Merhaba arkadaşlar,
Bisiklet almaya karar verdiğimde seçimim katlanır elektrikli bisikletten yana idi. Bisiklet aldıktan sonra, gerek değişebilecek parçaları, gerekse alınacak aksesuarları göz önüne aldığımda ve bütçemi hesaba kattığımda, o kadar çok para veremeyeceğimi anladım. Bu sebeple düz katlanır bisiklet almakta karar kıldım. Araştırmalarım sonucunda, konu adında bahsettiğim üzere Dahon Mariner D8 ile Carraro Flexi 108 arasında kaldım. Her ikisi ile ilgili hem videoları ve hem de forum konularında olsun, farklı internet sitelerindeki yazılı dökumanları inceledim. Aralarındaki fiyat farkı malum. Aralarında farklara istinaden fiyat farkı bu kadar çok olmamalıydı diyenler var. Carraro tam bir fiyat / performans canavarı diyenler var.
İzlediğim videolardan yola çıkarak çok keyifli bir uğraş olacağını düşünüyorum. Normalde spor ile aram fena değildir. Açıkçası gönlüm Dahon'dan yana. Duygularımı bir kenara bırakacak olursam, Carraro daha mantıklı gibi duruyor. Carraro'yu seçersem, cebimde daha çok para kalacak ve bisikletimi daha özgür bir şekilde kişiselleştirme şansım olacak. Yaşım 36 ve lise'den bu yana alacağım ilk bisiklet olacak inşaAllah. Anlayacağınız acemiyim. Acemi olanlara, ilk etapta giriş seviyesi bisikletlerle başlayın diye genel bir anlayış var diye düşünüyorum. Her türlü hobi için genel kabul görmüş bir anlayış olsa gerek. Merdivenleri yavaş yavaş çıkmak... Babamın genlerinden kaynaklanıyor olsa gerek, bütçemin el verdiği en iyi ürünü almaya çalışmak. Bu psikolojimden dolayı, konusunu yaptığım iki bisikletin ya da muadillerinin dışında bir bisiklet markası ya da modelini hesaba katmam diye düşünemiyorum. Bu sebeple, yukarıda söylemeye çalıştığım felsefeye -basamakları teker teker çıkmak- uygun şekilde düşünmeye ikna edecek arkadaşımız Hal böyleyken, bu iki modelden şunu seç mi dersiniz? Diyecekseniz gerekçeleriniz ile beraber yazabilirseniz sevinirim.