Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhabalar, ben de ilk defa bisiklet alacağım. Genelde sahilde hafif tempolu spor amaçlı sürüşler için düşünüyorum. Boyum 1.63. Bütçe konusunda mümkün olduğunca ucuza kaçıp (max 10k ama fiyatı ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur) kafamı gözümü de dağıtmadan keyifli sürüşler yapmak için önerebileceğiniz bisiklet var mıdır? Sanırım ihtiyaçlarıma en uygun bisiklet türü şehir bisikleti oluyor. Ekstrem herhangi bir işe vs. Karışmayacağım. Arada belki birazcık hız yapabilirim o kadar.
41 kadrosu.

(link)

Scudo
Merhabalar, ben de ilk defa bisiklet alacağım. Genelde sahilde hafif tempolu spor amaçlı sürüşler için düşünüyorum. Boyum 1.63. Bütçe konusunda mümkün olduğunca ucuza kaçıp (max 10k ama fiyatı ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur) kafamı gözümü de dağıtmadan keyifli sürüşler yapmak için önerebileceğiniz bisiklet var mıdır? Sanırım ihtiyaçlarıma en uygun bisiklet türü şehir bisikleti oluyor. Ekstrem herhangi bir işe vs. Karışmayacağım. Arada belki birazcık hız yapabilirim o kadar.
Sportive 227 kullanıyorum,turlara bu bisikle başladım 1 yıldır kullanıyorum tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Berhan Ç.
Hocam yol bisikletiyle sehir bisikleti arasinda ne kadar fark var konfor olarak? Mesela sokakta caddede sursem rahatsiz hisseder miyim yol bisikletini
Çok fark var. Rahatsız hissedersin ŞEHİR BİSİKLETİNE GÖRE.

• Beğen
Tepkiler: Berhan Ç.
Sportive 227 kullanıyorum,turlara bu bisikle başladım 1 yıldır kullanıyorum tavsiye ederim.
Hocam fiyat olarak biraz fazla geldi bana. Belki seviye yükseltmek istediğimde bakabilirim. @Amanita nın dediği bisiklet daha uygun gibi. İkinci el olarak bir bakacağım. Alternatif önerileriniz varsa onlara da bakabilirim ^^

Neden diğer markalarda bütçe 5-6kya iniyor da decathlondan alırken 20k katlanır bisiklet oluyor :D Diğer markaların da 20klık katlanırları var.

Ama ister decathlondan alın ister diğer markalardan bisiklette bir problem olduğu zaman garanti konusunda sorun çıkartabilirler max limitin üzerinde olduğunuz için.

Yani zorundasınız diye bir şey yok. Diğer dağ yada şehir bisikletlerinin de kilo sınırı genelde 110-120. O yüzden ha katlanır olmuş ha normal 28" 29" lastikli olmuş pek bir fark etmez.

Siz hoşunuza giden beğendiğiniz bisikleti alın kullanın ideal kilonuza düşünceye kadar jant/jant teli yamulma, göbek bozulma kadro maşa çatlama gibi riskler hep olacak mecbur ama 32 tel jantlı ve kalın tekerli dağ bisikletleri biraz daha iyi olabilir diye düşünüyorum.
Zaten bozup kıracaksam en ucuzunu tercih edicem ondan 5-6k şeklinde yorum yaptım. Beni kaldıracak bir model bulursam parasını da vermeye hazırım tabi.

Bugün bisikletimi sürerken ıslık sesi geldiğini farkettim, pedal çevirirken oluyor. Zincir yağsız mı kaldı acaba

Yani yeni başlayan birisi 20-25 km/h ortalama ile sürer. 1-2 saatlik sürüş baya yorucu olur iş için. Bisiklet geçmişiniz yoksa yarım saatte bile kan ter içinde kalabilirsiniz.

Yol bisikleti bu çok iyi ve fena indirimde şu anda ama yarış kadrosu oldukça agresif.
(link)

Daha rahat sürüşlü endurance kadro all trail eco sora olabilir.

(link)

Yol bisikletinde pedli tayt yada short kullanmak gerekiyor 1 saat ve üzeri sürüşlerde. Bunu da aklınızda tutun. Yoksa uzun bi süre kıç ağrısı çekebilirsiniz ve alışma süresi daha uzundur.

Benim size tavsiye işe gidip gelme yani ulaşım aracı olarak kullanmak da işin içinde varsa Bisan trx 8600 deore alın.
Hocam başka endurance bisiklet öneriniz var mıdır? Tercihen 105 kullanan 60k civarı maks

Hocam başka endurance bisiklet öneriniz var mıdır? Tercihen 105 kullanan 60k civarı maks
Gravel? Güzel indirimde 50 kadrosu olursa.

(link)

Yol bisikleti en mantıklı Via nirone disc 105 olur heralde.

(link)

Gravel? Güzel indirimde 50 kadrosu olursa.

(link)

Yol bisikleti en mantıklı Via nirone disc 105 olur heralde.

(link)
grand tour 105 hakkında ne düşünüyorsunuz hocam

Merhabalar,

Ben sizlere çok farklı bir şey soracağım.

Benim mosso legarda 2127 mdm h 46 kadro bisikletim var. Boyum 1,68 bacak boyum 74 cm civarı. Bu bisikletin kadro boyu benim için biraz sınırda kalıyor. Kendim kullanırken pek sıkıntı yaşamadım. Şimdi bir çocuğum var ve arkasına bir bagaj alıp monte edip üstüne de cocuk koltuklarından monte edip çocuğumla beraber gezmek istiyorum.

Şimdi sorularım şunlar;

1. si buna bagaj ve çocuk koltuğu alıp monte etmek trekking bir bisiklet için ne kadar uygun olur. Bu tarz cocuk koltuğu alıp monte edip gezdirmek için daha dik oturacağım city tarzı bisikletlerden mi almalıyım?

2. si gerek yok ise arkasına takılan bagajlar dayanıklı oluyor mu kaç kg a kadar taşıyabiliyor?

3. sü eğer city tarzı bir bisiklet alacaksam kendiliğinden bagajlı aşağıdaki iki model dikkatimi çekti bunlardan hangisini önerirsiniz?
Bisan Trx 8500 city mi
Carraro Elite 906 mı

Varsa başka önerilerinizide alabilirim.

Bir de çocuk koltuğu için hangi marka model önerirsiniz?

Teşekkürler iyi akşamlar dilerim :)

Merhabalar,

Ben sizlere çok farklı bir şey soracağım.

Benim mosso legarda 2127 mdm h 46 kadro bisikletim var. Boyum 1,68 bacak boyum 74 cm civarı. Bu bisikletin kadro boyu benim için biraz sınırda kalıyor. Kendim kullanırken pek sıkıntı yaşamadım. Şimdi bir çocuğum var ve arkasına bir bagaj alıp monte edip üstüne de cocuk koltuklarından monte edip çocuğumla beraber gezmek istiyorum.

Şimdi sorularım şunlar;

1. si buna bagaj ve çocuk koltuğu alıp monte etmek trekking bir bisiklet için ne kadar uygun olur. Bu tarz cocuk koltuğu alıp monte edip gezdirmek için daha dik oturacağım city tarzı bisikletlerden mi almalıyım?

2. si gerek yok ise arkasına takılan bagajlar dayanıklı oluyor mu kaç kg a kadar taşıyabiliyor?

3. sü eğer city tarzı bir bisiklet alacaksam kendiliğinden bagajlı aşağıdaki iki model dikkatimi çekti bunlardan hangisini önerirsiniz?
Bisan Trx 8500 city mi
Carraro Elite 906 mı

Varsa başka önerilerinizide alabilirim.

Bir de çocuk koltuğu için hangi marka model önerirsiniz?

Teşekkürler iyi akşamlar dilerim :)
Arkaya bagaj almanıza gerek yok. Bisikletiniz işinizi görüyorsa bisiklet değiştirmenize de gerek yok. Görseldeki şekilde monte edilen koltuk alırsanız işiniz çözülür. Bu görsel Thule marka bir koltuğa ait ama benzer mantıkta bulabildiğiniz başka bir ürün de olur.

1744319575048.png

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Arkaya bagaj almanıza gerek yok. Bisikletiniz işinizi görüyorsa bisiklet değiştirmenize de gerek yok. Görseldeki şekilde monte edilen koltuk alırsanız işiniz çözülür. Bu görsel Thule marka bir koltuğa ait ama benzer mantıkta bulabildiğiniz başka bir ürün de olur.

326142 dosyayı görüntüle
Evet bunları gördüm ama çok sallanıyor dedikleri için bir tereddütüm var bagaj üstü olması daha mı sağlıklı olur yoksa böylesi mi sizce sağlamlık açısından

Evet bunları gördüm ama çok sallanıyor dedikleri için bir tereddütüm var bagaj üstü olması daha mı sağlıklı olur yoksa böylesi mi sizce sağlamlık açısından
İki modelin de kendine göre avantaj ve dezavantajı var. Çocuğunuz 4 yaş altındaysa veya o yaşa kadar kullanmayı düşünüyorsanız kadroya bağlanan model gayet yeterli.

Merhabalar hocam.

İki hafta önce bu modeli internettten aldım. Legarda pro x20 siyah 46 kadro. Genel itibariyle çok uzun sürüş yapmadım ancak ilk izlenimlerimi paylaşabilirim nacizane. Önceki bisikletim Carraro nun sportive 324 modeli idi. Bu bisikletle ilk olarak düz maşa deneyimim oldu. Yaklaşık 1.5 sene de şehir içi, fitness ve kısa günübirlik turlarla 1200 km kadar yol yapmışım. Yaşım 53. Sportive 324 ile ilgili en büyük sorunum vites oranlarının beni rahat ettiremiyor olmasıydı. Evet düz yolda oldukça seri bir bisiklet. Tekerleklerinin 700x38 olması ve hd fren olması benim gibi haldır huldur süren birisine oldukça güven veriyordu. Ama biraz eğim artmaya başladığı zaman her daim bir ara vites ihtiyacım oluyordu. Vitesi yüksekte tutsam bir yerden sonra bacaklarım çığlık atıyor, düşük vitese geçtiğimde ise meşhur speedy gonzales gibi kadans çıldırıp daha çok yoruluyordum. Bulunduğum şehir Isparta. Oldukça engebeli bir arazisi var. Sportive 324 ü sattıktan sonnra aklımda hep 328C modeli vardı.

Neyse lafı çok uzatmayayım. Malum ülkemizdeki fiyat algısının saçmaladığı bir zamandayız. Bütçe ve doğru zamanlama ayarlaması yaparken. Burada beraber bisiklet sürdüğümüz bir kardeşim bana Pro x20 yi öndermişti. Fiyatında indirime girmesiyle almış oldum.

Genel olarak bahsedecek olursam carraro kadar ağır (14 kg civarıydı) değil (pro x20 11.5 kg yazıyor). HD fren benim olmazsa olmazım. Bir çok kez kaza yapmaktan yada ani fren yapıp bir yerlere çarpmaktan kurtardı beni. 700x38 lastik ebadı güzel. Belki ileride 700x35 yapıp biraz daha inceltirim. Lastik kalitesi maalesef cararo ya göre kötü. Carraro da schwalbe vardı. Satana kadar bir kez patlamadı. Ama mosso da landmark adında bir lastik var. Selesi yine carraro kadar kaliteli (bir selesi (selle marka jelli bir model) var. Vites olayına gelecek olursam 2x10 bir cues sistem var. Teknik bilgileri mosso sayfasında bulabilirsiniz. Gerçektende aradığım rahat vites oranlarını bulmuş oldum. Yokuş çıkarken hiç yormadı beni. Arada derede bırakıp, bir vites düşür olmadı bir arttır ihtiyacı hissetmedim. Hepsi shimano sistem. Tıkır tıkır çalışıyorlar. Tekerlerin sokma mil olması da bir diğer güzel husus. Ama teker göbeklerinde herhangi bir marka mevcut değil maalesef. Ama şu meşhur herkesin talep edip benim sesinne dayanamadığım hub koymuşlar. Cııırrr cır ötüyor bisiklet boştayken.

Benim boyum 170 ve iç bacak boyum 74. Pro x20 nin en düşük kadro boyu olan 46 tam bana göre. Temel basit bike fit teknikleri ile ayar yapıp kullanmaya başladım. Şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadım. Tabi biraz daha uzun sürüşler yapınca güncelleme yaparım. Genel olarak oldukça memnunum bu marka ve modelden.

Şu ana kadar aklıma gelenler bunlar. Sizin spesifik sormak istediğiniz bir husus olursa yine yardımcı olmaya çalışırım. Selamlar.
Ben aldım aynısında sıfır daha serviste kurulumu yapıldı sadece. Almak isteyen varsa yardımcı olurum muğla ve izmir civarından almak isteyen varsa.

İki modelin de kendine göre avantaj ve dezavantajı var. Çocuğunuz 4 yaş altındaysa veya o yaşa kadar kullanmayı düşünüyorsanız kadroya bağlanan model gayet yeterli.
Aynen 2 yaşında 11-12 kg daha ozaman bu tarz olanlara ben bir bakayım. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Selamlar. Uzun yıllar sonra bisiklete geri dönmek istiyorum. Boyum 183 cm, bacak 84 cm. Her ne kadar almak istediğim asıl bisiklet türü gravel bisiklet olsada, şu anda bütçem yetmeyeceğinden, şehir bisikleti düşünüyorum. Bütcem 20000. Tercihen birince el.

Tavsite edebileceğiniz marka ve modeller nedir acaba?

Set halinde Shimano XTR 3x9 dan 3X10 a geçsek arka göbeğin değiştirilmesi gerekir mi?

Geri