Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.366
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Teşekkür ederim yolda sürerken peki nasıl bir strateji ile sürmek mantıklı olur, şeridi ortalayarak gitmiyor genelde bisikletler bunun sebebi nedir, emniyet şeridi veya sağ şeridin en sağında gidiyorlar
Kendi adıma, kenardan sürmemin amacı sollayan araçtan mümkün olduğunca uzakta kalmak, "aslında yolunu kapatmıyorum, paylaşarak gidiyorum" mesajını vermek, duruma göre daha kolay kaçabilmenin yolunu yapmak, görmeyip hızla gelen bir aracı tümüyle arkadan karşılamak yerine kurtulma olasığını arttırmak. Normalde yasal olarak şeridi ortalayabiliriz, iki bisiklet tek şeritte yan yana gidebiliriz ama gerçek trafikteki etkileşimde bu çok kolay değil, özellikle tek şerit gidişli yollarda. Eğer arabalar beni geçemeyecekse, geçmeye kalkmaları güvenliğimi tehlikeye atacaksa ya da kenar kısım bozuksa genelde yolu ortalarım, bazı durumlarda çekilip o kısmı geçmek için müsait zaman kollarım (örneğin bir yandan bağlantı kısmıysa, arabalar çok hızlı geliyorsa). Neyse ki bilinç artıyor, eskiden çizginin dışından sürmek tek çareyken artık arkadaki araçlar geçemeyecekse takip ediyor. Tabii bisikletliye de yolun akışını fazla engellememe görevi düşüyor. Yani çevrenin farkında olmak, şartlara uymak, güvenli güzergah belirlemek, güvenlik ekipmanları kullanmak çok önemli. Ne yaparsak yapalım, ne kadar kurallı ya da tedbirli gidersek gidelim, biri gelip çarpabiliyor tabii. Kader ya da fıtrat diyemeyeceğim, bilinç arttıkça o da düzelir ama epey zaman lazım.