuza gider. Ayrıca, göbekleri de çelik, haliyle arka dişli "vidalı ruble" dediğimiz eski sistem. İleride yalpalamaya başlayacak ve size en azından yeni göbek ve dişli masrafı çıkartacak. Ben olsam 2. el de olsa kaset rubleli ve alüminyum bir bisiklet alırdım.
Evet hocam, daha öncesinde de iki model sormuştum. Mosso olanı satmaktan vazgeçti sahibi, Ümit ise fiyatı yukarı çekti. Pek bir alternatif kalmadı bana açıkçası. Son olarak bu resimdeki alternatifim var. Bu da olmazsa artık vazgeçeceğim bisiklet almaktan. Motosiklet alırken bu kadar araştırmamıştım gerçekten.

Dosyalar

• 1651306435950.png
    1651306435950.png
    574,9 KB · Okunma: 26
merhabalar. aşağıdaki üç bisikletten hangisi tercih edilmeli sizce. buna benzer bisiklet önerileriniz olursa sevinirim teşekkürler.
giant escape 3 - cannondale quick 6 - specialized sirrus 1.0 v.

Evet hocam, daha öncesinde de iki model sormuştum. Mosso olanı satmaktan vazgeçti sahibi, Ümit ise fiyatı yukarı çekti. Pek bir alternatif kalmadı bana açıkçası. Son olarak bu resimdeki alternatifim var. Bu da olmazsa artık vazgeçeceğim bisiklet almaktan. Motosiklet alırken bu kadar araştırmamıştım gerçekten.

Bu o Mosso kadar iyi olmasa da o dağ bisikletinden daha güzel bir seçim.
Kaset rubleli bisikletler genelde 24 vitesli modellerden başlıyor, onların da ya bileşenleri nedeniyle fiyatları yüksek oluyor, ya modelleri epey eski oluyor. Bölgesel olarak bulunabilirlik zorluğu da dikkate alındığında biraz da fiyatta güzellik yaparlarsa bence bu bisiklet iyi. Geciktikçe bu fiyatlara bulmak zorlaşır.
merhabalar. aşağıdaki üç bisikletten hangisi tercih edilmeli sizce. buna benzer bisiklet önerileriniz olursa sevinirim teşekkürler.
giant escape 3 - cannondale quick 6 - specialized sirrus 1.0 v.

Bence Cannondale Quick 6 > Specialized Sirrus 1.0 > ... ... ... > Giant Escape 3

Giant Escape 3 giriş seviyesi vites bileşenleri kullanan bir model. En düşük Tourney bileşenleri, 14-34 vidalı ruble v.b. Ben bu modele "kadro ve temel bileşenler" gözüyle bakıyorum. Escape 3 bu karşılaştırmada olması pek doğru olmayan bir model. Escape 2 olsa karşılaştırma böyle olurdu:

Cannondale Quick 6 > Specialized Sirrus 1.0 ~ Giant Escape 2

çok teşekkür ederim. nihayet değerli yorumlarınızdan bende istifade edebildim , dikkat çekmeyi başardım :)

@Jeansque Bu alüminyum olmasıyla daha öncekine üstün. Arka göbeği yine vidalı tip. İleride kaset göbek alıp aynı janta ördürebilirsiniz. Atlamalı zıplamalı dağ bisikletçiliği yapmayacaksanız amortisörlü bir bisiklete gerek yok bence, biraz ağır olur. Tabi karar sizin.

• Beğen
Tepkiler: Jeansque
çok teşekkür ederim. nihayet değerli yorumlarınızdan bende istifade edebildim , dikkat çekmeyi başardım :)

Dikkat çekmekle ilgisi yok. Ben cevap bekleyen soru gördüğümde rahat duramıyorum, hatta bazılarına fazla gelse de epey fazla soruya cevap vermeye çalışıyorum. Sorunun ilgi alanımın/bilgimin/tecrübemin dışında olması, vereceğim cevabın önceki cevapları tekrar ediyor olması, soruyu anlamamış olmam, soruda cevap için gereken bilgilerin eksik olması ya da ender olarak üslup nedeniyle cevap vermediklerim olabiliyor. Bazen de o anda biraz araştırma gerekeceği için cevap veremesem de sonra veriyorum. Doğrudan bana sorulduysa da her türlü cevap veririm, en azından bilmediğimi söylerim. Mesela Merida Crossway ile ilgili sorunuzu da gördüm, Crossway'in farklı modelleri olduğundan hangi modelinin yerini tutabilecek model sorduğunuzu bilemedim, yorum yapamadım.

Bu vesileyle bisiklet önerisi arayanlara bir hatırlatma olsun. Bisiklet önerisi almak isteyenler ne kadar çok bilgi verirlerse o kadar hızlı ve doğru cevap alabilirler. Tür, kullanım yeri, bütçe, özellik tercihleri, boy, bacak boyu, kilo, yaş v.b. her bilgi seçim yapmakta çok etkili.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Myali
Merhaba. İstanbul Çatalca da ikamet ediyorum. Ormanlık araziler burada çok olduğundan genellikle bu alanlarda gezeceğimden bir dağ bisikletinin mantıklı bir tercih olduğunu düşündüm. Bu konularda pek bir bilgi sahibi değilim. 1.93 boy 98 kiloyum. İlk binicilik durumu olduğundan ikinci el alanına yöneldim. Yaptığım araştırmalar sonucu bir bisiklet buldum. Sizce bu ürün nasıldır? Yardımcı olursanız memnun olurum.

Dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    945,5 KB · Okunma: 33
@Taylesof Ebadınıza göre mini minnacık bir bisiklet bu. Daha büyük bir bisiklet alsanız iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Taylesof
@Taylesof Ebadınıza göre mini minnacık bir bisiklet bu. Daha büyük bir bisiklet alsanız iyi olur.
Hocam buradaki kadro tabloya baktığımda benim için 21-22 uygun olacağı ifade edilmiş. Bu bisiklette o aralıkta.

Dosyalar

• 2.PNG
    2.PNG
    26,6 KB · Okunma: 19
@Taylesof Aynakol (pedalların takıldığı kollar) yere paralel iken, pedalın ön tekere mesafesi daha fazla olmalı gibi geldi 1,93lük biri için. O zaman üşenmeyip gidin bi deneyin, belki uygundur.

@Taylesof Aynakol (pedalların takıldığı kollar) yere paralel iken, pedalın ön tekere mesafesi daha fazla olmalı gibi geldi 1,93lük biri için. O zaman üşenmeyip gidin bi deneyin, belki uygundur.
Hocam satıcıya sordum. 1,95 boyu varmış. Dediğiniz gibi gidip yine de denemekte fayda var. Peki bisiklet hakkınızda olumlu, olumsuz bir yorumunuz var mı?

@Taylesof İlk baktığım şey arka dişlinin kaset mi yoksa eski tip vidalı mı olduğu oluyor. Kaset tipmiş. Yani en temel kriteri geçti benim için. MTB'ler hakkında fazla bilgim yok malesef. Boyunuza uygunsa alabilirsiniz bence.

• Beğen
Tepkiler: Taylesof
İyi akşamlar hocalarım yine ben :D Kusura kalmayın rahatsız ettim. Yaklaşık 2 ay önce Sportive 230 ile 330 arasında kalmıştım ve fikirlerinize başvurarak bisikletimi sipariş etmiştim. Ancak Carraro bu yıl üretime başlamadığından halen bisikletime kavuşamadım. Bulunduğum ildeki bayi sağ olsun çok ilgilendiği içinde ondan vazgeçmemiştim. Kendisi Sram Rival22 setli Sportive 250 yi teklif etmişti. Sizce Sportive 230/330 den vazgeçip Sportive 250 sipariş etsem mi?

Zam gelecek diye de korkuyorum :kötü: Bağlantıları aşağıya ekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.:harika:

Sportive 250 - 10 Kg diye okudum ama emin değilim.
Sportive 330 - 12.9 Kg (Carraro'ya sormuştum.)
Sportive 230 - 15,8 Kg (Carraro'ya sormuştum.)

carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/sportive-250-28-22-v-hd/
carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/sportive-330-28-30-v-hd/
carrarobisiklet.com/sehir-bisikletleri/sportive-230-28-30-v-hd/

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Myali
Merhaba.

Yaş 41, Boyum 1.90, Kilom 95-100 aralığında. İlk bisikletim olan Bianchi'nin çamurluklu sepetli bisikletini tabiri caizse kadrosunu kırana kadar kullandım. Yaklaşık 25 yıl sonra tekrar bisiklet alma arefesindeyim.

Manisa - Soma'da oturuyorum. Burada yolların epey yaması, çukuru ve oturduğum mahallenin yokuşu var. Günlük 10 - 15 km sabit sürüşüm olacak. Hafta sonu ise yakın 25-30 km'yi geçmeyen geziler yapmak istiyorum. İleride daha uzak mesafeleri deneyebilirim. Yol ve yokuş nedeniyle dağ bisikleti bakıyorum. Tabi alternatifleri de değerlendirebilirim.

Maalesef ekonomik nedenlerle 3000 - 4000 TL civarı bir bütçe ayırabilirim. Marka model olarak bütçeme göre ne alabilirim yada ne almalıyım. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Bir süredir 105 setli, mümkünse de HD fren setli bir bisiklet arayışım var. Bir kaç tane fırsat yakalasam da, almak kısmet olmadı. Başılktaki Mosso aradığım özellikleri taşıyor aslında. Bir tane de buldum hatta, sıfır kutusunda, faturası kesilip verilecek.

Bu fiyatlara çıkınca acaba karbon bir şeyler bulabilir miyim diye de bakmaya başladım. Sonrasında da başlıktaki diğer bisiklet olan Salcona'ya denk geldim. XRS001 UCI Tiagra aero kadro bir bisiklet. Mosso'ya göre farklı bir geometriye sahip. xrs 2018 model bir bisiklet ve fren seti olarak da 105 u frenleri var(sanırım 5800 seri). Gayet temiz ve iyi durumda, güzel bakılmış. Fiyat olarak da Mosso ile aynı sayılır.

Antalya'da yaşıyorum. Buraları bilenler bilir, her türlü rota çıkar karşınıza. Batıya ve kuzeye giderseniz inişli çıkışlı, doğuya doğru giderseniz de daha düz rotolar bulabilirsiniz. Ben, her duruma da rahat adapte olabilecek bir bisiklet arıyorum. Aslında Mosso bu duruma uyar gibi ama, xrs de bir tarafından beni çok çekiyor. Yazılarını saymazsak çok hoş bir bisiklet bence. Karbon olması da beni ayrıca cezbediyor. Hiç kullanmadım ve deneyimlemek istiyorum

İncelemelerini izledim, xrs ile tırmanırken beklediğimden iyi performans gösterdi diyen bir çok kişi var. Mosso hakkında ise tanıtım dışında bir paylaşım bulamadım.

Her iki bisikletin de teknik detayları aşağıda. Örnek görselleri de var. Mosso sıfır kutulu, xrs001 ise 2018 ikinci el. Fiyatları aynı sayılır.

Her iki bisikletten birisini ya da her ikisini deneyimleyen birileri arsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

1652544194310.png
1652544238672.png

1652544381277.png
1652544314612.png

Merhabalar abilerim kardeşlerim
Ankara'da yaşıyorum işe gidip gelişlerde kullanmak üzere ( asfalt yol ) temiz bir asfalt değil Totalde 25 Km mesafe
1.90 boy 104 kg bireyim
Bütçe Maks : 5000
Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

selam herkese. aldığım bisikletin sele ayarını yaptım fakat gidon ayarı uygun mu değil mi anlayamıyorum. yardımcı olabilen olursa bisikletin üstündeyken çektiğim fotoğrafları atabilirim. teşekkürler şimdiden.

Geri