Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

@BugAdam

Anladım hocam baya güzel anlattınız. Ama içime sinme meselesinde inanın şu trekking dedikleriniz tip şekil olarak hiç hoşuma gitmiyor yalan yok :) o yüzden Dağ bisikleti tercih edeceğim kesinlikle o konuda karar kıldım diyebilirim. Diyorsunuz ki "Mozo" marka maşa kalitesiz öyle mi? Baktığım bisikletler Mosso Wildfire( Cok dikkatimi çekti bu siz Mosso önerdikten sonra baktım görünüş olarak hoşuma gitmedi değil :) ) , Salcano n650 750 ve Kron XC100 veya XC150 bunlara bakıyordum şekil tip olarak önce içime sinsin istiyorum sonra da malzeme kalitesine göre marka model seçmek istiyorum kusura bakmayın belki kızacaksınız şimdi ama yalan yok doğruya doğru :)

Scudo
Bianchi touring 411 ve Corelli Trivor 5.0 arasında kaldım. Trivor 5.0 da kilitli maşa var.
Başka öneriniz varsa ona da açığım ama kredi kartı limitimden dolayı fiyatı 1000 liradan aşağı olmalı. Şimdiden teşekkür ederim.

@musa4040 corelli düşünüle bilir kullandığım bir marka parasına göre seni tatmin eder

Şehir bisikleti fikrimden dönüp MTB almaya karar verdim. 1.81 boy, 77 cm iç bacak boyu. Scott Aspect 710 almayı düşünüyorum sizce nasıl bir bisiklet ve benim kadro boyum sizce kaç olmalı? Forumdan bi kaç kişiden bilgi aldım ama bu konuya da yazmak istedim sizlerin görüşlerine de ihtiyacım var :)

@MrMutlu

19'' civarı kadro boyu uygundur. Deneme şansınız var ise denemenizde fayda var, MTB'de biraz farkedebiliyor. Alternatif olarak Mosso 770 TB3 SMD Deore, Ghost Square Cross 4.8 gibi birçok model önerilebilir. Aklıma ilk gelenler bunlar ama siz hiç kafanızı bulandırmayın bence. Donanımı gayet iyi, güzel bir bisiklet. Scott oluşu da cabası.

@BugAdam almayı düşündüğüm 2.el yeşil renk modeli var kadro boyu M beden diyor ama bu kaç " e denk gelmiş oluyor bana uygun mudur ?

@MrMutlu

Scott'un resmi sitesindeki şu kısımdan bilgilerinizi yazarak doğru bedene ulaşabilirsiniz: (link)

@Thulkor

Estağfurullah hocam. Önemli olan dediğim üzere beğenmeniz. Marka olarak hepsi iyidir fakat yine belirttiğim gibi Mozo maşanın iyice araştırılması lazım. Bisikletlerin hepsi güzel ve birbirine eşdeğer olduğundan tercihinizi yaptıktan sonra detaylı olarak araştırmaya başlayabilirim.

@BugAdam boy oranıma göre L kadro doğru gibi gözüküyor M beden küçük gelir sanırım

@MrMutlu

Boy ölçüsü bazen yanıltıcı olabilir. O sebepten ötürü diğer detaylı bilgilerinizi de yazarak aşağıda çıkan ''Not sure which size you need?'' eklentisinden hesaplayın bir de.

@BugAdam aynen ordan baktım şimdi L kadro olarak gözüküyor

@MrMutlu

Anladım. O zaman deneme imkanınız varsa bisikletin sahibi ile görüşüp bir tur atın, duruma göre son kararı orada verirsiniz.

@Yakup ADIGÜZEL

Amortisörlü maşaya sahip bir model mi istiyorsunuz yoksa düz mü? Düz maşa da direkt olarak Mosso Legarda 1821 MDM öneriyorum. Amortisörlü olarak ise Salcano City Life 20 düşünülebilir.

Salcanonun kadrosu uygun olur mu, 20 inç kadro var görünüyor, 56-58 kadro ölçüleri daha uygun. Tip olarak da mossoyu sevmiştik ama salcanonun bisikleti daha iyiyse onu alacaktık.
Sonuç olarak iki bisiklet arasında kaldık, linkler;

(link)
(link)

@BugAdam
@TatanQa_tr Eskişehirde bulabilirsem pazarlık olayını da deneriz
@dtcf31

@BugAdam Amortisörlü düşünüyoruz, Salcano city life, city fun, ve city sport serilerinin farkı nedir yakın fiyatlardalar. Vermişken birazcık daha verip @hakan1591 in bahsettiği modellere de bakabilirim. Değer mi fyat farkına?

@BugAdam

Anlayışınız için gerçekten çok teşekkür ederim size :) Aklımdaki son sıralama şu şekilde :
1- Mosso Wildfire
2- Kron XC100 veya XC150
3-Salcano N650 veya N750
Ve 18'' ve 27.5'' seçeneklerine yöneleceğim. Boyum 172 iç bacak boyu 75 80 gibi bir şey. idealdir sanırım?
Aynı zamanda hem fiyat hem de kalite olarak artık seçim yapıp nereden alacağıma karar vermem gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@hakan1591 maşa olarak salcano daha iyi ama tip ve kadro olarak mosso ben olsam legarda alırdım. çokta araştırdım memnun kalırsın sanırım ben bayi olmadığı için almadım yoksa tercihim legarda olacaktı

@Thulkor

Mosso hakkında şu videolara göz atabilirsiniz: 1.si genel görünüm şeklinde çekilmiş;
ve 2.si maşa hakkında;
.
Kron'un maşası 'galiba' bir tık kötü Mosso'ya göre fakat vites seti yine Tourney olmasına karşın 21 değil 24 vites ve bir üst seviye olan modeli.
Salcano NG'yi ikisinin arasına bir yere konumlandırabiliriz.

Bu arada eğer temiz 2. el düşünürseniz bu bisiklet hepsinden kat be kat iyidir: (link)

@Yakup ADIGÜZEL

City Explorer ve City Fun modelleri giriş seviye benim gördüğüm kadarıyla. City Life orta, City Sport ise en üst seviye modeli. Sıralayacak olursak; City Fun<City Explorer<City Life< City Sport.

@BugAdam
Valla 2.ele bu kadar para veremem malesef :/ Kredi kartı ile alacağım için sorun olur. yoksa tabiki almak isterdim güzelde duruyor maşallah :) Yani sıralamanız ne olur 1 2 3 4 5 olarak yazdıgım modelleri markaları sıralarsanız eğer ?

Geri