Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet kavram karmaşası yaşıyorum sanırım. Bagaj kastettiğim. Bagajı çocuk koltuğu için gerekli diye istiyordum. Bagajsızda takılabilirse çok gerek yok aslında. gönderdiğiniz linkteki koltuk daha mantıklı gibi duruyor ama çocuğum 3.5 yaşında bize uygun olmaz sanırım özelliklerinde 1-3 yaş yazıyor.

Daha önceki önerilerinizdede gördüğüm mosso x20yi beğendim aslında onu alırsam arkaya takılan uygun bi çocuk koltuğuyla kullanabilirim sanırım değil mi? Süspansiyonsuz olanını tercih etmek istiyorum mdm olan.
Ön koltukların daha büyük olanları da var ama bisiklete göre deneyip karar vermek lazım, koltuk büyüdükçe sığdırması zor olabilir ya da sürücünün işi zorlaşabilir:
(link)
(link)
Bu da üst borusuz bisikletler için farklı bir montaj türü ama size olmaz (3 yaş/15 kg), belki başkasının işine yarar diye ekliyorum: (link)
Bu da küçük çocuklar için farklı bir bağlantı türüne sahip: (link)

Bu tür sadece sele borusuna takılabilenler var ama bence en güvensiz yöntem bu:
1729599897470.png

Bu kadronun sele dikmesine monte edilen türde: (link)
1729600063807.png

Bu yukarıdakinin bagaja takılanı: (link)
1729600140133.png
Farklı birçok alternatif var, bir tane daha vereyim ama siz mutlaka farklı modeller araştırın: (link)

Komşumda bagajın üstüne takılacak şekilde bağlantıları olupayrıca sele borusu ve arka maşaya uzanan kolları da olan hibrit bir model var ama sitelerde ondan bulamadım.

Birkaç toplu link daha:
(link)
(link)
(link) (burada bagajlı ve kaliteli Topeak markalı bir set var ama fiyatı genele göre biraz tuzlu, Topeak için normal: (link) - bagaj disk frenli bisiklete montaja uygun)

Mosso Legarda Pro x20 MDM de diğer trekking modelleri de bagaj ve kadro bağlantılılara uygun.

Scudo
@Spartiat Merhabalar hocam, bu formu yeni keşfettim ve çoğu yazıda vermiş olduğunuz bilgiler sayesinde bir kaç şey öğrendiğim için öncelikle teşekkür ederim. Eşimle manavgata taşındık burada yollar düz ve katlanabilir bisiklet almayı düşünüyoruz. Bu noktada 10-15 civarı başlangıç düzey bizi sürekli sorunla uğraştırmayacak bir bisiklet almayı düşünüyoruz.
Kriterimiz eşimin boyundan dolayı sele kesilmeden yeterince aşağı inmesi diyebilirim. Biraz araştırdığımda

1-salcano slcn300 v8
2- bianchi f021
3-peugeot f10-d
4-carraro flexi 121
Bu ürünleri gördüm. Bu noktada sizlerin deneyim ve bilgilerinden yararlamak isterim.

@Spartiat Merhabalar hocam, bu formu yeni keşfettim ve çoğu yazıda vermiş olduğunuz bilgiler sayesinde bir kaç şey öğrendiğim için öncelikle teşekkür ederim. Eşimle manavgata taşındık burada yollar düz ve katlanabilir bisiklet almayı düşünüyoruz. Bu noktada 10-15 civarı başlangıç düzey bizi sürekli sorunla uğraştırmayacak bir bisiklet almayı düşünüyoruz.
Kriterimiz eşimin boyundan dolayı sele kesilmeden yeterince aşağı inmesi diyebilirim. Biraz araştırdığımda

1-salcano slcn300 v8
2- bianchi f021
3-peugeot f10-d
4-carraro flexi 121
Bu ürünleri gördüm. Bu noktada sizlerin deneyim ve bilgilerinden yararlamak isterim.
Merhaba,
Eski (link) ve yeni hali (link) benim F/P bulduğum ve bu fiyat grubunda doğrudan ilk tercih olarak önerdiğim ürünler. Vites sistemleri 15 bin civarındaki modellerin içinde belirgin üstün, disk frenleri mekanik olsa da kötü hava-yol şartlarında V frenden avantajlı olduğundan dört mevsim kullanımda avantajlı. Peugeot eski olmasına rağmen daha iyi ön vitesiyle az daha üstün.
(link), (link), (link) aynı vidalı rubleli vites sistemine ve kötü dişli oranlarına sahip, geliştirilmesi maliyetli modeller. Normalde birçok kişi için yeterli olabilirler, ancak özellikle Carraro Flexi 121 gibi Bianchi F010-D'den daha pahalı olduğunda satın almanın mantıklı bir gerekçesi yok.
Salcano SLCN300 v8 hangi model bilmiyorum. Sondaki "V8"e bakarak 8 vitesli (link) isimli model olabilir diye düşünüyorum. Bu model 12-32 kaset rubleli olması sayesinde sadece arka vitesi olan birçok modelden iyi ama ön vitesi olmamasından dolayı 2x8 vitesli F010-D kadar esnek ve kullanışlı değil, ayrıca düşük seviyeli katlanır bisikletler gibi çelik maşalı.
Ben bu fiyat civarı ve az üstünde, daha özel ve pahalı modellere varıncaya kadar alınabilecek en iyi modellerin Peugeot F10-D ve Bianchi F010-D kardeşler olduğunu düşünüyorum. Vites sistemleri ve dişli oranları zaten iyi. İlk ruble değişimi zamanı geldiğinde 11-32 ya da yokuş desteği gerekirse 11-34 ruble takılırsa az daha iyileşme sağlanmış olur. Kadroda disk fren altyapısı hazır olduğundan istenirse ileride hidrolik frene de geçilebilir.
Sele yüksekliği konusunda bir fikrim yok. Genel olarak bu modeller 140-190 cm boylular tarafından kullanılabiliyor, bir sorun olacağını düşünmüyorum ama kadro büyüklüğü-sele yüksekliği konularında emin olmak için bir yerlerde bizzat denemekte fayda var.

Claris aynakollu peugeot iyiymiş gerçekten, keşke hidroliği baştan koyup insanları uğraştırmasalarmış ama :)

Claris aynakollu peugeot iyiymiş gerçekten, keşke hidroliği baştan koyup insanları uğraştırmasalarmış ama :)
Ön attırıcı Claris, aynakol Tourney.
En azından opsiyon sunabilirler. Popüler modellerin her fren türünde alternatiflerini üretmekte Kron ve Ümit başarılı ama onlar da katlanırda yapmıyor bunu.

• Beğen
Tepkiler: Dr.Hasta
Ön attırıcı Claris, aynakol Tourney.
En azından opsiyon sunabilirler. Popüler modellerin her fren türünde alternatiflerini üretmekte Kron ve Ümit başarılı ama onlar da katlanırda yapmıyor bunu.
A ha, ben aynakolu da claris sandım, pardon.
@Spartiat konu açılmışken Peugeot 46-30 koymuş, peki "Shimano Tourney FC-A070 2li 50-34T" aynakol da Altus m310'la birlikte çalışır mı sorunsuz?

Son düzenleme:
Merhaba bugün ikinci el olarak karşıma çıkan carraro gravel g2 bisiklet çok hoşuma gitti. 183 boyundayım. İkinci eli 20-30 bin arası alınması en mantıklı modeli arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz.

Merhaba.
Mosso legarda pro x20 MDM
Mosso legarda pro x10 MDM
Bu modeller arasında nasil farklar vardır? Aynı fiyattalar.

Merhaba.
Mosso legarda pro x20 MDM
Mosso legarda pro x10 MDM
Bu modeller arasında nasil farklar vardır? Aynı fiyattalar.
Biri tekli aynakol diğeri ikili. Başka da fark yok gördüğüm kadarıyla.

Teşekkürler, ikili aynakol yokuşlarda daha mı avantajlı durumda?
tekli aynakol neden pahalı acaba?

Son düzenleme:
Teşekkürler, ikili aynakol yokuşlarda daha mı avantajlı durumda?
tekli aynakol neden pahalı acaba?
İkili aynakolda küçük dişli olduğu için daha kolay çevirmek mümkün yokuşlarda. Çok yokuşlu bir yerde yaşıyorsanız ve performansınız çok iyi değilse ikili olanı tercih edin. Tekli aynakol aslında daha ucuz olmalı. Hem bir diş eksik hem de vites attırıcı yok. Niye daha pahalı ben de bilmiyorum. Bir de bisiletin kadro boyunu seçerken dikkatli olun, mümkünse denemeden almayın. Güzel bisiklet gerçekten ben çok beğendim.

Selamlar @Spartiat yol bisikletine başlamak istiyorum. Fakat bu konu hakkında çok bilgim yok. Max 20 bin tl olarak düşünüyorum alacağım bisikleti. Bisikleti hayatıma eklemek istiyorum tamamen. Yol bisikleti için önerileriniz nedir acaba? Tesekkurler Boy 172 kilo 74

Selamlar @Spartiat yol bisikletine başlamak istiyorum. Fakat bu konu hakkında çok bilgim yok. Max 20 bin tl olarak düşünüyorum alacağım bisikleti. Bisikleti hayatıma eklemek istiyorum tamamen. Yol bisikleti için önerileriniz nedir acaba? Tesekkurler Boy 172 kilo 74
Selamlar,

Yeni olarak sanırım Kron RC 2000 dışında bir seçenek kalmadı 20 bin lira altına: (link)
Aero kadro sevenler için makul bir başlangıç seçeneği olabilir, ben aero kadro sevmiyorum, özellikle de her yönüyle aero olmayanları.

Bütçeyi biraz aşıp 25 bin civarına çıkınca diğer Claris'li modeller başlıyor. Mosso F/P Cavalier serisini disk frenli tek modele indirince makul fiyatlı seçenekler azaldı.
(link)
(link)
(link)
(link)

İkinci elde 20 binin biraz üzerine çıkabilirseniz ya da pazarlıkla fiyat düşürebilirseniz R13 güzel bisiklet, 105 setli: (link)

Daha hesaplı fiyata Tiagra setli R14'ler var: (link)

En hesaplı seçenek olarak Sora ve Claris setli Mosso Cavalier'ler ve benzerlerine bakabilirsiniz (listede Tourney'li olanları atlayın, diğerlerine bakın): (link)

Geri