Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@Mustafa Zeybek
Bende hem 7,5kg karbon yarış bisikletim, hemde 16,5 - 17kg tur bisikleti var 1 kg önemini gayet iyi biliyorum ama önem amaca göre değişir. kullanım amacından dolayı ve bana göre sirrus 2018 giant dan güzel oldugu için ben olsam 1kg gözardı eder daha güzel olanı alırdım demek istediğim bu güzel kardeşim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
Scudo
Arkadaşlar hepinize iyi günler diliyorum.
forumda henüz yeniyim. ve uzun süredir de bisiklete binmiyorum :(
özellikle evimin yakınındaki işime(1-2 km) ve yine yakınmdaki köyüme (6-7 km) gidip gelmek hem de spor amaçlı kullanım için bisiklet bakıyorum bir süredir...
maalesef bütçemden de cok ayıramıyorm. (gönül ister ki sıfır güzel bi şey alayım. :))
aşağıda linkte bisikleti gördüm. internetten de araştırdm biraz avrupa ürünü. fotografta da özellikler mevcut.
sizce nasıl iyi bir pazarlık yapılıp alınabilir mi?
paylaşımlarınız için teşekkürler. simdiden hayırlı bayramlar...

not: arka seleyi taşıma amaçlı kullanabilirm.

Bak, az önce letgo'da ne buldum! (link)
/ TC Metin K. tarafından yüklendi.
 

Dosyalar

  • Screenshot_20180607-183131.png
    Screenshot_20180607-183131.png
    66,3 KB · Okunma: 17
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
Merhaba,
Uzun süredir başlangıç serisi Trek 7,0 kullanıyorum. İyi bir yol bisikleti alacağım. Amacım çoğunlukla şehir içi max 15-20 km yol yapmak.
Sorularım;
- Kadro / maşa seçiminde karbonun aluminyuma karşı hafiflik ve titreşim azaltıcı olumlu etkilerini biliyorum ama karbon bisiklet kullanmadım. Her koşulda hem kadro hem maşayı karbon seçmeyi önerir misiniz, maşa karbon - kadro aluminyum tatmin eder mi? Görecelidir muhakkak ama görüş rica ediyorum.

- Vites bileşenleri seçimi dura ace olmasa bile ultegra, 105, tiagra (ya da başka önerileriniz) konusunda yorum alabilir miyim

- Boyum 175, bacak boyu 81. Benim Trek 20'(51cm) bana tam geliyor ancak bacak boyu ile ölçü alınca (81*067=) 54 cm gibi bir seçim yapmalıyım sonucu çıkıyor. Deneyeceğim ama sanki biraz yüksek gibi.

Son olarak bu yaz yurt dışından bisiklet getirme şansım olabilecek gibi; Türkiye'deki fiyatlara kıyasla güncel kurlarla dahi daha uygun bisiklet bulabiliyorum.
Aşağıdaki bisiklerlerle ilgili yorum rica ediyorum; (site almanca ama google translate iş görüyor) Look, Ghost, Gt, Corratec vb gibi Türkiye'de en azından benim çok görmediğim markaları tavsiye eder misiniz?

(link)

(link)

(link)

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
forumda henüz yeniyim. ve uzun süredir de bisiklete binmiyorum :(
özellikle evimin yakınındaki işime(1-2 km) ve yine yakınmdaki köyüme (6-7 km) gidip gelmek hem de spor amaçlı kullanım için bisiklet bakıyorum bir süredir...
maalesef bütçemden de cok ayıramıyorm. (gönül ister ki sıfır güzel bi şey alayım. :))
aşağıda linkte bisikleti gördüm. internetten de araştırdm biraz avrupa ürünü. fotografta da özellikler mevcut.
sizce nasıl iyi bir pazarlık yapılıp alınabilir mi?
paylaşımlarınız için teşekkürler. simdiden hayırlı bayramlar...

not: arka seleyi taşıma amaçlı kullanabilirm.

Bak, az önce letgo'da ne buldum!(link)
/ TC Metin K. tarafından yüklendi.
 

Dosyalar

  • Screenshot_20180607-183131.png
    Screenshot_20180607-183131.png
    66,3 KB · Okunma: 20
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
@newuser İlerleyen zamanlarda model olarak yardımcı olmaya çalışırım ama bisiklette arayacağınız özellik şunlar olmalı: Mümkünse 28 jant - Kanımca size en uygun kategori hibrit bisiklet - amortisörsüz yani düz maşa - Fren olarak farketmez ama hidrolik disk Gereksiz ağırlık ve bakımı biraz zor gibi (bu benim görüşüm) o yüzden v-fren öneririm. ;) Genel olarak böyle ha bu arada bence riske girmeyin ve bilindik markalara bakın.
 
Ben yeni bisiklet alacağım ama çok karasızım 1000 tl bir bütçem var

-26 jant
-kilitlenebilir maşa
-12 - 13 kg

Bu özellikler benim için önemli ağır olmasını istemiyorum

Aklımda (Kron,Bianchi,Carraro) markaları var fakat bazen (Sedona ve Salcano) markalarını düşünmüyor değilim.

Herkese şimdiden teşekkür ederim...

Bir de sağlam olmasi önemli yazmayı unutmuşum
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
arkadaşlar dağ bisikleti kullanıcısıyım ve yeni bir bisiklet almak istiyorum sadece yarışlar için kullanıcam normalde eski bisikletimi kullanıcam boyum 183 almak istediğim bisiklet 29 inç ve stokta 17 ve 19inç karbon kadro var sadece yarışlar için kullanıcam ve kıvrak olmasını istiyorum şimdiki kullandığım 20inç ve uzun süreli sürüşlerde beni çok yoruyor kıvrak değil ve trafikte istediğim yere giremiyorum bunny hop ve wheelie yapmaya müsait değil ve bacak botyuma göre fazla geliyor baktığım bisikletin kadro boylarındaki tek değişikli sele borusunu taktığımız yerdeki borunun uzunluğu oda 17inçte 420mm 19inçte 470mm sizce hangi kadro boyunu tercih etmeliyim
 

Dosyalar

  • reaction19_2_1.jpg
    reaction19_2_1.jpg
    37,7 KB · Okunma: 10
  • reaction17_2_1.jpg
    reaction17_2_1.jpg
    36,9 KB · Okunma: 10
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
selam arkadaşlar ben de 400/ 500 tl ye bir bisiklet alayım 4/5 kilometre olan işime bisikletle gideyim diye araştırmaya başladım.OOOOf sonrası berbat, önce fiyatımızı 700/800 e çıkardık sonra modeller değişti kafa çorba. izmirde yaşıyorum gideceğim yol asvalt ama yolda yokuş ve inişler var.yolun bir kısmı da bozuk gibi
şimdi ben iki üç model arasında kaldım
1ümit magnetec 28v
2 salcano cıty life 20 v
3 bianci touring 821
4 mosso 1821
5 KronTX 150 V
6Bianchi TOURING 305
7 Sedona 300
şimdi bunların içinde en cazip olanı mosso geliyor bana ama salcanodaki donanım hepsinden çok gibi geliyor
farklı bir model markada önerebilirsiniz açığım bütce 450/500 den bin liralara çıktık.bun aksesurda alınacak daha 1000 lirayı çok geçmeyen bir bisiklet önerirmisiniz
 
Öncelikle merhaba;
Şehir bisikleti alacağım düz maşalı olan bisikletlerden seçim yapacağım
1000-1500 kadar bütcem var bisiklet için.

Sedona 410, mosso legarde 1821 ve son olarak burada v fren disk fren farkındandolayı carraro 324 tercihlerim arasında. Önerilerinizi bekliyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
@BugAdam teşekkürler tavsiyeler için.. carrerayı başka yerde de görmüştüm aslında yarış bisikleti vs. de var. avrupada yaygın anlaşılan. yine de bilindik olsa iyi tabi. tereddütte kaldığım diğer nokta şu: uzun menziller kat etmeyecek olmama rağmen( bulunduğm yerden işyeri genel itibariyle düzlük. diğer bahsettiğim güzergahta da sadece 400-500 mt civarı yokuş var.) bu arada çelik kadro beni yorar mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
@xeqepex Sirrus mu merida mı derken meridaya karar kıldım. Speeder 100 modeli aklıma yatıyor. 3 sorum olacak.
1) Boyum 1,92 kilom 89-95 araliginda. Hangi kadro boyunu almaliyim?
2) izmirde oturuyorum. Meridanin sitesinde bulunan bayilerden 3-4 tanesini aradim merida satmiyoruz dediler. Bildiginiz bir bayi var midir izmirde?
3) sahilde cogunlukla beton ama yer yer toprak yollarda kullanmak icin uygun olur mu?
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
@Hamdi bayrak
1) Kadro boyu olarak yüksek ihtimalle 56cm size uygun olur.
2) İnternetten doğru kadro boyu ile bulabilirseniz internetten sipariş verin.
3) yol kalitesi biraz bozuk olursa kaldırır ama engebeli çukurlu ve daha bozuk yollarda bisiklet zarar görebilir ve o yolları kaldıramayabilir. :harika:

@newuser Çelik kadro bisiklet artık pek piyasaya sunulmuyor ama bulduysaniz çok ağır olmamak şartıyla (12-13 kgyi asla geçmemeli) tercih edilebilir. :srnsml::srnsml:

@mbenek b'twin triban 100 FB, Carraro Sportive 327, Kron SPX serisi( 300-450 olanlar bütçenize daha uygun sanırsam) şimdilik aklıma gelen/bulabildiklerim bunlar. Eğer sizin yazdığınız modeller de dahil olmak üzere bir seçim yapsaydım Sportive 327 tercihim olurdu :harika:

@halil45tr zaten birçok güzel ve doğru model yazmissiniz ama tercihen en az şunlar olmali diye düşünürdüm: 24-27-30 vites - altus, acera, alivio, deore vs.vs. - v fren, çünkü yeterli. Disk fren gereksiz ağırlık + bakımı zor - çok sık toprak yollara girmeyecekseniz düz maşa:)

@keremcaranchi Kerem eğer bisikletine geçireceğin sürenin yarısından fazlası toprak veya bozuk yolda geçmeyecek ise; düz maşa, 28 jant ve şehir-tur,hibrit, fitness kategorisinde bisiklet aramalisin

@Mustang54 Boyunu ve bacak içi uzunluğunu bularak uygun kadro boyunu öğrenebilirsin. Normalde 42 kadro oldukça küçük 47 daha uygun olur ama kıvrak olsun ve bazı hareketleri yapmasi kolay olsun demişsin, 47 uzun yollarda daha rahat olur ama hareket kabiliyeti ne ölçüde onu bilemem. Bu sebepten ötürü deneme imkanın varsa kesinlikle deneyerek almalısın :harika:

@tolgagr Bu konuda daha bilgili kisiler yardımcı olacaktır ama benim bildiğim Salcano, xrs001 adlı modelinde karbon kadro kullanmış bu büyük bir artı olabilir fiyatıyla oranladigimizda.
 
Merhaba bisikletforum üyeleri
Uzun zamandan beri carraro daytona 2727 almayı düşünüyorum.Bugün bisikletçiye gittim ve gittiğim bisikletçide carraro nun 2927 si bulunduğunu söylediler.
Ayrıca bana Kron xc 500 bisikleti 1800 tl ye satabileceklerini söylediler.Carraro ile aynı fiyata yani..
Kron için maşası kötü diyorlar ama xc 500 alınabilir mi sizce ? Yani hangisini önerirsiniz ?
 
Mosso Cavalier 700 Sora 2018 önerir misiniz?
Genelde bu modelin claris setlisi biliniyor. Soraya neden bu kadar ilgi yok?
 
@BugAdam önerilerin için takler carraro 327 biraz limitimin üzerinde bende incelemiştim çok güzel bisiklet. Brwnde 100 de kararsız kaldım sedona 410 daha hoşuma gitti. Çok ürün den anlayam biri değilim
 
@BugAdam Bisiklet ankarada yani görme fırsatım olmıcak büyük ihitmal nasıl bir yol izlemeliyim
 
@mbenek Eğer illaki ikisinden biri olacaksa Sedona 410 derdim. Çünkü daha önce farketmediğim, b'twin triban'da tek yapraklı aynakol kullanılmış bu da şu anlama geliyor arka aktarıcı 7 vites ise 7, 8 vites ise 8 vites bir bisikletin oluyor. Ama Sedona 410'da 8'li arka aktarıcı ve 3 yapraklı aynakol sayesinde 8x3 24 vites imkanı sunuluyor. :rolleyes: Aslında biraz daha bütçeniz olsa Merida Speeder 20-v önerebilirdim :(

@EmirKarakaya Sora Claris'ten pekâlâ üstün yalnız eğer aynakolun çift yapraklı olması ve dolayısıyla 18 vites'e sahip oluşu sizin için bir sorun yaratmazsa kadro vs. olarak güzel bisiklet.

@Mustang54 Daha çok akrobasi hareketleri için isteyip, uzun yol o kadar da önemli değil rahatsız etse de olur dersen 42 kadro öneririm. Ama hareketleri biraz zorlanarak yapmayı göze alıyorsan uzun yolda daha keyifli bir bisiklet seni bekler 47 kadro boy ile. o_O
 
@BugAdam

Zaten amatörüm pek bir sorun cikaracağini sanmam tesekkurler.

@BugAdam

Zaten amatörüm pek bir sorun cikaracağini sanmam tesekkurler.
 
Geri