Merhabalar,
Forumumuza İstanbuldan katılıyorum. İstanbul'un yokuşlu ve pek de düzgün olmayan yolları için bir elektrikli bisiklet arayışı içindeyim. Fakat çok marka ve teknik detay var, konuyla ilgili bilgili arkadaşlardan marka ve model konusunda yardım istiyorum. Bütçem tamamen fiyat/perfomans, teknik pratiklik - tamir kolaylığı, yedek parça bulma kolaylığı üçgenine göre belirlenecektir. Teşekkürler.
Boy: 178
Kilo: 100
Bisiklet türü: şehir
Elektrikli bisiklet meselesi biraz karisik. Temelde 3'e ayriliyor teknoloji
- On tekerlekten motorlu
- Arka tekerlekten motorlu
- Pedal destekli
Bunlarin arasinda en ucuz olani on tekerlekten motorlu olanlar. Fiyatlari eli yuzu duzgun markalar icin 1000€ civarindan basliyor, stromer gibi markalarda 10000€'a kadar cikabiliyor.
Yasadigim yerde yaslilar ve is - ev arasi uzun mesafe ( 15 km ustu ) yol katedenler tarafindan sikca kullaniliyor.
Eger yokuslarda kullanacaksaniz onden motorlu olanlar patinaja dusebiliyor. Pedal destekli ya da arkadan motorlular bunun icin daha uygun.
Bir de elektrikli bisikletler eger arka tekerlekten motorlu degilse var olan motor sadece yardimci oluyor. Motorsiklet gibi gaza basayim kendi kendine gitsin durumu yok.
Gunde 30, yilda 7-8 bin km yapilmayacaksa eger pek mantikli yatirim degil elektrikli bisiklet. Alirken de arkasinda kimsenin durmayacagi urunleri almak da cok buyuk kumar. Turkiye'de hangi markalar satiyor emin degilim ama bu urunerde en iyi fiyat/performans oranini sununlar Hollanda ve Alman markalari. Bunlarin satis ve servisini Turkiye'de bulmaniz zor, onun yerine giant, trek, scott gibi markalardan alirsaniz satis sonrasinda da kafaniz rahat olur.
En hesapli marka secenegi Cortina: (link)
Internet uzerinden 1000€ civarinda indirimli modellerini bulmak mumkun ama Turkiye'ye ithalatinda ne gibi prosedurlar vardir, vergi ne koyarlar uzerine bilemiyorum.
Bu isin tesla'si ise vanmoof: (link)
Bisikleti alanlara calindiginda bulup geri getirme garantisi de veriyorlar Hollanda'da ama ihrac edildiginde yoktur herhalde.
Eletrikli bisikletlerin Mercedes'i ise bu: (link)
Eger yilda 10 bin km'den az yapacaksaniz hic bulasmayin bile.