Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Pompası Problemi

kvnccelik

Aktif Üye
Tepki
73
Bisiklet
Trek
Arkadaşlar merhaba,

Bundan 1-2 ay önce Decathlon'dan linkteki pompayı aldım ve bu pompayla Presta siboplarından 3 tane mundar ettim biliyor musunuz? :( Pompa ucuz ama yorumları iyi, sanırım problem bende. Şişirirken artık sibop ucunu çok mu hareket ettiriyorum nedir. Biliyorsunuz siboplar gidince de iç lastik işlevsiz hale geliyor. Ben de dayanamadım, ayaklı, göstergeli, uzatma hortumlu sağlam bir pompa aldım. Herhalde kazmalık bende.. Genelde sibop uçları yamulup işlevsiz hale geldi. Küçük pompayla hava basmayı öğrenemeyeceğim heralde, bir tane daha iç lastik yemeye de gözüm yemiyor zaten.. :)(

(link)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
pompayı bilmiyorum ama prestalar için dikkatli olmakta fayda var elinle sabitlemen lazım zaman alsa da zarar vermemesi açısından önemli.

Uzatma kablolu pompalar var. Hiç öyle dertler çekmezsiniz.
Benim kullandığım şu;
(link)

Hem minicik hem de içinden kablosu çıkıyor ve bu yüzden de öyle sibop kırma gibi bir sorun yaşatmıyor..
http://www.bikerumor.com/wp-content/uploads/2011/05/363FAE6E-A08C-46D1-A15D-73F97AB5CCF03.jpg

Edip Bey'in resimde gösterdiği TOPEAK ya da aynı tipin ZEFAL olanını alın. Bir daha kaybetmediğiniz sürece pompa almazsınız. Ben de tavsiye ederim. Ama kadro bağlama konusunda Topeak tercih sebebidir. Benden demesi.

biraz temel bir öneri olacak ama presta sibopta dıştaki somunun sibobu janta iyice sabitlediğinden emin olun,jantınız shrader uyumlu ise aradaki boşlukta size problem çıkarıyor olabilir öyleyse yumuşak bir destek vermek lazım sibop,jant arasına

• Beğen
Tepkiler: İlker Karakuş
Ben hava basarken jantı yere yatırıyorum ve tam pompanın uç kısmı sert bir yere denkg elecek şekilde tutuyorum.Bu şekilde henüz iç lastiklerin siboplarına hiç zarar vermedim

Ayni pompanin cift agizlisindan bende de mevcut. Presta siboplari bu tür pompalarla sisirmek gercekten biraz zahmetli. Önce el yordami ile hava kacirmayacak sekilde yerlestirip ardindan mandali acarak sibopla pompayi kitlemeniz gerekiyor. Yada su fotograftaki kücük dönüstürücü aparattan bir tane edinin. Sibobu tamamen kapladigi icin yamulma derdi olmuyor. Benzinlikte de hava basabilmek icin sart:
http://www.decathlon.co.uk/media/625/6252871/big_81d142d7f7e34972a05be90fa8368045.jpg

Edip beyin fotosundaki topeak iyidir. Sibobu oynakmamakta.

Eğer, tavsiye edilen pompalardan arıyorsanız, 2.el ilanlarını dolaşırken bir tane rastladım. Göz atmanızda fayda olabilir.

Zefal fc100 dü heralde arkadaşın dediği, kendisi hortumlu olsa da topeak'a göre 40 psi daha az hava basıyor. Zaten aradaki fiyat farkı da bundan dolayıdır.

Merhaba.Bisiklet için bu pompa nasıldır ? Kaliteli midir ?

(link)

ya da bunu mu almalıyım ?

(link)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
rıversıde 145 psı hava basıyor topeak 75 psı hava basabiliyor tabiki rıversıde diyorum ama tavsiyem PRO GÖSTERGELİ YER POMPASI bikeandoutdoor sitesinde bulabilirsin

• Beğen
rıversıde 145 psı hava basıyor topeak 75 psı hava basabiliyor tabiki rıversıde diyorum ama tavsiyem PRO GÖSTERGELİ YER POMPASI bikeandoutdoor sitesinde bulabilirsin
Önerdiğiniz pompa bu mudur ?topeak dan daha mı iyi bir pompadır ? Presta veya shrader uyumlu mudur bu pompa ? Teşekkür ederim .

(link)

• Beğen
gösterdiğin topeak 75 psı ye kadar hava basabiliyor tavsiye ettiğim pompa 160 psi hava basıyor evet bahsettiğim pompa budur

• Beğen
İşin ilginci bendeki taşınabilir Giyo el pompasının bile 100 psi basabilmesi. Ayaklı olarak Xlc var, o zaten 11-12 bardı sanırı. Topeak neden böyle afilli bir pompayı sadece 60 psi basar yapmış hayret.

İşin ilginci bendeki taşınabilir Giyo el pompasının bile 100 psi basabilmesi. Ayaklı olarak Xlc var, o zaten 11-12 bardı sanırı. Topeak neden böyle afilli bir pompayı sadece 60 psi basar yapmış hayret.

Müşteri profiline göre ürün farklılaştırma yapmışlar gibi. Benzer görünümde 260 psi basabilen modeli bile var: (link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve HakanAydn
Geri