Scudo Sports

Bisiklet önerileri

@ufukuy

Forumdaki Salcano'yla ilgili olan başlığı da incelemenizi tavsiye ederekten, XRS001 Tiagra öneririm. Kadrosunun karbon oluşu bile yeterli bir sebep. Ayriyeten yol bisikletine yeni başlayacağınızı belirtmişsiniz, 735 TCA'nın kadro yapısı, XRS001'den daha agresif, ilk defa yol bisikleti kullanacaklar için çok doğru bir tercih olmayabilir.

Scudo
@erws
Abicim, ben sana Bianchi Snap 26'' öneririm. 4gün önce aldım ve çok memnunum. Arazide de yolda da denedim. Gayet düzgün. Müthiş bir başlangıç bisikleti. Ayrıca 600TL fiyatıyla da kulağına hoş gelecektir. Shimano Tourney parçalara sahip. Amortisorleri şimdilik güzel,(çünkü yeni) fakat kullandıkça iyileşiyormuş performasları. Bi araştır derim@onur topal

@erws
Yada abi 26 jant küçük dersen ümit kratos 29'' bisiklete bak. Karar senin iyice araştırıp öyle al hatta mümkünse alacağın ürünü bi test et @erws

Merhaba herkese foruma bugün kayıt oldum. Bisiklet almayı düşünüyorum araştırma yapıyorum. Bütçeye 1000 TL kadar diyebiliriz. Baktığım bisikletler Kron XC100 ve XC150 modelleri. Diğer marka ve modeller hakkında fikrim yok. Ama şu şekilde söyleyeyim fren olarak hidrolik disk düşünüyorum sanırım avantajı fazlaymış. Parçalar hakkında hiç bir bilgim yok o yüzden buraya danışmak istedim. Bana belirttiğim fiyat civarında güzel sağlam ve uzun ömürlü olabilecek önerilerde bulunabilirseniz ( mümkünse sebepleri ile) çok sevinirim. Teşekkürler. @Anıl Erdoğan yorumlardan gördüğüm kadarıyla siz fazlasıyla yardımcı olmuşsunuz sizin düşüncelerinizi de almak isterim.

@Thulkor

İlk olarak bisikleti kullanacağınız yollar düz maşaya uygun ise benim tavsiyem kesinlikle tercihinizi bu yönde kullanmanız. Zira o fiyat aralığında Salcano dışında iyi sayılabilecek amortisörlü maşaya sahip bisiklet bulunması zor ve 1,5-2 kg ağırlık katar ama lazım olduğunu düşünürseniz de haliyle bulunması gereken bir özellik. Disk fren konusuna gelecek olursak (biraz şahsi fikrimi de katarak) şöyle bir yazı yazmıştım onu sizle paylaşayım: Öncelikle disk fren çoğu yeni bisiklette zaten Hidrolik oluyor genellikle. Mekanik pek tavsiye edilmiyor. Hidrolik diskin avantajı frenleme performansı konusunda V-frenden ciddi şekilde iyi ve daha hassas oluşu sayesinde az kuvvet uygulayarak bir anda durmasını sağlayabilirsiniz. Bakımları düzgün ve aksatılmadan yapıldığında bir sorun olmaz. Bana göre dezavantajları mekanizması biraz karışık olduğundan dolayı uzun ömürlü olmayabilir, havası alınıp hidrolik sıvısı eklemesi yapılabilir, parçaları pahalı olabilir ve V-Frenden 500-600 gr daha ağır oluyor bildiğim kadarıyla. Onun dışında Hidrolik diskin çalışma prensibi lastiğin dönüşünü hidrolik sıvısını sıkıştırarak durdurmasıdır. V-fren sisteminde önde ve arkada birer çift fren pabucu olur ve jantları iki taraftan sıkıştırarak lastiğin dönmesini engeller. Avantajı hidrolik disk frendeki dezavantajların zıttı, Fren performansını fren pabuçlarını değiştirerek güçlendirebilirsin (hidrolik disk kadar güçlü olmasa da) ve ek olarak bakımının kolay ve ucuz olması (şahsen önceki bisikletim de V-frendi ama 15 yıldır pabuclarini değiştirmedim fakat frenleme performansı iş görüyor). Dezavantajı jantı aşındırması.

@BugAdam
Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Kullanacağım yol dağ taş olmayacak bildiğimiz yazlıklardaki kare taş yollar ve düz asfalt olacak köyden denize gidip gelmek ve keyif almak için alacağım. Tarz olarak kronun söylediğim modelleri gibi birşeyler istiyorum görünüş olarak vs dağ bisikleti kategorisinde sanırım :) Boyum 173 ve 93 kg yim jant boyu vb hakkında da bilgi almak isterim sizden nasıl seçeceğime dair. Seçerken Jant ebatı ve 18 20 diye sele boyları oluyor sanırım onlar hakkında bilgim hiç yok. Ben 28 yaşındayım en son 13 14 yaşındayken salcano en büyük boy bisikletim vardı ozaman biniyordum :) Hidrolik veya mekanik disk cok fark ediyor mu mesela herkes bir şeyler demiş o iyi bu kötü diye çoğunluk Hidroliği övmüş mekaniği gömmüş anlamadım. Mesela şu an sizin açıklamanızdan dolayı anladım hidrolik fren konusunu cok teşekkür ediyorum onun için ayrıca :)

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@ThulkorO inç değerinden kadro boyu, dağ bisikletlerinde geçerlidir ve size uygun olanı 18 inç civarı tabi iç bacak boyunuz da önemli (bacağınızın ilk başladığı yerden ayağınıza kadar olan uzunluk, isminden de anlaşılacağı üzere iç kısımdan ölçülerek bulunur) Amortisöre gerek olup olmadığı konusunda karar sizin, derseniz ki kısmen bozuk yola da girerim, ağırlığı dert etmem ve şehiriçinde maşayı kilitlesem yeter o vakit amortisörlü düşünebilirsiniz. Ama yok genellikle düzgün yollarda süreceğim, performanslı olsun, hantal olmasın, titreşimler önemsiz o zaman düz maşa öneririm. Bütçenize en uygun düz maşalı model bence Mosso Legarda 1821 MDM olurdu. Amortisörlü ise dediğim gibi Salcano modellerini inceleriz.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@BugAdam
Salcano'nun hangi modelleri mesela? Dağ bisikleti kategorisinde gidelim biz yine yol ve şehir bisikletine gerek yok her türlü arazi görecek sonuçta :) Yani titreşim kimse istemez tabi ki malum. 18 inc de sanırım karar kıldık. Jant boyutu olarak 27.5 29 falan var bize uygun hangisi olacaktır? Hep Kron bakıyordum (üniden kalan bir heves çok istemiştim kron bir bisikletim olsun :D ) demek ki maşası vs kötü mü dediğinize ve önermediğinize göre?

@eaplk yani ben bir önceki marka olarak Corelli jazz 2,0 kullandım. memnun muydum? parasına göre evet ve önerebilirim. F/P ürünüdür

@Thulkor sana mosso legarda yı önerebilirim. nedeni de ben çok araştırma yaptım. kullanan arkadaşlara danıştım artıları çoktu. yalnız ben burada bayisi olmadığı için alamadım. bayisi varsa bir bakın derim

@dtcf31 bayiyi bulmaya gerek yok internetten sipariş verebilirsiniz birleştirme içinde size kupon falan veriyorlar

@erws merhaba, bir bisiklet teker göbeği 130 kg kadar yük çeker üzerinde hele hele bozuk satıhta sorun çıkarır. Bu nedenle sizden ricam diyetisyen gözetiminde biraz kilo verdikten sonra spora başlamanız ama hareketsizliği yenmek adına yürüyüşe başlayın ve ihmal etmeyin.

Selam arkadaşlar, bir kaç gündür araştırma yapıyorum.

1300 TL ye bu bisiklet nasıl sizce, sizce iyiyse yarın sipariş edeceğim.

(link)

Günlük ve yaklaşık 50-60 km lik kısa turlar için.

Arkadaşlar, bianchi modena ile gazella arasında kaldım. Bu bisikletler hakkında bilgi sahibi olan varsa, görüşlerinizi bekliyorum.

Dosyalar

• Screenshot_20180807-021121_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20180807-021121_Hepsiburada.jpg
    38,8 KB · Okunma: 11
@Thulkor

Aslında burada önemli olan içinize sinecek olan istediğiniz bisiklete sahip olmaktır. Alternatif olarak sanırım bütçenizi biraz aşan Salcano City Sport 40 (Özellikle maşası fiyatına oranla oldukça başarılı, Suntour) veya yine Salcano'dan bir model City Life 20 düşünülebilir. Sedona cephesinde 310 modeli var bütçenize uygun olarak. Kron'a gelecek olursak, benim tavsiyem az önce belirtmiş olduğum modeller gibi 'dağ' bisikletinden ziyade 'trekking' bisiklet modellerini incelemeniz yönünde. Dağ bisikleti yoğun arazi kullanımına daha uygundur fakat trekking bisikletler her iki yola da güzel uyum sağlarlar. Bu açıdan Kron XC150'nin trekking kategorisinde eşdeğeri olan Kron TX150'yi öneririm. Yalnız maşası ''Mozo'' marka. İlginç, bilmediğim için yorum yapamayacağım fakat donanım konusunda tahmin ettiğim üzere Salcano önde. Mosso'nun Legarda serisi var fakat maşa'sı Kron'da olduğu gibi pek bilinmedik bir marka. Bu modellerin hepsinde kadro boyu 48-50 vs. diye gidiyor, inç cinsinden değil ve jantları standart olarak 28''.

@hakan1591

Hocam maşası pek başarılı değil, dilerseniz aynı kategoride olan Salcano City Sport 40'a da bir göz atın.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@BugAdam Maşanın kötü olması ne gibi sorunlar doğurur, city sport 40 ı bunun kadar ucuza bulamadım, çok fark hissedilir mi ikisinin arasında?

Ekleme: Bazı Kron modelleri gördüm fena değiller ama kadroları dağ bisikleti kadrosu gibi görünüyor sanki dağ bisikletine ince teker takılmış şehir bisikleti diye satılıyor gibi duruyor, Kron nasıl sizce?

@hakan1591Denemediğim için kesin olarak yorum yapamıyorum fakat teknik veriler üzerinden konuşacak olursak amortisörlü maşanın ana işlevi açıkken sarsıntıları mümkün olduğunca emmek, kilitlendiginde ise güç kaybı yaşatmayarak esnemeyi engellemektir. Üstte de belirttiğim üzere Mossonun amortisörlü maşası pek önerilmiyor, fakat Salcano'da bulunan suntour maşanın görevini oldukça iyi yerine getirdiği belirtiliyor. Kadro kalitesini başta da söylediğim gibi bilemiyorum lakin şahsi kanaatimce Mosso bir tık daha iyi olabilir. Ek olarak City Sport 40'ı 1325 TL'ye bulabildim ben. Kron için de Mosso ile ilgili belirttiklerim hemen hemen geçerli. Kadro yapısı biraz daha farklı evet.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hakan1591 Mutlaka bayiiye gidip pazarlık edin. 2 ay önce 1200TL ye aldım City Sport 40 Vfren. İnternet fiyatları sizi yanıltır , ben de bakınırken internette en son 1329TL ye bulmuştum , bayiinde iyi bir pazarlıkla 1200/9 taksit oldu.

@onur topal Salcano alma! diyen arkadaşların Salcano kullanmadığına eminim. Genel bir yargı var salcano kötü vb diye. Benzer fiyat aralığındaki bir çok markadan hafif ve daha iyi grup setlere sahip. Apex gayet akıcıdır. Lakin uzun süreç açısından Tiagra öneririm. Bende şuan apex kullanıyorum Cyclocross'um var. Akıcılığını küçümseyemem. 030 oldukça hafif , arka jant göbeğinede bir kaç teknik destek ile harika bir hubb sesi elde edebilirsin. fiyatı oldukça uygun. temiz oldugundan eminsen gönül rahatlığıyla al.Unutma Dolar artıyor ! (Tabiki de TL değer kaybetmiyor falan.)

@hakan1591 ben bunu haftalarca araştırdım alınabilir bisiklettir. yalnız burda bayii olmayınca alamadım kullananarkadaşlarım kesinlikle övmüşlerdir bunu.

@yoldakigenc tamamen katılıyorum. Salcano 'ya karşı oluşan bu önyargı doğru değil. Kullanmak isteyen buyursun gelsin vereyim bisikletimi turlasın. Dün maşa full açık 18km gezdim hiç yorulmadım , son 2-3km sprint yaptım o zaman biraz terledim ki burası Antalya nem oranını tahmin edersiniz.

Bu da dünkü turdan fotolar:

IMG_5014.JPG IMG_5015.JPG

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
ben salcano almadım ama kullandım kullanan çok da arkadaşım var memnun olmayanı yok netice de bütün bisikletler F/P dir bence. birbirleri ile kıyaslanmamalı ne istiyorsan ona göre bisiklet alman lazım. salcano da yerli olduğu için ithal bisikletlere göre parçaları daha iyi setler ile şekillendiriyor.

Geri