Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Merhaba arkadaşlar ben bi cyclocross almayı planlıyorum ama en merak ettiğim şey bu cyclocross lar merdiven e dayanır mı? Çok merak ediyorum şunu ya bide cyclocross bisiklet alırken kadro ya mı önem vermeliyim yoksa donanıma mı ? Bütçem 2200 tl ye kadar çıkabilir daha fazla da çıkabilir belki ama bu fiyatlarda kadroya önem verip ghost gibi bişey almak mı daha mantıklı yoksa mosso gibi donanıma önem vermek mio_O

• Beğen
Tepkiler: yoldakigenc
Scudo
Öncelikle iyi günler forum kullanıcıları. Bisiklet almayı düşünüyorum ancak bilgim yok malum hemen aceleyle verilecek bir karar değil sonunda binemeyip bir kenara kaldırmak da var. Çoğunlukla şehir içinde kullanmayı düşünmekteyim. Bisiklete çok uzun zamandır binmedim dolayısı ile iyi bir kondisyona sahip değilim. Bu sebeple beni yormayacak bir bisiklet olmalı. Hız benim için öncelik değil. Kullanışlı ve sağlam olması öncelik. Hangi markaları modelleri tavsiye edersiniz ? Ayrıca size sorum bisikletcilerde satılan uygun fiyatlı bisikletlerle binlerce liralık bisikletlerin farkı nelerdir ? Sonuçta bisiklet basit bir mekanizmaya sahip bir ulaşım aracı değilmidir ? Sizden ricam katlanır bisikletlerle ilgili de bilgi verebilirmisiniz ?
Şimdiden teşekkürler.

20” bir katlanabilir bisiklet arıyorum 0 ya da temiz 2.el.Btwin mosso bianchi tern markalarını biliyorum hangisini önerirsiniz?
Kullanacağım yol düz, 3-5 km yapacağım günde.Ne önerirsiniz ya da varsa satılığınız bana ulaşın lütfen

İstanbul'da şehir içinde kullanacağım. Olduğum bölgede bir sürü çukur, yamuk yumuk kaldırımlar olduğu için önceki bisikletim gibi ön amortisörlü almak istiyorum.
1.80 boy / 84 cm iç bacak/ 85 kg ağırlık
önceki bisikletim 28jant/18" kadroydu ve memnundum
Ümit 28J MAGNETIC 2863 ERKEK Şehir Bisikleti ALUM.Kadro ON SUSP. 46CM - V-FREN 21-V

önceden bunu kullanıyordum fakat dişlileri bayağı deforme oldu(sivri olmak yerine ovalleştiler). En yüksek viteste bile istediğim hıza ulaşamadığımı düşünüyordum.

1000-1500₺ arası
ve uzun ömürlü bir bisiklet arıyorum. Günlük 10-50km arası yol yapıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir sürü model var karar veremiyorum. Kron TX 450yi gözüme kestirdim ama bu fiyatlara daha uygun model önerirseniz güzel olur.

Bütçe 2100
Şehir bisikleti önerir misiniz? Günlük gezinti, ara sıra ulaşım ve genelde 50-60 kmlik turlar için kullanacağım ilk etapta. Ama günde 100-150km kullanımda yolda bırakmayacak bir bisiklet arıyorum. Tercihen kilitlenebilir maşalı olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Ve hidrolik disk fren mi yoksa v fren mi iyidir? Sürekli sorun yaşamak istemiyorum frenden.

Öncelikle merhaba.Yeni tanışdığım bir abim eski yol bisikletini satmaya karar vermiş.Sizce değeri ne kadardır ? Eğer değeri gerçekçiyse kaçırmak istemiyorum.Deneme şansı buldum ve gerçekten maksimum 5 6 kg ağırlığında.Bayır yukarı bir yolda ise çok az güç harcayarak rahatlıkla çıktım bayırı.Çok memnun kaldım açıkçası.değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Dosyalar

• 20180902_234619.jpg
    20180902_234619.jpg
    104,9 KB · Okunma: 37
  • 20180902_234636.jpg
    20180902_234636.jpg
    93,1 KB · Okunma: 34
  • 20180902_234728.jpg
    20180902_234728.jpg
    103,3 KB · Okunma: 35
@enis3922 tahminen çelik kadro ,çelik maşa , ön 2 dişli arka 7li gibi 2x7. eski vites sistemi var alt kadro borusunun oldugu kısım vites,vites'e tamamen elveda denilip fixie tarzı birşey'e dönüştürülebilir. Fiyat konusu hakkında fikir üretemeyeceğim Bisikletin model ve yıl bilgisini alarak örnek fixie yada restore haline bakabilirsiniz.

@Ozan52500 Merhaba CycloCross kullanıcısıyım. Deneyimim kadarıyla söylüyorum donanım önemli , akıcılık için değiştirmeniz gereken bir kaç parça mutlaka oluyor. kadro yol bisikletleri kadrosundan oldukça ağır."Disk fren , lastik kalınlığı vb etmenler." Merdiven inilir mi sorusuna , inilir lakin cyclocross downhill bisikleti değildir. akrobasi yada hareket bisikleti değildir. Dağ bisikleti de değil maalesef. Cyclocross düşünülenin aksine arazi , patika gibi yollarda da akıcı , sağlam , düz yolda da yol bisikletinin bir tık gerisinde kalsa da kat kat akıcı bir bisiklet. Cyclocross alıp şuradan atlayayım , buradan uçayım , şuradan şey yapayım demek zor. Kadro sağlam olduğu için tümseklerde hafif uçup hareketler yapmıyor değilim lakin bunu o kategoriye sokamayız. Detaylı bilgi için mesaj atarsanız yardımcı olurum.

@cambeyi Açıkcası hız yapılmayacaksa taşınması vesairesi açısından ufak çaplı ulaşım aracı olarak katlanılır bisiklet kullanabilirsiniz. bildiğim kadarıyla şuan indirimde olan btwin tilt serisi katlanır bisikletler mevcut. tabi bu bisikletlerin 3-4 bin lira olan modelleri de var.

düz yol için sedona 410 gibi serileri önerebilirim. Öncelikle bütçe belirtirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz.

uygun fiyat ve binlerce liralık bisiklet farklarına gelirsek , öncelikle sizin de belirttiğiniz gibi sağlamlık söz konusu , alu kadro bisiklet ile karbon kadro bisikleti bir tutamayız. yada bim de satılan 300 tllik plastik frenli bir bisiklet ile ne kadar güvende olabilirsiniz? bu tamamen insanın bütçesine kalmış bir konu, bence en güzel bisiklet en pahalı değil , benim olan bisiklettir :) bisikleti seviyorsanız gerisi gerçekten boş.
Fiyat konusuna gelirsek aşağıdaki arkadaşı inceleyebilirsiniz :)
(link)

@Goldstein Siz de btwin tilt serisi bir katlanır bisiklet alın yollarınız zaten düzmüş. taşıması ve diğer ulaşım araçlarıyla kullanımı da kolay. İstediğiniz her yere sokabilirsiniz. Ayrıca btwin doğal yollardan kaynaklanan durumlarda kadronuz kırılır ise , kadro garantisi veriyor. Ömür boyu kadro garantisi olması sizin için hoş olacaktır.

@balporsugu
Merhaba hala öneri bekliyorum tecrübeli arkadaşlardan.. Teşekkürler şimdiden.

sabah 5 6 gibi dershaneye gitmem gerekiyor. dershane ile ev arası 5-6 km. geçtiğim yollar genellikle asfalt ve bisiklet yolu. eskiden ümit blackmount 26' kullanıyordum fakat sürüşlerde ağır geliyordu pedal basmak zorlayıcı geliyordu. ve yollarda ağır kalıyordu hız yapamıyordum zorlanıyordum. ve 1 2 saat sürüşten sonra sırt ve bacaklarım sürekli ağrıyordu. sizden istediğim geç kaldığımda hızlı gidebilecek zorlamayacak bir bisiklet.
(Boy:175-65 Kg-Ayak parmağından belin başlangıcına olan boy 100cm)

(Ekstra olarak koltuğum ferah değildi sürekli pantolonum ter oluyordu :()

+ ek olarak triban 100 e baktım fakat önemediler. ayrı olarakta atağa kalmak zor oluyormuş ayakta sürmek işte. sprint diyorlar galiba pek bilmiyorum:D:D
+ bütçem 1000-1500

@TmTnT Hocam kullandığım bisikleti tavsiye edebilirim ancak . Salcano City Sport 40 vfren , fiyatı dükkanında pazarlıkla 1200TL. Toplamda 300km kadar kullandım hala biniyorum , çok memnunum . Ayrıca ; Mosso Legarda 1821mdm (vfren) de tavsiye edenler oldu.

Merhabalar
Yaklasik 1000 Tl butcem var ve su iki bisklet arasinda kaldim sizce hangisini secmeliyim

- Btwin St 100
- Btwin Rockrider 340

Simdiden vakit ayirip sorumu cevapladiginiz icin tesekkurler

(Doğru yere konu açtığımı düşünüyorum dershanem başladığı için acilen almam gerekiyor)
Herkese Selam. öğrenciyim evim ile etüt merkezi arası 6 km. %95 Asfalt olan bir yol güzergahı mevcut. slr 200 ile rc1000 arasında kararsız kaldım. çok fazla vites değişimi yapıyorum ve sprinte kalkıyorum. sele terleme yapmasın diye :D benim için önemli olan 3 şey var Selenin ter yapmaması, sürüşte ağırlık yapmaması, vitesler dandik olmamalı.
2. el imkanım yok taksit yüzünden
(Slr 200 1.650.00TL)
(rc1000 1.680.00TL)

Merhaba! İstanbulda, 4km mesafede, yaklaşık 100 metre rakım olarak evimden yüksekte çalışıyorum. Her gün bir kere git gel yapacağım. Mümkün olduğunca az terlemek istiyorum. bütcem 5000tl ama 5500'e şu var kaçırma derseniz ilgilenirim tabii. Amacım commuting olmasına ramen verimliliğe çok önem veriyorum. Şimdiye kadar minübüse verdiğim parayla hem baba bir bisiklet alabilir hem de çok sağlıklı olabilirdim. boyum 172cm kilom 70kg, neredeyse her gün kondisyon içerikli spor yapıyorum ve bacaklarımın sağlam olduğuna inanıyorum. Bana uygun olduğuna düşündüğüm bisiklet giant defy-contend gibi endurance bisikletleri.

@balporsugu Merhaba , öncelikle şehir bisikleti demişsiniz. genelde şehir bisikletleri düz maşa tercih edilir.(Kron Tx gibi modelleri saymazsak.) Dağ bisikleti arıyorsanız o tarz bir şey bakabiliriz. yada Bütçenize uygun bir şey olarakta Salcano City Life 20-V , Merida Speeder 20-V , Crosway modellerini inceleyebilirisiniz.

@yigitvurall21 Merhaba , öncelikle bacak iç boyu ayaktan kasıklarınıza(hayalarınza kadar) olan kısımdır. orayı ölçerseniz uygun kadro boyunu çok daha rahat bulabiliriz. Bisiklet olayına gelirsek yol bisikleti iyi bir başlangıç olabilir çok daha hafif olur ama kondisyon durumu bunda da etki edecektir. Bütçenizi yükseltebiliyorsanız Claris setli bir yol bisikleti (1700-2000) arası. yada sizin bütçenize uygun bir bisiklet olarakta Sedona 410 , Mosso legarda serisine bakabilirsiniz.

@Pentagoni İki bisiklette hoş bütçenize kask , eldiven gibi önemli ekipmanlarıda eklemeyi unutmayın.St100 selesi ve jantlarından şikayetçi olanlar vardı lakin sorun olacagını sanmıyorum. Ayrıca Rockrider 340 kullanan tanıdıklarım var gayet hoş , fiyat/performans fakat biraz daha ağır olduğu gerçeğini unutmamakta gerekiyor 100 TL lik bir fark dahi olsa geç alın , güvenli alın sürün, hayatınız daha değerli.

@yigitvurall21 Öncelikle iki model de tourney giriş seviyesi vites sistemine sahip , bütçenizi çok zorlamadan sizin isteğiniz üzerine daha sağlam bir vites sistemi için Claris vites sistemi olan modellere göz atarsanız sizin için daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Pentagoni
@yoldakigenc Teşekkürler öneri için :) Dağ bisikleti aramıyorum ama her zaman asfalt yolda kullanmayacağım. Gittiğim yerlerde patika tarzı bozuk yollarda var o yüzden kilitlenebilir maşa demiştim. Eğer çok fark etmeyecekse sabit maşalı bir model bakabilirim tabi ki. Bianchi touring 727 siyah/bakır modeli görünüş olarak hoşuma gitti. Saydığınız modeller ile bu bisikletin arasında çok fark var mı? Siz hangisini tercih ederdiniz?

@balporsuguAradiginiz kriterlerde aklima Carraro 227 geliyor, bubisiklet.com da 1950 lira.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocalarım herkese merhaba 1 haftadır böyle hem şehir içinde evden işe girerken süreceğim hem turlara katılacağım hem de böyle köy yollarında arazilerde vs süreceğim güzel bir bi şehir tur bisikletimi arıyorum. Boy 170cm. İzmirde şu an bu kriterlerde bahsettiğim iki model kalmış.
Özellikleri
MODEL ADIGUIPAGO 1827 Fiyatı 2250
KADROALÜMİNYUM 1.1/8¨ YARI ENTEGRE
MAŞASUNTOUR NEX RL 700C GİDONDAN KİLİTLİ
ARKA VİTESSHIMANO ACERA M3000
ÖN VİTESSHIMANO ALTUS M370
KRANK TAKIMISHIMANO ACERA FCT3010 48X36X26T
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG200 11T-34T KASET
VİTES KOLUSHIMANO STEF505 3X9
FRENSHIMANO M315 HİDROLİK DİSK
LASTİKCHAOYANG 700X35C PATLAMAYA DİRENÇLİ
JANT28” WHISTLE ÇİFT KAT ALÜMİNYUM DİSK
SELESELLE ROYAL

KADRO GHOST
Square Cross Fiyatı 4450tl
MAŞA
RST VIVAir RL Gidondan Kilitli
GİDON
GHOST Riser 660 mm 31.8 mm
GİDON BOĞAZI
GHOST AS GH2 31.8 mm
SELE BORUSU
GHOST Light SP DC 1 31.6 mm
SELE
GHOST 3050 HRN
KRANK TAKIMI
Shimano XT 48-36-26
ARKA DİŞLİ
Shimano 11-36
ARKA VİTES
Shimano XT 10-Vites
ARKA GÖBEK
Shimano Deore
ÖN GÖBEK
Shimano Deore
ÖN VİTES
Shimano XT
VİTES KOLU
Shimano Deore
FREN
Shimano 396 Disk 160 mm
LASTİK
Schwalbe Smart Sam
JANT
Mach1-820
AĞIRLIK
12,5 Kg

Bu özelliklerle ilk bisiklet için Ghost a 2000 lira fazla para ödemeye değer mi acaba? Ve özellikle sorum Whistle nasıl bi marka. 2250 civarı için benzer özelliklerde Carraro, Kron, Ktm gibi markaların bisikletleri daha mı uygun olur. Tavsiye alabilir miyim??

Geri