Merhabalar, forumdaki ilk mesajım, öncelikle herkese güzel sürüşler diliyorum.
Oğlumla ortak kullanmak üzere: Şehir içi pek bozuk olmayan asfalt ve beton yollarda, az eğimde (max. 15-20 derece tahminim) kullanacağımız bir fiyat/performans bisikleti arayışı içindeyim şu sıralar. Ben gençlikte çok bindim ancak yıllardır bisiklet kullanmıyorum, oğlum da arada bir kiralıyor. İkimiz de tam fit olmasak bile fite yakınız diyebilirim. Forumda arattım, farklı modelleri için yazılıp çizilmiş ancak bu model için bir şey bulamadım bu nedenle yeni bir post oluşturmayı düşündüm.
Araştırmalarımda şu an için Decathlon'un sattığı ve kampanyada olan Riverside 700 modeline yoğunlaştım. Özellikle birkaç sorum olacak:
1) Öncelikle bisikletin üzerindeki donanıma, parçalara bakınca şu anki fiyatı - 20.900 TL - anlamlı mı (fiyat/performans açısından)?
2) Sitede yorumlarda 11/40 dişlinin özellikle yokuşlarda pek iyi performans vermediğini, 11/42 olsaydı yokuşlarda çok rahat olacağını yazmış birkaç kişi. Yukarıda bahsettiğim eğimler için üzerindeki 11/40 yeterli olur mu sizce?
3) Lastikler yeterli mi yoksa sağlamlık adına kesin değiştirmek, takviye yapmak gerekir mi?
4) "Bu bisikleti alsanız bile kesin değiştirmeniz gereken şu şu donanımlar olur ya da şu aksesuarlara mutlaka ihtiyacanız olur" gibi bir yaklaşım var mı?
5) Ortalama haftada 1-2 sürüş (toplam 15-20K) yapacağımızı düşünürsek bu model bizi en azından 2-3 yıl idare eder mi?
6) Bir de bahsettiğim bisiklete alternatif olabilecek, piyasada önerebileceğiniz fiyat/performans ürünü birkaç farklı alternatif marka/model paylaşabilir misiniz.
Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum sanırım ama detaylı yazmak istedim, şimdiden çok teşekkürler destekleriniz için
Riverside 700 Özellikler:
- 10 vitesli MICROSHIFT H100 ruble.
- Tek aynakol yaprağı: 36 dişli aynakol yaprağı, 34 (8520740) ve 38 (8520741) dişli aynakol yapraklarıyla değiştirilebilir.
- Rubleler: 11 / 40
- Hızlı takılabilir KMC X10 zincir
- Arka vites aktarıcı: BTWIN imzalı MICROSHIFT RD M62-L
- Zincir atmasını önleyen halka
- Mekanik diskli fren
- SUNTOUR NCX SF20 yaylı, ön yükleme ayarına sahip amortisörlü maşa
- Alüminyum gidon boğazı
- 1 inç 1/8 alüminyum pivot.
- 63 mm hareket mesafesi.
- Daha fazla dayanıklılık ve kullanım ömrü sunan çift jantlı tekerler
- 60 TPI tipi Protect desteğe sahip lastik
- Lastik sırtında 3 mm kalınlığa sahip patlama önleyici güçlendirme, daha fazla rahatlık ve hafiflik sağlayan esnek kenarlar (SKINWALL), boyutlar: 700 X 38 (38-622)
- Ömür boyu garantili: kadro, gidon boğazı ve gidon. Yedek parçalar: 2 yıl.