Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Hocam kadro boyunu onlar da bilmiyordu ben de bilmiyorum bisiklette yazması lazım ama o da yazmıyor alçaltmanın yolu yoksa iade o zaman :( ben de sordum kadro boyunu ama bilmiyoruz dediler
O zaman suç onların, alsınlar geri.
Orta göbeğin merkezinden sele borusu kelepçesine kadar ölçecek bir şerit ya da çelik metre, mezura var mı?
1727785606625.png

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve MakRo
Scudo
Orta göbeğin merkezinden sele borusu kelepçesine kadar ölçecek bir şerit ya da çelik metre, mezura var mı?
321924 dosyayı görüntüle
Şuanda yok ama ölçer bildiririm hocam
321924 dosyayı görüntüle
Ölçemedim de zaten süremiyorum, aradım iade için uğraştım bayağı, keyfi iade oluyor biz deneterek satıyoruz dediler, ben de denemeden aldım lastikleri şişik değildi aparatı da yoktu şişiremediniz dedim, işte kontrol ederiz kullanmadıysanız iade alırız bir seferliğe mahsus dediler; hiç kullanmadım, sıkıntı çıkarmazlarsa Pazartesi iade var

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Spartiat
Arkadaşlar, 1 haftadır katlanır bisikletleri inceliyorum. Gidonu dışta kalanlarda katlanmada sorun görmüyorum ancak gidon iki teker arasında kalarak katlananların tam manasıyla kapatılamadığını görüyorum. Özellikle geçen gün Carraro 108 HD modelini alma aşamasına geldik, ürünün mıktanıslı kısmı gidon yüzünden öpüşmediği için durmuyordu. Gidonun boyunun hatalı olduğunu düşünüyoruz. Başka modellerde de teleskobik gidon boyunları var ve birkaç tanesini katladığımızda yine tam anlamıyla anlatıldığı gibi rahat ve kolay, sağlıklı katlanma göremedim. Dahon, Bianchi, Carraro modellerinde disk fren veya V frenli, gerçekten sorunsuz katlanan bisikleti olan var mı? Varsa fotoğraf atabilirse çok sevinirim.

Şu an Dahon MU LX modelinin dışa katlanan gidonundan dolayı, bir tek onda sorun görmedim. Başka önerileriniz varsa değerlendireceğim. Brompton'ın katlanma usulünden dolayı çok beğendim ancak bütçeyi oraya çıkarmaya şu an niyetimiz yok.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Herkese. Forumdaki ilk mesajımı yazmadan önce bisiklet tavsiyelerinin güncel olanlarını büyük oranda okuduğumu belirteyim. Beşiktaş'ta Yıldız parkında koşardım sabahları ama artık dizlerim alarm veriyor, sert zeminde koştuğum için. Doktor bisiklet kullanmamı önerdi. 18-20k gibi bir bütçe doğrultusunda bir kaç bisikletçi gezdim. Kimisi Yıldız Parkı deyince dağ bisikleti önerdi, kimisi de amörtisörlü olsun ya da olmasın trekking bisikletinin yeteceğini belirtti. Açıkçası kararsız kaldım. Sabah koşusu yerine aynı parkurda bisiklet bineceğim, bir de belki sahil yoluna çıkar mıyım diye düşüneceğim bir bisiklet bakıyorum kısacası. Yolum epey çok dik olmasa da uzun yokuşlardan müteşekkildir. Bisikletçi önerileri ışığında:

LEGARDA PRO X21 MSM ya da BIANCHI MAGMA 29S ürünlerinden hangisi makuldür?

Seçeneklerimin her ikisinin de tipini çok beğendiğimi belirteyim.

Koştuğum zemin de aşağıdaki arnavut kaldırımı. Bisiklet de çoğunlukla burada kullanılacak.

1728558017246.png

Herkese. Forumdaki ilk mesajımı yazmadan önce bisiklet tavsiyelerinin güncel olanlarını büyük oranda okuduğumu belirteyim. Beşiktaş'ta Yıldız parkında koşardım sabahları ama artık dizlerim alarm veriyor, sert zeminde koştuğum için. Doktor bisiklet kullanmamı önerdi. 18-20k gibi bir bütçe doğrultusunda bir kaç bisikletçi gezdim. Kimisi Yıldız Parkı deyince dağ bisikleti önerdi, kimisi de amörtisörlü olsun ya da olmasın trekking bisikletinin yeteceğini belirtti. Açıkçası kararsız kaldım. Sabah koşusu yerine aynı parkurda bisiklet bineceğim, bir de belki sahil yoluna çıkar mıyım diye düşüneceğim bir bisiklet bakıyorum kısacası. Yolum epey çok dik olmasa da uzun yokuşlardan müteşekkildir. Bisikletçi önerileri ışığında:

LEGARDA PRO X21 MSM ya da BIANCHI MAGMA 29S ürünlerinden hangisi makuldür?

Seçeneklerimin her ikisinin de tipini çok beğendiğimi belirteyim.

Koştuğum zemin de aşağıdaki arnavut kaldırımı. Bisiklet de çoğunlukla burada kullanılacak.

322185 dosyayı görüntüle
X21, vidalı rubleli sistemin sorun ve kötü dişli oranlarına ve giriş modeli olduğu için firmanın diğer modellerinde kullanmadığı bazı düşük seviye bileşenlere sahip. Bu vidalı sistem 21 vitesli modeller bütçe sıkıntısı dışında hiçbir nedenle tercih edilmemeli. Onun üstündeki tüm Legarda modelleri gayet iyi. Şuradan diğer modellere bakabilirsiniz: (link)

(link)'in özellikler bakımından Mosso Legarda serisindeki karşılığı size önerilen X21'in epey üstündeki X18 MSM: (link). Fiyat bakımından ise serinin tepesindeki X20 bile Magma 29S'ten hesaplı: (link)

Kullanım şartlarınız için trekking bisikletleri daha uygun.

...Ölçemedim de zaten süremiyorum, aradım iade için uğraştım bayağı, keyfi iade oluyor biz deneterek satıyoruz dediler, ben de denemeden aldım lastikleri şişik değildi aparatı da yoktu şişiremediniz dedim, işte kontrol ederiz kullanmadıysanız iade alırız bir seferliğe mahsus dediler; hiç kullanmadım, sıkıntı çıkarmazlarsa Pazartesi iade var
Aldılar mı?

İyi akşamlar sayın forum üyeleri;
Tam 10 gün süren bisiklet araştırma maceramın sonunda bisikletim Carraro Sportive 324 48 kadro(1.75 boy 80cm iç bacak boyu ve 80kg). Sıfır bilgi ile araştırmaya başlayıp bugün iki saat keyifle bisiklet sürmemde katkıları olan sayın @Spartiat ve bisikletforum'a sonsuz teşekkürler. :)

Dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-10-10 saat 18.04.42_17c9959e.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-10 saat 18.04.42_17c9959e.jpg
    140,8 KB · Okunma: 51
Merhaba,

Uzun bir süre sonra kendime yeni bir bisiklet alacağım. Yaşadığım şehir koşulları dolayısıyla bir MTB arayışı içindeyim. Son 1-2 yıla kadar bisikletin komponentleri hakkında hiçbir bilgim yoktu. İnternetteki araştırmalarımdan sonra az çok bir bilgiye vardım. Yaklaşık 1 ay sonra Almanya'ya gideceğim, ve bisikletimi oradan almayı planlıyorum. Bunun iki sebebi var: Daha fazla çeşitlilik ve daha uygun fiyat (vergi iadesi alacağım).

Bir bisikleti gözüme kestirdim, ama bu konuda çok uzman olmadığım için net bir karara varamadım. Cube Reaction Pro 2023 almayı düşünüyorum. İngilizce opsiyonları yok sanırım, ama Google site çevirisi ile kolayca halledilebilir. Bu bisiklet sizce iyi midir? Avantajları, dezavantajları nedir? Ya da bunla benzer seviyede başka bir model öneriniz var mıdır? Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi akşamlar. https:/ /ww w.fahrrad-xxl.de/cube-reaction-pro-m000065484 1728580044776.png
Türkçesi bozuk olabilir, Google çeviri ile çevirdim.

Son düzenleme:
Forumda yeni olduğum için yanıtınıza alıntı yaparak dönemiyorum link olduğundan. Ben de şöyle sorayım. @Spartiat hocam, acaba önerdiğiniz Mosso'lara denk düşen Bianchi veya Carraro modelleri var mıdır?

Forumda yeni olduğum için yanıtınıza alıntı yaparak dönemiyorum link olduğundan. Ben de şöyle sorayım. @Spartiat hocam, acaba önerdiğiniz Mosso'lara denk düşen Bianchi veya Carraro modelleri var mıdır?
Alıntıyı yaptığınızda linklere tıklayıp şu seçenekle bağlantılarını kaldırabilirsiniz:
1728630324572.png

Bianchi henüz trekking serisinde CUES'li model üretmedi, sadece MTB ve şehir modelleri var.
Mosso Legarda Pro X20'nin Carraro'da karşılığı yok. Daha üst seviyede düz maşalı (link) ve CUES'li olmayan süspansiyonlu (link) var. Bianchi'de trekking modeli olarak değil ama çamurluklu, bagajlı, daha kıvrık gidonlu, yüklerinden arındırılsa trekking modelinin yerine geçebilecek (link) var ama hem daha pahalı, hem fazla şehir/tur odaklı. Bunun trekking modelinin gelmesi zaman meselesi, bence çok yakında ürünlerin arasına eklenecektir. Diğer markalarda 21 viteslileri aşabilenlerin CUES'e yöneldiklerini biliyoruz, Bianchi de bu rüzgarı kaçırmaz.
Carraro'da X18'in düz maşalı yani X18 MDM'nin dengi (link) , süspansiyonlu yani MSM'nin dengi (link). Bianchi'de Mosso'nun X18'lerine en çok benzeyen model düz maşalı, eski 2x9 setli (link).

• Beğen
Tepkiler: lionwillprevail
Merhaba, üniversitemin kampüsünde sürmek için bisiklet arıyorum. Kampüste yokuşların olduğunu söyleyebilirim bu yüzden yokuş çıkarken beni çok zorlamayacak 10.000-12.000 fiyat bandında düzenli kullanımda sorun çıkarmayacak bisiklet önerebilir misiniz? (184cm 70 kg) Teknik olarak hiçbir bilgim olmadığı için eksik bilgi verdiysem affola.
Bugün gittiğim bisikletçi

MOSSO LEGARDA 2224 MSM V 510

modelini önerdi. Sizler ne önerirsiniz acaba.

Merhaba, üniversitemin kampüsünde sürmek için bisiklet arıyorum. Kampüste yokuşların olduğunu söyleyebilirim bu yüzden yokuş çıkarken beni çok zorlamayacak 10.000-12.000 fiyat bandında düzenli kullanımda sorun çıkarmayacak bisiklet önerebilir misiniz? (184cm 70 kg) Teknik olarak hiçbir bilgim olmadığı için eksik bilgi verdiysem affola.

Merhaba,

Kampüs içindeki yollar çok bozuk değilse, sadece asfalt ve düz taş zeminde kullanacaksanız amortisörlü/süspansiyonlu MSM modelleri yerine düz MDM modellerini tercih edebilirsiniz. Amortisörsüz daha hafif bir bisiklet almış olursunuz ve yokuşlarda gücünüzü emmemesi için amortisör/süspansiyon ayarıyla uğraşmadan daha rahat hareket edebilirsiniz.

Legarda 2224 bir kaç yıl öncesinin bir modeli. Tecrübeli üyeler daha güncel ve aynı fiyat aralığında farklı bir model de önerebilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mainoo ve Spartiat

Bir üstteki mesajda süspansiyon konusunda yazanlara katılıyorum. Tabii süspansiyon kararı çok kişisel bir konu. Benim gibi düz maşa bisiklette 23 mm lastikle şehir içinde çok rahat gezen de var, bisikletin süspansiyonu yetmeyip süspansiyonlu sele borusu, süspansiyonlu gidon boğazı ve ekstra yaylı sele takan da var.

Bisikletçinin önerdiği kadro boyu (modelin sonundaki 510 = 51 cm ~ 20") doğru görünüyor ama boy/iç bacak boyu oranınıza göre bir büyüğü de olabilir. Bunu deneyip karar vermeniz en iyisi olur. Başka bir Legarda modelinde de boy denemesi yapabilirsiniz.

Mosso Legarda 2224 MSM V 2022 yılının modeli. Bu yılın son çeyreğine kadar vites sistemi ve kadro olarak güncelliğini korudu. Son çeyrekte çıkan modellerde kadro farklı, CUES setlere öncelik verildi ve artık hiçbir Legarda modelinde V fren yok. Eğer bisikletçi bu bisikleti yeterince makul bir fiyattan veriyorsa cazip olabilir. Model olarak piyasada birebir dengi (24 vitesli V frenli) pek kalmadı, o nedenle "makul fiyat" karşılaştırması yapmak zor ama 24 vitesli HD frenli bir bisikletten 3000 TL kadar ucuza vermeli, yani en fazla bütçenizin üst sınırında olmalı. Bisikletçinin önerdiği bisiklete en çok benzeyen alternatif bu: (link) , fiyatı da yaklaşık o kadar.

Güncel modellerde bütçenizin içinde 21 vitesli ve V frenli bazı Carraro, Bianchi, Bisan, Ümit modelleri alınabiliyor ama bisikletçinin önerdiği model (ve benzeri Bianchi T0017fs) bunların hepsinden iyi:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link) (Bu HD frenli)
(link)
(link) (MD frenli)
(link) (HD frenli)

• Beğen
Tepkiler: mainoo ve bthnuzld
Bir üstteki mesajda süspansiyon konusunda yazanlara katılıyorum. Tabii süspansiyon kararı çok kişisel bir konu. Benim gibi düz maşa bisiklette 23 mm lastikle şehir içinde çok rahat gezen de var, bisikletin süspansiyonu yetmeyip süspansiyonlu sele borusu, süspansiyonlu gidon boğazı ve ekstra yaylı sele takan da var.

Bisikletçinin önerdiği kadro boyu (modelin sonundaki 510 = 51 cm ~ 20") doğru görünüyor ama boy/iç bacak boyu oranınıza göre bir büyüğü de olabilir. Bunu deneyip karar vermeniz en iyisi olur. Başka bir Legarda modelinde de boy denemesi yapabilirsiniz.

Mosso Legarda 2224 MSM V 2022 yılının modeli. Bu yılın son çeyreğine kadar vites sistemi ve kadro olarak güncelliğini korudu. Son çeyrekte çıkan modellerde kadro farklı, CUES setlere öncelik verildi ve artık hiçbir Legarda modelinde V fren yok. Eğer bisikletçi bu bisikleti yeterince makul bir fiyattan veriyorsa cazip olabilir. Model olarak piyasada birebir dengi (24 vitesli V frenli) pek kalmadı, o nedenle "makul fiyat" karşılaştırması yapmak zor ama 24 vitesli HD frenli bir bisikletten 3000 TL kadar ucuza vermeli, yani en fazla bütçenizin üst sınırında olmalı. Bisikletçinin önerdiği bisiklete en çok benzeyen alternatif bu: T0017FS - 28" 24V VB , fiyatı da yaklaşık o kadar.

Güncel modellerde bütçenizin içinde 21 vitesli ve V frenli bazı Carraro, Bianchi, Bisan, Ümit modelleri alınabiliyor ama bisikletçinin önerdiği model (ve benzeri Bianchi T0017fs) bunların hepsinden iyi:
SPORTIVE 220 28
SPORTIVE 321 28
Trx 8100 Bisan Trekking Bisikleti 3x7 Vites
Guida Bisan Trekking Bisikleti 3x7 Vites
T0018FS - 28" 21V VB
T0018FS-D - 28" 21V HD (Bu HD frenli)
2863 MAGNETIC
2862 MAGNETİC 2D (MD frenli)
2861 MAGNETİC HYD (HD frenli)
Size de üstteki arkadaşa da teşekkür ederim. Çok yardımcı oldu bu yazınız. İnşallah en kısa zamanda izmirde merkeze çok uzak olmayan bir yerden almak istiyorum T0017FS - 28" 24V vB modelini.Dün görüştüğüm bisikletçide (Sundu Bisiklet) sanırım bu model yok, izmirde bu modeli bulabileceğim bisikletçi biliyor musunuz acaba? Körfez bisikletin internet sitesinde var gözüküyor ama biraz fazla uzak geldi urladan geleceğim için.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Size de üstteki arkadaşa da teşekkür ederim. Çok yardımcı oldu bu yazınız. İnşallah en kısa zamanda izmirde merkeze çok uzak olmayan bir yerden almak istiyorum T0017FS - 28" 24V vB modelini.Dün görüştüğüm bisikletçide (Sundu Bisiklet) sanırım bu model yok, izmirde bu modeli bulabileceğim bisikletçi biliyor musunuz acaba? Körfez bisikletin internet sitesinde var gözüküyor ama biraz fazla uzak geldi urladan geleceğim için.
Bildiğim bir yer yok. Sundu benim de ilk aklıma gelenlerden biri ama o model yok. (link) sayfasında Urla, Narlıdere, Güzelbahçe bayileri görünüyor ama o model var mıdır, yoksa sipariş verebilirler mi bilmiyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mainoo
İkici elde çok güzel Trek FX serileri bulunuyor, yıpranmamış, birkaç yüz km yapmış bir Trek FX 17-18 bandında bulunabilir

• Beğen
Tepkiler: mainoo
selam arkadaşlar....
forumdaki ilk mesajım... uzun zamandır bir bisiklet arayışındayım. boy:170 kilo:90 şehir içi kısa mesafelerde ve özellikle işyerime gidiş gelişlerde kullanacağım. öğretmenim... okulla evin arası fazla değil ama özellikle gidişlerde hafif bir rampa var ve o yokuşta baldırıma bir ağrı çöküyor. düz yola girince rahatlıyorum. bu hafif yokuş yüzünden elektrikli katlanır mı alsam mekanik katlanır mı alsam bir türlü karar veremedim. bisikleti en son 80'li yılların sonunda kullandım. bisan çift kadro roadstar ve torino marka vitesli bir bisiklet.
günümüz bisikletlerinin teknolojisi nasıldır bilmiyorum. asıl istediğim 20 jant üzeri v kadro bir bisiklet ama apartmanda çalınma tehlikesi olduğu için katlanır bir bisiklet alıp asansörle eve çıkarmam gerekiyor mecburen.
hafif yokuşları zorlanmadan çıkabileceğim katlanır bir bisiklet varsa elektrikliye gerek duymam. "yok birader, teknoloji gelişti ama mekanik bisikletlerde yokuşu kolay çıkartacak bir icat daha yok" diyorsanız elektrikli katlanır alacağım mecburen.
elektrikli de olsa mekanik de olsa başıma dert olacak bir şey alıp paramı sokağa atmak istemiyorum.
bromton kafadan eledim fahiş fiyatı yüzünden. tern d8 stoklarda yok...Muadili olan tern, hangi modelidir bilmiyorum. dahon gidon esneme şikayetleri yüzünden soğudum bir tık.
elektriklilerde bisan strike ve yamaha crosscore-wabash niyetlendim üç gün içinde fiyatı arttı. tern katlanır ebike 104 bin lira gibi saçma bir fiyatta.
rks-kuba gibi bisikletlerden de şikayet çok, ne yapacağımı bilemedim. ebike'de şarj menzili, güç, taşınabilirlik ve tahrik sistemi kalitesi benim için önemli. verdiğim paraya değecekse eğer taksitli 50 bin tl civarına çıkabilirim.

Son düzenleme:
Merhaba,

Trekking model bir bisiklet almak için araştırmalara başlamıştım ancak her okuduğum bilgi ile kafam daha da karışıyor. Boy 1,77 kilom 87, teknolojisini koruyacak ve 4-5 yıl sonra oğlumun da kullanabileceği bir trekking bisiklet arıyorum. Bütçem normalde 15-20 bin arasındaydı ancak değecek bir bisiklet olur ise 30 bin tl ye kadar çıkabilirim. Akşamları spor ve ailece geziler için hem de arada uzun mesafe de yapmayı düşünüyorum. Uzun yıllar sorunsuzca ya da en az sorun ile kullanabileceğim 1-2 model önerebilir misiniz? Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim, inanın işin içinden çıkamadım ve kafam çok karıştı.

Merhaba,

Trekking model bir bisiklet almak için araştırmalara başlamıştım ancak her okuduğum bilgi ile kafam daha da karışıyor. Boy 1,77 kilom 87, teknolojisini koruyacak ve 4-5 yıl sonra oğlumun da kullanabileceği bir trekking bisiklet arıyorum. Bütçem normalde 15-20 bin arasındaydı ancak değecek bir bisiklet olur ise 30 bin tl ye kadar çıkabilirim. Akşamları spor ve ailece geziler için hem de arada uzun mesafe de yapmayı düşünüyorum. Uzun yıllar sorunsuzca ya da en az sorun ile kullanabileceğim 1-2 model önerebilir misiniz? Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim, inanın işin içinden çıkamadım ve kafam çok karıştı.
Benim Önerim:
Screenshot_20241016_220923_com.android.chrome.jpg

Geri